25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EROARE COLOSALA A JUSTITIEI AMERICANE – Un condamnat pe viata pentru violarea si uciderea unei fetite de trei ani a fost eliberat dupa 32 de ani de inchisoare, pe baza testelor ADN

Scris de: L.J. | pdf | print

10 July 2012 14:01
Vizualizari: 15060

 

Justitia americana este departe de a fi perfecta. Andre Davis (foto) un american de culoare din Illinois a fost condamnat nevinovat, in anul 1980, la inchisoare pe viata, pentru violarea si uciderea unei fetite de trei ani. Andre Davis a fost eliberat dupa 32 de ani de inchisoare, dupa ce Curtea de Apel din Illinois a redeschis cazul si a dispus efectuarea unor teste ADN, care nu s-au realizat la momentul anchetei penale, intrucat acest tip de proba nu era pe atunci posibil. Incepand cu anul 2004, cand a aflat despre existenta testelor ADN, condamnatul a cerut insistent sa i se redeschida cazul, iar in final, dupa ce judecatorii au admis analizarea prin noile metode stiintifice a probelor biologice recoltate de la locul crimei, testul ADN a dovedit ca Andre Davis nu e autorul faptelor.


42 de condamnati, eliberati in Illinois ca urmare a testelor ADN

Andre Davis a fost eliberat la varsta de 50 de ani, dupa 32 de ani de detentie. El s-a intors in sanul familiei sale unde incearca in prezent sa se reintegreze in societate. El urmeaza sa fie despagubit pe cale civila pentru perioada de la 18 la 50 de ani cat timp a stat pe nedrept in spatele gratiilor, cu o suma de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Cazul crimei de acum 32 de ani a fost redeschis de autoritati, care incearca sa-l depisteze pe adevaratul asasin.

Pana in prezent, in statul Illinois au existat 42 de cazuri de condamnati nevinovati, care au fost eliberati ca urmare a introducerii testelor ADN.

Prin urmare, iata ca si justitia americana este departe de a fi un sistem perfect.

 

 

 

Comentarii

# Rasputin date 10 July 2012 15:09 +9

Iar in Texas 25% din cazurile de achitare sunt intemeiate de cercetarea abuziva (prosecutorial misconduct)....s.a.m.d. Gitenstein ar trebui sa fie preocupat de aceste aspecte si mai putin de justitia noastra care a fost distrusa total de consiliera sa Monica Macovei in asa hal incat nici pe vremea lui Nea Nicu nu ar fi fost posibil.

# DOREL date 10 July 2012 15:33 +9

Este normal ca hotararile tribunalelor americane sa fie eronate din moment ce hotararile le iau jurii care judeca sentimental sau resentimental ! Sa ne amintim de "12 oameni furiosi", "O.J. Simpson" ... Asa ca, problema e de sistem ! Parerea mea ...

# kiki209 date 10 July 2012 15:54 -2

prosecutoriall misconduct nu inseamna neaparat cercetare abuziva

# gabriel date 10 July 2012 18:09 +1

ca sa nu mai invoce nimeni justitia "divina" americana !!!......si sa nu se mai tavaleasca toti de cit de praf e justitia din Romania...8 ani pina sa aprobe o rejudecare ??????....daca era la noi toata lumea ar fi strigat sa-i aresteze pe magistrati !!!

# Asociaţia Victimeor Magistraţilor din România(A.V.M.R.) date 10 July 2012 20:50 0

Da, dar raportat la numărul de locuitori din S.U.A., respectiv România, erorile judiciare de la noi sunt mult, mult mai numeroase. Amintiţi-vă de Marcel Ţundrea, Maria Vişan, Moldoveanu şi alţii care stau şi azi nevinovaţi în închisori. Iar judecătorii-infractori care au ignorat probele din dosare sunt bine-merci. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica(tel.0743242121).

# gabriel date 10 July 2012 21:39 +1

ca sa putem face comparatie ar trebui sa fim in posesia datelor privind erorile judiciare din SUA ! abia atunci putem face aceasta afirmatie !

# avocat 51-O.A. date 10 July 2012 20:52 +3

E dezgustator. Te ia furnicaturile sa auzi asa ceva ca un om nevinovat a stat 32 ani in puscarie. In multe cazuri justitia din Romania este net superioara fata de magistratii din alte tari cu traditie in democratie facand exceptie acele putine cazuri care sunt la ora actuala de coruptie, influente politice. Sunt de acord si cu ce spunea antevorbitorul meu ca si sitemul poate fi de vina cand in complet introduci alti oameni decat juristi de profesie.

# avocat 51 O.A. ptr. asociatia victimelor ......... date 10 July 2012 20:56 +1

De unde Tundrea mai sta in inchisoare. Cred ca nu esti la zi cu evenimentele. Tundrea a murit, Dumnezeu sa-l ierte. Ce este de apreciat la americani faptul ca o data ce a fost dovedita nevinovatia acestui om , autoritatile respective au recunoscut si nu a mai facut atatea cai de atac ca la noi pana cand Tundrea a murit.

# gabriel date 10 July 2012 21:42 +2

ce nu este de apreciat la americani este ca le-a trebuit 8 ani sa dispuna analiza probelor ADN recoltate ! norocul acestui om a fost ca a fost suficient de tare sa supravietuiasca !!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva