17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHICA NU A AVUT NICIO SANSA – Seful Tribunalului Dambovita, judecatorul Narcis Erculescu, a produs o revenire surprinzatoare la alegerile pentru noul CSM. Dupa ce pierduse primul tur la o diferenta de sapte voturi, Erculescu l-a batut pe judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj cu 544 la 498 de voturi. Erculescu a luat in plus 158 de voturi fata de primul tur, Ghica doar 105

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 September 2022 17:05
Vizualizari: 5040

Judecatorul Narcis Erculescu, presedintele Tribunalului Dambovita, este autorul unei surprinzatoare si spectaculoase reveniri la alegerile pentru noul CSM. Erculescu a reusit sa isi surclaseze contracandidatul, judecatorul Mihai Ghica (foto 1) de la Tribunalul Cluj, dupa ce pierduse in fata acestuia primul tur al alegerilor la o diferenta de sapte voturi.


 

Narcis Erculescu (foto 2) a castigat turul II al alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii care isi va incepe activitatea in 2023 obtinand 544 de voturi din partea colegilor sai de la tribunale. De partea cealalta, judecatorul Mihai Ghica a fost votat de 498 de magistrati. Asadar, la final s-a inregistrat o diferenta de 46 de voturi in favoarea sefului Tribunalului Dambovita, judecatorul Narcis Erculescu, acesta urmand sa fie cel de-al doilea reprezentant al tribunalelor in noul CSM.


Ambii candidati au luat mai multe voturi ca in primul tur


Fata de primul tur al alegerilor pentru CSM, cel desfasurat in 22 iunie 2022, judecatorul Narcis Erculescu a obtinut 158 de voturi in plus. Concret, in 22 iunie 2022 Erculescu a avut 386 de voturi (vezi facsimil), pentru ca in turul al doilea sa ia 544 voturi.

Cat despre judecatorul Mihai Ghica, acesta a avut in primul tur 393 voturi (vezi facsimil), iar in turul al doilea 498 de voturi, deci 105 voturi in plus.

 


Comentarii

# Mascarada date 8 September 2022 17:15 +31

Nasol. Toate CSM urile anterioare au functionat deci nelegal, cu membri nelegal învestiti in functii. Va trebui sa consideram nule actele adoptate. O mascarada e tara asta...

# Curiosul date 8 September 2022 18:08 0

Nu le poti considera pur si simplu nule.numai o instanta le poate declara nule.insa s-a implinit prescriptia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva