15 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL CITU, NUMAI BUN DE ABUZ IN SERVICIU – Avocatul Adrian Toni Neacsu: “Guvernul, prin premier, ministri si ministrul finantelor au obligatii legale clare cu privire la elaborarea bugetului... Prima se refera la respectarea unor termene obligatorii, in cel mult 20 zile de la investire trebuind sa depuna proiectul in Parlament. Guvernul a fost investit la 23.12.2020, astfel ca cel mai tarziu pe 11.01.2021 trebuia sa depuna bugetul in Parlament, moment de la care se afla in afara legii”

Scris de: G.T. | pdf | print

7 ianuarie 2021 13:00
Vizualizari: 4442

Cunoscutul avocat Adrian Toni Neacsu explica de ce membrii Guvernului Romaniei, condus de premierul Florin Citu (foto), pot oricand sa fie acuzati de abuz in serviciu. Si implicit sa sufere condamnari de pana la 9 ani de inchisoare.


 

Mai exact, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri seara, 6 ianuarie 2021, Adrian Toni Neacsu aminteste ca Legea nr. 500/2002 privind finantele publice prevede ca proiectul bugetului de stat trebuie depus in Parlament in cel mult 20 de zile de la investirea Guvernului. Or, Guvernul Citu a fost instalat in functie in 23 decembrie 2020, ceea ce inseamna ca ar trebui sa mearga in Parlament cu propunerea de buget pentru anul 2021 cel tarziu in 11 ianuarie 2021. Fapt care insa nu se va intampla, in conditiile in care premierul Florin Citu a anuntat deja ca proiectul de buget va fi trimis in Parlament in 4 februarie 2021 (click aici pentru a citi).

 

Prezentam comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:

 

“Orice angajat al statului care isi incalca obligatiile de serviciu prevazute intr-o lege savarseste o infractiune de abuz in serviciu (pedepsita cu inchisoare pana la 7 ani sau 9 ani, dupa caz).

Guvernul Romaniei, prin premier, ministri si in special ministrul finantelor au obligatii legale clare cu privire la elaborarea bugetului de stat (Legea nr. 500/2002).

Prima dintre acestea se refera la respectarea unor termene obligatorii, in cel mult 20 de zile de la investire trebuind sa depuna proiectul de buget in Parlament.

Guvernul a fost investit la 23.12.2020, astfel ca cel mai tarziu pe 11.01.2021 trebuia sa depuna bugetul in Parlament, moment de la care se afla in afara legii.

In fata legii penale premierul nu este mai presus fata de slujbasul de la ghiseu care nu respecta nu stiu ce termen si prin asta aduce vatamari drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice sau juridice, in cazul nostru tulburari grave functionarii normale a intregului stat.

Nu as fi scris aceste lucruri, daca inca din 5 noiembrie 2020 d-ul Catu, pe cand era ministrul finantelor, nu s-ar fi laudat asa: 'O sa lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Craciunul si Revelionul meu. Trebuie sa il avem pana in 31 decembrie. Va trebui sa pregatim bugetul pentru anul viitor'”.

 


Comentarii

# simplu date 7 ianuarie 2021 15:40 +2

Abuz in serviciu?! Nu ne mai facem bine. Decizia cer 405/ 2016 și atât! Johannis a muncit mult cu gecuța rosie să scape el si coruptii români de dosare. Rețineți următoarele: " ...noi nu vom putea să fim invinovatiti de abuz în serviciu" D. Paslaru - ian. 2017

# mitica date 7 ianuarie 2021 19:31 +2

Membrii guvernului citu,viitori penali?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.04.2021 – Ghena cu tupeu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva