15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HARTUIRE CU IZ DE GHENA – Judecatoarea Mariana Ghena din CSM a asmutit Inspectia Judiciara impotriva magistratilor CAB Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris, care au devoalat-o ca a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici, alaturi de o gravida in 8 luni: “Sa analizati daca hotararea a fost data cu respectarea normelor de drept si sa dispuneti in consecinta”. Fabulos: judecatorii Median si Gavris au fost terorizati fara ca impotriva lor sa existe o sesizare concreta (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 August 2021 15:58
Vizualizari: 7179

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate modul in care judecatoarea Mariana Ghena (foto) din CSM a incercat sa ii execute cu mana Inspectiei Judiciare pe magistratii Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti. Totul din cauza ca judecatorii Median si Gavris au demascat-o ca in noiembrie 2015 a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici in dosarul ANRP, la pachet cu fosta sefa ANRP Crinuta Dumnitrean insarcinata in 8 luni, arestare nelegala din cauza careia statul roman a fost condamnat la plata unor daune morale de 50.000 lei (click aici pentru a citi). Este vorba despre hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nr. 1 J din 20 ianuarie 2021 prin care s-a respins actiunea disciplinara impotriva impotriva judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti.


 

Totul a inceput in 2018 cand Inspectia Judiciara a fost sesizata de Ministerul Finantelor pentru a se efectua verificari privind posibila comitere a abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta dupa ce statul roman - prin sentinta 1136 A/2018 din dosarul 21840/3/2016 pronuntata de judecatorii Median si Gavris de la CAB - a fost condamnat la plata unor daune morale de 50.000 lei pentru arestarea nelegala a avocatei Rodica Constantinovici dispusa de Mariana Ghena. In cadrul verificarilor, Inspectia a solicitat un punct de vedere din partea Marianei Ghena, acesta fiind trimis in data de 4 februarie 2019. A fost momentul in care Inspectia a fost asmutita de catre Ghena impotriva judecatorilor care i-au demascat arestarea nelegala care a condus la condamnarea statului roman.


Jelania Marianei


Mai exact, in punctul de vedere trimis Inspectiei Judiciare judecatoarea Mariana Ghena a calificat decizia judecatorilor Median si Gavris ca fiind una nelegala: “Nu in ultimul rand, in evaluarea pe care o veti efectua, va rog sa aveti in vedere si faptul ca o hotarare vadit nelegala, cum este, in opinia mea, decizia civila nr. 1136 A/2018 din 11 octombrie 2018 poate constitui un demers legal in procedura initiata de Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice”.

In aceeasi zi insa, aceeasi judecatoare Mariana Ghena a revenit cu o noua solicitare adresata inspectorului sef al Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru prin care cerea declansarea de verficari pentru a se stabili daca decizia judecatorilor Anca Mihalea Median si Dumitru Gavris a fost una legala (intre timp decizia celor doi judecatori a fost confirmata definitiv de ICCJ - click aici pentru a citi): “Va adresez rugamintea, ca, in considerarea atributiilor dvs., sa analizati daca hotararea pe care se intemeiaza sesizarea Statului roman prin Ministerul Finantelor a fost data cu respectarea normelor de drept material si procedural si sa dispuneti in consecinta”.


Rugamintea a devenit sesizare cu acceptul lui Netejoru


Conform hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nr. 1 J din 20 ianuarie 2021, initial solicitarea Marianei Ghena a fost directionata de seful Inspectiei Judiciare “la dosarul lucrarii”, dar ulterior, a doua zi, 5 februarie 2019, inspectorii judiciari care aveau in lucru sesizarea Ministerului Finantelor au decis ca cererea Marianei Ghena sa fie inregistrata separat, stabilind ca aceasta reprezinta o sesizare distincta cu privire la posibila comitere de catre judecatorii Median si Gavris a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. ș si t din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “nerespectarea deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii”, respectiv “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Peste alte trei zile, in 8 febrtarie 2019, seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru a apropat propunerea inspectorilor judiciari privind inregistrarea solicitarii Marianei Ghena drept sesizare, fiind declansate verificarile prealabile fata de judecatorii Median si Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, cei care au demascat-o fix pe Ghena ca a arestat-o nelegal pe avocvata Rodica Constantinovici, la pachet cu o insarcinata in 8 luni.

Verificarile prealabile s-au incheiat in 7 mai 2019, cand a inceput cercetarea disciplinara a judecatorilor Median si Gavris, fata de care s-a exercitat actiunea disciplinara, deci au fost trimisi in judecata disciplinara in fata Sectiei pentru judecatori a CSM, in 8 iulie 2019, pentru pretinse abateri constand in “nerespectarea deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.


Fabulos: judecatorii Gavris si Median au fost terorizati ani de zile fara sa existe o sesizare impotriva lor


Nu amintim parcursul dosarului disciplinar, acesta putand fi citit in hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara pe care o publicam integral la finalul articolului, ci sublinem faptul ca judecatorii care au devoalat-o pe Mariana Ghena au fost hartuiti ani de zile fara ca impotriva lor sa existe o sesizare propriu-zisa. Asta intrucat solicitarea Marianei Ghena de a se verifica legalitatea deciziei judecatorilor Median si Gavris privind condamnarea statului roman din cauza arestarii nelegale pe care ea a dispus-o nu a constituit o sesizare propriu-zisa. Aspect stabilit de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, care a constatat nulitatea absoluta a actiunii disciplinare exercitata de Inspectia Judiciara impotriva judecatorilor Median si Gavirs.


Ghena nu a facut sesizare, dar a asteptat infundarea judecatorilor care au dat-o in vileag


Mai mult, lipsa unei sesizari impotrva celor doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti a fost recunoscuta inclusiv de Mariana Ghena. Astfel, intr-o cerere de interventie accesorie formulata la 13 ianuarie 2020 in favoarea Inspectiei Judiciare (facuta in dosarul de la ICCJ in care se judeca recursul Inspectiei fata de prima hotarare a Sectiei pentru judecatori a CSM in acest caz, care stabilise inca din 31 octombrie 2019 nulitatea actiunii disciplinare), Mariana Ghena preciza ca ea de fapt nu a facut nicio sesizare, ci doar a solicitat sefului Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru sa isi exercite atributiile legale: “Cererea pe care am transmis-o Inspectiei Judiciare la data de 4.02.2019 nu reprezinta o sesizare in sensul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 republicata, ci o solicitare adresata tocmai in considerarea atributiilor legale ale inspectorului-sef, inclusiv in ceea ce priveste dispunerea sesizarii din oficiu si efectuarea de verificari cu privire la savarsirea unor presupuse abateri disciplinare. (…) In cererea adresata la data de 4.02.2019 eu nu am facut precizarea ca formulez o sesizare sub aspectul acestor abateri disciplinare, ci doar am solicitat inspectorului-sef sa isi exercite atributiile legale”.

Asadar, judecatoarea Mariana Ghena nu a facut sesizare impotriva judecatorilor Anca Mihalea Median si Dumitru Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, dar nu a avut nicio problema ca acestia sa fie hartuiti ani de zile pentru o decizie confirmata definitiv de Inalta Curte, prin care a fost demascata o rusine pentru justitia din Romania, rusine comisa in momentul in care Mariana Ghena a dispus arestarea nelegala a avocatei Rodica Constantinovici. O rusine care nu a facut-o totusi pe Mariana Ghena sa isi dea demisia din CSM si din magistratura, aceasta continuand si in prezent sa decida asupra carierei altor judecatori si sa incaseze peste 100.000 euro pe an, in timp ce daunele pe care statul trebuie sa le plateasca din cauza ei sunt suportate de fiecare roman in parte.

Cat priveste hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, aceasta devoaleaza o crunta inscenare la adresa judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, totul pentru ca acestia si-au exercitat profesia si printr-o decizie, repetam, confirmata de Inalta Curte, au sanctionat un grav abuz comis prin arestarea nelegala avocatei Rodica Constantinovici dispusa de judecatoarea Mariana Ghena din CSM, pe vremea in care presta la Inalta Curte.


Iata hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara prin care s-a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, cei care au demascat-o pe Mariana Ghena ca a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici:

 Comentarii

# Cetateanul date 31 August 2021 14:54 +54

Întreb pentru un prieten: rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare confirmată de inspectorul-şef prin încălcarea vădită a dispoziţiilor legale nu reprezintă abuz în serviciu?

# Valter Cojman date 31 August 2021 15:22 +44

O alta #rezist de tip mafiot...

# Mizerabila ! date 31 August 2021 15:22 +92

:zzz :lol: :zzz :eek: :eek: Pe asta, nu voi ati ales-o? De unde dracu' le scoateti pe toate (si toti) PSUDOMAGISTRATI???

# santinela date 1 September 2021 07:10 +98

Ocupa vremelnic un post inalt.In loc sa taca dracului din gura, vis a vis de magaria( la comanada ) facuta, mai si macane.Sa arestezi o femeie gravida in luna a 8-a ,pentru infractiuni fara violenta,este chestie de spitalul 9,"basca ca " a fost gasita nevinovata !

# David N. Șerban date 1 September 2021 15:19 +2

O știre interesantă https://www.facebook.com/Independenta.Justitiei.Romania/posts/564189578348892

# # este si prin justitie ! date 1 September 2021 18:40 0

Va dati cu firma in cap mei oilor magistrat ! Nici dracu` nu o sa mai aiba incredere in voi ... Veti vedea , destul de curand cred. :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva