22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IA-TI, MIREASA, ZIUA BUNA – Judecatoarea Doriana Rotaru a convins CSM s-o faca procuroare, pe motiv ca trebuie sa se marite. Cu 6 luni in urma, Doriana Rotaru convinsese acelasi CSM s-o faca judecatoare din procuroare, tot pentru ca voia sa se casatoreasca. Klaus Iohannis ii da peste cap planurile de maritis, intarziind semnarea decretului de numire in functia de procuror (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 January 2020 10:10
Vizualizari: 10002

La peste o luna de cand Lumea Justitiei v-a prezentat curiosul caz al celei mai nehotarate magistrate a momentului, revenim cu o continuare a subiectului, dezvaluind un amanunt spectaculos, marturisit de ea insasi in fata CSM – ba chiar de doua ori in interval de jumatate de an.


 

Este vorba despre Doriana Rotaru (foto), cea care de aproape sase ani incoace este ba judecatoare, ba procuroare (click aici pentru a citi). Am spus-o si atunci, o subliniem si acum: nu este deloc ilegal ca un magistrat sa penduleze intre roba de judecator si cea de procuror oricat de des doreste, cata vreme Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor nu interzice asa ceva. Singurul hop de trecut este obtinerea aprobarii din partea sectiilor CSM, in principal in functie de situatia posturilor disponibile atat la parchetul sau instanta pe care magistratul intentioneaza s-o paraseasca, cat si la institutiile unde doreste sa fie numit.

Revenind in actualitate, trebuie sa precizam ca joi, 23 ianuarie 2020, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a publicat Hotararea nr. 1240 din 12 decembrie 2019, prin care i-a propus presedintelui Klaus Iohannis eliberarea Dorianei Rotaru din functia de judecator la Judecatoria Baia de Arama si numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani, cu mentinerea gradului profesional de tribunal. Rotaru judecase la Baia de Arama incepand cu data de 19 iulie 2019, cand presedintele Klaus Iohannis semnase Decretul nr. 598/2019. Anterior, Doriana Rotaru activase ca procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj.


Ce mai luna luminoasa, ce mai mireasa frumoasa!


Insistam acum pe intervalul iunie-decembrie 2019. Asa cum am mentionat in articolul precedent, Doriana Rotaru, dupa trei razgandiri proprii si doua refuzuri ale CSM, a obtinut in sfarsit, la 25 iunie 2019, din partea Sectiei pentru judecatori, aprobarea de trecere din tagma procurorilor in cea a judecatorilor (fiind sesizat presedintele Klaus Iohannis, care a emis decretul trei saptamani mai tarziu, in 19 iulie 2019). Situatia s-a inversat la 12 decembrie 2019, cand Sectia pentru procurori a CSM i-a propus lui Iohannis numirea eliberarea din functia de judecator si numirea in cea de procuror.

Motivul invocat si in iunie, si in decembrie in fata CSM se refera la intemeierea unei familii. Cu ambele ocazii, Doriana Rotaru a precizat ca vrea sa se casatoreasca si ca viitorul sot are o locuinta in orasul Vulcan (judetul Hunedoara).


Iata cel mai important pasaj din Hotararea nr. 1240/2019 (din decembrie, prin care s-a aprobat eliberarea din functia de judecator si numirea in cea de procuror):


In motivarea cererii formulate, doamna judecator a invocat motive de ordin personal, aratand ca urmeaza sa isi intemeieze o familie viitorul sot detinand o locuinta in orasul Vulcan, aflata la 10 kilometri distanta de municipiul Petrosani, localitate unde solicita numirea in functia de procuror. De asemenea, doamna judecator a invocat si motive de ordin profesional, aratand ca anterior numirii in functia de judecator, a functionat ca procuror o perioada indelungata, respectiv 8 ani si 10 luni, atat pe linie judiciara, cat si de urmarire penala, activitatea desfasurata fiind dinamica si extrem de motivanta, lucru care ii lipseste in prezent”.


Redam si principalul fragment din Hotararea nr. 1113/2019 (din iunie, prin care s-a aprobat eliberarea din functia de procuror si numirea in cea de judecator):


In motivarea cererii formulate, doamna procuror a invocat motive de ordin profesional si personal. In ceea ce priveste motivele personale, doamna procuror a aratat ca are o vechime in magistratura de 10 ani si 4 luni, perioada in care a functionat atat ca procuror, cat si ca judecator. In ceea ce priveste motivele personale, doamna procuror a aratat ca, in ceea ce priveste numirea la Judecatoria Petrosani, urmeaza sa isi intemeieze familia in localitatea Vulcan, la 10 km de Petrosani, iar in ceea ce priveste transferul la Judecatoria Baia de Arama (n.r. varianta de rezerva), doamna procuror a aratat ca sunt conditii facile de efectuat naveta”.


Werner sta in calea fericirii cuplului


Pentru ca am adus vorba despre presedintele Romaniei, mentionam ca acelasi Klaus Iohannis se pune acum de-a curmezisul fericirii de familie a Dorianei Rotaru, Werner nebinevoind nici pana in ziua de astazi sa-i semneze magistratei decretul de numire in functia de procuror la PJ Petrosani, desi a trecut aproape o luna si jumatate de la unda verde primita de Rotaru din partea CSM. In contrapondere, amintim ca Iohannis a fost mult mai rapid asta-vara, semnand decretul la numai trei saptamani de la hotararea favorabila a CSM. Ce sa zicem... Poate ca primul om in stat va citi acest articol si se va milostivi de casnicia si de cariera viitoarei procuroare.

Incheiem, relevand ca spre deosebire de Sectia pentru procurori, la cea pentru judecatori nu a existat unanimitate, in iunie fiind exprimate trei voturi in sensul unui refuz pentru Doriana Rotaru.


* Cititi aici hotararea procurorilor CSM din decembrie 2019

* Cititi aici hotararea judecatorilor CSM din iunie 2019

Comentarii

# DODI date 26 January 2020 16:15 +4

Cam schimbător acest... MIRE. Mai bine se căsătorea cu profesionalismul. Era mai câștiga atât ea cât și societatea.

# Cetateanul date 26 January 2020 16:58 +4

Sa ii dea si prima de instalare, spor de casatorie, cheltuieli de nunta, decontare tranport mobila si zestre.... baaaai sănătoșilor... după ce că erați sindicat acum v-ați transformat și în pețitoare? Mâine o să vină zuza paraditoare detașată la birp să spună că nu poate face copii la biroul ăla! Și... vreți pensii speciale??? Pentru asa ceva???

# escu date 27 January 2020 11:36 +3

Este cam nehotărâtă! Oare, când dă decizii tot așa nehotărâtă este? Nu pot fi puse sub semnul întrebării deciziile judecătorești sau dosarele penale întocmite de răzgânditoarea magistrată? De aceea, nu știe cum să procedeze cu viitorul soț. Să-l cerceteze sau să-l judece.

# Ce fatza are ! date 27 January 2020 17:45 +5

Asta e insulta la institutia de "Starea civila" . :eek:

# eu cel de aici date 28 January 2020 14:41 +1

prin ,,plimbarea" domniei sale sunt plimbate si cauzele in care a fost magistrat. Ca domnia sa vrea sau nu, cei pe care ii judecă trebuie să o pornească de la inceput, procesele pornind de la zero. Chiar nu se poate face ceva să oprim magistratii să se ,,plimbe" in acest fel ? Să aibă măcar obligatia ca 5-10 ani sa nu isi schimbe instanta/parchetul unde isi desfassoara activitatea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva