1 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCOMPATIBILITATE GENERALA – Liviu Dragnea nu poate fi judecat echitabil la Tribunalul Bucuresti. Zeci de judecatori TMB si-au insusit in nume propriu o sesizare la CSM impotriva lui Dragnea. Stramutarea dosarului in care Dragnea a cerut liberarea conditionata e singura solutie, daca mai avem stat de drept. Stramutarea duce la desfiintarea hotararii judecatorilor TMB Purice si Corobana care au blocat eliberarea lui Dragnea. Iata judecatorii care au facut sesizare contra lui Dragnea (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2021 17:02
Vizualizari: 8822

Hotararea prin care judecatorii Ciprian Purice si Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti au blocat joi, 27 mai 2021, liberarea conditionata a lui Liviu Dragnea poate fi desfiintata peste doua saptamani. Se va intampla asta in cazul in care Curtea de Apel Bucuresti va admite la mijlocul lunii iunie cererea de stramutare a dosarului in care Liviu Dragnea solicita eliberarea din penitenciar, cerere de stramutare formulata de Dragnea inainte ca judecatorii Purice si Corobana sa ii respinga liberarea conditionata. Iar cererea de stramutare ar trebui admisa de pe scaun, in opinia noastra, in conditiile in care Liviu Dragnea nu poate avea parte de un proces echitabil la Tribunalul Bucuresti, avand in vedere ca zeci de judecatori de la aceasta instanta au formulat o sesizare la CSM impotriva sa si a altor lideri PSD.


 

Lumea Justitiei a dezvaluit in urma cu cateva zile ca judecatorul Claudiu Corobana a judecat si respins cererea lui Dragnea de liberare conditionata, desi in 2018 acesta facuse o sesizare fix impotriva lui Liviu Dragnea. Mai exact, Corobana si-a insusit in nume propriu o sesizare formulata de asociatia #rezist Formul Judecatorilor din Romania (FJR) impotriva presedintelui Camerei Deputatilor din 2018 Liviu Dragnea si a solicitat CSM apararea independentei sistemului judiciar ca urmare a declaratiilor facute de fostul sef PSD si alti lideri ai partidului la un miting in care acestia au reclamat existenta magistratilor aserviti statului paralel. Cu toate acestea, desi facuse practic sesizare impotriva lui Dragnea, judecatorul Claudiu Corobana a intrat in dosarul in care acesta cerea liberarea conditionata, respingandu-i solicitarea desi fostul presedinte PSD indeplineste toate conditiile pentru a fi pus in libertate, asa cum Penitenciarul Rahova a confirmat (click aici pentru a citi).


50 de judecatori TMB au facut sesizare impotriva lui Dragnea la CSM


Claudiu Corobana nu este singurul judecator de la Tribunalul Bucuresti care si-a insusit demersul FJR si a facut sesizare la CSM impotriva lui Dragnea. La Tribunalul Bucuresti se mai afla magistrati in aceasta situatie. Si nu putini, ci cateva zeci, inclusiv de la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, unde s-a judecat cererea de liberare conditionata a lui Dragnea.

Astfel, conform datelor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, sesizarea Formului Judecatorilor in Romania a fost insusita, in 2018, de peste 40 de judecatori care activau la acel moment la Tribunalul Bucuresti. Cu cateva exceptii, acestia isi desfasoara in continuare activitatea la TMB, cativa dintre ei, putini la numar, plecand intre timp la alte instante sau pensionandu-se. Repetam, dintre cei peste 40 de judecatori de la Tribunalul Bucuresti care in 2018 si-au insusit sesizarea impotriva lui Dragnea, cei mai multi judeca si in 2021 la TMB.

Pe de alta parte, pe lista cu judecatorii care in 2018 si-au insusit sesizarea impotriva lui Dragnea (o parte din lista a fost publicata si in presa in urma cu trei ani) regasim magistrati care la acel moment profesau la diverse instante din tara, dar care intre timp au ajuns la Tribunalul Bucuresti. Luandu-i in calcul si pe acestia, sesizarea impotriva lui Dragnea a fost insusita de 50 de actuali si fosti judecatori TMB.

 

Daca mai exista stat de drept, stramutarea nu poate fi respinsa


Cu alte cuvinte, in momentul de fata avem urmatoarea situatie: aproape jumatate dintre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti l-au reclamat in 2018 pe Liviu Dragnea la CSM. Or, acest aspect este de ajuns pentru a se naste banuiala legitima, din punctul nostru de vedere, ca Liviu Dragnea nu poate avea parte de o judecata echitabila la Tribunalul Bucuresti. Iar existenta unei banuieli legitime de o asemenea amploare cu privire la incalcarea dreptului la un proces echitabil este un motiv cat se poate de intemeiat pentru admiterea cererii de stramutare a dosarului de liberare conditionata pe care Liviu Dragnea a formulat-o. Stramutarea dosarului este singura solutie, daca mai avem stat de drept.


Admiterea cererii de stramutare inseamna desfiintarea hotararii judecatorilor Purice si Corobana


Asa cum precizam la inceputul articolului, cererea de stramutare a fost facuta de Liviu Dragnea la Curtea de Apel Bucuresti inainte ca judecatorii Ciprian Purice si Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti sa se pronunte pe liberarea conditionata solicitata de Dragnea, pe care au respins-o (de fapt, cei doi judecatori au respins contestatia facuta de Dragnea impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 5 din aprilie de respingere a liberarii conditionate – click aici pentru a se citi). Cererea de stramutare nu s-a judecat insa, fiind amanata din diverse motive procedurale pana la 14 iunie 2021, iar judecatorii Purice si Corobana nu au asteptat solutionarea respectivului demers, desi anumiti juristi, printre care si fosti judecatori, au explicat ca acestia ar fi trebuit sa amane dosarul pana la verdictul CAB, in conditiile in care Dragnea nu avea convingerea ca este judecat corect.

Judecarea dosarului de liberare conditionata si respingerea cererii nu au totusi efecte asupra cererii de stramutare. Mai precis, procedura va continua, iar cererea de stramutare va fi solutionata de Curtea de Apel Bucuresti. In cazul in care ea va fi admisa, atunci hotararea judecatorilor Ciprian Purice si Claudiu Corobana de respingere a liberarii conditionate a lui Dragnea va fi anulata, urmand ca cererea de liberare conditionata sa fie rejudecata de un alt tribunal, care va fi stabilit de Curtea de Apel Bucuresti, conform art. 74 alin. 5 din Codul de procedura penala: “Daca instanta de la care a fost stramutata cauza a procedat intre timp la judecarea cauzei, hotararea pronuntata este desfiintată prin efectul admiterii cererii de stramutare”.


Iata lista cu judecatorii de la Tribunalul Bucuresti care si-au insusit in nume propriu solicitarea FJR din 2018, facand sesizare la CSM impotriva lui Liviu Dragnea:

 


 


 

Sursa foto 1: Mediafax

Comentarii

# santinela date 31 May 2021 07:19 +12

Plina justitia de calibrul semnatarilor de mai sus.Macar atita sa fi invatat "inventatorii gaurii la macaroana"in justitiei, sa stea dracului pe margine daca au avut un conflict cu unul pe care-l judeca fiindca judecata lor,in aceste conditii, nu poate fi obiectiva. Un principiu elementar,predat prin facultati, dar la care ciumpalacii se pare ca au absentat sau il stiu, dar de slugi ce sint raspund la comenzi asa cum se vede din avion in cazul de fata !

# escu date 31 May 2021 09:23 +13

Credeam că din România au încetat condamnările pe criterii politice. Dragnea, unul dintre deținuții politici de rit nou, nu va fi eliberat până ce nu-și va ispăși pedeapsa în totalitatea ei. În timp ce el este condamnat politic noi, românii, ne dăm peste cap că în Belarusia, cum zicea un clasic în viață, a fost arestat un contestatar al președintelui, ba mai mult cineva, nu spun cine, persoană importantă de care justiția nu trebuie să se apropie la mai mult de trei dosare penale, vrea să schimbe denumiri de străzi. Eu cred că ar trebui și Lukașenko să schimbe numele vreunei străzi din capitala țării, dându-i numele lui Liviu Dragnea.

# C. O. JONES date 31 May 2021 10:14 +2

Asta ce scrieți voi sunt motive de recuzare. Nu de strămutare.

# VIKY date 1 June 2021 10:58 +15

@escu...De ce te feresti sa ii dai numele penalei Clotild Armand, cocotata pe functie prin frauda electorala?. TOTI care ocupa functii la stat au dosare penale, altfel nu erau plantati. Padurile se rad, iar nulitatile se planteaza pe posturi. Doar cei cu dosare executa ordine, restul sunt eliminati.Atata timp cat populatia doarme, nu se va schimba in bine nimic in tara. Chiar azi am vazut o stire (nu in Romania, bineinteles), pe posturi straine ca Israelul a anuntat sfarsitul pandemiei, fara nicio restrictie, si fara certificat verde, doar un test la imbarcarea in avion, deocamdata. La voi am auzit de valul 4 prin toamna, ma intreb de unde l-au comandat, si data cand va fi implantat valul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva