22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCOMPETENTUL #REZIST, LA JUDECATA BRIGAZII NUFARUL - Suspendat din magistratura si urmarit penal pentru modul in care a actionat in cazul Caracal, procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la PJ Caracal a fost trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta: “A nesocotit din culpa, in mod grav, normele de drept material care permiteau patrunderea in imobilul lui Dinca cu mandat de perchezitie, anterior orei 06:00... Urmarire penala s-a desfasurat fara coerenta”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

2 October 2019 12:43
Vizualizari: 5487

I se infunda din ce in ce mai mult procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu de la Parachetul de pe langa Judecatoria Caracal (foto), cel care i-a tinut pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca, acuzat ca le-ar fi ucis pe Alexandra Macesanu si Luiza Melencu.


Suspendat din magistratura de CSM pentru modul defectuos in care a actionat in cazul Alexandrei Macesanu, si urmarit penal de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie pentru abuz in serviciu, tot pentru modul in care a actionat in acest caz, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost trimis in judecata disciplinara miercuri, 2 octombrie 2019, de catre Inspectia Judiciara. Incompetentul #rezist este acuzat de exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Inspectia Judiciara arata ca procurorul Cristian Ovidiu Popescu a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in casa lui Dinca cu mandat de perchezitie, anterior orei 06:00. In plus, inspectorii au mai retinut ca urmarirea penala in acest caz s-a desfasurat fara coerenta.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii. Totusi, exista toate sansele ca Ovidiu Popescu sa scape basma curata, avand in vedere ca Sectia pentru procurori a CSM este cunoscuta si sub titulatura “Brigada Nufarul”, tocmai din cauza solutiilor prin care au fost spalati pe banda rulanta autori ai unor infioratoare abuzuri.

Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Popescu Cristian Ovidiu - procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Caracal pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectorii de caz au retinut ca procurorul a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in imobilul numitului Dinca Gheorghe cu mandat de perchezitie, anterior orei 6:00.

S-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie. Informatiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei.

Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarul de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia magistratilor cercetati disciplinar”.

Comentarii

# dinca date 2 October 2019 13:29 +3

Sa ne asteptam la o spalatura de toata frumusetea, zic

# mitica date 2 October 2019 15:01 0

Sa vedem cati ani de parnaie primeste.

# Un dovleac gol acest Popescu date 2 October 2019 15:23 0

Ptr ce mai implica si mumiile de la Sectia de procurori a csm? Judecat si dat afars, ca un prost bun de proteste rezist da incapabil sa isi faca munca

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva