4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONFISCAREA INSPECTIEI – Complicii lui Kovesi din CSM vor sa-l dea jos pe seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, pentru a bloca raportul devastator pe controlul la DNA. Prin blocarea raportului, ministrul Justitiei va fi impiedicat sa ceara revocarea sefei DNA. Unul din pretextele oficiale folosite la decaparea Inspectiei va fi ca aceasta a cerut public sa iasa de sub influenta CSM si sa devina autonoma. Lazar: “Trebuie sa ne asiguram ca Inspectia va ramane la CSM”

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 August 2017 16:10
Vizualizari: 16954

Se anunta scandal urias la sedinta Plenului CSM care va avea loc miercuri, 30 august 2017. Complicii Laurei Kovesi din CSM, care fac parte din oculta Republicii Procurorilor, pun la cale operatiunea de decapitare a sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru (foto), pentru salvarea sefei DNA. Informatia circula deja printre judecatorii din Romania, care sunt scandalizati de ceea ce urmeaza sa faca o anumita grupare din CSM, formata din procurori, cat si din judecatori.

Surse extrem de bine informate ne-au dezvaluit ca gruparea oculta din CSM care slujeste interesele Sistemului care a condus Romania prin teroarea catuselor va propune in sedinta de miercuri revocarea sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, precum si a adjunctului acestuia, procurorul Gheorghe Stan. Se va incerca in acest fel salvarea sefei DNA Laura Kovesi. Mai exact, prin revocarea lui Netejoru se urmareste blocarea confirmarii Raportului intocmit dupa controlul efectuat la DNA, un raport despre care am auzit ca este devastator pentru parchetul condus de Kovesi. In locul lui Netejoru si Stan vor fi adusi doua personaje de paie, care vor raspunde la comenzi si care nu vor confirma Raportul intocmit dupa controlul la DNA. Practic, prin blocarea Raportului, ministrul Justitiei nu va putea cere revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi, daca rezultatele controlului o vor impune.


Interesul lui Lazarica

Pe de alta parte, foarte interesat de ceea ce se intampla la Inspectia Judiciara e si Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar. Este si normal, in conditiile in care Lazarica e anchetat de Inspectia Judiciara pentru incalcarea Codului deontologic al magistratilor, dupa sesizarea Lumeajustitiei.ro, dar si pentru refuzul de a colabora cu comisia parlamentara de ancheta care vrea sa afle printre altele si ce cauta Laura Kovesi in sufrageria lui Gabriel Oprea. Sunt doua anchete care pot duce chiar si la excluderea lui Lazar din magistratura.

Acelasi Augustin Lazar este interesat ca Inspectia Judiciara sa ramana in continuare sub controlul CSM, si nu cumva sa capete autonomie si sa treaca la Ministerul Justitiei, asa cum a propus ministrul Justitiei Tudorel Toader. De altfel, chiar in conferinta de presa de marti, 29 august 2017, in care a prezentat concluziile pe propunerile lui Tudorel Toader, Lazarica a decretat: “Trebuie sa ne asiguram ca Inspectia va ramane la CSM”.

Pretextele pentru decaparea lui Netejoru

Trebuie sa spunem ca inclusiv acest aspect va fi folosit pentru inlaturarea sefilor Inspectiei Judiciare. Mai exact, unul din pretextele oficiale la care se va apela pentru decaparea Inspectiei va fi ca aceasta a comunicat public ca doreste sa iasa de sub influenta CSM si sa devina autonoma. De asemenea, membrii CSM care vor sa il revoce pe Netejoru vor invoca faptul ca activitatea Inspectiei Judiciare a fost necorespunzatoare in mandatul acestuia. Se vor folosi date din “Raportul final privind auditul extern al managementului Inspecției Judiciare pentru anul 2016” a carui discutare figureaza pe ultimul punct al ordinii de zi a Plenului CSM.

Comentarii

# obozo date 29 August 2017 17:53 +18

"DESTEAPTA" de Garbova, cand a iesit T Toader cu noile propuneri de legi a inceput sa urle prin presa si sa o faca pe deontoloaga ca nu a fost intrebata de nimeni, atacandu-l pe Ministrul justitiei prin comentarii samd. Ei uite ca o sa va capseze DNA-ul pe toti astia deontologii care nu mai puteati de dreptate, cand a vrut sa indrepte lucrurile Mninistrul, l-ati atacat. Sunteti niste panarame si va meritati soarta care v-i se prezice, dosare facute la comanda de sri-dna si procurorii afini lui Lazar, ati avut sansa sa faceti curatenie si nu ati facut, ati sarit repede de partea strazii, hai pa, la circ cu voi, mai ales cu DEONTOLOAGA GARBOVAN

# Parerea mea date 29 August 2017 20:03 +4

Poate scurgem si noi raportul in presa?

# Legile justitiei se fac in piata?? date 29 August 2017 23:11 +6

Tudose a declarat ca va tine cont de părerea protestatarilor din Piața victoriei. Părerea mea ca nu e corect deloc având în vedere ca acei protestatari sunt plătiți,  spălați pe creier, tradatori de neam, plus ca nu prea cred ca se găsește vro unul din aia care sa fi votat psd la alegeri. Deci, justiția corecta și constituțională  se face după părerile habarnavistilor care zbiară sau justiția se face după legi bine stabilite, constituționale și NEINTERPRETABILE??Sa ieșim și noi în strada, cei care dorim schimbarea impostorilor și a legilor interpretabile sa vedem care cântărește mai mult? Slab de tot și premierul asta. Nu urmărește interesele romanilor, urmărește interesele habarnavistilor tradatori de neam din Piața victoriei, Bruxelles sau alte ambasade. După părerea lui Tudose legile se fac la o șuetă în livada de către niște prashitori. Singura soluție este sa ieșim în strada sa alungam impostorii și trădătorii care au distrus și sărăcit tara.

# Zait Bolboceanu Georgeta date 29 August 2017 18:03 +9

Cita mizerie exista in justitia asta!

# Exist date 30 August 2017 12:01 +1

Toate acestea exista pentru ca noi suntem dezintereasati si nu actionam civic in nici un fel, cand acesti zisi procurori , calca in picioare absolut totul.Niste japite jegoase care au o sustinere oculta foarte puternica, si noi nu suntem decat niste gandaci mici peste care ei calca ori de cate ori este nevoie. Impasivitatea noastra ne va costa mult de tot...

# Un dac la Roma date 29 August 2017 18:07 +3

Ei, raport...ce raport? Gunoiul de Netejoru da rezoluții de clasare pe bandă rulantă și voi la LuJu va faceți vise că ar putea să o facă pe Luluța tocmai el, pușcăriabilul de fost "mason"??? Dacă o să fie "decapat" o să fie din cauză că o fi călcat pe bec un alt mod și a supărat-o pe "frumusețea" de Luluța... Să nu uităm că el a fost pus acolo tocmai că să îi apere pe magistrații cu probleme, și până acum și-a îndeplinit cu brio misiunea: aratati-mi și mie un magistrat penalizat ca urmare a unei sesizări a unui om de rând.

# DODI date 29 August 2017 19:18 +10

Această inspecție a fost considerată bună de CSM atâta vreme cât știa să răspundă la comenzi. Acum când manifestă timide gesturi de independență și când dorel a arătat viitorul rol și poziția firescă și productivă a acestei instituții, sar toți acoperiții, descoperiții și nulitățile din justiție să își dea cu părerea și să înfiereze cu mânie proletară niște amărâte de propuneri. Ei cred că prin timorarea guvernului și Parlamentului se va renunța la încercarea de reformare a justiției. Și speră să le reușească chiar dacă nu îl mai au pe bețivul hăhăilă la butoane ci pe ciolanis, un ratat profesional dar calificat ca și cleptoman imobiliar patentat.

# coca date 29 August 2017 19:19 +3

Oare ce pierdere ar fi daca n-ar mai fi Netejoru? Intreb si eu, exista vreo plangere pe care domnul sa nu o fi clasat? Credeti ca daca in loc de Netejoru, de acum incolo, plangerile ar fi clasate de Zbarlitoru, pentru noi oamenii care ne adresam degeaba acestui Nufarul juridic s-ar schimba ceva?

# pt fraierii care dau examen de avocat date 29 August 2017 21:22 +3

examen unitar la bucuresti. se va intra iar cu pile si relatii la bucuresti. restul prostimii plimbare.

# Pif date 29 August 2017 22:29 +3

E adevarat ca Macovei le-a cerut sa demisioneze pt comunicatul ca IJ sa iasa de sub influenta CSM, insa revocare din functie se poate face , conform legii, de catre Plenul CSM, doar pt. neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a atributiilor manageriale, in baza raportului anual de audit extern ce trebuie intocmit in primele 3 luni ale anului. Rapoartele pt. anii 2015 si 2016 s-au publicat ieri pe site-ul IJ. Deci, motivul oficial va fi cel prevazut de Legea 317/2004 (art.67), revocarea facandu-se pe baza raportului anual de audit extern.

# santinela date 30 August 2017 08:09 +3

OBOZO- tu ori nu sti sa citesti ori nu sti sa citesti(asta ca sa ma exprim deicat).Da-mi un exemplu cind doamna Girbovan a atacat ministerul condus de Toader sau proiectul de legi.Ba dimpotriva s-a exprimat cel mai coerent si corect dintre toti.Vezi comunicatul ei,adica al UNJR si sper totusi sa pricepi ceva !!

# Botomei Vasile, doctor in drept,0744191717 date 30 August 2017 16:27 +1

Inspectia Judiciara trebuie externalizata de sub tutela CSM. Trebuie sa functioneze autonom, in cadrul unui Institut de Cercetari Jurifice, in care membrii inspectiei sa fie desemnati de Parlament, in identitate cu desemnarea judecatorilor de la curtea Constitutionala.Trebuie sa fie compusa din oameni de stiinta, care sa nu fie in profesia de procuror sau de judecator, decat din cadre didactice si din juristi doctori in drept desemnati de societatea civila. trebuie sa functioneze exact pe principiul de examinare de la facultate. Solutiile Inspectiei Judiciare trebuie sa respecte dublul grad de jurisdictie, in conditiile in care contestatiile sa fie solutionate de un complet din 3 inspectori. Cine cade la Inspectie,pierde licenta de judecator sau de procuror,, pe o perioada de timp, urmand sa dea din nou examen dupa un termen de minim 6 luni, dupa caz 1 an. Acestea sunt recomnadari din teza de doctorat dr.Botomei Vasile, in care expert a fost dnul prof.univ.dr.Tudorel Toader,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva