4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM INSTAUREAZA LEGEA IN CURTEA LUI TARCEA – Sectia pentru judecatori din CSM a adoptat o hotarare prin care obliga Inalta Curte sa intre in legalitate si sa faca noi alegeri pentru Completurile de 5 judecatori. Tarcea a participat la sedinta, dar s-a abtinut de la vot. Judecatorii din CSM o obliga pe Tarcea sa infiinteze cel putin 3 Completuri de 5 judecatori in materie penala si 3 completuri in alte materii decat cea penala (Hotararea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 decembrie 2018 17:01
Vizualizari: 6087

Decizie extraordinara a Sectiei pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii, dupa publicarea Deciziei CCR nr. 685/2018 privind Completurile de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit ordinii de zi solutionate de miercuri, 5 decembrie 2018, Sectia pentru judecatori a adoptat o Hotarare prin care a dispus respectarea de catre ICCJ a exigentelor impuse de Decizia CCR nr. 685/2018 si organizarea de indata de noi alegeri pentru stabilirea noii componente a Completurilor de 5 judecatori.


Sectia pentru judecatori a CSM recomanda in cuprinsul Hotararii ca la Inalta Curte sa fie infiintate un numar minim de 3 Completuri de 5 judecatori in materie penala si 3 completuri in alte materii decat cea penala, astfel incat sa fie respectate exigentele impuse de CCR.

In acest sens, Colegiului de conducere al Inaltei Curti ii revine obligatia de a informa Sectia pentru judecatori a CSM cu privire la numarul de completuri pe care il dispun, dar si structura acestora, din punct de vedere al reprezentativitatii.

Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM impune Inaltei Curti ca la tragerile la sorti pentru stabilirea Completurilor de 5 judecatori sa fie convocati toti judecatori instantei supreme, tragerea la sorti sa se inregistreze audio-video. Decanului de varsta al judecatorilor ICCJ ii va reveni, potrivit Hotararii CSM, obligatia de a verifica numele judecatorilor inscrisi pe bilete si de a proceda la introducerea acestora in dispozitive, care sa asigure secretul numelui.

Conform Hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM, dupa efectuarea tragerii la sorti, toate dosarele aflate in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de competenta completurilor de 5 judecatori, infiintate din anul 2014 si pâna in prezent, vor fi repartizate aleatoriu, in sistem informatizat, completurilor nou infiintate de 5 judecatori.

In ce priveste dosarele nou inregistrate la Inalta Curte pana la finalul anului 2018 si care sunt de competenta completurilor de 5 judecatori, CSM a stabilit ca acestea sa fie repartizate completurilor nou infiintate.

Iata ce prevede Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM din 5 decembrie 2018:


Comentarii

# Demisia. Dar de unde onoare?! date 5 decembrie 2018 17:17 +21

Cam asta este concluzia: daca instanta suprema este atat de jos, atunci totul este pierdut

# DODI date 5 decembrie 2018 17:55 +9

Este un pas spre normalitate acela de a învăța ICCJ că trebuie să respecte legea? Acest fapt ar fi trebuit de la sine înțeles. Dar când promovezi gunoaie în funcții de conducere nu te poți aștepta decât la fărădelgi comise de aceștea. Așa că măsura CSM este doar un paleativ. Și acela impus de o decizie a CCR. Așa că CSM ar fi trebuit să meargă mai departe, respectiv să sancționeze abaterile de la lege și pe făptuitori, iar dacă nu au făcut-o (și n-au făcut-o!!!!) trebuia să sesizeze Inspecția judiciară. Așa frecția la piciorul de lemn al justiției supreme are același efect precum ajută pe un orb vopsirea în culori pastel a bastonului.

# ticalosii date 5 decembrie 2018 18:22 +4

Acesta este staul paralel, adicatelea ICCJ, Adicatelea ultima instanta care te trimite la haules fluierand si care-l spala pe picioare pe portocala! Niste ticalosi sustinuti de nazistul din deal!

# DOREL date 6 decembrie 2018 09:06 0

Este doar jumătate de pas, CSM trebuie sa clarifice ce trebuie făcut cu hotărârile pronunțate din 2014 pana acum, despre care CCR a spus ca sunt lovite de nulitate absoluta, pentru un stat de drept este inadmisibil sa fie lăsate în "autoritate de lucru judecat"! Și b) : probabil, CSM ar trebui sa solicite intervenția Parlamentului pentru a reglementa o situație urgenta și grava! Părerea mea...

# Obs date 5 decembrie 2018 17:31 +3

In acest moment la completurile de 5 penal sunt 20 de judecatori. Deci se pot constitui maxim 4 completuri. De ce pana acum au fost doar doua, sa explice colegiul de conducere al ICCJ ?!

# Ceilalti erau ocupati cu alte activitati specifice: date 5 decembrie 2018 17:50 +4


Citeza pe Obs
In acest moment la completurile de 5 penal sunt 20 de judecatori. Deci se pot constitui maxim 4 completuri. De ce pana acum au fost doar doua, sa explice colegiul de conducere al ICCJ ?!
Colaborare Piscoteli Simpozioane Ambasariada Concedii Etc Personal cred ca e mult spus Inalta Curte. Din cate am vazut e o curte mica pipernicita si plina de fard de sorginte vulgara.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 decembrie 2018 10:31 0

PTR Ceilalti erau ocupati cu alte activitati specifice://CURTE MICA ZICI ,cum este gardul? ??? gazon are?,alei betonate are?fosa septica?flori? si care/i pretul?

# Prostie mare sa infiintezi CSM.. date 5 decembrie 2018 17:46 +6

..si apoi sa il pierzi din mana. LoL. Asa-i ..doamna Tarcea? Inamovibil nu inseamna nepuscariabil.

# un mizantrop date 6 decembrie 2018 00:43 0

Nu face nimeni un "inventar" al consecintelor criminalei "reinterpretari" de lege?! Cand o sa acceptam ca sunt oameni vinovati, ca unii sunt hoti, unii sunt corupti si nu "toti suntem vinovati", sau "asa sunt romanii, hoti", ca sa diluam raspunderea si sa achitam nota tot noi astia care platim "taxa de protectie" la stat, sa ma apere de criminali, sa faca legi egale pentru toti si o justitie in firea ei...eu cred a a venit vremea decontului si ar trebui inceput cu ICCJ...

# Valter Cojman date 6 decembrie 2018 05:01 0

Sper ca alegerea sa fie televizata si nu cu biletele insemnate ca sa iasa cine trebuie.

# santinela date 6 decembrie 2018 08:13 +4

La sectia de judecatori a inceput sa se mai miste ceva in bine si sint acolo citiva judecatori chiar meseriasi si de buna credinta.In schimb la sectia de idioti si slugi nu se va schimba nimic pina nu sint dati de pamint aia de acolo !

# Fost judecator date 6 decembrie 2018 11:57 +1

Situatia completelor de 5 la ICCJ este nelegala din anul 2011 cand prin Hotararea Colegiului ICCJ s-a creat tragerea la sorti pentru desemnarea completelor. Astfel Regulamentul ICCJ din 2010 creat in baza Legii 202/ 2010 nu a fost respectat la tragere la sorti pentru 2011, completele fiind nelegale. CCR nu se putea pronunta cu privire la Regulament, urmeaza a se pronunta CAB.

# Mircea date 6 decembrie 2018 14:59 0

Instaurează pe naiba! Când li se va face dreptate tuturor celor judecați în apel și eventual condamnați pe interceptari, fără probe și cu încălcarea legii fix de către judecătorii completurile de 5 (sa nu spună careva că aia sunt oligofreni și nu au știut că încalcă legea!), când vor rejudeca toate apelurile și vor tine cont de probe indubitabile și de lege, cand vor despăgubi oamenii pentru anii de chin, abia atunci se va instaura o normalitate acolo! Până atunci, continuam să ne rugam pentru ei! Dumnezeu nu doarme!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2021 – Ziaristii Sistemului, implicati in “operatiunea Udrea”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva