31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCREDIBIL, CINE ASMUTE INSPECTIA CONTRA PRESEI – Judecatorul Mircea Aron din CSM ataca saptamanal presa pentru ca i-a dezvaluit grava eroare judiciara din cauza careia o femeie a stat 10 ani in inchisoare pentru un omor pe care nu l-a comis. Aflati in premiera cum l-a salvat Inspectia CSM pe judecatorul Mircea Aron si pe alti magistrati pentru distrugerea unei femei nevinovate (Document)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

29 January 2013 15:39
Vizualizari: 7270

 

In urma demersurilor unor judecatori cu probleme de imagine din CSM, in frunte cu judecatorul ICCJ Mircea Aron si Livia Stanciu, sefa ICCJ (vezi foto), a fost sesizata Inspectia Judiciara sa constate urmatoarele: „Sectia pentru judecatori informeaza opinia publica ca azi, 28 ianuarie 2013, a sesizat Inspectia Judiciara – Directia de Inspectie Judiciara pentru judecatori pentru a constata daca s-a adus atingere independentei judecatorilor prin afirmatiile din ultima vreme, prin unele din pozitiile publice facute in spatiul public, fie in mass – media de unii jurnalisti, fie de unii politicieni, fie de alti actori publici. Formularea unor acuzații de gravitate deosebita, lansate in spatiul public, la adresa unor judecatori sau instante judecatoresti, poate fi de natura sa induca in opinia publica un sentiment de neincredere in judecatori si in sistemul judiciar in intregul sau, iar Inspectia Judiciara, prin Directia pentru Judecatori are obligatia legala de a verifica daca s-a incalcat independenta judecatorilor in acord cu dispozitiile art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004.”


Inspectia CSM - o cooperativa Nufarul, care musamalizeaza cu nerusinare cazuri de erori judiciare recunoscute negru pe alb de instantele judecatoresti, prin revizuiri

In fapt, reactia judecatorilor Mircea Aron si Livia Stanciu, exprimata in repetate randuri la sedintele CSM, nu este altceva decat urmarea faptului ca unele dintre solutiile acestora au fost criticate in presa atat de politicieni, cat si de analisti si jurnalisti, pe baza de argumente solide, de netagaduit, in virtutea dreptului la libera exprimare.

Grav este ca respectivii, impreuna cu Sectia de judecatori din care fac parte si judecatorii-problema Alina Ghica, Cristi Danilet (altii cu grave probleme de imagine impotriva carora peste 1500 de judecatori din tara au votat pentru revocarea din CSM) ori Horatius Dumbrava si Toni Neacsu (cu dosare de integritate la ANI ori penale la DNA), au ales sa sesizeze Inspectia CSM impotriva presei, sa constate „daca s-a adus atingere independentei judecatorilor prin afirmatiile din ultima vreme, prin unele din pozitiile publice facute in spatiul public, fie in mass – media de unii jurnalisti, fie de unii politicieni, fie de alti actori publici”.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare un document fata de care cel putin judecatorul Mircea Aron ar trebui sa inteleaga ca nu are dreptul moral sa fie el cel care sa arunce cu piatra in jurnalisti si politicieni, avand la palmares o grava eroare judiciara, el fiind unul dintre judecatorii care i-au respins recursul Vioricai Visan, ultima sansa a unei femei nevinovate, careia i s-a pus in carca un omor pe care nu l-a comis. Femeia a stat 10 ani in inchisoare, pana ce a fost achitata, dupa ce s-a descoperit ca altcineva (un fiul al ei) era adevaratul criminal. Opinia noastra e ca in raport de aceasta grava eroare judiciara, Mircea Aron nici macar nu ar mai trebui sa fie magistrat, daramite membru in CSM, insa in Romania, din pacate, se vede ca acesta e profilul magistratului „de elita”, care mai da si lectii presei ce si cum sa scrie, ca i se „afecteaza” independenta!!!

Publicam in premiera Nota Inspectiei CSM din 2006, prin care opinia publica va constata felul in care, nici macar dupa ce instantele romanesti au achitat-o pe Viorica Visan pentru omor, inspectorii judiciari nu au vrut sa tina cont de evidente si i-au exonerat de orice fel de raspundere pe procurorii si judecatorii care au contribuit la tinerea unui nevinovat 10 ani dupa gratii.

Nota nr. 2051/IJ/1736/SIJ/808/SIP/2006 din 11.12.2006, semnata de inspectorii CSM Violeta Hutopila, Gabriela Voicu si Elena Radescu (foto 2 - care inca activeaza la Inspectia Judiciara), nu doar ca are neobrazarea sa afirme ca dezvaluirile facute de noi in fostul ziar ZIUA despre cazul Visan „nu este intrutotul intemeiat si are o conotatie tendentioasa”, dar afirma in final, atentie: „...Hotararea judecatoreasca de achitare a lui Visan Viorica s-a intemeiat pe probatoriul nou administrat in cauza ca urmare a noilor imprejurari mentionate de partile implicate. Ascunderea acestor imprejurari in cursul anchetei din anii 1994/1995, in principal de Visan Florin Cristian, nu poate fi imputata nici procurorilor si nici judecatorilor care au dispus trimiterea in judecata si respectiv condamnarea lui Visan Viorica”.

Deci, femeia e achitata definitiv de instante dupa ce se descopera autorul real al crimei, iar Inspectia CSM pretinde ca magistratii care au nenorocit fara probe o femeie nu poarta nicio raspundere intrucat adevaratul asasin a ascuns „noile imprejurari”. Mai pe sleau spus, criminalul era obligat sa recunoasca din start fapta, ca sa nu se comita "eroarea". 

Mai grav e ca Inspectia CSM nu i-a gasit culpa nici macar procurorului de caz care a emis rechizitoriul – Constantin Placinta (caruia Parchetul Prahiova i-a imputat achitarea), deoarece acesta a fost inspector la CSM si coleg cu semnatarii Notei de musamalizare a Inspectiei.

Oare judecatorul Mircea Aron s-a gandit sa verifice ce a spus biata femeie de la inceputul procesului, ca a fost obligata de procurori si politisti sa recunoasca in scris, in faza de urmarire penala, cand a fost arestata, ca ea ar fi fost autoarea? S-a gandit Mircea Aron ca ar fi mai bine sa taca cand presa scrisa si televiziunile i-au demascat trecutul? Cu ce drept moral un asemenea personaj, devenit demnitar, acuza presa de afectari ale independentei justitiei? Ce l-a impiedicat pe el sa ajunga membru al CSM, cand despre ce a facut se scrie de ani de zile?

*Cititi aici Nota Inspectiei CSM prin care s-a musamalizat cazul Visan, document care constituie o dovada vie a faptului ca Inspectia Judiciara nu are nicio credibilitate

* Cititi aici istoricul complet al gravei inscenari judiciare Viorica Visan

Comentarii

# coco date 29 January 2013 15:51 +15

eu am auzit ca dl din foto e angajatul lui 0215 . e posibil ?

# Aron tractoristo-securistul date 29 January 2013 16:55 +16

Pai daca nu era acoperit sau ceva de genul, tractoristul de Aron nu ajungea niciodata la ICCJ. La cultura lui de sculer-matriter si la intelectul sau submediocru nu ar fi putut sa ocupe pe bune nici macar un post de grefier. Urmariti sedintele CSM, daca se mai transmit, sa auziti exprimari la Aron " asta', " bai' "mata". Tataie, ai uzurpat suficient postul de judecator, e timpul sa pleci in destinul tau si sa ne lasi. Cat despre Radeasca, sa reducem la simplu, " alcoolul este viata si viata e alcool". Cine o cunoaste poate recunoaste.

# O poza pentru istoria justitiei romane in epoca basista date 30 January 2013 19:27 +4

O poza pentru istoria justitiei romane in epoca basista. In aceasta fotografie sunt infatisati doi dinozauri comunisti, Aron si Stanciu. Doi procurori comunisti vopsiti in judecatori basisti. Si ne mai miram ca leprele astea au la activ atatea erori judiciare si au distrus vietile atator oameni nevionvati. Rusinilor, plecati ... odata.

# coco date 29 January 2013 15:57 +2

eram la un restaurant si cineva povestea . nu.l povestea de rau pe dl / daca era vb despre pers din foto . poate doar o coincidenta.  poate doar potrivire de nume  . 

# Valentin date 29 January 2013 16:03 +15

Foarte de interesant, deci pentru şefia CSM s-au bătut un procuror care a ţinut un nevinovat 13 luni în arest preventiv şi un judecător care a condamnat un nevionat la 16 ani de pârnaie (excutând 10). Eu zic să avem încredere în justiţie.

# VIKY date 29 January 2013 17:27 +5

Dar maine cine este pe lista pentru vice, nu Aron?.

# emi date 29 January 2013 16:25 +9

Nu cred ca am mai putea avea incredere in justitie in acesta situatie, mai ales ca citesc zilnic solutii date de instante si ma uimeste atitudinea cu care unii judecatori scriu anomalii si distrug viata unor oameni nevinovati asa cum este si acest caz in care un om a suportat 10 ani de dtentie degeaba, cum este cazul Leauta de la CONSTANTA CARE STA DEGEABA IN INCHISOARE etc.Cum este permis sa se justifice aceste personaje din CSM la acest mod ?!

# VIKY date 29 January 2013 17:22 +8

Nu iti face probleme, ca mai sunt sute de cazuri cu nevinovati in puscarie, dar este "laudabil" nr criminalilor in libertate, cu ...concursul justitiei. Libertatea o cumperi, o negociezi, dar legea este ca "cineva" trebuie sa fie vinovat, asa ca...

# cititor date 29 January 2013 16:41 +10

este jenant ! cum poate dormi noaptea ???

# hihi date 29 January 2013 17:19 +2

se intorc tunurile pe nalta poarta...

# hihi securistule, lasa-ne date 29 January 2013 17:28 +6

Ochiul si timpanul srl, vezi ca pierzi timpul. Treci pe aparate.

# IOAN DUSCAS date 29 January 2013 17:50 +5

IN TARA ASTA EXISTA O SERIE LARGA DE MARI INFRACTORI CE KALKA ZI DE ZI LEGEA IN NUMELE LEGII  ! DAR LI SE FALFAIE !     LI SE FALFAIE DE OAMENII CARE LE PLATESC SALARIILE SI DE DREPTURILE CELOR CARE CONTRIUBUIE LA SALARIILE MNEALOR !

# Pt dl Duscas date 29 January 2013 17:58 +2

Sunteți sim

# Pt Duscas date 29 January 2013 18:04 +4

Sunteți simpatic  Duscas,pe bune îmi amintiti de un personaj al lui Marin Preda - Cel Mai Iubit dintre paminteni- parca ați fi tipul cu vermorelul D la spații verzi! Ce aveți frate cu magistrații si cu salariile lor? Parca ești din topor, bai nene!  Vrei cumva ca plata judecătorilor sa se facă in acord global???

# IOAN DUSCAS date 30 January 2013 12:06 0

CHESTIUNEA ESTE CA IN ECONOMIA MULTINFUNDATA AUTOHTONA ASTIA SUNT PLATITI PRECUM NISTE ALIENI ! ACESTA PUTAND FI UN FACTOR DETERMINANT AL COMPORTARII PRECUM NISTE ALIENI ! ADIKA EI IN EI SI PENTRU EI ! IAR LEGATURA CU INTERSUL BOBORULUI II ATINGE PE UNDEVA PRIN PARTILE DORSALE SI ASTA DOAR IN MOMENTELE DE MEDITATII TRANSCEDENTALE !

# Baba Floarea date 29 January 2013 18:19 +3

Mai băieți ,am o întrebare intrebatoare : nenea din poza are carnet de tractorist ? Nu de alta , dar dacă se pensioneza cu o pensie din aia suparata poate punem mina de la mina sa- i cumpărăm obiectul muncii ! Ce ziceti? Cred ca i- ar sta bine , asa grangur cum se tine el!

# C date 29 January 2013 18:33 +2

Ce sa mai spunem despre controalele .La Simleu silvaniei-Salaj,presedinta Chichisan Simona a luat-o razna in sedinta(jignind toti avocatii,stergand pe jos cu ei in fata clientilor,etc)dupa care a doua zi a iesit in slapi,fara sosete sau ciorapi, in plina strada in mijlocul orasului si a dirijat circulatiaA facut scandal cu cineva inchipuit,a fost dusa la sediul politiei de unde cu ambulanta smurd la sectia de psihiatrie din Zalau.Dupa aproxim.3 saptamani a venit si si-a reluat functia de presed.si judecator ,mentinandu-si comportamentul in sala de sedinta ,poate mai estompata manifestarea.Inspectia CSM a facut verificari urmare a unor sesizari dinafara sistemului,insa a inchis ochii si a lasat aceasta persoana sa judece soarta oamenilor.Intreg sistemul ar trebui revizuit si populat cu oameni integri atat fizic cat si psihic si bine pregatiti profesional.

# obiectiva date 29 January 2013 18:40 +2

corect, C ! asa ar trebui ! asa se face in orice stat civilizat dar, sa nu uitam ca traim in RO !

# Puslamaua date 29 January 2013 19:04 +3

AFARA din Magistratura a procurorilor INFRACTORI ! Raspunderea financiara, morala, sa fie impusa direct procurorilor infractori ! 

# ASOCIATIA VICTIMELOR MAGISTRATILOR DIN ROMANIA date 29 January 2013 20:38 +3

Noi, victimele magistratilor, am spus de mult că SUNTEM JUDECATI DE INFRACTORI. Dar, "nu contează" că la CEDO sunt zeci de mii de victime ale judecătorilor-infractori români atâta timp cât în ţară nici un preşedinte, după Revoluţia din 1989, nu a dorit justiţie ci doar aservirea ei. Preşedinte AVMR, Neagu Rodica (tel.0743242121)

# pusa pe rau date 29 January 2013 21:57 +1

Procurorii infractori afara din Magistratura si pensionati cu indicatorul INS, adica 350 ron/luna. populatia saraca a Romaniei nu mai poate suporta pensiile "nesimtite" ale Magistratilor INFRACTORI !

# Matei date 30 January 2013 11:43 +1

Eram aproape sigur si Aron este "defect". Reiau ceea ce am scris acum 2 zile constatand ca se confirma pe zi ce trece: Orice judecator cu mai mult de 3 ani vechime are scheleti in dulap. Astia nu sunt magistrati, sunt o calamitate pe capul cetatenilor. Ce fel de magistrati sunt aia care au dulapul plin de scheleti?! Daca nu incepem sa ne trezim si sa nu mai luam partea unora impotriva altora, ci sa incepem sa sustinem o reforma radicala care sa plece de la fundamentele relelor din justitie, nu se va intampla nimic. Vom avea din nou mari satisfactii ca am scapat de unii, vezi cazul cu cei trei muschetari, si am dat peste ce si peste cine??? Cititi postarile de acum un an! Sau, imi vin in minte postarile in favoarea Liei Savonea. Repet, daca nu taiem raul de la radacina vom schimba intruna fetele fara sa schimbam sistemul. Chiar aveti impresia ca e vreunul din CSM care merita tinut in brate? Credeti ca Pivniceru e mai breaza? Sau Neagoe, sau Tudose, sau Aron?! Singurul om care se comporta relativ normal, in toata istoria CSM-ului, a fost Georgiana Iorgulescu (careia ii reprosez ca nu s-a batut mai tare cu ei). In fond sunt toti la fel si numai schimbari radicale venite din afara sistemului ii pot pune in situatia de a se comporta in mod normal.

# Vlad Ionescu date 30 January 2013 11:49 +1

Asta e adevarata fata a justitiei romane si astea sunt problemele esentiale cu care nu vrea sa se lupte nimeni din interiorul sistemului. Nici Pivniceru, nici Dumitrescu, nici Ponta si nici Antonescu. Nimeni, afara de o mica parte a presei si de oamenii disperati de pe holurile tribunalelor.

# Vlad Ionescu date 30 January 2013 11:55 0

Asta e adevarata fata a justitiei romane si astea sunt problemele esentiale cu care nu vrea sa se lupte nimeni din interiorul sistemului. Nici Pivniceru, nici Dumitrescu, nici Ponta si nici Antonescu. Nimeni, afara de o mica parte a presei si de oamenii disperati de pe holurile tribunalelor.

# IOAN DUSCAS date 30 January 2013 12:15 +1

DESI LA NIVEL DE INSTANTE SE GASESC O GRAMADA DE MAGISTRATI PROFESIONISTI ACESTIA SUNT TINUTI DEPARTE DE FUNCTIILE DE CONDUCERE DEOARECE STRUCTURILE INFRACTIONALE SECRETE GEN SIE , SRI , DGIPI , SPP , DGIA SI ALTE NENOROCIRI DE ACEST FEL AU CALE LIBERA LA TRANSFORMAREA MAGISTRATIOLR IN ACOPERITI IAR ACESTIA ISI TRANSFORMA TOT FELUL DE NEVERTEBRATI IN MAGISTRATI SAU MAGISTRATI NEVERTEBRATI IN ACOPERITI PE CARE ULTERIOR II PROPULSEAZA IN FUNCTII DE CONDUCERE DEREGLAND ASTFEL DEOSEBIT DE GRAV ACTUL DE JUSTITIE SI APLICAREA LEGII ! LA CONDUCEREA JUSTITIEI ROMANE DE PESTE DOUAZECI DE ANI GASESTI EXCLUSIV ACOPERITI AI STRUCTURILOR INFRACTIONALE SECRETE ! INAINTE DE ORICE TREBUIE ELIMINATA POSIBILITATEA CA SERVICIILE SECRETE SA AIBA ACOPERITI IN RANDUL MAGISTRATILOR SI A POLITICIENILOR SI ABIA PE URMA SE VA PUTEA AJUNGE LA O JUSTITIE CORECTA , OBIECTIVA SI APLICATA LA TIMP !

# VIKY date 30 January 2013 12:36 0

Se poate schimba, se pot face multe lucruri bune in tara, numai ca lipseste... OMUL...care sa elimine acest sistem. Nu va asteptati sa se elimine ei pe ei. Asta nu se va intampla, cu toata "mascarada" care se face, asta este cum ai spune: hai sa facem schimbari, dar...esentialul ramane. Este o bataie de joc cu tot ce sa facut pana acum. Daca se vroia schimbare in sistem, se putea face la primele derapaje, dar se pare ca este doar o abureala pentru "turma"(scuze). Eu totusi raman la concluzia ca numai VOI puteti schimba sistemul. Ati mai facut-o...si cred ca mai sunteti in stare. Nu asteptati sa fiti ajutati (ingropati), ajutati-va singuri.

# Vlad Ionescu date 30 January 2013 13:23 0

Asta e adevarata fata a justitiei romane si astea sunt problemele esentiale cu care nu vrea sa se lupte nimeni din interiorul sistemului. Nici Pivniceru, nici Dumitrescu, nici Ponta si nici Antonescu. Nimeni, afara de o mica parte a presei si de oamenii disperati de pe holurile tribunalelor.

# Ilarion date 30 January 2013 18:53 +2

Inspectia Judiciara,este vinovata de starea actuala a sistemului judiciar din Romania pentru modul in care si-a indeplinit atributiile devenind,femeia de servici care spala voma sefilor si parfumeaza locul.Ce fel de caracter au oamenii pe care ii vedem in acest organism,care ar trebuii sa se preocupe,de sanatatea sistemului se vede fara ochelari.

# Raneti Tudor date 30 January 2013 21:40 +1

Aceasta constituie infractiunea de razbunare pentru ajutorul dat justitiei. Mircea Aron la puscarie! Aceasta nu arata doar ca CSM si Inspectia Judiciara n-are credibilitate, ci toti magistratii in circumscriptia carora se petrec faradelegile lor, implicit ministerul justitiei, primul ministru si presedintele! Toti sunt responsabili, din pacate chiar si poporul suveran roman care nu are credibilitate ca popor, ci a o adunatura de clase sociale, clici, gasti, ginte, cumetrii s.a.m.d. ce vorbesc aceiasi limba si impart aceleasi granite geo-politico-culturale

# w0lfshad3 date 4 February 2013 08:05 0

Poftim? Ce face presa? Uite ce fac eu! CSM, Inspectia Judiciara si MAI la puscarie! http://www.antena3.ro/forum/post181933.html?hilit=mafioti#p181933 http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/proba-de-magistrati-mafioti-t23271.html?hilit=mafioti#p181393 http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/plangere-penala-magistrati-mafioti-tribunal-bucuresti-t23056.html?hilit=mafioti http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/plangere-penala-mafioti-cora-si-avocatii-kinstellar-sparl-t23085.html?hilit=mafioti http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/plangere-penala-magistrati-mafioti-parchetul-sector-3-t23080.html?hilit=mafioti http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/jos-bugetarii-d-t13716-285.html?hilit=mafioti http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/plangere-penala-politisti-mafioti-sectia-20-sector-6-t23311.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva