5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLUTIA JUDECATORILOR IMPOTRIVA PROTOCOALELOR – Sectia pentru judecatori din CSM ia act de Rezolutia presedintilor curtilor de apel si condamna protocoalele SRI-PICCJ: "Justitia sa fie infaptuita de judecatori independenti... Actele subsecvente incheiate in executarea legii trebuie sa se conformeze intocmai dispozitiilor normative". CSM va decide daca protocoalele au afectat independenta Justitiei

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 October 2018 14:36
Vizualizari: 9775

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, condusa de judecatoarea Simona Marcu, a luat act de declaratia de independenta a presedintilor celor 16 curti de apel din Romania, adoptata in intalnirea organizata la Suceava in zilele de 27-28 septembrie 2018. Potrivit ordinii de zi din data de 4 octombrie 2018, a Sectiei pentru judecatori solutionata, judecatorii din CSM au decis in unanimitate sa sustina Rezolutia presedintilor curtilor de apel prin care condamna protocoalele care au aservit Justitia serviciilor de informatii.


In acest sens, Sectia pentru judecatori a Consiliului a adoptat o Hotarare in cuprinsul careia reafirma necesitatea ca Justitia sa fie infaptuita de judecatori independenti, cu respectarea principiilor fundamentale, astfel incat dreptul la un proces sa fie asigurat, iar hotararile instantelor sa fie adoptata doar in temeiul legii si nu in baza unor protocoale secrete.

Totodata, Sectia pentru judecatori a precizat ca evaluarea depasirii competentelor atribuite de lege tututor entitatilor implicate revine exclusiv in competenta judecatorului, care trebuie sa vegheze la aplicare alegii si la asigurarea tuturor garantiilor pentru asigurarea respectarii dreptului la un proces echitabil.

Fata de aceasta situatie, Sectia pentru judecatori a CSM anunta ca va aprecia asupra modalitatii de aplicare a protocoalelor secrete si a efectelor pe care acestea le-au produs asupra independentei Justitiei dupa ce va fi finalizat controlul tematic dispus de Plen in 19 aprilie 2018, control care este efectuat de Inspectia Judiciara.

Iata Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM din 4 octombrie 2018:

*Cititi aici intregral Ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru judecatori din CSM

Comentarii

# titina date 4 October 2018 14:41 +19

Si judecatorii ce au condamnat loturi intregi de "oameni de bine" in anii 50' au devenit democrati peste noapte si le era "cah" de ce facusera mai 'nainte. Si erau aceeasi ce condamnasera si pe comunisti si pe legionari in anii 30'-40'. Si uite asa au mancat paine buna si pensie grasa, de se mirau si ei ce dracu' au judecat 20 ai de activitate (ca acarul ala de iesind la penzie a intrebat de ce l-au pus sa ciocneasca rotile toata viata) .

# Primul semn de normalitate date 4 October 2018 14:48 +3

Este remarcabila schimbarea de directie, in semsul corect, de catre actulala sectie de judecatori. Greu dar laudabil

# Xena date 4 October 2018 15:14 +9

ACUM,JAVRELE JUSTIȚIEI ILEGALE VOR SĂ SCAPE NEVINOVAȚI DE RĂSPUNDEREA PE 13 ANI DE PARADEALĂ ;-) :lol: ÎN REALITATE PE aceste scursuri SE SCURG INUTIL BANII ȚĂRII 8) Bugetul procurorilor din Ro. este de 3 ori mai mare decât bugetul Energiei, de 2 ori mai mare decât bugetul pt.IMM-uri, de 4 ori mai mare decât bugetul Economiei și de 23 mai mare decât bugetul Ministerului Turismului! Bugetul SRI este de 3 ori mai mare decât bugetele cumulate ale tuturor ministerelor economice și de 15 ori mai mare decât al SIE. România e pe PRIMUL LOC ÎN LUME!!! La numărul de ofițeri de informații la 100.000 de locuitori (FĂRĂ SĂ ADUNĂM ACOPERIȚII "fără număr"). Noi avem 60, față de 11 în SUA, 3,3 în Germania, 5 în Franța, 6 în Marea Britanie. Tot PRIMUL LOC ÎN LUME SUNTEM LA INTERCEPTĂRI LEGALE ŞI ILEGALE.

# jvc date 4 October 2018 15:52 +3

Dupa ce ani de zile ai fost "calat"=chitit sa judeci doar intr-un anume fel refuzand si opintinu-te normalitatii, crezi ca peste noapte ai revelatia normalitatii (si mustrarile de constiinta aferente)? Nici macar cu operatie pe creier si modificare de ADN nu se mai poate. Bine, poti sa mimezi, iar la I-a oportunitate, o carmesti din nou in sens invers ... Dar, asta le sta in caracter . Ca e o chestiune de caracter, si abia dupa aceea de atitudine, de conduita (imare).

# DODI date 4 October 2018 15:18 +6

Până când procurorii din CSM nu vor scăpa de teama dosarelor, de umbra slujirii și de aerul patern protector al tractoristului sef nu sunt șanse ca ei să potă și să vrea să gândească singuri, fără să le pese de butoane, bilețele și telefoane. ”Calitățile” lor îi și îngroapă: ascultatea de șefi ai sistemului și teama de dosarele fabricate. Ei știu (în cunoștință de cauză fiind) cum poate fi un om nevinovat terfelit și distrus cu probe contrafăcute. Vorba ceea: de ce ți-e frică nu scapi și cine sapă groapa altuia...

# Vlad date 4 October 2018 14:53 +3

Rusinica ... onorata sectie trebuia sa ia lumina de la forumul jalnicilor din romania, sa se consulte, pe baza de tabel, cu toti juzii, grefierii, arhivarii, aprozii, martienii etc. Separat insa, au cazut ca gugustiucii in plasa povestii protocoalelor. Protocoalele secrete ale lui 2siunsfert cu piccj au avut rezultate mult mai crancene decat cele ale lui 3 litere. Aia de la 3 litere au refuzat uneori sa se murdareasca inutil si i-au bagat la inaintare pe militzieni.

# Stefan date 4 October 2018 15:04 +15

De atata vreme se vorbeste depre protocoale/colaborari in afara cadrului legal/depasirea competentelor legale/... iar judecatorii din CSM, cum s-ar spune CREMA JUDECATORILOR din Romania, nu sunt siguri in acest moment daca aceste protocoale au lezat dreptul la un process echitabil, daca aceste protocoale au afectat drepturile justitiabililor, sau indepenta judecatorilor, .... ?????!!!!!! Cati ani trebuie sa mai dureze pana isi vor da seama? Ca mai apoi, daca se va constata fara echivoc ca au fost/sunt ilegale, cati ani va mai dura pana cand toate aceste protocoale vor fi in totalitate denuntate iar semnatarii lor anchetati ????!!!!!

# Edelweiss - Mukalit de Bukowina date 4 October 2018 16:55 +5

Mey ticalosilor, nu produceti... PREJUDICII oranduirii distopice din Colonia Penitenciara si Experimentala Rroemenika! Nu... AFECTATI STABILITATEA SYSTEMULUI NATIONAL DE REPRESIUNE SI TEROARE din Republika Neonazista Rroemenika! Ei, dracia dracului, ce-i cu prostitutia asta civica? ORDNUNG UND DISZIPLIN, KAMERADEN!

# socului date 4 October 2018 17:20 +3

Ei nah ca avem si primul caz dovedit de santaj la judecatori.. Onorabilul domn judecator de la curtea de macel, Ion corneliu bogdan Tudoran, a bagat oameni nevinovati la inchisoare pentru a-si scapa fiul. Fiu, care s-a dat avocat fara a fi, care a santajat, care a turnat la DNA... FIAT Justitia!!

# Ultimul Charlot date 4 October 2018 22:35 +4

Mai derbedeilor !!! Da pana acum de ce nu ati condamnat? TOTI magistratii stiau despre aceste protocoale. Acum o dat cotita si aruncati vina pe acoperiti, acei invizibili de care oricum nu stie lumea. La puscarie cu voi, cu totii !!!

# Corecta luarea de pozitie. date 5 October 2018 12:16 0

Acum logic si firesc este ca tot judecatorul sa isi dea demisia. Cel putin cei din penal care au fost beneficiari directi ai posturii de colaborator al unui serviciu secret. Deci...DEMISIA IN BLOC este de asteptat. Sau pensionarea la cerere.

# Florin date 5 October 2018 19:35 0

Judecătorii ar trebui să judece corect, pe baza probelor din dosare si nu dupa bunul plac sau dupa influențele unor foști colegi sau sefi(a se vedea judecătorii de la mures- curtea de Apel sau tribunalul specializat). Totodată judecătorii de la cam ar trebui să fie echidistanti atunci sunt sesizări cu abuzuri ale acestora si nu să-i pună pe ei sa se autoverifice. In concluzie intai sa fie ei corecti si apoi sa ceara si sa pretinda ca aplica legea.(printre alti judecatori ma refer si la ,, minunata,, dna Ciuca, președinta curții de Apel Mureș, care din punctul meu de vedere, verificabil, pronunta soluții prin ignorarea probelor din dosare, insa in ieșirile publice frizează bunul simt.

# Pompiliu Bota date 6 October 2018 01:32 0

,,Judecător independent,,= pleonasm (Judecătorul care nu e independent nu e judecător).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva