16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI A RECUNOSCUT IMIXTIUNEA IN JUSTITIE – Declaratii halucinante facute de generalul SRI Dumitru Dumbrava: “A spus ca a interactionat cu procurori, judecatori din zona de drepturi si libertati... Existau momente in care procurorul solicita un punct de vedere juridic al ofiterilor SRI... A dat exemple de experti si judecatori care ar fi decis diferit de ce era in dosarul probatoriu... A spus ca Lancrajan a colaborat bine cu SRI... S-a intalnit de destul de multe ori cu doamna Kovesi”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 November 2017 13:17
Vizualizari: 11687

De-a dreptul halucinante au fost afirmatiile facute, miercuri seara 22 noiembrie 2017, de vestitul general SRI Dumitru Dumbrava (foto), cel care a recunoscut existenta “campului tactic” in instante si parchete, in prezent secretar general al Serviciului Roman de Informatii, in trecut fost sef al Directiei Juridice a SRI. Audiat la Comisia de control a activitatii SRI din Parlament, Dumitru Dumbrava nu a facut altceva decat sa confirme ceea ce presa libera a acuzat in ultimii ani. Si anume ca SRI s-a implicat in actul de justitie.

Afirmatiile lui Dumitru Dumbrava sunt de o gravitate extrema si in mod normal acesta ar trebui urgent destitut din functia, iar impotriva sa si a conducerii SRI din anii de glorie ai “Binomului”, in frunte cu generalul Florian Coldea si fostul director George Maior, sa se declanseze o ancheta penala. Evident, nu va exista niciun dosar penal care sa ii vizeze pe acestia, in conditiile in care marile parchete sunt pline de procurori “colaboratori” ai Serviciului. Pe de alta parte, dezvaluirile lui Dumitru Dumbrava demonstreaza cat de servili sunt procurorii si cativa judecatori din CSM in fata Sistemului care a condus Romania cu teroarea catuselor. Caci, asa cum se stie, majoritarii din CSM s-au grabit sa apere independenta Justitiei dupa ce colonelul SRI Daniel Dragomir a dezvaluit ca rechizitoriile DNA se faceau la SRI si ca existau judecatori de culoare, or Dumitru Dumbrava iata il confirma pe Dgragomir. Normal ar fi ca acum aceiasi majoritari din CSM sa ceara apararea reputatiei si dupa declaratiile generalului SRI. Au insa curaj sa o faca?


Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, deputatul Claudiu Manda, a facut un scurt rezumat dupa audierea lui Dumitru Dumbrava. Astfel, Manda a explicat ca Dumitru Dumbrava a explicat ca existau judecatori care cereau opinii juridice de la SRI, ca se intalnea cu judecatori de drepturi si libertati, dar si ca verifica solutiile instantelor pentru a se vedea daca ele sunt conforme cu probele din dosar. Incredibil!

Acelasi Dumitru Dumbrava a recunoscut, potrivit lui Manda, ca s-a intalnit cu sefa DNA Laura Kovesi de mai multe ori, dar si procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”, a colaborat extrem de bine cu SRI. Totodata, Dumitru Dumbrava a dezvaluit si ca se dadeau mandate de interceptare fata sa fie indentificate infractiuni, ci doar informari, iar aceasta activitate se facea in baza unor hotarari CSAT care, atentie, nu tin cont de lege si pe care nimeni nu le-a vazut. In acest sens, Dumbrava a explicat ca mandatele de imnterceptare nu vizau doar activitati de terorism, spionaj sau subminarea economiei nationale, ci si fapte de coruptie. Mai mult, au fost ascultati inclusiv jurnalisti, chipurile in numele libertatii presei, dar si judecatori.

Iata declaratiile facute de presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, deputatul Claudiu Manda, in legatura cu dezvaluirile facute de generalul SRI Dumitru Dumbrava:

A fost intrebat daca au existat echipe mixte si raspunsul retinut a fost ca da, dar nu in sensul ca SRI se ocupa de instrumentare, ci pentru suport tehnic, logistic si uneori juridic. Spunea domnia sa ca existau momente in care procurorul solicita un punct de vedere juridic al ofiterilor SRI, despre care inca nu stim daca se incadreaza cu totul in legislatie”.

A spus ca doar cand i s-a solicitat punctul de vedere juridic a exprimat o opinie, dar ca procurorul este cel care decide, nu judecatorul. A spus ca a interactionat cu procurori, judecatori din zona de drepturi si libertati, mai ales acolo unde SRI avea aceasta atributie de eliberare a mandatelor pe siguranta nationala”.

A fost abordat subiectul campului tactic. Domnul general Dumbrava nu neaga articolul din presa, spune doar ca, in opinia sa, atunci cand vorbea despre campul tacic, nu vorbea despre influentarea justitiei, ci mai degraba de faptul ca inculpatii ar putea sa influenteze actul de justitie si ca in acest sens era un atribut si o implicare a SRI. A dat exemple de experti si judecatori care ar fi decis diferit de ce era in dosarul probatoriu sau experti care faceau expertize si stabileau prejudiciu zero”.

A fost intrebat daca e adevarat ca a fost vazut la Curtea de Apel Bucuresti, la ICCJ, la Tribunalul Militar, la Parchetul Militar, la unitatile de parchet. Raspunsul a fost 'da', a participat, dar niciodata, asa spune domnul Dumbrava, nu a incercat sa influenteze vreo decizie a judecatorului sau a procurorului in vreun caz”.

Ne spunea ca atunci cand solicita mandat, nu era nevoie sa fie identificate infractiuni, ci doar daca erau identificate riscuri sau amenintari la adresa securitatii nationale spunând ca pentru SRI este obligatorie respectarea deciziior CSAT”.

A spus ca se cunosc, ca au colaborat, ca Lancrajan a colaborat bine cu SRI, ca au fost si momente in care au avut si dispute. Au fost momente in care Lancrajan viza o serie de persoane din SRI si a incercat sa explice si au fost tensiuni la momentul respectiv, spunand ca este in competenta Parchetului Militar sa urmareasca daca s-au savarsit infractiuni”.

Opinia domnului Dumbrava a fost ca s-a intalnit de destul de multe ori cu doamna Kovesi, mai ales in perioada in care era procuror general, nu procuror sef DNA, ca discutau mai degraba despre mandatele de securitate nationala si ca nu a avut niciodata vreo discutie despre dosare in sensul spus de domnul general Iliescu, cum ca ar fi stabilit cine sa fie din cadrul SRI care sa lucreze in acel dosar, cine din cadrul DNA si eventual cine sa fie dintre judeatorii la care sa ajunga dosarul”.

Comentarii

# Magdalena Valentina Feru date 23 November 2017 13:38 +21

A fost votat amendamentul propus de UNJR, care stipuleaza ca rolul decisiv in numirea magistratilor revine CSM, Presedintele pastrand rolul de oficializare a numirii in calitate de reprezentant al Statului roman. Am scapat de concentrarea in mana unui singur om a tuturor institutiilor de forta , am scapat de Hotararile CSAT secrete care institutie colaborari anti-constitutionale intre serviciile secrete militarizate si Autoritatea Judecatoreasca, am scapat de rotirea cadrelor de la Procurorul General- la Procuror Sef DNA, de la Ministerul Public- la ICCJ, de la ICCJ -la CCR, am scapat de camarila personala de magistrati ai Presedintelui. Am scapat de derapajul catre un regim autocratic de tip America latina , am redevenit o democratie constitutionala.

# obiectiva date 24 November 2017 07:26 +3

daca exista LEGE, din 1900 toamna, :o ca NU au voie sa colaboreze cu SECURITATEA si cu SRI, :cry: toti magistratii utilizati ca marionete in campul tactic :-x TREBUIE OBLIGATORIU expulzati din campul tactic numit justitie din Romania... :eek: ...nici avocati , nici portari, nici femei sau oameni de serviciu sa NU mai aiba voie sa profeseze..... :-x sa li se faca pensii normale, eventual pensii minime de 520 de lei.....

# unul din lumea cea mare date 24 November 2017 09:45 +1

martora imi este arhiva luju //de cind v/am spus ,,ca cap de musca/i un cacacios cu state de plata la sri,, niciodata sa nu uitati ca ,,ce naste din pisica soareci maninca,,

# obiectiva date 24 November 2017 11:36 +1

UNULE, si el este... Schlossadler date 19 august 2016 13:18 -1 Eu nu înțeleg tupeul acestor lipitori , stipendiate de la bugetul de stat cu 100 - 200 de euro / ZIUA CALENDARISTICĂ. Studiind site-ul CSM 1909, secțiunea declarații magistrați, rezultă niște cifre ale salarizării magistraților ULUITOARE: 100.000 - 150.000 RON / anual pentru pălmașii de judecătorie / tribunal și se aburcă până pe la 270.000 RON în cazul torționarei Marianei Rarinca - numita livia stanciu. Chiar mai mult de atât, cunosc 2 cazuri de famiglii de magistrați în care ambii judecători de judecătorie auridicat în anul 2014 uluitoarea sumă de 339.075 RON (vicol gabriela și cristian de la judecătoria Rădăuți). Alt klan din justiția suceveană – martin constantin procuror PCA și gabriela – procuror DIICOT au ridicat în 2014 drepturi salariale restante și curente în cuantum total de 570.414 RON. Fraților, la sume anuale de ordinul 40.000 – 60.000 de euro / ANUAL deja putem importa magistrați din Austria, Germania, Elve

# ADY date 23 November 2017 13:42 +4

Deci Lancranjana este demna de increderea basistilor, proapat revopsiti in galben ! Nu m-ar mira sa aibe chiar legaturi foarte "stranse" cu lumea securicilor.....vorba aia, daca reusiti cu Dragnea bacsi, va avanseaza cei de la #rezist si s-ar putea sa ajungeti sefa DNA ! La mai mare.....

# Emilia date 23 November 2017 13:51 +11

Asta este inca o dovada extrem de grava  a faptului ca justitie corecta legala si constitutionala NU A EXISTAT, de aceea se impune obligatoriu anularea tuturor dosarelor si sentintelor date din 2005 pana in prezent. Este destul de clar modul  cum au fost date solutii in dosare. Daca nu se lucreaza si la refacerea dreptății pentru sentințele şi dosarele din trecut care au suprimat si distrus drepturi si libertăți este prin comparatie mai rău ca in cazul in care prinzi hoții si tâlharii care ți-au distrus viata si ti-au furat bunurile si sa nu le ceri nici macar valoarea bunurilor furate înapoi. Păi Ce logică au cei di ,,justitia de Rahat cu apă rece''?

# Catalin Dinulescu date 23 November 2017 15:01 +10

Nu degeaba dna Garbovan, care stie din interior cat de apasatoare este pentru un judecator manifestarea campului tactic in justitie, a propus amendamentele aprobate in Comisia speciala, care se refera exact la blocarea legala a oricarei imixtiuni a SRI sau a oricarui serviciu secret din Romania, in actul de justitie. Disparitia definitiva a unei asemenea imixtiuni din partea oricarui servicu presupune urmatoarele: 1.Modificarea legislatiei care sa nu mai permita formarea unui asemenea camp tactic, ceea ce se face acum prin adoptarea legilor justitiei. 2. Curatarea din interior a SRI, adica inlaturarea definitiva din campul tactic a acelor persoane din cadrul SRI (gen Coldea sau Dumbrava) care mai pot influenta/activa campul tactic din justitie. 3.Devoalarea tuturor magistratilor, procurori si judecatori care au actionat sau mai pot actiona in campul tactic.

# petruta date 23 November 2017 15:03 +3

Fara cuvinte, doar cuvinte jignitoare trebuie sa le adresam acestor mizerabili.

# Goargăș date 23 November 2017 15:53 +7

Rușineeeeee, băăă Dumbravă, vrei în loc de experți (contabili) independenți, să fie luați în considerare doar specialiștii servitori de la DNA, care nu sunt nici pe departe neutri și care stabilesc de'ampu...lea prejudicii fantasmagorice, bune doar de poză și niciodată încasate...Eu cunosc "marfa"...halal să vă fie. La ****** de Băsescu nu v-a mai f...recat grija că de la cca. 300 de milioane de dolari, o expertă idioată, analfabetă, fricoasă, plângăcioasă și servitoare a scos prejudiciu zero...ia să te văd ce mai clămpănești...

# Andrei Muresan date 23 November 2017 16:11 +2

De ce presedintele vostru, pre numele lui Iohan, nu citeste "Lumea justitiei"!? 

# unul din lumea cea mare date 24 November 2017 09:47 +1

ba citeste si i se face si o informare dupa ceea ce scriem pacilisa

# Bucur Emilia date 23 November 2017 21:29 +5

Domnule general Dumbrava, cumva ati intervenit si la Curtea de Apel in dosarul de repunere in drepturi post-mortem al temerarului capitan Bucur? (ati sugerat cumva inlocuirea judecatoarei?) Onoarea si demnitatea militara va obliga, domnule general, sa raspundeti...va intreaba vaduva capitanului BUCUR CONSTANTIN

# nae girimea date 24 November 2017 08:58 +1

Legile justitiei sint primul pas necesar in iesirea din statutul de colonie al Romaniei , in recistigarea independentei tarii. Este o declaratie de independenta sui generis. Este un mod de a sarbatori centenarul Marii Uniri

# un roman date 24 November 2017 15:32 +2

A recunoscut tot si nu a fost arestat nimeni? Pai ce fel de stat e asta? A avut dreptate javra de base cand spunea ca e un stat mafiot! :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva