6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Integritatea la Parchet. Procurorul General al Romaniei a semnat un protocol cu ANI. Scopul il reprezinta asigurarea practicii unitare in cauzele in care parchetul e sesizat de ANI. Kovesi poate infirma solutii date in astfel de dosare!

Scris de: L.J. | pdf | print

2 November 2011 16:10
Vizualizari: 9058

La sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc, in data de 1 noiembrie 2011, semnarea unui protocol de colaborare intre Ministerul Public - PICCJ si Agentia Nationala de Integritate. Documentul a fost semnat de Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei si Alexandru Catalin Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate. Scopul acestui protocol il constituie asigurarea unei practici unitare in cauzele in care organele de urmarire penala sunt sesizate de Agentia Nationala de Integritate si de reducere a termenelor de solutionare a acestor cauze, luand in considerare modificarile prevazute in noul Cod de procedura penala cu privire la competenta de solutionare a cauzelor privind infractiunea de conflict de interese.


Conform unui cominicat al PICCJ, ”obiectul principal al protocolului il constituie cooperarea in realizarea atributiilor ce revin celor doua institutii, in cadrul procedurilor de verificare a integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice. Semestrial, partile se vor reuni pentru analize si evaluarea modului de implementare al protocolului. Scopul analizei il constituie imbunatatirea activitatii inspectorilor de integritate precum si a organelor de urmarire penala. Ineditul acestui proiect consta in competenta ce-i revine Procurorului General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie de a examina legalitatea solutiilor de neurmarire penala dispusa in cauzele inregistrate ca urmare a sesizarii Agentiei Nationale de Integritate, iar in situatia in care le va considera netemeinice si nelegale le va putea infirma”.

In urma semnarii acestui protocol, partile semnatare vor organiza in comun, anual, ” forme de pregatire profesionala vizand asigurarea unui inalt grad de profesionalism in instrumentarea situatiilor de conflict de interese si incompatibilitate, in scopul asigurarii exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de impartialitate, integritate si transparenta”.

 

 

Comentarii

# Catalin Racaceanu date 3 November 2011 09:32 0

Da observ ca-s tare la moda protocoalele...De orice fel

# DOREL date 3 November 2011 09:38 +1

Eroare, procurorul general nu poate cenzura decat actele efectuate de sefii DNA, DIICOT si SUPC. Asa spune principiul subordonarii ierarhice, atributul controlului ierarhic revine procurorului superior ierarhic care e unul singur. Numai daca se merge cu plangeri succesive, da se poate ajunge pana la procurorul general, daca nu, nu !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva