15 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JOCURILE LUI CSABA – Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii nu isi trimite juristii la procesul in care Klaus Iohannis contesta amenda de 2.000 lei primita pentru apelativul "penali". Lumea Justitiei a facut cerere de interventie principala si a combatut pretentia juristului Presedintiei de a ne califica interventia drept una accesorie. Savaliuc: "Nu as putea interveni in favoarea CNCD, care ne-a dat dreptate, intrucat ar fi un conflict de interese"

Scris de: L.J.

8 februarie 2019 15:55
Vizualizari: 5828

Inadmisibil ce se intampla in CNCD! Vineri, 8 februarie 2019, s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti al doilea termen in dosarul nr. 4760/2/2018 - de cand redactia Lumea Justitiei a intervenit in procesul in care presedintele Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) a contestat amenda de 2.000 lei primita de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru folosirea apelativului "penali" - fiind si a doua oara cand juristul CNCD nu a binevoit sa se arate la fata pentru sustinerea cauzei institutiei. Aceasta lipsa de interes din partea CNCD pentru o cauza cu o miza atat de mare ne face sa ne intrebam: S-a facut cumva blat intre Iohannis si CNCD, astfel incat la CAB presedintele sa aiba castig de cauza?


Cum e posibil ca o institutie platita din bani publici sa amendeze presedintele tarii printr-o hotarare adoptata in majoritate de Colegiul Director al CNCD, iar la termenele de judecata sa nu trimita reprezentatul institutiei pentru a-si apara hotararea data?!?

Ne putem legitim intrebarea daca nu cumva absenta reprezentatului CNCD de la judecarea dosarului in care institutia este parte are legatura cu faptul ca insusi presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba (foto stanga), s-a opus adoptarii acestei hotarari. Asa cum ne amintim, Asztalos Csaba a iesit public la scurt timp de la decizia amendarii lui Iohannis cu 2.000 lei pentru a preciza ca nu este de acord cu hotararea majoritara adoptata in Colegiul Director al CNCD, lansand in acelasi timp atacuri impardonabile la adresa colegilor sai care au votat pentru sanctionarea presedintelui (Click aici pentru a citi).

De asemenea, practica neprezentarii juristilor institutiei la proces dateaza inca de pe vremea cand Klaus Iohannis era primar al Sibiului, loc unde, atunci cand anumite imobile trebuiau sa ajunga la altii, juristii primariei lipseau subit de la termene sau, mai grav, uitau sa declare calea de atac ori o declarau tardiv.

Administratia Prezidentiala ne dorea "accesorii"

La ambele termene de judecata au fost insa prezenti consilierii juridici ai Administratiei Prezidentiale, dar si Lumea Justitiei, reprezentata de senior editorul Razvan Savaliuc, care inca de la primul termen de judecata a formulat o cerere de interventie principala, prin care solicita respingerea cererii de anulare a Hotararii Colegiului Director al CNCD formulata de Klaus Iohannis.

Astfel, la termenul din 8 februarie 2019, judecatoarea Ioana Dragusanu de la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a pus in discutia partilor cererea de interventie principala formulata de Lumea Justitiei.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii Administratiei Prezidentiale au inaintat instantei notele de sedinta in care au solicitat admiterea cererii de introducere in cauza a autorilor sesizarii la CNCD, respectiv Lumea Justitiei, Razvan Savaliuc, dar si deputata Andreea Cosma, insa respingerea cererii de interventie principala formulata de Lumea Justitiei si Razvan Savaliuc.

Conform argumentelor invocate de juristii Administratiei Prezidentiale, cererea noastra ar fi fost "lipsita de interes/obiect", cu atat mai mult cu cat Presedintia a formulat cerere prin care a solicitat instantei introducerea in cauza a Lumea Justitiei, Razvan Savaliuc si Andreea Cosma, iar in opinia reprezentatilor Administratiei Prezidentiale, acest lucru atrage oricum calitatea de parte in dosar.

Razvan Savaliuc: "Ne-am trezi in situatia de a fi din nou discriminati, pentru ca instanta ar valida cuvintele folosite de Klaus Iohannis"

Argumentele aduse de reprezentatii Administratiei Prezidentiale in fata Curtii de Apel Bucuresti, atat verbal, cat si prin notele depuse, au fost insa demontate de Razvan Savaliuc, care a subliniat ca dosarul de la CNCD s-a format ca urmare a plangerii depuse de publicatia noastra si a vizat semnalarea unor acte de discriminare vadite, constatate chiar prin Hotararea Colegiului Director al CNCD (Click aici pentru a citi):

"Din cauza apelativului 'penali' folosit de presedinte Iohannis in spatiul public, ca urmare a plangerii pe care am formulat-o, noi, jurnalistii redactiei Lumea Justitiei, ne-am trezit ca am fost supusi unor jigniri pe paginile de socializare, prin comentarii pe site-urile altor publicatii, chiar si in public am intalnit persoane care, instigate de presedintele Romaniei, ne-au asimilat unor jurnalisti care aparam infractorii, penali, care atacam institutiile chemate sa faca ordine in aceasta tara, in speta DNA. Toate aceste aspecte au fost retinute, s-a constatat am fost supusi unor fapte de discriminare, ca am fost supusi oprobriului public, astfel incat la 9 mai 2018 CNCD a aplicat o amenda de 2.000 lei presedintelui Iohannis.

Daca ne-am aflat in fata unei instante care ar anula Hotararea CNCD noi, ca jurnalisti, ne-am trezi in situatia de a fi din nou discriminati, pentru ca instanta ar valida cuvintele folosite de Klaus Iohannis, iar multi s-ar grabi sa ne faca din nou 'penali', considerand ca presedintele nu a gresit cand a facut aceste afirmatii. Va rog sa admiteti cererea de interventie principala".

Reprezentantul Administratiei Prezidentiale a considerat insa necesar sa isi exprime pozitia fata de cele afirmate de Razvan Savaliuc, astfel ca a sustinut ca, in cel mai bun caz, cererea formulata de publicatia noastra ar trebui considerata, cel mult, o cerere de interventie accesorie, in niciun caz o cerere de interventie principala: "Fara a intra pe fondul cauzei, nu ne opunem, intelegem finalitatea demersului juridic, dar este suficienta admiterea cererii noastre de a fi introdus in cauza".

Razvan Savaliuc: "Este dreptul nostru pentru ca s-a constatat discriminarea noastra. Nu intervin in favoarea CNCD, ci pentru a-mi apara dreptul"

In final, senior editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc a conchis ca nu este posibila incadrarea cererii noastre drept "accesorie" atat timp cat aceasta ar viza apararea uneia dintre parti, fie CNCD, fie Administratia Prezidentiala, lucru care nu este nici real si nici posibil:

"CNCD actioneaza ca o instanta de judecata morala, astfel incat daca decizia este atacata in justitie consideram ca trebuie sa fim parte in acest dosar. Este dreptul nostru pentru ca s-a constatat discriminarea noastra. Nu intervin in favoarea CNCD, ci pentru a-mi apara dreptul. Nu as putea interveni in favoarea CNCD, care ne-a dat dreptate, intrucat ar fi un conflict de interese. Calificarea corecta este cerere de interventie principala".

In urma acestor argumente, instanta a stabilit ca viitorul termen sa aiba loc in data de 22 martie 2019, cand se va pronunta si cu privire la admisibilitatea cererii de interventie principala formulata de Lumea Justitiei.

Comentarii

# DODI date 8 februarie 2019 17:00 +14

Nu este prima dată când un ungur stă cu kurul în două luntre. Că a să iasă bine indiferent de soluție. Este cel puțin deranjantă lipsa juristului din cauză. Mai bine se prezenta și avea o prestație penibilă decât această lipsă care, prin ea însăși, nu face decât să aprobe zicerile infantinului de ciolanis. Prin lipsa de la proces CNCD face pe față o... discriminare față de români prin... nediscriminarea spunselor infantinului de ciolanis.

# Pai Retardis e primul penal al tarii , ce sa mai discutam ! date 8 februarie 2019 17:10 +10

Asta ar trebui expus in cusca si plimbat prin toate localitatile sa-l scuipe lumea pentru cat "bine" a facut acestei tari ! :eek:

# sorin date 8 februarie 2019 18:30 +2

Csaba face ...aba?

# Pintea date 8 februarie 2019 19:15 +4

Bozgorul asta trebuia schimbat din functie demult, pentru ca din cauza partinirii lui institutia respectiva nu isi pierde numai credibilitatea, dar scopul pentru care a fost infiintata e superflu! El conduce o institutie publica prin musamalizare si dupa interesele si prieteniile personale. Daca era mosia lui tac-su din ungaria, nu era atat de interesat sa o decredibilizeze!

# danxp date 8 februarie 2019 23:18 +3

este tactica primarului werner de sibiu la toate procesele primariei cu fdgr!wernerul nu trimitea juristul primariei la proces si cistiga fdgr,condus tot de wernerul de sibiu stiu ce affirm

# ARGUS date 9 februarie 2019 11:52 +1

Te cred.Si eu stiu si poate mai multe decat tine (chiar daca esti sibian si in domeniu)Indiferent cine va castiga la parlamentare iar smecherul nu mai pupa presedentia,va raspunde.Va fi vai de capul lui si pentru politica lui antiromaneasca ski pentru zecile de case lute cu japca justitiei sibiene.

# neamțul date 11 februarie 2019 12:12 0

Numai să nu-l ia Merkel în ”chirie” ;-) imediat imediat ce pierde președinția...deși cu Germania există acorduri (și de extrădare) , s-ar prelungi toate aranjamentele încât ar cădea în banalitate. Sper să ai dreptate și să greșesc eu...

# jules caisar seules date 8 februarie 2019 23:22 +1

R%ubicon.

# SPSRTAKUS date 9 februarie 2019 12:42 +6

Este total de neacceptat ca persoanele ce ocupa functii de conducere la varful statului roman sa isi foloseasca influienta pt.a pune presiune asupra judecatorilor chemati sa infaptuiasca corect actul justitie.Asa a facut Basescu,asa face acum Iohannis.Ex.judecatorul S.Mustata a fost saltat din sala de instanta pe 20.04.2014,de procurori,unde urma sa-l judece pe D.Voiculescu in dos. "Telepatia",fara nici o proba de inculpare si aruncat in puscarie,fiind supus sistematic la diverse torturi,care i-au adus sfarsitul,la 08.08.2018.Acelasi lucru l-au patit S.Crivat,D.Adamescu s.a.Interesant,Iohannis mai striga in prezent lozinca "JOS MAINELE DE JUSTITIE"adica se poate continua cu haosul si brambureala!Am vazut cu totii incoierenta si abuzurile justitiei,lucru care nu mai poate fi continuat,asa ca autoritatile puterii trebuie sa-si faca datoria,vindecand "cancerul"politic,fara nici o asteptare!!!!

# AndreiV date 10 februarie 2019 07:46 +1

Autodeclaratul succesor nazist,cel care a dobandit averi din meditatii,facand evaziune fiscala,a participat la vanzarea de copii,tot din calitatea de primar,a dobandit case cu acte false,tot din calitatea de primar si a reprezentat statul in instanta din calitatea de primar si pe care nu l-a aparat!!!??? si s-a aparat pe el, primarul,in calitate de inculpat(47 dosare penele!!!???).Acum pentru ca au fost prezentate abuzurile si ilegalitatile savarsite, cel care vrea saracindirea si distrugerea romanilor si Romania si aservirea ei nemtilor si austriecilor lui si nu numai.A cerut imperativ sa fie lasati sa faca ce vor pentru ca altfel inseamna discriminare.Numai el are voie sa comenteze o hotarare judecatoreasca si sa spuna ca"nu e buna",desi ulterior s-a dovedit corecta.Acum s-a dovedit iar discriminarea,dar el insulta, calomniaza si nu raspunde.La fel a fost si cu razbunarea pe d.na Olguta,care a avut curajul in calitate de primar,sa spuna ca a facut la fel ca si primarul sibiului,legal

# BELGIACA date 11 februarie 2019 10:44 0

DA ASTA ESTE TOT CE VOI SPUNETI ESTE CRUDUL ADEVAR. POVESTEA CU CASELE DE UNDE AU LASAT PE DRUMURI ADEVARATI PROPIETARI . CU MEDITATIILE LA FEL BINE DACA STAU BINE SI GINDESC NE AMINTIM BINE.NUI ASA? CIND OIERUL SEF A SPUS CLAR. CINE INDRAZNESTE SA AMENDEZE OIERUL SEF? CARE DIN PACATE ESTE SI PRESEDINTELE ROMANIEI . SPER CA VA TI SATURAT DE ACEST ANTI ROMAN SI ANTI ROMANIA..SI LA VOT SA II DATI CEAI CE MERITAA MULTE F MULTE PLACUTE SUEDEZE DECI DESCHIDETI OCHI SI NU VA MAI LASATI CONDURI DE UN SAMSAR DE CASE.DOAMNE OCROTESTEI PE ROMANI DE ACESTE BANDE DE FARSEI SI SACALI

# Camelia date 11 februarie 2019 17:20 0

Amenda e oricum o firmitura pentru el, altele mai grave ar fi de judecat si amendat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.11.2019 – Vine apocalipsa liberala peste magistrati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva