2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JOS PALARIA PENTRU PATRIOTUL ORBAN – Premierul Orban a anuntat suspendarea platii ratelor la credite pana la finalul anului. Din pacate pentru romani, este vorba despre Viktor Orban, nu despre Ludovic Orban, si se intampla in Ungaria, nu in Romania. La noi, romanii ramasi fara locuri de munca sau in pericol sa si le piarda, care nu isi vor mai putea plati ratele la banci, au fost abandonati de Guvernul Ludovic Orban si regimul Iohannis

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 March 2020 14:14
Vizualizari: 6700

Ca ne place, ca nu ne place, trebuie sa recunoastem: asa arata un patriot adevarat care intr-adevar isi iubeste poporul. Premierul Ungariei Viktor Orban a anuntat masuri ferme si concrete pentru sprijinirea salariatilor si societatilor comerciale afectate din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus. Asta in timp ce la noi, romanii care si-au pierdut deja locurile de munca sau risca sa si le piarda, si care vor ajunge in situatia disperata de a nu-si mai putea plati creditele, au fost abandonati de Guvernul lui Ludovic Orban (foto 1 dreapta) si de regimul Iohannis.


 

Ungurii vor fi pasuiti de la plata ratelor la banci pana la sfarsitul anului. Anuntul a fost facut miercuri seara, 18 martie 2020, de premierul Viktor Orban (foto 2), intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook. Astfel, acesta a precizat ca amanarea platii ratelor la credite se va aplica nu doar persoanelor fizice, ci si companiilor: “Persoanele fizice si companiile vor fi scutite de la plata principalului si a dobanzilor pana la finele anului pentru creditele pe care le-au luat pana astazi”.

Nu este insa singura masura adoptata de Guvernul de la Budapesta pentru sprijinirea celor afectati economic de criza de coronavirus. Mai exact, Viktor Orban a precizat ca imprumuturile pe termen scurt acordate societatilor comerciale vor fi extinse pana la 30 iunie 2020, iar pentru creditele de consum care vor fi contractate incepand cu 19 martie 2020, dobanda anuala efectiva va fi limitata la rata dobanzii de referinta stabilita de Banca Centrala a Ungariei, plus maximum 5%.

De asemenea, companiile din turism, restaurante si transport de persoane – domeniile cele mai afectate de criza – nu vor mai plati contributiile sociale pana in 30 iunie 2020.

 

Scapa cine poate


Asadar, iata ce se intampla in Ungaria. Intre timp, in Romania, Guvernul Ludovic Orban, condus din umbra de presedintele Klaus Iohannis, nu a luat nicio masura concreta pentru sprijinirea romanilor care si-au pierdut deja locurile de munca sau care risca sa si le piarda, si care vor ajunge in situatia sa nu isi mai poata achita creditele bancare. Desi opinia publica o cere, Guvernul Orban nu a gasit de cuviinta pana in momentul de fata sa ia o decizie similara cu cea din Ungaria, prin care sa amane plata ratelor la creditele bancare.

Oare cum isi inchipuie Ludovic Orban ca persoanele care vor ramane fara serviciu isi vor putea plati ratele la banca?

 

Cat despre presedintele Klaus Iohannis (foto 1 stanga), acesta a iesit iar sa ne spuna sa pastram distanta sociala si sa nu ne pupam...

 

Altfel, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis, a anuntat joi, 19 martie 2020, ca social-democratii vor depune la Parlament un proiect de lege care prevede tocmai adoptarea unor masuri de genul celor luate de premierul maghiar, prin care ratele la banci ale romanilor sa fie amanate pana la finalul anului.

De asemenea, in urma cu cateva zile presedintele PRO Romania Victor Ponta a propus amanarea cu trei luni a platii ratelor la banci pentru persoanele fizice.

Comentarii

# (Ex)Procurorul date 19 March 2020 14:39 +9

Cuuum, tot ”ciuma roșie” se gândește la binele populației. Vai, nu cred. E fake news, clar!

# Baran Gheorghe date 19 March 2020 15:52 +3

Explicatia e simpla: Banulorb in Ungaria nu e la fel ca Banulorb in Romania pentru ca unul e Victorie iar altul e doar un Ludovic fara valoare , ludovicul banulorb.

# Pintea date 19 March 2020 20:09 0

Aoleu, avem in poză 2 patrihoți! In Ungaria, că mi-e si ciudă, sunt respectați cetățenii, pt ca Victor are courage. Si pt courage e respectat! La noi e un tupeu nemăsurat anti-cetățean!

# DODI date 19 March 2020 20:24 +3

Diferențe fundamentale: Orbanul unguresc 100% a călărit de 3 ori băncile: 1 = obligându-le să transforme creditele din valută în forinți, 2 = dublând impozitul pe venit al băncilor și acum 3 = anulând ratele până la finele anului. Orbanul nostru corcitură 50% unguresc nu ține decât cu fesele ciolaniste pe care le sărută cu sârg mai ales că acum a scăpat de sărutat fesele slujirii la care a lucrat din greu. Orbanul unguresc a închis granițele, iar corcitura noastră cheamă toți țiganii (doldora de viruși) să vină acasă și să se plimbe ca Vodă prin țară. După experimentul Colectiv al lui ciolanis (când au murit 62 de români), experimentul virus nu este altceva decât o repetiție cu public. Singura noastră speranță este aceea ca românii, la vot, să nu uite cine i-a îngropat în datorii și obligații.

# Lechi date 22 March 2020 11:34 0

Salut Luju , imi place de voi si va citesc frecvent , uneori mai pun si comentarii ! Dar , V-am mai rugat sa nu mai puneti poze cu persoane in postura de salut masonic ! Imi produc cele mai greu de descris senzatii atat fizice cat si psihice ! Cei doi, n-ar fi in poza , daca ,parerea mea, nu ar fi propulsati De oculta de mai sus

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva