19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR SALVAT DE LA EXCLUDERE A DOUA OARA – Inalta Curte a anulat hotararea CSM prin care judecatorul Robert Eugen Moise de la Tribunalul Bucuresti fusese dat afara pentru intarzieri in redactarea hotararilor. Este a doua oara cand ICCJ desfiinteaza o excludere din magistratura primita de Moise. De-a lungul carierei, judecatorul Robert Eugen Moise a fost sanctionat disciplinar de cinci ori (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

26 June 2023 16:34
Vizualizari: 2958

La Inalta Curte de Casatie si Justitie continua deciziile de modificare sau anulare a hotararilor disciplinare aplicate de Sectia pentru judecatori a fostului CSM in materie disciplinara. Ultimul caz de acest gen il priveste pe judecatorul Robert Eugen Moise de la Tribunalul Bucuresti, dat afara din magistratura anul trecut, de CSM-ul condus de judecatorul ICCJ Marian Buda (foto dreapta).


 

Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti a admis luni, 26 iunie 2023, recursul judecatorului Moise fata de hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM din 28 septembrie 2022, prin care a fost exclus din magistratura pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Astfel, ICCJ a inlocuit sanctiunea constand in excluderea din magistratura cu sanctiunea constand in retrogradarea in grad profesional de judecatorie si continuarea activitatii la Judecatoria Sectorului 6.


Prezentam minuta deciziei ICCJ nr. 182 din 26 iunie 2023:


Admite recursul declarat de Moise Robert-Eugen impotriva Hotararii nr. 12J din 28 septembrie 2022, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 10/J/2022. Caseaza in parte hotararea atacata. In baza art. 100 lit. d indice 1) din Legea nr. 303/2004, aplica domnului Moise Robert-Eugen - judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in retrogradarea in gradul profesional de judecatorie si continuarea activitatii la Judecatoria Sectorului 6, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) teza intai din Legea nr. 303/2004. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate. Definitiva. Pronuntata astazi, 26 iunie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, conform art. 402 din Codul de procedura civila".


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 28 septembrie 2022 (dosar nr. 10/J/2022):


Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – a sanctiunii disciplinare constand in 'suspendarea din functie pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Cinci pedepse in sapte ani


Judecatorul Robert Eugen Moise se afla la a cincea sanctiune disciplinara. Una dintre ele a constat tot intr-o excludere din magistratura, in 2020, pentru aceeasi abatere disciplinara: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Totusi, in 2021, in recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a imblanzit magistratului pedeapsa, transformand-o in suspendare timp de 5 luni (click aici pentru a citit mai multe detalii despre sanctiunile disciplinare aplicate judecatorului Moise).

Comentarii

# Ioana M. date 26 June 2023 17:02 -16

5 pedepse in 7 ani? O sa mai faca, vede ca ii merge....pana la pensia speciala , are timp. Va dati seama daca dvs,, "neica nimeni " sau "terchea berchea" , cum ne catalogheaza domniile lor, magistratii, ati fi gresit de 5 ori la locul de munca pentru intarzieri in redactarea intampinarilor sau actiunilor, ce s- ar fi intamplat? Nu mai vorbim de obligatiile impuse, intr un termen scurt, de instanta.

# Ultimul Charlot date 27 June 2023 14:10 0

Un mare coteț, un mare jeg. Asta este justiția din țara asta. Un imens grup infrațional.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva