24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII DIN VALCEA SOMEAZA LA RESPECTAREA LEGII – Tribunalul Valcea: “Nemultumirea grefierilor si a judecatorilor deopotriva este justificata... Autoritatea judecatoreasca este singura familie ocupationala a carei salarizare nu se realizeaza in acord cu actele administrative in vigoare care stabilesc nivelul fiecarei functii, iar o astfel de situatie este fara precedent, inacceptabila si pune sub semnul indoielii respectarea legilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 December 2023 12:07
Vizualizari: 4710

Judecatorii din Valcea acuza incalcarea legii de catre autoritatile statului in problema salarizarii magistratilor si grefierilor, si fac apel la autoritatile statului sa remedieze cat mai urgent inechitatile salariale din cadrul autoritatii judecatoresti. Mesajul este transmis in contextul protestului spontan declansat de grefieri, vineri, 8 decembrie 2023, nemultumiti de refuzul Guvernului de a achita drepturile salariale integral si restantele salariale (click aici pentru a citi).


 

Prin intermediul unui comunicat de presa dat publicitatii vineri, 8 decembrie 2023, Tribunalul Valcea, condus de judecatorul Bogdan Mateescu (foto) si restul instantelor din circumscriptie atrag atentia ca autoritatea judecatoreasca este singura familie ocupationala a carei salarizare nu se realizeaza in acord cu actele administrative in vigoare care stabilesc nivelul fiecarei functii, iar o astfel de situatie este fara precedent, inacceptabila si pune sub semnul indoielii respectarea legilor tarii, potrivit art. 1 alin. 5 din Constitutia Romaniei.

De asemenea, judecatorii din Valcea reclama tratamentul diferentiat din perspectiva salarizarii intre persoane care ocupa aceleasi functii si detin aceleasi conditii de vechime in functie de apartenenta la o curte de apel sau alta sau in functie de nivelul instantei, desi ordonatorul principal de credite este unic.


Redam comunicatul Tribunalului Valcea:


Conducerile Tribunalului Valcea si ale instantelor din circumscriptie inteleg protestul spontan al grefierilor din cadrul instantelor si isi manifesta speranta ca factorii decizionali sa gaseasca o cale urgenta pentru remedierea inechitatilor salariale din intreaga autoritate judecatoreasca.

Nemultumirea grefierilor si a judecatorilor deopotriva este justificata fata de tratamentul diferentiat din perspectiva salarizarii intre persoane care ocupa aceleasi functii si detin aceleasi conditii de vechime in functie de apartenenta la o curte de apel sau alta sau in functie de nivelul instantei, desi ordonatorul principal de credite este unic.

Autoritatea judecatoreasca este singura familie ocupationala a carei salarizare nu se realizeaza in acord cu actele administrative in vigoare care stabilesc nivelul fiecarei functii, iar o astfel de situatie este fara precedent, inacceptabila si pune sub semnul indoielii respectarea legilor tarii, potrivit art. 1 alin. 5 din Constitutia Romaniei”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva