13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA NU SE POATE FACE CU CURVE – Arestarea lui Dan Diaconescu a fost anulata. Tribunalul Constanta nu s-a lasat influentat de stenogramele scurse in presa cu o zi inaintea verdictului, ci a decis un simplu control judiciar. Se confirma ca prostituatele care l-au inregistrat pe Diaconescu au facut-o in scop de santaj. Avocatul Alexandru Morarescu: „Mascarada trebuie sa inceteze” (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 April 2023 14:30
Vizualizari: 7135

Se prabuseste dosarul fabricat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta impotriva vedetei nationale Dan Diaconescu (foto stanga). La numai o saptamana dupa ce procurorul de caz a esuat in a obtine de la instanta arestarea preventiva a fondatorului OTV timp de 30 de zile (Diaconescu fiind plasat in arest la domiciliu), acum parchetul a suferit un nou esec. Iar asta in pofida celor doua momente de circ mediatic la care s-a dedat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta: prima data cand l-a retinut pe Dan Diaconescu in fata camerelor de luat vederi, cu presa chemata din timp, iar a doua oara cand a scurs din dosar stenograme si alte informatii nepublice, din disperarea de a-l compromite pe omul de televiziune.Astfel, joi, 13 aprilie 2023, Tribunalul Constanta i-a ridicat lui Dan Diaconescu masura arestului la domiciliu, lasandu-l in libertate sub control judiciar.


Avocatul Alexandru Morarescu (foto dreapta) – aparatorul omului de televiziune – a declarat pentru Lumea Justitiei:


Cand am spus ca judecatorul este singurul care poate sa aduca echilibru in societate, n-am facut-o la modul metaforic, ci ancorat in realitatea obiectiva. Mascarada trebuie sa inceteze.


Repetam: cazul a ridicat mari semne de intrebare inca de la inceput, in conditiile in care parchetului i-a fost refuzata cererea de arestare preventiva a lui Dan Diaconescu. Iar acum se confirma faptul ca prostituatele care l-au inregistrat pe fondatorul OTV au facut-o doar ca sa-l santajeze.


Redam minuta incheierii nr. 235/2023 pronuntate de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 9546/212/2023:


In baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedura penala, respinge contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, ca nefondata.

In baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedura penala, admite contestatia formulata de inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN impotriva incheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Constanta in dosarul penal nr. 9546/212/2023, desfiinteaza in parte incheierea contestata, iar in urma rejudecarii:

In baza art. 227 alin. 2 Cod procedura penala, cu retinerea art. 204 alin (11) Cod procedura penala in referire la art. 211 Cod procedura penala raportat la art. 215 Cod procedura penala si art. 2151 alin. 1 Cod procedura penala, dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar fata inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN, cercetat pentru savarsirea in stare de recidiva postexecutorie a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 220 alin. 1 si alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 220 alin. 1 si alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., precum si a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.pen., pentru o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 13 aprilie 2023 pana in data de 11 iunie 2023, inclusiv.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa informeze de indata organul judiciar in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la Politia Municipiului Bucuresti/Politia Sector 3 Bucuresti, organ desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat. In baza art. 215 alin. 2 Cod procedura penala, pe timpul controlului judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN sa respecte urmatoarele obligatii: a)sa nu paraseasca teritoriul Rpmaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata; b) sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de existenta. c) sa nu ia legatura, direct sau indirect, cu martorii SDM, NAI, PTA, BAA, DNA, GGV, persoanele vatamate ....

In baza art. 215 alin. 3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului DIACONESCU CRISTIAN-DAN ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. Masura se comunica, de indata, organului de politie si celorlalte autoritati prevazute de lege, conform art. 215 alin. 4 si 5 Cod procedura penala. Inlatura dispozitiile contrare prezentei incheieri si mentine restul dispozitiilor incheierii contestate, in masura in care nu contravin prezentei incheieri. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. pronuntata in camera de consiliu, astazi, 13 aprilie 2023”.


Amintim minuta incheierii nr. 353/2023 a judecatoarei Irina Ionescu de la Judecatoria Constanta:


In baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge ca neintemeiata propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, formulata in dosarul nr. 1865/P/2023. In baza art. 227 alin. (2) C.proc.pen. rap. la art. 202 alin. (4) lit. d), art. 218 si urm. C.proc.pen. corob. cu art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune luarea masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpatul D C A, cu antecedente penale, cercetat pentru savarsirea in stare de recidiva postexecutorie a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 220 alin. 1 si alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 220 alin. 1 si alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., precum si a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum si ale art. 41 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.pen., pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 07.04.2023 si pana la data de 06.05.2023 inclusiv. In baza art. 227 alin. (1) teza finala C.proc.pen., dispune punerea de indata in libertate a inculpatului D C-D, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza.

Dispozitia de punere in libertate este executorie, potrivit art. 205 alin. (3) C.proc.pen.

In baza art. 221 alin. (1) C.proc.pen., impune inculpatului D C-D obligatia de a nu parasi imobilul situat in fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza. In baza art. 221 alin. (2) C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa nu comunice cu persoanele vatamate T A si T A sau cu membrii de familie ai acestora, respectiv cu martorii B A-A, N A-I, P T-A, S D-M, G G-V, D N-A. In baza art. 221 alin. (4) C.proc.pen., atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive. In baza art. 275 alin (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparatorii alesi, avocat A M si D S. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Contestatia se depune la Judecatoria Constanta. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 07.04.2023, ora 18:15”.

Comentarii

# Raymond Reddington date 13 April 2023 14:16 +19

Infrangere mare. Nu atat pentru parchet, cat pentru principalele televiziuni si agentii de stiri. Care au dat sentinta din prima zi a cazului. La Antena 3 , doamnele Stancu si Porumbel il anchetau pe avocatul Morarescu mai ceva ca procurorii ! V ati facut de ras , nu v au ajuns minciunile pe care le ati rostogolit in pandemie si in razboiul asta nenorocit. Dan Diaconescu a avut sansa unor Judecatori si, foarte important, a unui Avocat , poate singurul om care a crezut in el in aceste zile, impotriva tuturor ! Maestre, ma inclin, ati dovedit importanta si nobletea profesiei dvs !

# AnaConda date 13 April 2023 14:24 0

Justitia nu se poate face nici cu CRIMINALI - AGENTURI STRAINE !?!

# Metal werse date 13 April 2023 18:46 0

:))))) auzi înfrângere mare. Baiiii ....e planul Secu. Nu mai fiți copii. Nu mișca nimic în justiție fără că Secu să pună ștampila.

# elon's mask date 13 April 2023 20:33 +8

Astia de la lanterna trei afiliati cu Counterfait News Network, consuma timp de emisie de zeci de mii de euro ca sa ne convinga de faptul ca Diaconescu este un... si un... si pe langa asta si un... si o tin tot asa langa-danga cu propaganda lor ieftina izvorata din putul gandirii sri+gadea=love. Mai aveau sa ne convinga doar ca prostituata santajista era virgina si canta in corul maicutelor de la patriarhie. E doar o harneala ieftina securista propagata cu spor si drag de cea mai mincinoasa televiziune din univers, cu scopul clar de a-l denigra pe Diaconescu si sa-l agate cumva si pe Simion in povestea asta cretina si sa-l faca albie de porci. Absolut jenant ce se difuzeaza prin tembeliziunile noastre.

# Dulapul securelii, pelticiunii si pierzanie nationale date 14 April 2023 07:41 0

Sa dea domnule filmarile cu soricelul la calarit!Sau la altceva ce o fi facut ! Operatiune szzecurista execrabila!Televiziuni si èretele de stiri execrabile! Toate manevrate de secureala! Daca a poftit la minore atunci asta e, dar arata cu probe concludente! Ce sa-i ceri securelii! Daca nu au pro e conclude nte ,gen imagini.explicite din care sa reiese clar.actiunea patimasa, sa se duca in pitarrai! De asta nu vor sa bage raspunderea magistratilor!Pasalac securist! aista-i o opinie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva