17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA NU IA LEUL DE LA TUDOREL – Fostul Procuror General Augustin Lazar a ramas cu buza umflata chiar la el acasa. Judecatorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca inadmisibila solicitarea de anulare a raportului pe care fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader si-a bazat cererea de revocare a lui taica Lazar de la sefia PICCJ. Pensionarul de lux Lazar a cerut daune morale de 1 leu, dar nici pe acelea nu le-a primit (Minuta)

Scris de: V.B. | pdf | print

6 November 2019 19:12
Vizualizari: 6510

Infrangere rusinoasa pentru fostul Procuror General Augustin Lazar (foto dreapta). Miercuri, 6 noiembrie 2019, pensionarul de lux a fost trimis la plimbare de catre judecatorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia in dosarul in care Lazarica solicita anularea raportului pe care fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) l-a invocat atunci cand i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa-l revoce pe taica Lazar din functia de Procuror General.


Prin aceeasi sentinta, magistratul i-a dat flit fostului procuror comunist de la Aiud si in ceea ce priveste pretentia acestuia ca Tudorel sa-i plateasca daune morale in valoare de un leu si (tineti-va bine!) publicarea pe site-ul Ministerului Justitiei a unui comunicat avand ca obiect scuze publice pentru asa-zisul prejudiciu moral adus prin emiterea raportului. Totusi, taica Lazar mai are o sansa sa-si spele onoarea: la Inalta Curte, prin recurs.

Iata minuta sentintei pronuntate in dosarul nr. 231/57/2019:

Admite exceptia inadmisibilitatii invocata de paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei si in consecinta: Respinge, ca inadmisibila, actiunea in contencios administrativ formulata de reclamantul Augustin Lazar in contradictoriu cu paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curtii de Apel Alba Iulia. Pronuntata conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedura Civila, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 06 Noiembrie 2019”.

Speta in care Augustin Lazar a fost invins miercuri, 6 noiembrie 2019, a inceput la 2 noiembrie 2018, cand Procurorul General l-a dat in judecata pe ministrul Justitiei Tudorel Toader, solicitand suspendarea executarii raportului de revocare. Inregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia (orasul de bastina al lui Lazar), dosarul nr. 580/57/2018 a fost pasat Curtii de Apel Bucuresti, care l-a intors la instanta initiala, in urma unei hotarari a Inaltei Curti (click aici pentru a citi). Motivul era cat se poate de ridicol: instantele trebuia sa stabileasca daca taica Lazar formulase cererea in calitate de persoana fizica sau ca persoana juridica de drept privat – respectiv Procuror General. Lumea Justitiei v-a prezentat deja sentinta prin care, la 27 noiembrie 2018, judecatorul Lucian Gherman l-a facut de ras pe taica Lazar, aratand cum acesta gresise instanta (click aici pentru a citi). In cele din urma, Lazarica a cerut sa fie lasata balta suspendarea raportului, intrucat Procurorul General iesise la pensie intre timp, pe 27 aprilie 2019, iar la 28 mai 2019, CA Alba Iulia i-a incuviintat solicitarea fostului sef al comisiei de liberari conditionate din Penitenciarul Aiud.

Redam minuta din acel moment (dosar nr. 580/57/2018*):

Admite exceptia lipsei de interes invocata de reclamant si in consecinta: Respinge, ca devenita lipsita de interes, cererea de suspendare a executarii actului administrativ formulata de reclamantul Augustin Lazar, in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in contradictoriu cu paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Respinge ca nefondata cererea formulata de paratul Ministerul Justitiei de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecata. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curtii de Apel Alba Iulia. Pronuntata conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedura Civila, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 28 mai 2019”.

Contraofensiva in ultimele zile de mandat

Totusi, indarjirea lui Augustin Lazar impotriva lui Tudorel Toader nu s-a oprit aici. La 23 aprilie 2019, cu patru zile inainte de pensionarea Procurorului General si cu numai o zi inainte sa intre in vigoare demisia ministrului Justitiei, taica Lazar a dat in judecata Ministerul Justitiei si pe Tudorel Toader, de data aceasta pentru ca instanta sa anuleze raportul de revocare, iar ministrul sa-i plateasca daune morale de un leu. Dupa cum vedem, pensionarul de lux de la Aiud a ramas cu buza umflata. Cel putin pe moment – nu garantam ca nu vom avea parte de surprize la ICCJ...

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 6 November 2019 20:11 +8

ce bine/mi pare ca ai luat teapa TORTIONARULE SI PENALULE!!!!!!!!!!

# Pintea date 6 November 2019 22:04 +9

Cu ce buza umflata a ramas, ca nu se vede? Are buzele tot subțiri de la atata țâțâit! Retardatul de la Cotroceni a refuzat sa semneze decretul de revocare pt a fi publicat, astfel ca prostul ăsta slugarnic peste măsură a ramas in funcție, el fiind totuși demis de ministrul justiției, si a ieșit la pensie țopăind. Mă și mir ca nu i s-a inventat incă o pensie specială pentru merite deosebite in mușamalizarea dosarelor prezidentului găgăuță si ale tăcutei si supusei consoarte! Ce trăim cu proștii ăștia este mai rău decat HAOS-ul!

# carcotas date 7 November 2019 08:40 +2

Cu buza umflata ar ramane doar daca din pensia aia, i s-ar mai lua! Chestia cu atacul in contencios arata nivelul submediocru de stapanire a stiintei dreptului a tovarasului sef de comisie in penitenciar si era menita doar sa faca un joc de imagine, de can can.

# Marcel date 7 November 2019 10:56 +4

Sper ca aceasta solutie normala sa nu ramana unicat in justitia noastra care este tot mai atacata si aproape cucerita de BANDELE LEGIONARO NAZISTE, ADICA IOHANISTE!

# Rahat date 13 November 2019 15:09 0

Pe taica Lazarica-l doare-n c..r, atata timp cat si-a bagat progeniturile in posturi mari prin instantele din toata tara. Chiar nu le e frica de Dumnezeu? cata inconstienta trebuie ca sa nu-ti dai seama de judecata de apoi, pentru tine si pentru progenituri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva