2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA, NU-TI FIE FRICA – Fostul sef al ANAF Gelu Diconu devoaleaza abuzurile DNA intr-o scrisoare catre Procurorul General Augustin Lazar: „Dosarul in care sunt implicat contine probe fabricate, rastalmacite... Kovesi, Dumitrescu si Tulus sunt cu totii responsabili de 'agatarea' mea... De ce pot dispune discretionar de libertatea, cariera, afacerea, familia, soarta celorlalti concetateni fara nicio raspundere?... Nu cred ca raspunsul poate fi: 'doar pentru ca noi suntem DNA'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 February 2017 12:48
Vizualizari: 8908

Fostul sef al ANAF Gelu Diaconu, eliminat din functie de DNA printr-o facatura de dosar care a picat la Inalta Curte, ii adreseaza o intrebare cat se poate de simpla Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar: de ce orice functionar roman raspunde pentru faptele sale, mai putin magistratii care dispun dicretionar si pot distruge intr-o clipa vietile si carierele oamenilor?

Gelu Diaconu i-a trimis, duminica 26 februarie 2017, o scrisoare deschisa lui Augustin Lazar, cerandu-i sa militeze si sa sprijine crearea unui cadru legal pentru tragerea la raspundere a tuturor celor care afecteaza interesele generale ale societatii, dar, mai ales, drepturile si libertatile cetatenilor. Gelu Diaconu ii ofera Procurorului General propriul sau caz, aratandu-i ca procurorii DNA i-au distrus iremediabil cariera, printr-un dosar facut pe probe fabricate si rastalmacite. Iar raspunzatori pentru asta sunt, precizeaza Diaconu, sefa DNA Laura Kovesi, alaturi de procurorii DNA Claudiu Dumitrescu si Doru Tulus.


Fostul sef al ANAF ii transmite lui Augustin Lazar ca la intrebarile pe care i le adreseaza nu se poate raspunde cu celebra sintagma uzitata de doctorita Kovesi: „Noi suntem DNA”. In opinia lui Diaconu, acesta nu poate fi raspunsul lui Augustin Lazar, mai ales ca Procurorul General are o cariera “construita in timp si nu peste noapte sau sub cumplita rusine a banuielii de plagiat”.

Evident, scrisoarea lui Gelu Diaconu va ramane fara urmari. Caci noi nu credem ca Augustin Lazar are curajul de a lua vreo masura prin care sa o deranjeze pe sefa DNA Laura Kovesi. Asta intrucat Lazar a adoptat in ultima perioada un discurs similar Laurei Kovesi, inchizitorial, plin de comentarii cu iz politic si cu atacuri la adresa presei, desi la preluarea mandatului facuse o impresie buna, oferind chiar sperante ca se va lupta pentru curatarea unui sistem extrem de viciat. Pe parcurs s-a intamplat insa ceva, Lazar schimbandu-si atitudinea. Coincidenta, Lazar a inceput sa vorbeasca precum Laura Kovesi imediat dupa ce a recunoscut in CSM existenta protocoalelor ilegale incheiate intre parchete si SRI.

Iata scrisoarea adresata Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar de catre fostul sef al ANAF Gelu Diaconu:

Scrisoare deschisa adresata domnului procuror general Augustin Lazar

Ma adresez dvs. deoarece in conformitate cu art 131(1) din Constitutia Romaniei dvs. Reprezentati 'interesele generale ale societatii si apara(ti) ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor' si pentru ca exista o dezbatere aprinsa in societatea romaneasca referitoare la necesitatea unei legi a raspunderii magistratilor.

Ca si dvs., mi-am construit cariera publica plecand de la statutul de stagiar pana la functii publice de responsabilitate majora. In 2015, ma trezesc suspect, apoi inculpat, intr-un dosar cu alti subiecti ai unor infractiuni cu care nu am avut nici cea mai mica legatura. Automat sunt eliberat din functia publica de sef ANAF, fiind 'martelat' in mass-media consecinta a comunicarii insidioase in spatial public facute de DNA. Din prima clipa ma apar public dar si institutional folosindu-ma de toate mijloacele avute la indemana, disproportionat de putine fata de agresiunea mediatica provocata de DNA.

Prin urmare cariera imi este distrusa iremediabil nu numai in propria tara dar si in plan international unde mi se blocheaza accesul la o profesie adecvata experientei.

Astazi, dosarul in care sunt implicat este intors de ICCJ la DNA pentru refacerea probatoriului.

Va declar si dvs., asa cum am mai facut-o si cu alte ocazii public, ca acest dosar contine, in ceea ce priveste presupusa mea implicare, probe fabricate, rastalmacite sau de-a dreptul trecute sub tacere.

Procurorii Kovesi, Dumitrescu si Tulus, in ordinea functiilor detinute, sunt cu totii RESPONSABILI de 'agatarea' mea in acel dosar deoarece faptele incriminate constau in semnarea a doua circulare care au fost nu numai perfect legale ci si absolut necesare statului roman!

Si atunci, domnule procuror general, de ce acesti magistrati/ functionari ai statului roman nu pot fi facuti raspunzatori pentru faptele lor? De ce sute de mii de angajati care asigura functionarea statului roman pot sa aiba sabia lui Damocles (a abuzului in serviciu!) zilnic deasupra capului iar colegii dvs. Nu?(http://m.ziare.com/augustin-lazar/procurorul-general-respinge-legea-raspunderii-magistratilor-slabim-raspunderea-functionarilor-dar-sa-inhibam-magistratii-nu-vi-se-pare-asa-ca-o-agenda-ascunsa-1455211)

De ce acestia pot dispune discretionar de libertatea, cariera, afacerea, familia, soarta celorlalti concetateni fara nici o raspundere? Dar despre paralizarea activitatii unor intregi institutii ale statului roman de frica abuzurilor unor astfel de procurori nu v-a adus nimeni la cunostinta?

Nu cred ca raspunsul la aceste intrebari poate fi: 'doar pentru ca noi suntem DNA'. Nu poate fi raspunsul dvs., un om cu o cariera construita in timp si nu peste noapte sau sub cumplita rusine a banuielii de plagiat!

Asadar, in calitatea pe care o aveti, va rog militati pentru crearea cadrului legal necesar tragerii la raspundere a tuturor cetatenilor acestei tari pentru faptele lor indreptate impotriva 'intereselor generale ale societatii' dar, mai ales, impotriva 'drepturilor si libertatilor cetatenilor'.

pentru ca asa va obliga Constitutia si nu circumstantele unei functii detinute temporar.

Va multumesc,

Diaconu Gelu Stefan

Comentarii

# Flora date 27 February 2017 13:05 +4

Nu e nici o problema dacă e vorba  de angajați ANAF. Având în vedere ce măgării și abuzuri fac ăștia, distrugând oameni,  mici afaceri, nu sunt de compătimit.  Foarte bine ca se întoarce roata sa vadă și ei cum este. Din partea mea sa stea 10 ani în puscarie ca merita.. Problema este de oamenii care sunt aruncați în pușcării pe probe ilegale, insuficiente, suspiciuni de către niște personaje corupte, sinistre și care nu pot să-și spună oful public, la TV întrucât nu sunt politicieni, angajați ANAF, etc.

# Edelweiss - Archimed de Bukowina date 27 February 2017 13:06 +12

Lăzărică nu și nu! Nu vrea legea răspunderii „zdrențelor”. Băi și cât de simplă e soluția: 1. Se adoptă Legea răspunderii magistratului, AȘA CUM CERE AGORA. 2. Apoi se exclud din categoria profesională a magistraților acei polițiști cu studii juridice, cititorii unei singure cărți, care actualmente poartă denumirea de procurori. După excluderea lor din rândul magistraților, procurorii vor răspunde la fel ca orice alt funcționar public. Izi laic a pis a cheic!

# Edelweiss - Grefuhrer de Bukowina date 27 February 2017 13:11 +9

Apropos: la (ad)mirabila întru ticăloșie CA Sv. s-a ținut șădința de bilanț al scalpurilor atârnate la cingătoare de analfabeții funcțional de la PCA Sv. Aclo, într-un cadru triumfalist, în care o baborniță decrepită prezintă stahanoviste producții record de pârnăiași la hectar, uită să menționeze un amănunt esențial: în anul 2016 NICI o singură plângere penală împotriva vreunui magistrat acuzat de abuzuri grave NU s-a soluționat prin începerea urmăririi penale. Ba mai mult decât atât, nici o plângere pe art. 339 nu a fost soluționată de babornița general cu desființarea ordonanței procurorului și ÎUP. Apoi, nici o contestație pe 340 C.p.p. nu a avut vreo șansă de izbîndă în fața golănașilor și derbedeilor în robe, al căror spirit al solidarității de castă se traduce prin deviza: „o mână spală pe alta, amândouă obrazul, corb la corb nu-și scoate ochii, jeg la jeg nu-și produce vreun deranj, gunoi la gunoi nu-și produce deservicii și nici vită la altă vită nu-și azvârle din copită.”

# DODI date 27 February 2017 13:15 +10

Și credeți că lăzăruc, fără voie de la luluța și ciolanis, este în stare să treacă singur strada? La cât profesionalism, coloană vertebrală și bun simț degajă acest specimen, nu este în stare să își lege singur șireturile de la păpuci, dar să facă dreptate într-un caz evident de abuz al DNA. Important pentru el sunt banii mulți pe care îi încasează de la statul român și inepțiile pe care le debitează la televiziunile de casă, dându-și cu părerea despre domenii care nu îl privesc.

# Edelweiss - Paradais Crump de Bukowina date 27 February 2017 14:28 +5

Dodă, o să-ți ginească serviciili locația după „păpuci”! :roll:

# DODI date 27 February 2017 18:47 +2

Până să-mi găsească serviciliile păpucii mi-am luat tălpășița. În orice caz nu merg la Ghiță. Vezi că a amuțit. Eu nu pot spune că am învățat să vorbesc de la ciolanis, ci, eventual, să tac. Dar nu prea îmi iese.

# Tarabostes date 27 February 2017 15:55 +3

Cum sa intrebi ****** daca vrea legea raspunderii magisratiilor ?! E absurd ! PS.Bravo Gelu Diaconu !

# Ciudatul date 27 February 2017 15:59 +9

Stie cineva , de ce-l platim pe asta ? Adica pt. a justifica cei aproape 10000 de euro pe luna a facute dosarele urmatoare : ...??

# escu date 27 February 2017 16:25 +15

Cum să aibă Lăzărică reacții? Ce vreți să fie anchetat, el șeful Luluței, de DNA, ca în cazul Nuțu? Sau să fie arestat în plină stradă ca madam Bica? Această nouă Ana Pauker se crede stăpână peste sclavi, face ce vrea ea și după cum interpretează ea legea, că doar de aia este doctore. Oare, cineva are curajul (ce zici Lăzărică?) să o aresteze pentru marile abuzuri? Este nevoie de o lege a răspunderii procurorilor/magistraților, pentru a stopa abuzurile grosolane, dar parcă văd cum deschid un dosar „in rem” pentru a vedea cine se face vinovat de această legiferare. Încălzirea a fost făcută cu ordonanța 13.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva