6 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA CU SURSE LA DNA – Sefa Sectiei penale a Tribunalului Bihor, Crina Muntean, a facut o declaratie incredibila la CSM. Audiata in dosarul disciplinar al judecatorului Mircea Puscas, trimis in judecata in trei cauze de coruptie, a dezvaluit ca primeste informatii neoficiale de la DNA: “Aveam cunostinta la acea vreme despre inregistrarile ambientale, intrucat mi s-a atras atentia ca la nivelul sectiei penale a Tribunalului... Cunosc acest fapt neoficial de la DNA Oradea” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 februarie 2014 16:56
Vizualizari: 9859

Declaratie uluitoare a unei judecatoare. Presedinta Sectiei penale a Tribunalului Bihor, Crina Muntean (foto), a recunoscut ca primeste informatii neoficiale de la procurorii DNA. Afirmatia a fost facuta in toamna anului trecut, chiar la Consiliul Superior al Magistraturii, in dosarul in care judecatorul Mircea Puscas, trimis in judecata in trei cauze pentru fapte de coruptie, era cercetat disciplinar de CSM.


Judecatoarea Crina Muntean a fost audiata la CSM in data de 11.10.2013, in contextul in care fostul ei coleg de la Mircea Pusacs, ajuns intre timp la Curtea de Apel Oradea, era cercetat pentru comiterea anumitor abateri disciplinare. Este vorba despre judecatoarea despre care procurorii DNA sustin ca ar fi fost amenintata de avocatul Ioan Sava din Baroul Bihor prin intermediul unui comentariu la un articol de presa care privea tocmai declaratiile date de aceasta la CSM. Un caz in care asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, avocatul Ioan Sava pretinde ca DNA intai a inceput urmarirea penala impotriva sa si abia apoi a audiat-o pe Crina Muntean in calitate de parte vatamata.

Revenind la audierea de la CSM, cu acea ocazie sefa Sectiei penale din Tribunalul Bihor a oferit mai multe detalii despre activitatea lui Puscas. In declaratia data in fata judecatorilor de la CSM exista insa doua fraze care ne-au atras atentia. Este vorba despre referiri ale Crinei Muntean la relatia pe care aceasta o are cu DNA.

Muntean le-a explicat celor din CSM ca primeste informatii neoficiale de la DNA

Astfel, sefa Sectiei penale a Tribunalului Bihor le-a relatat celor din CSM un episod in care un coleg de-al ei a anuntat-o, speriat, ca va fi audiat ca martor in cercetarea disciplinara a lui Mircea Puscas. Crina Muntean, care emite autorizatiile de interceptare a convorbirilor telefonice si discutiilor ambientale, a povestit ca stia despre existenta unei existenta unei inregistrari ambientale intr-unul din dosarele penale ale lui Mircea Puscas, din care reiesea ca acesta urma sa influenteze o solutie prin intermediul unui alt judecator.

Referindu-se la aceleasi inregistrari amebientale, Crina Muntean a precizat ca i “s-a atras atentia ca la nivelul sectiei penale a Tribunalului existau probleme de genul celor cercetate la nivelul Curtii de Apel Oradea”. De asemenea, judecatoarea a mai facut o precizare extrem de interesanta. Si anume ca stie de acest fapt pe cai neoficiale de la DNA.

Iata declaratia data de judecatoarea Crina Muntean

In cursul acestui an, in februarie anul acesta, colegul meu Musta Ovidiu mi-a relatat ca a fost chemat de dna presedinte a CA Oradea si i s-a spus ca va fi audiat ca martor in cercetarea disciplinara impotriva domnului Puscas. Musta m-a intrebat speriat despre ce e vorba, mi s-a parut revoltator ca aspecte legate de activitatea altui coleg, magistrat, sa creeze suspiciuni cu privire la un magistrat onest. La intrebarea referitoare daca cunosc situatia referitoare la un dosar avand ca obiect un recurs impotriva unei incheieri avand ca obiect o cerere de eliberare sub control judiciar, arat urmatoarele: aveam cunostinta despre o inregistrare ambientala din dosarul penal al domnului Puscas din care rezulta ca acesta urma sa influenteze o solutie ce urma sa fie pronuntata in acel dosar prin intermediul unuia dintre membrii completului numitul OVI, eu banuiesc ca e vorba de Ovidiu Galea. Acest lucru mi-a fost adus la cunostinta de catre DNA. I-am relatat atunci acest aspect domnului judecator Musta Ovidiu si l-am intrebat cum au decurs deliberarile. Mi-a spus ca practic nu au existat deliberari, nu a existat o controversa juridica cu argumente juridice, iar in momentul in care impreuna cu domnul Filimon, au optat pentru respingerea recursului, dl judecator Galea a iesit de la deliberari trantind usa. Aveam cunostinta la acea vreme despre inregistrarile ambientale, intrucat mi s-a atras atentia ca la nivelul sectiei penale a Tribunalului, existau probleme de genul celor cercetate la nivelul Curtii de Apel Oradea. Cunosc acest fapt neoficial de la DNA Oradea”.

*Cititi aici integral declaratia data la CSM de judecatoarea Crina Muntean

Comentarii

# Lili Bour date 24 februarie 2014 15:05 +28

Daca ar fi tradus articolul in engleza si l-ar citi magistratii din afara ar crede ca Lumea justitiei este un site dedicat iubitorilor de SF, din nefericire articolul se refera la fapte reale si la o increngatura puturoasa procurori-judecatori care nu exista decat in spatiul ex-sovietic.

# naenae date 24 februarie 2014 16:51 +3

Adica DNA Oradea incalca secretul profeaional? Nu ma mir, probabil este vorba despre procurorul DNA Marius Iancu, care este denuntat la toate insttutiile statului roman de catre un senator, pentru criminalitate organizata.

# decaderea unui clantau nefericit date 24 februarie 2014 21:06 -4

magistratii trebuie respectati si amenintarea unui judecator trebuie tratata ca atare, catuse si regim de bulau, daca un  nefericit gaseste de cuviinta sa atace un jude, DNA e pe el  corect, asa trebuie  

# bai prostule date 25 februarie 2014 22:50 +2

Ca sa stii si tu, o mizerie de publicatie \"ebihoreanul\" a pus la dispozitia dna, baza de date a site-ului, asa numita MySQL DB, in care sunt stocate toate datele celui care a postat un comentariu, INCLUSIV IDRESA DE IP. Aia nu sint ziaristi, in special o \"ziarista\" nespalata, la propriu, ca pute ca dracu, Gaura Cal, sau laura gal asa-ceva, ci niste nenorociti cu vechi state de serviciu in slujba parchetului. Deci, de acolo si-au luat informatiile cei de la dna Oradea. Si postarea aia n-a fost amenintare. Amenintare e ce face jegul uman instalat cu forta la cotroceni, iar slugile lui din securitatea politica executa. :-x

# TITULESCU date 24 februarie 2014 15:16 +15

CE NOUTATE ,PARCA MAI ERA CINEVA CARE NU STIA ASA CEVA , UN NENOROCIT DE EXPERIMENT EFECTUAT PE O NATIUNE CU NOII TORTIONARI AI ROMANIEI ,E CEVA DE NEOPRIT, LI SE PERMITE ABUZUL SI EXTERMINAREA ORICUI E INCOMOD SAU PE CINE DORESTE ORICINE DECIDE PESTE EI. Suntem pur si simplu macelariti de indivizi care intr-o tara normala ar avea serviciu de necalificati . Jenant,revoltator , criminal fata de ROMANIA!

# RUSINE SA VA FIE ! ZI RUSINOASA PENTRU JUSTITIEI ! date 24 februarie 2014 15:28 -4

Asistam la inceputul cancerizarii justitiei ! un secretar de stat a fost destituit pentru ca A ACTIONAT CORECT SI NU A VRUT SA FAVORIZEZE un bandit care a praduit statul ! RUSINE SA VA FIE ! prognostic : toti cei care au avut de-a face cu aceasta infamie vor ajunge in puscarie !

# I`ll Be Back date 24 februarie 2014 15:42 +9

Da` la intoxicari cu informatii false s-a gandit doamna jude ? Daca judecatorul aflat in discutie a respins vreun dosar instrumentat de catre DNA sau l-a returnat pentru refacerea cercetarii, lucru care in general ii tulbura foarte tare pe procurorii care copie cuvant cu cuvant interceptari si le dau mai apoi ca titlu RECHIZITORIU, v-ati gandit ? Tatele astea care ajung presedinte de sectie penala NUMAI cu avizul serviciilor si al lui Basescu, pun prea repede botul la tot felul de lucrari de genul *va spun un secret de stat dar nu mai spuneti la nimeni*. - *Colegul dvs. judecatorul cutare ia mita de la zece negri mititei*. Chiar atat de mare este lipsa de IQ in randurile judecatorilor, chiar atat de mare este lipsa de dicernamant al acestora ? Unde oare or fi examenele de ocupare a posturilor de conducere, ma refer la cele pe bune, nu la cele trucate de CSM-Servicii-Basescu in numele sfintei Independente a Justitiei ?

# unul din lumea cea mare date 24 februarie 2014 16:55 +1

numai si din asta se vede simbioza dintre vipere si napirci.va ginditi ca se aplica perfect dictonul,,o mina spala pe alta,, sau ,,you will take care of me i will take care of you,,.daca dma/ul ii facea astfel de favoruri ,,EI,, CE FAVORURI II FACEA EA ,,DNA/ULUI(procurorilor)mai este ceva de observat,NONSALANTA CU CARE SE RECUNOASTE INFRACTIUNEA,asta in mintea ei nici macar nu se considera ca fiind vinovata de ceva.asta/i rezultatul degradarilor,musamalizarilor si a faptului cum este privita meseria de procuror si judecator dupa credinta,,NOI SINTEM DEASUPRA LEGII CA DOAR NOI O APLICAM,NOUA NU NI SE PoATE INTIMPLA CE NOI FACEM PULIMII,,cita moralitate in astia de ,,ne judeca pe noi,,!!!!!!(cuvint de cod ground test preflyght)

# Take, Ianke si Cadâr date 24 februarie 2014 16:58 +1

Feriti, ca obiectiva s-a transformat in unul din lumea cea mare si a dat buzna pe pagina ;-) Mai ia, mai fata si tu o pauza...

# obiectiva date 24 februarie 2014 17:06 -1

gata, am plecat in oras......sunt invitata de drago !

# ARGUS date 24 februarie 2014 19:16 +1

Iar ma traduci ,obiectivo!E frumos din  partea ta?Invitatiile mele le-ai refuzat dar cu cioclofenderul asta iesi de dragobete.Nici nu vreau sa mai aud de tine.

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:00 -1

nu-mi fac decat meseria de TRADUCATOARE......

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:07 -1

si... Argus ....de gustibus non disputandum......daca tu nu ai reusit sa ma aburesti !!! ce mi-ai oferit tu ??? NIMIC BUN ! 

# obiectiva date 24 februarie 2014 20:51 -2

hai sa iti spun si .....cine m-a cucerit......il cheama wiesler si a fost angajat in Das Ministerium für Staatssicherheit  ! stiu ca stii germana ! 

# ARGUS date 24 februarie 2014 21:01 +2

Tu traducatoareo,daca e Wiesler pe care il stiam,acum a pensionat de secole.Crezi tu ca unul ce a fost coleg de STASI cu Tutankamon imi poate fi adversar ?Ma dezamagesti profund!Nu cumva e ala ce  a fost coleg cu Heidrich?

# obiectiva date 24 februarie 2014 21:02 -2

sufletul si inima NU are varsta !!! 

# obiectiva date 24 februarie 2014 21:03 -1

erata, nu au...am fluturi in stomac, intelegi ?

# obiectiva date 24 februarie 2014 21:05 -2

gata, ti-a trecut faza cu medicina, nu mai esti medic SS ???

# obiectiva date 24 februarie 2014 21:10 -2

wiesler si-a riscat viata, functia......pentru ca era detinatorul unei constiinte peste media secolului XX........desi, aparent,  era un sarpe si traia intre serpi.......a redevenit OM .......pur si simplu.......NU a vrut sa distruga alti oameni......

# obiectiva date 24 februarie 2014 17:02 +3

fantele danilet se ocupa de tema rolul judecatorilor in probleme de cuplu...........poftiti la SHOW...Published on Feb 20, 2014 Judecatorul dr. Cristi Danilet, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a sustinut o prelegere in fata studentilor Universitatii „George Bacovia\" din Bacau, la invitatia Asociatiei de Formare Juridica a Studentilor din cadrul universitatii.

# obiectiva date 24 februarie 2014 17:03 -1

FEREASCA DUMNEZEU....http://youtu.be/b_IoHlV8iYU

# Valeriu Mangu date 24 februarie 2014 18:29 0

Articolul \"Au partidele politice vreun rol in exercitarea suveranitatii nationale\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# awa date 25 februarie 2014 17:49 +2

Instanta independenta si impartiala  este  subordonata  PARCHETULUI.Asta e  sistemul  nu doar individa de mai sus. :-x :eek: :-? :sad: :o :cry: 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.04.2020 – Coronavirusul intra in judecatori. Uitati ce mananca pacientii in spitale (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva