28 martie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NUMAI ASA SCAPAM DE EI – Procurorii DNA Lucian Papici si Gheorghe Bocsan au fost chemati la mediere impreuna cu Ministerul Finantelor pentru a plati daune morale de 1,5 milioane euro, politistilor de frontiera pe care i-au trimis in judecata in baza unor probe inventate. Citati la mediere de avocatul Paul Varzaru, procurorii Papici si Bocsan au tras chiulul. Urmeaza judecata! (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 decembrie 2013 17:41
Vizualizari: 8971

Va mai amintiti de cei patru politisti de frontiera, trimisi in judecata in baza unui rechizitoriu semnat de procurorul Gheorghe Bocsan si confirmat de fostul sef al Sectiei I din DNA, Lucian Papici, care au fost achitati definitiv de Inalta Curte dupa ce judecatorii au stabilit ca nu exista probe, totul fiind o inscenare? Unul dintre politisti, Iustin Robertino Micu, reprezentat de maestrul Paul Varzaru (foto), cere daune morale de 1,5 milioane euro de la Statul Roman, prin Ministerul Finantelor, dar si de la cei doi procurori care i-au provocat drama. Cum este si normal, inainte de inceperea procesului, Iustin Micu i-a chemat la mediere pe reprezentanti Ministerului Finantelor dar si pe procurorii Lucian Papici si Gheorghe Bocsan, care l-au trimis abuziv in judecata. Ce sa vedeti insa, niciunul dintre acestia nu a binevoit sa faca la un drum pana la biroul de mediere pentru a discuta cu politistul care a fost tarat prin instante, timp de 3 ani, in baza unei grosolane inscenari marca "Papici-Bocsan". In aceste conditii, Iustin Micu ii va actiona in judecata pe procurorii Papici si Bocsan si Statul roman. De precizat ca nici pana in ziua de astazi CSM nu a luat vreo masura impotriva celor doi procurori zelosi, care au tinut cu orice pret sa ii trimita in judecata pe cei patru politisti de frontiera, chiar si prin fabricarea de probe, lucru stabilit de Inalta Curte de Casatie si Justitie!


Nici daca ii iei cu frumosu' si nici daca ii rogi nu coopereaza!

La data de 3 decembrie 2013, ofiterul de politie Iustin Robertino Micu a depus la biroul de mediere Raluca Popescu o cerere prin care ii invita pe Lucian Papici (foto 2), Gheorghe Bocsan (foto 3) si Ministerul Finantelor Publice la o informare asupra procedurii de mediere care avea obiect pretentii pecuniare reprezentand daune morale de 1.500.000 euro.

Ca urmare a cererii ofiterului Iustin Micu, biroul de mediere Raluca Popescu a transmis la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in atentia procurorului Lucian Papici, o invitate, pentru data de 10 decembrie 2013, in care avea loc informarea asupra procedurii de mediere si la mediere. Conform documentului invitatia avea ca scop informarea "asupra procedurii de mediere si a acceptarii medierii asupra litigiului avand ca obiect pretentii pecuniare reprezentand plata daune morale si materiale in cuantum de 1.500.00 euro, suma datorata in temeiul art 504 cod procedura penala ca urmare a solutiei de achitare dispusa de ICCJ conform deciziei 480 din 11.02.2013 pronuntata in dosarul 5008/2/2010":

"Remitem model de acceptare a medierii pe care avem rugamintea de a il completa in cazul in care sunteti de acord cu procedura medierii. Va invederam ca la sedinta de informare/mediere reprezentantul/delegatul institutiei trebuie sa prezinte delegatie semnata de catre emitent. Prin prezenta va aducem la cunostinta ca informarea asupra medierii este o procedura gratuita, cu scopul de a va aduce la cunostinta avantajele medierii. (...) In cazul in care sunteti in imposibilitate de prezentare, va rugam sa ne incunostiintati prin mail si sa remiteti dovada imposibilitatii de prezentare".

Intrucat la data de 10 decembrie 2013 nici Papici, nici Bocsan si nici Ministerul Finantelor prin reprezentant nu s-au prezentat, Biroul de mediere Raluca Popescu a intocmit procesul verbal nr. 59/10.12.2013:

"In baza solicitarii formulate in data de 3.12.2013, (...) a fost programata astazi sedinta de inofrmare in acord cu prevederile legale, la care s-a prezentat: Micu Iustin... (...) Motivul pentru care nu s-a putut realiza informarea partilor a fost acela ca partile: Papici Lucian, Bocsan Gheorghe si Ministerul Finantelor Publice prin reprezentant nu s-a prezentat la sedinta e informare asupra procedurii medierii".

Scenariu de film!

Este deja de notorietate ca procurorii Lucian Papici si Gheorghe Bocsan, in perioada in care faceau o echipa de top in DNA, au comis un abuz incomensurabil, intocmind un rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea in judecata a patru politisti de frontiera sub acuzatia de luare de mita, desi nu existau probe temeinice care sa dovedeasca faptul ca acestia ar fi luat mita 700 dolari. In acelasi dosar, Papici si Bocsan au fabricat o serie de acuzatii, incalcand astfel legea, fapt confirmat chiar de Inalta Curte de Casatie si Justitie printr-o decizie definitiva din luna februarie 2013, prin care politistii au fost achitati.

Guiu Lucian Catalin, Micu Iustin Robertino, Barbor Bogda si Grama Danut Ion s-au plimbat trei ani prin instante pentru a-si dovedi nevinovatia dupa ce au fost trimisi in judecata in iunie 2010, ca urmare a deplasarii procurorului Bocsan, in luna martie a aceluiasi an, pana in Istanbul pentru a audia niste martori turci – pe care doar el stie unde i-a gasit si cum s-a inteles cu ei, in conditiile in care turcii nu stiau romana si probabil nici Bocsan, iar translatorul nu era autorizat – deplasare finalizata cu intocmirea rechizitoriului nr. 12/P/2008 bazat tocmai pe declaratiile martorilor turci care cereau sa se ia act de faptul ca ei fac denunt impotriva politistilor de frontiera pentru ca nu le-a permis accesul in Romania.

Dosarul politistilor de frontiera a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti, fiind repartizat judecatorului Dumitru Mirancea, care i-a condamnat pe cei patru lucratori de politie la 2 si 3 ani de inchisoare cu suspendare. Desi i-au fost enumerate toate ilegalitatile comise de procurorii DNA in deplasarea din Turcia, magistratul a decis ca probele procurorului Bocsan, care au fost obtinute fara respectarea stricta a dispozitiilor legale, pot fi folosite daca se coroboreaza cu celelalte probe ale cauzei. Decizia a fost atacata de cei patru politisti de frontiera, iar dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la completul format din judecatoarele Lavinia Lefterache, Corina Jijiie si Lucia Rog, care a admis recursul acestora si a dispus achitarea lor in baza art. 10 litera c) – fapta nu a fost comisa de inculpati. Instanta suprema a stabilit prin decizia penala nr. 480 din 11 februarie 2013 ca probatoriul administrat in cauza nu sustine invinuirea adusa, iar concluzia procurorului este lipsita de orice fundament.

Cei patru politisti de frontiera au putut sa demonstreze ca acuzatiile imputate de procurorii DNA nu au fost reale, dar si ca in tot acest timp le-a fost prejudiciata nu doar imaginea, ci si viata profesionala. Din acest motiv, instanta a stabilit ca cei patru ofiteri de politie sa fie repusi in drepturi, dupa ce au fost suspendati din functii pe durata intregului proces, fiecare dintre acestia primind in medie circa 300.000 lei, reprezentand contravaloarea salariilor neincasate in cei trei ani de suspendare.

*Cititi aici invitatia de mediere

*Cititi aici procesul verbal intocmit pe baza neprezentarii la mediere a procurorilor Papici si Bocsan si reprezentantul MFP

*Cititi aici decizia definitiva de achitare data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul politistilor de frontiera

Comentarii

# corect date 12 decembrie 2013 18:08 +18

Eu sunt de acord, ca in urma medierii, sa plateasca doar jumatate din suma de 1,5 milioane, adica 700.000 de euro. Adica 350.000 de euro fiecare. Nici 100.000 de euro nu e rau.

# Maxi date 12 decembrie 2013 18:35 +31

Dar de ce, crezi ca nu au 1,5 milioane?! Eu zic : in mod sigur au, asadar, la plata flacai !

# Ultimul Charlot date 13 decembrie 2013 11:15 0

Nu o sa plateasca nimic!!! In faza de cercetare penala ca si inculpat te bucuri de prezumtia de nevinovatie. Dupa recurs pe baza art. 504-507 poti trage statul roman la raspundere pentru eroarea judiciara a judecatorului de la fond, nu a procurorului. Procurorul doar pentru 24 de ore, pentru retinere. Pentru toata durata arestarii ...judecatorul a judecat nu procurorul. Ce pot face nevinovatii e sa-i faca plangere penala pe 268 c.pr.pen daca considera ca pot dovedi ca Papici stia ca sunt nevinovati. Si sa se constituie parte civila. Dar prezenta actiune e moarta din fasa. Succesuri

# Mircea date 13 decembrie 2013 14:34 -4

Corect. Plus ca la pretentii mai mari de 50.000 de lei, medierea nu mai este obligatorie, asa ca toata convocarea asta miroase a miscare de PR... ca doar nu s-ar fi asteptat cineva sa isi recunoasca vreo culpa paratii.

# Panaitescu Luciana date 12 decembrie 2013 19:58 +33

Eu sunt de parere sa plateasca integral si din buzunarul lor si nu al statului roman

# mitică date 12 decembrie 2013 20:37 +16

În afară de daune morale se mai adaugă salariile ( tot ce au pierdut cât au fost sau sunt încă suspendați ) și cheltuielile de judecată pentru toți în cauză .   Cu ” pletoșii ” ăștia nu trebuie să ierți nimic ...

# motanelu date 13 decembrie 2013 09:20 -13

felix in loc sa va plateasca pe voi mai bine da el ceva. dar stai, felix merge la bulau,voi o sa cautati alte dosuri de lins, nasol,vin vremuri interesant 8) e

# Vlad date 12 decembrie 2013 18:09 +26

Pe cat facem pariu ca nu vor pati nimic? Niciun judecator nu-i va condamna la plata unor despagubiri pt simplul motiv ca s-ar crea un precedent si, in viitor, astfel de actiuni se pot indrepta si impotriva judecatorilor. Apropo, de vina ar fi si procurorii de la judiciar care au sustinut cauza si care au cerut condamnarea politistilor, precum si judecatorul care a solutionat fondul si a dispus condamnarea acestora.

# Maxi date 12 decembrie 2013 18:39 +16

Eu cred ca pierzi pariul....justitia romaneasca hotaresrte pe precedente? Suntem in Boston aici, sau ce?! Hai sa vedem....:) :) Acuma, daca tu asa vrei, e una, dar sa zici ce zici, este altceva...bashism curat...:) :)

# Oblio date 12 decembrie 2013 22:11 +6

Dar euroflasneta PDL nu sare sa-l apere pe Papici? Ce spume si clabuci la gura ei nu demult: Scopul USL aceasta a fost, să pună mâna pe conducerea DNA, să-i dea afară pe procurorii care fac dosare profesioniste, adică să scape de justiţie. Sunt foarte supărată şi eu. E evidentă mişcarea. În clipa în care a finalizat dosarul Dragnea, domnul Papici a fost revocat din funcţie de Niţu. De asta l-a pus Ponta pe Niţu acolo. Să îi scape pe Dragnea şi pe toţi. Sunt o haită de hoţi care acum dau afară procurorii\", a spus Macovei la Realitatea TV.

# Dora date 13 decembrie 2013 09:23 +4

Te contrazici singur.Daca doreau sa-l scape pe Dragnea il schimbau pe Papici inainte de a depune rechizitoriul in instanta.Acum dosarul se afla la tribunal si judecarea a inceput.

# Vlad date 12 decembrie 2013 19:00 +9

Oare jurisprudenta CCR nu e obligatorie? Dar judecatorii nu trebuie sa tina cont de practica Curtilor de apel in circumscriptia careia se afla sau de practica ICCJ?

# Mihai date 12 decembrie 2013 20:13 +17

Chestia cu medierea este gresit inteleasa. Mediere = negociere, in acest caz. Eu pot cere 1,5 milioane euro, dar daca tu imi dai 300 de mii, este O.K. Asta inseamna. Acum, atata timp cat nu exista articol de lege care sa-i oblige pe procurori sa plateaqsca din buzunarul lor, era normal sa nu se prezinte.Iar Ministerul, era normal sa aiba aceeasi pozitie. Asta inseamna lipsa raspunderii. Platim cu totii abuzurile unor functionari ai statului, pe care tot noi ii platim. Ca naiba.....Asta nu inseamna ca cei 4 vor obtine 1,5 milioane euro.

# Dora date 13 decembrie 2013 09:28 +5

Exista lege care ii obliga pe procurori sau judecatori sa plateasca cu conditia ca Ministerul Finantelor sa faca o actiune in regres.Este vina MF ca nu o face.In cazul de fata sunt chemati la mediere si ulterior in judecata statul,prin MF si persoanele vinovate Papici si Boscan.

# ionica date 12 decembrie 2013 20:45 +11

Am auzit ca si procurori anericani vor plati daune pentru ca l-au acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de viol! Sau am auzit prost?

# Nume date 12 decembrie 2013 21:48 -2

Da.

# Dora date 13 decembrie 2013 09:32 +12

Ai auzit bine numai ca in SUA justitia functioneaza indiferent de persoana aflata in fata ei,chiar daca e vorba de Obama.

# observatorul date 12 decembrie 2013 21:59 -20

penibilul de pe lume... :D militianul si avocatul...caschetarul si mascariciul..auzi...sa chemi procurorul la mediere...cat de prost sau nebun trebuie sa fii...sau ambele...ma umfla rasu...si plansu

# Itzone date 13 decembrie 2013 00:11 +19

OBSERVATOR- cred ca ești si tu unu din cei care are pe conștiinta câteva sute de oameni pedepsiti pe nedrept . Chiar dacă au cascheta  sau sunt mascarici . 

# Un plictisit date 13 decembrie 2013 12:45 +5

Il invinuiti pe nedrept. Omul este, doar, idiot.

# Itzone date 13 decembrie 2013 00:18 +12

OBSERVATOR- cred ca ești si tu unu din cei care are pe conștiinta câteva sute de oameni pedepsiti pe nedrept . Chiar dacă au cascheta  sau sunt mascarici . 

# Dora date 13 decembrie 2013 09:37 +10

Penibilul esti chiar tu.Nici in Romania si nicaieri in lume nimeni nu este mai presus de lege iar cei care gresesc trebuie sa plateasca.Nici un procuror din lumea asta nu trebuie sa-si permita sa-si bata joc de viata cuiva doar pentru ca asa vrea muschii lui.Are dovezi,sa-l trimita in judecata dar daca nu are si il trimite in judecata sa plateasca.

# Itzone date 13 decembrie 2013 00:03 +18

Ar trebui sa răspundă PENAL . Doar așa vor fi si alții de teapa lor mult mult mai atenți ...... sunt convins ca mulți sunt Condamnați pe nedrept . Oameni care nu sunt apărați , oameni care nu înțeleg nimic din hățișul acest juridic ................!

# Istratie date 13 decembrie 2013 07:28 +18

Domnilor procurori precum și d-sale, d-lui judecător [de...Curte] li s-a creat ocaziunea de a ști, *pe pielea lor* și care sunt consecințele amuzamentului de a-i prigoni pe oamenii cumsecade. Nu citiseră art.268 C.pen. Sper să-l citească și să-l povestească și altora ca ei. Pănă la începutul sec. XX funcționa, pe la sate, un fel de justiție ad-hoc în privința hoților, fără blană, de prin cotețe. Erau purtați prin comună cu o pancartă la gât - *Cine face ca mine, ca mine să pățească!* Râdeau și curcile de ei. 

# Salvamar date 13 decembrie 2013 11:16 +16

oare ceea ce au facut cei doi procurori nu se numeste abuz in serviciu? Cine a platit excursia in Turcia sa ia marturii false? Nu cumva contribuabilul roman? Oare nu ar trebui judecati pentru abuz in serviciu? sau abuzurile procurorilor nu se pune? Ei nu-s functionari publici? Acu trebuie sa recunoastem ca au avut noroc ca nu au fost judecati de un complet negru condus de madam procuror comunist Livia Stanciu (actualmente presedinta ICCJ) ca aia ii condamna fara sa clipeasca, fara teama de Dumnezeu ca doar e o adevarata procuroare stalinista. In fond de ce ne plangem? Domn papici a fost premiat pentru abuzurile sale, fiind numit la ordinul lui base sef de sectie. Ce credeti? Nu a fost suficient \"pedepsit\"? Nu-i vedeti cum sar sefii basisti din justitie la un semn al lui basescu. daca nu ar fi trist, am putea rade homeric cat de putin subtili sunt!

# Rex Lex date 13 decembrie 2013 11:33 +5

Din păcate pentru poliţiştii de frontieră, acţiunea lor nu are sorţi de izbândă. Pentru a opera atragerea răspunderii magistraţilor, ar mai fi fost necesar ca împotriva magistraţilor vinovaţi de prejudiciu să se fi pronunţat o sancţiune penală sau cel puţin disciplinară pentru şi în legătură cu fapta care a creat prejudiciul. Atâta timp cât C.S.M. nu a făcut nimic în sensul sancţionării celor doi procurori,, acţiunea împotriva acestora este paralizată. Prin urmare, cei doi procurori pot sta liniştiţi.

# Istratie date 13 decembrie 2013 21:01 +8

Majestate, porunciți să se facă plângere și o vor face! [! = rogativ]

# santinela date 13 decembrie 2013 11:38 +8

Politistilor nu sinteti meseriasi daca ii lasati sa scape pe astia doi.Puneti-va mintea la contributie si \"obtineti\" si voi niste \"probe\" indubitabile pe care sa le spargeti in capul astora asa cum au facut si ei. Nu este greu de facut asta si daca doriti consultanta va stam la dispozitie.

# MITRU date 15 decembrie 2013 18:05 +9

Frumos spus dar ce ar fi ca cei doi procurori sa plateasca daunele din propriile buzunare. Nu vad de ce am plati noi tampeniile lor? ca doar prostia se plateste personal, NU?

# eu date 17 decembrie 2013 17:30 -5

saracutii de ei, afectati psihic, vamesii - cei mai corupti functionari ai statului. la puscarie cu toti, probe neinventate sau nu, s-a saturat tara asta de voi capusarii. LA MUNCA NU LA INTINS MANA!!

# ion date 27 ianuarie 2014 13:47 +5

@eu adevarat  ca vamesii sunt  corupti si au salarii mari ,dar procurorii au salarii si mai mari si sunt si mai corupti. esti de acord?

# GHITA date 17 decembrie 2013 17:55 +5

BAI DAR LA TINE TOTI VAMESII SINT CORUPTI? TOTI MEDICII? TOTI CETATENII [PATRIEI? HAI LASA SUSANEAUA ASTA DE DOI BANI. SA-TI FIE RUSINE! PROCUROR STRESAT CE ESTI!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Este corecta decizia presedintelui Iohannis de a scoate Armata pe strazi?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2020 – Panica in institutii: taieri de salarii si disponibilizari

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva