4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITIA POLITICA POARTA UN NUME: DNA – Un alt mare lider de partid, primarul PSD al Craiovei Lia Olguta Vasilescu, a fost retinut de DNA pentru o presupusa mita electorala. Impotriva jurisprudentei si a Directivei UE, procurorii au scos-o in catuse pe Olguta Vasilescu, prin cordonul de jurnalisti, demonstrand ca vor sa-i distruga imaginea si sa o impiedice sa mai candideze la alegerile unde nu putea fi invinsa. Despre mita de la Microsoft spre PDL, nimic!

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 March 2016 17:00
Vizualizari: 8789

Cand ii vom vedea pe procurorii DNA exclusi din magistratura de CSM pentru continuarea, impotriva Directivei UE si a jurisprudentei UE (care au caracter de lege), a spectacolelor televizate cu acuzati defilati in catuse si discreditati prin comunicate de presa, cu incalcarea grava a prezumtiei de nevinovatie? Se pare ca nu prea curand. Procurorii Laurei Codruta Kovesi au oferit, miercuri 30 martie 2016, un nou spectacol de acest gen. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (foto), a fost plimbata in catuse prin fata jurnalistilor si umilita in fata intregii tari.

Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta de DNA, dupa o banala audiere la parchetul anticoruptie, pentru presupuse infractiuni de mita electorala. Fapte care ar data din 2012 si 2014. Coincidenta, la fel ca in cazul lui Neculai Ontanu, Olguta Vasilescu a fost saltata de DNA in prag de alegeri locale. Actualul edil nu avea rival in cursa si era cotat cu sanse uriase de a obtine un nou mandat. Prin actiunea lor, procurorii o pot impiedica insa pe Vasilescu sa candideze la alegerile din Craiova, implicandu-se astfel, repetam in prag de alegeri, in jocul electoral. Iar in cazul in care Lia Olguta Vasilescu nu va mai putea candida, sansele cele mai mari pentru a castiga le are Pavel Badea, reprezentantul partidului prezidential PDL-PNL.


Pe de alta parte, este curios cum procurorii Laurei Codruta Kovesi descopera si ancheteaza presupuse mite electorale doar cu lideri politici ai PSD. Spre exemplu, despre mita din dosarul Microsoft, despre care chiar inculpatii au recunoscut ca a ajuns la PDL, parchetul Codrutei Kovesi nu scoate un cuvant. Nimic nu se aude despre banii negri care ar fi ajuns la PDL.

Prezentam comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 30 martie 2016, a inculpatei:

VASILESCU LIA OLGUTA, primar al municipiului Craiova, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-luare de mita (4 infractiuni),

-folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infractiuni),

-spalare de bani

De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 30 martie 2016, fata de inculpatii:

PREDA RADU COSMIN, administratorul public al Craiovei, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de complicitate la luare de mita,

POPESCU ELENA DANIELA, reprezentant al unei asociatii non profit, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

'Donatiile' respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguta a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209,33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, in perioada respectiva, inculpata Vasilescu Lia Olguta, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor. De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii Preda Radu Cosmin si Popescu Elena Daniela trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati,

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati,

d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,

e) sa comunice periodic, conform programului de supraveghere, informatii relevante despre mijloacele sale de existenta,

f) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,

g) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatilor Preda Radu Cosmin si Popescu Elena Daniela li se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 31 martie 2016, inculpata Vasilescu Lia Olguta urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 30 March 2016 17:16 +37

Toate aceastea au o singură explicație. Atâta vreme cât procurorii nu răspund de gafele (intenționate sau nu), de dosarele politice făcute la comandă, care au distrus vieți , profesii și cariere, nu putem aștepta nimic bun de la societate. Vă dați seama ce candidați vor mai avea curajul de a candida și la ce se vor mai angaja pe viitor. Se va ajunge ca pentru fiecare semnătură să fie cerută apriori avizul SISTEMULUI, exact cum se solicita pe vremuri avizul (consultativ!) al securității. Ciolanis și gașca lui prin indiferență, neputință și lipsă de profesionalism au încurajat și încurajează pe viitor ca acest fel de lichele să ajungă să conducă România. Să nu uitați că și Hitler a ajuns la putere tot pe care ”democratică” și prin indiferența instituțiilor statului. Până a fost prea târziu. Cine nu învață din greșelile istoriei nu face decât să le repete.

# remember date 30 March 2016 23:02 +10

La ce ne putem astepta in "tara porcurorilor" se intreaba multi, cei ce cred ca "porcurorii" hotarasc.Eu cred ca trebuie sa facem o distinctie neta intre acei magistrati ce lucreaza independent prin procuraturile din Romania si batalionele de zombi din subordinea binomului COKO.La o prima impresie, asa se pare, zombi conduc Romania si hotarasc destinele celor ce vietuiesc pe plaiur mioritice dar realitatea ne contrazice.Pe vremuri, Directia a V-a a securitatii era spaima Romanie.In fapt, securistii directiei a V-a erau niste descreierati ce nu faceau altceva decat sa scoata castanele fierbinti cu mana lor, cu orice risc.Astazi acelasi lucru il fac angajatii DNA, in frunte cu sefa lor,Luluta.Scot castanele fierbinti spre satisfactia papusarilor ce nu se mai satura de scenarite.Un lucru este cert:romanii sunt un popor rabdator dar si rabdarea are limite. Cu cat vor fi loviti mai multi nevinovati, cu atat va fi mai mare nota de plata.Cine o va plati si cum o va plati, vom vedea in curand. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :P :P :P <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek:

# pelin date 30 March 2016 17:48 +31

Vazandu-se unele reportaje tv.din care rezulta aceea ca DNA cumpara DENUNTURI,sunt sigur ca cei mai multi s-au gandit ca este vorba de o gluma proasta.Nu este asa,totul carespunde realitatii,politia politica isi face serios datoria.Scopul in sine este unul cert,PSD-ul trebuie eliminat pana la inceperea campaniei electorale.Putem avea surpriza,sa gasim anunturi publicitare,de genul "Vand denunt,despre ori ce si oricine,la jumate.ro"Este limpede,infaptuirea justitiei in Romania,se afla in mare suferinta,iar DEMOCRATIA s-a dus naibi.Fara dubii,ANA PAUKER,a reinviat!!!!!!!!

# Dan date 30 March 2016 17:50 +11

ASTA AU FACUT SI FAC ABSOLUT TOTI POLITICIENII IN CAMPANIILE ELECTORALE !!

# zn-zn(merge banda!?) date 30 March 2016 20:06 +14

Cui ii este frica de ...Noul circ de stat: - DNA/ regie: SRI/ producatori: puteri imperialiste(est-vest)/ spectatori: natiunea romana sustinuta de parlamentarul Farfuridi & Branzovenescu. Halal sa ne fie, in orice imprejurare: - ciocolata cu denunt, te face din nimc, ...si mai mic/ Merge bandaaa?!!! https://www.youtube.com/watch?v=EN_WEHMhLDs 

# zun-zun date 1 April 2016 03:26 +3

S-a omis scenaristul Basescu "Terfelitorul romanilor :cry: ", maniacul in stare continuat furibund-depravata de debilizare :-x , si care isi mai inchipuie in utopiile lui ca-i mai voteaza cativa tembeli, - rasi de circumvolutiuni pe creie :o r, buni la lins dosul sefului suprem si inghitit rahat cu ton :P a, un asa zis partid al mi_scula_tiunlor po_pula_tioniste*!* :-* 8) :D :lol:

# CHE GUEVARA date 30 March 2016 20:58 +14

Ma refeream la relicvele trecutului,si anume la acele practici,care le faceau inainte de "89",si anume,nu puteai sa vorbesti de system nimic,cu alt cineva,indiferent ca i-ti era prieten,caci maine zi,s-au chiar in aceeas zi,te cautau sacali.Nici nu vreau sa-mi amintesc de acele practici.Si a-s zice intrun cuvant ca cine practica aceste mizerii,cum am zis mai inainte,sant relicvele systemului de inainte de "89",si i-mi pare foarte rau ca aceste practici nu au disparut din practica noastra.Vedeti trebuie sa devenim ca si nemtii,dupa razboi,au disparut si amicitiile,caci nu aveau incredere unul in altul.S-au poate gandim ca ni se ofera totul fara sa miscam un pai,nu dragii mei,nu-i asa,in lumea civilizata,totul se plateste,inclusiv,informatia,asa ca hai sa coboram cu piciorele pe pamant,si sa invatam sa luam decizii singuri,ca inainte de "89"nu aveam acest drept,unul singur decidea pentru noi,nu va este greata de aceasta practica,va place sa traiti incontinuare,sub controlul SRI,faceti-o 

# A. date 30 March 2016 22:09 +15

Este adevarat ce spune Pelin. A reinviat Ana Pauker. Are dreptate si Dodi. In lipsa raspunderii magistratilor, ne putem astepta la orice intr-un stat in care s-a intarit politia poliitica mai ceva decat pe vremea lui Ceausescu. Ce vrea sistemul? Sa stam drepti si sa ne bage pe toti la inchisoare? Ce acuzatie penibila fata de primarul Municipiului Craiova. Oare cat mai poate rabda poporul acesta?

# CHE GUEVARA date 31 March 2016 01:22 +4

Bravo d-le pelin,nu mi.as fi amintit de aceasta persoana odioasa a istoriei noastre,poate o meritam,si stiti de ce? pentru ca o meritam,nu am invatat nimic,din erorile noastre.De fapt atunci ne calcau toti in piciore,pentru ca era o dictatura,daca miscai in front te fusila fara nici-o remuscare,dar parca noi,in "89" am esit in strada pentru alceva,nu pentru ceea ce ne ofera ingheri,astia de acuma,caci de fapt noi am vrut sa dispara aceste practici,si anume interventia in problemele noastre private (ascultari de telefoane,denunturi,si alte practici comuniste),santem scarbiti de tot ce se petrece in tara mea.Nu noi santem de vina,caci permitem aceste comportamente.In timpurile lui ceausescu,daca vorbeai de rau systemul comunist,se termina totul,te trimitea in lumea cea lalta fara tracnire,iar familia,sa-i plangi de mila,pai pentru aceste practici,au murit atatia,majoritatea tineri,in "89" nu d-lor sacali,nu pentru aceste practici.Intro tara libera,si democrata,cum se bat tobele ca santem

# nae girimea date 31 March 2016 07:38 +8

Nu ar indrazni nimeni sa faca asa ceva in Romania daca n-ar avea girul Licuriciului , Uniunea Sovietica Ailalta . De acolo vine duhoarea care face aerul irespirabil

# santinela date 31 March 2016 08:30 +5

Ca procurorii DNA se comporta mirsaveste si tot ce fac la nivel inalt "PUTE a comanda politica" este una dar vina o poarta parlamentul si partidele politice. Cind ai o majoritate atit de solida pai dai de pamint cu Stanciu,Kovessi cu tata lu Kovessi,cu Coldea,cu oricine-LEGAL -! Partidele au "specialisti" in drept nu ? Pai cind a aparut mizeria de cod penal nou si de procedura,imediat(fiindca se vedea din avion ca nu este in regula) reglementam arestarea preventiva si retinerea,cu metodologie de "purtare" a catuselor, conditiile in care se poate face o delatiune cu termen de prescriptie etc,etc si astfel luam jucariile procurorilor. Nu au facut asta acuma pot sta si sa asiste cum astia isi bat joc de toata clasa politica. Daca Parlamentul European a dat directiva despre prezumtia de nevinovatie si despre respectarea imaginii unui om(vis a vis de catuse) de ce nici un parlamentar nu reclama acest lucru si DNA-ul in frunte cu Kovessi ?

# balbeck date 31 March 2016 10:31 +1

Cum o cheama pe procuroarea asta,care o tine de brat pe Olguta?Merita sa fie tavalita rau.Are fatza de comunista,de acoperita. Pe mine nu ma intereseaza Microsfot....oamenii nu trebuie sa fie umiliti,sa defileze cu catuse,spre deliciul reporterilor,.care pun intrebari idioate,Bine I-a zis Cheloo reporterului ca are fatza de prost sau ca se simte ca un lup in mjlocul mai multor oi.

# Perplex date 31 March 2016 11:14 +2

DNA,frizeaza ridicolul>de ce nu-i ia pe actualul si fostii presedinti,eba ,senatorii deputatii primarii consilierii,pentru ca toti au cerut sponzorizari sa-si majoreze capitalul politic.Sa ramina numai OMUL care atunci poate face un lucru bine facut

# Dumitriu Lucian date 31 March 2016 11:31 +4

DNA este mai mult decat politie politica. S-a transformat in agent electoral pentru "partidul meu"!

# Corneliu RIEGLER date 31 March 2016 11:32 +4

Binomul DNA-SRI este cel mai mare dusman al „justitiei” si ,,sigurantei nationale''. Banii destinati sanatatii si educatiei sunt pompati in aceasta masina totalitara care este DNA - SRI. Bugetul serviciilor secrete care fac politie politica depaseste bugetul intregii sanatati din Romania.

# Cremenarul date 31 March 2016 11:51 +4

Este regretabil ca multi romani nu au inteles ca actuala JUSTITIE POLITICA SELECTIVA promovata cu scandaloasa obedienta de LC KOVESI ne este impusa de PARTIDUL POPULAR EUROPEAN (PPE), care va continua sa-i batjocoreasca pe adversarii politici ai agenturilor sale din România (PDL; PNL; UDMR; PMP; PNTCD; M10 ș.a.), respctiv pe membri ai PSD, UNPR și ai ALDE pana când PPE va considera/constata ca detine suprematia politica in România. JUSTITIA POLITICA SELECTIVA a LC KOVESI va fi atenuata sau intensificata in functie de rezultatele alegerilor locale si parlamentare din România. Daca PPE va iesi victorios, romanii se vor trezi cu o adevarata dictatura exclusivista de esenta comunisto-fascista. Opozitia va fi practic inexistenta - pedelistii + penelistii + macovistii + iohannistii isi vor putea face in liniste de cap!? Democratia va fi practic sugrumata !?

# Eduard date 31 March 2016 14:29 +4

Cazul Olgutai este exclusiv politic. Este un postulat. Olguta a fost turnata de o persoana din anturajul lui Visan, o persoana care a facut un targ cu DNA, avand probleme taman cu asta. Aceasta persoana nu are probe, numai toarna ce ii "varsa " Visan, care tinteste Primaria Craiovei. Kovesi se pare ca inca se teme de Basescu, daca ii mai indeplineste din doleante. Va dati seama ce ineamna pentru PMP sa puna mana pe un oras cum este Craiova? Doamne-fereste!Visan este un ..., fiu-sau are un dosar penal ca a batut un tanar pe strada.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva