7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI PUS IN GARDA PREMEDITAT – In loc sa faca ancheta pe bune, generalul Ion Alexandru seful Sectiei militare din DNA a trimis un denunt privind coruptia unor ofiteri SRI, direct la SRI. In denunt, se dezvaluie afaceri ale unor cadre SRI, dar si informatii despre procurori care ar fi ofiteri acoperiti: “Procurorul Tudose Liviu a fost ofiter acoperit SRI recrutat de Paltanea... Din greseala procurorul Negulescu Mircea m-a sunat si a inceput sa-mi spuna ce trebuia sa-i spuna ofiterului de legatura”

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 February 2015 15:09
Vizualizari: 18633

O intrebare legitima: cum apara DNA secretul anchetei in conditiile in care trimite denunturi direct la institutia unde lucreaza prezumtivi corupti? Asa s-a intamplat in cazul ofiterului SRI Daniel Florea, care l-a denuntat la DNA pe fostul sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova, colonelul Marin Constantin. Desi priveste posibile fapte de coruptie in care sunt implicati mai multi ofiteri ai SRI si se ofera detalii despre implicarea serviciilor in Justitie si existenta acoperitilor in magistratura, denuntul a ajuns in cele din urma chiar la SRI, fiind trimis de catre generalul Ion Alexandru (foto stanga), seful Sectiei Militare din DNA.

Lumeajustitiei.ro sesizeaza Inspectia CSM cu acest caz pentru a se stabili daca generalul Ion Alexandru a incalcat sau nu legea ori Codul deontologic, informand SRI despre un denunt impotriva unor angajati ai sai, in conditia in care in caz de retinere de vinovatii SRI ar putea fi in culpa si obligat la despagubiri in calitatea de parte responsabila civilmente.


Sebastian Ghita, Mircea Cosma, Liviu Dragnea si Roberta Anastase amintiti in denuntul ofiterului SRI

Denuntului ofiterului SRI Daniel Florea, din 24 iunie 2014, privind activitatea colonelului Marin Constantin si posibila implicare a acestuia in fapte de coruptie a fost facut public de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul acestuia, turcescu.ro. Tot pe blogul lui Robert Turcescu a fost publicata si declaratia data de Daniel Florea la DNA in 4 iulie 2014.

Nu vom intra pe fondul problemei, povestea putand fi citita integral in documentele atasate la finalul articolului. Mentionam doar ca in acest caz sunt mentionate nume grele ale politicii, precum Mircea Cosma, Sebastian Ghita, Liviu Dragnea si Roberta Anastase, dar si numele generalului SRI Florian Coldea.

Ofiterul Daniel Florea: “Colonelul Marin Constantin a sustinut aceleasi lucruri si in fata unei comisii de verificare speciala a SRI, respectiv ca dl. Tudose Liviu a fost ofiter acoperit SRI si era legatura dumnealui”

De asemenea, in denuntul ofiterului Daniel Florea sunt amintite numele unor magistrati din Ploiesti: procurorul Liviu Tudose, seful Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, procurorul Negulescu Mircea de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, procurorul Aurelian Mihaila, adjunctul PCA Ploiesti, judecatorul Ionel Stanescu de la Sectia Comerciala si Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Ploiesti, judecatoarea Roxana Tudose de la viceperesedinta Curtii de Apel Ploiesti, judecatoarea Elisabeta Urlateanu, judecatorul Florentin Teisanu de la aceeasi instanta. Despre procurorii Liviu Tudose si Mircea Negulescu, ofiterul Daniel Florea precizeaza ca sunt in relatii extrem de apropiate cu SRI. Mai mult, despre Liviu Tudose Florea afirma ca stie cu siguranta ca a fost ofiter SRI, la fel si despre procurorul Mircea Negulescu.

Iata cateva pasaje din denuntul si declaratia data la DNA de ofiterul SRI Daniel Florea:

In realitate, Marin Constantin se consultase cu Tudose Liviu, procurorul sef al PCA Ploiesti, care la randul sau se afla in relatii apropiate cu familia Cosma. La sfatul fostului ofiter acoperit al SRI, Tudose Liviu, col. Marin Constantin (ofiterul de legatura al primului) a hotarat cum sa transmita raspunsul”.

In relatia cu mine dl. Marin Constantin mi-a confirmat ca procurorul Tudose Liviu a fost ofiter acoperit al SRI recrutat de col. Paltanea Corneliu, fostul sef al unitatii SRI Prahova, iar dl. Marin l-a avut in legatura pe Tudose pana la momentul undeva in jurul anului 2002 cand ar fi fost scos din legatura dansului si nu mai stia daca mai era sau nu ofiter acoperit. Colonelul Marin Constantin a sustinut aceleasi lucruri si in fata unei comisii de verificare speciala a SRI, respectiv ca dl. Tudose Liviu a fost ofiter acoperit SRI si era legatura dumnealui”.

Profitand de o situatie inopinata m-am intalnit cu un procuror de la PCA Ploiesti, seara la dumnealui acasa, fara a avea asupra mea mijloace de inregistrare. Cu ocazia acestei intalniri procurorul in cauza mi-a spus ceea ce ma interesa pe mine, faptul ca ofiteri de la unitatea prahoveana SRI erau vazuti des la parchet in cladirea PCA Ploiesti, unul dintre ei, respectiv Valentin Teodorescu redactand pe calculatorul procurorului chiar adrese pe care parchetul le trimitea unitatii SRI si prin care solicitau date si informatii deja implementate in baza noastra de date. Procurorul pe al carui calculator se redactau adresele respective era chiar Negulescu Mircea”.

Intrebare procuror DNA: Cum ati ajuns in posesia informatiei ca procurorul Negulescu Mircea este informator SRI prin ofiterul de legatura col. Stefan Titus – seful sectorului apararaea constitutiei?

Raspuns: Noi aveam doua posibilitati de a fi contactati telefonic din afara instititutiei:

1.sa fii sunat prin centrala

2.de a fi contactat direct.

Din greseala procurorul Negulescu Mircea in loc sa-l sune pe Stefan Titus m-a sunat pe mine, s-a recomandat cine este si a inceput sa-mi spuna ceea ce trebuia sa-i spuna ofiterului de legatura, aspect pe care l-am raportat ierarhic unitatii. Pe de alta parte, Negulescu Mircea venea des la sediul DJI Prahova unde discuta numai cu col. Stefan T sau in lipsa acestuia cu o persoana anume desemnata mr.Neculaita Dragos.

Intrebare procuror DNA: De unde stiti ca Tudose Liviu este “informator” al SRI Prahova?

Raspuns: Si in cazul Negulescu Mircea si Tudose nu este vorba de informatori clasici care sunt platiti pentru activitatea depusa, insa ii vedeam cum veneau la ofiteri cu functii de conducere din DJI Prahova si atunci cand veneau, de exemplu Tudose discuta numai cu col. Marin Constantin venea si cu documente care nu erau trimise prin posta militara cum era normal, discutau 5 minute in birou dupa care ieseau afara si mai discutau 30 de minute. Iar col. Marin Constantin cand avea interesul imi dadea mie inregistrarile discutiei cu Tudose Liviu din biroul inregistrari pe care la randul meu le salvam in calculatorul de serviciu”.

Denuntul impotriva ofiterilor SRI a fost trimis de DNA la SRI

Interesant este ce s-a intamplat insa cu denuntul lui Daniel Florea. Acesta a ajuns tocmai la SRI, unde a fost trimis de generalul Ion Alexandru, seful Sectiei Militare din cadrul DNA, in data de 4 iulie 2014, adica fix ziua in care ofiteruL Daniel Florea a dat declaratia in fata procurorului DNA. Cu alte cuvinte, un ofiter SRI a reclamat posibile fapte de coruptie ale unor alti ofiteri SRI, iar denuntul sau de la DNA a ajuns chiar la SRI. Frumos, nu-i asa?

Iata adresa generalului Ion Alexandru, seful Sectiei Militare din DNA, catre SRI:

"Catre Servicul Roman de Informatii,

Va trimitem alaturat, spre informare, denuntul formulat la data de 24.06.2014 (inregistrat sub nr. 83/P/2014 la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari), de numitul FLOREA DANIEL, fiul lui..., domiciliat..., intrucat prin acuzatiile formulate face trimitere si la ofiteri din cadrul institutiei dumneavoastra.

In interesul solutionarii acestei cauze, va rugam sa ne precizati:

1.daca denuntatorul sus-mentionat este ofiter activ SRI si daca da, gradul si functia detinute;

2.daca datele si informatiile din cuprinsul denuntului au caracter clasificat sau nepublic, care anume si nivelul lor de clasificare;

3.daca pasajele citate de denuntator sunt corect redate si provin din documentele interne ale SRI;

4.daca denuntatorul, in virtutea atributiilor sau sarcinilor de serviciu aferente functiei sale, avea sau nu acces la aceste informatii;

5.daca institutia dumneavoastra a fost informata de catre denuntator cu privire la acuzatiile formulate impotriva colonelului Marin Constantin, inainte de a se adresa Directiei Nationale Anticoruptie;

6.orice alte date si informatii referitoae la aspectele prezentate de numitul FLOREA DANIEL in denuntul sau din 24.06.2014, necesare pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt.

Procuror militar sef Sectie

general maior Ion Alexandru"

*Cititi aici denuntul ofiterului SRI Daniel Florea

*Cititi aici declaratia data la DNA de ofiterul SRI Daniel Florea

*Cititi aici adresa generalului Ion Alexandru, seful Sectiei Militare din DNA, catre SRI

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 February 2015 16:54 +19

pai nu/i ,,tara lucrului bine facut,,????si/i asa de bine facut ca LASA CA MERGE SI ASA!!!!!!!!

# securistul de serviciu date 25 February 2015 19:11 +19

Ma copii.Nu va inflamati inutil.Asa ne jucam noi.Jocul poarta numele de "Leapsa securista".Se joaca in momentul in care vrem sa aruncam praf in ochi prostilor si vrem sa abatem atentia opiniei publice de sefu' Coldea sau de la legi favorabile noua, nu de alta, da' sefu' se deoache usor si umbla asa deocheat de-o viata.Acum, cand era cat pe ce sa scape de deochiul basaului,ochiul ce te face din neom,neom plin de bani,asa cum l-a transformat si pe sefu', au aparut tot felul de carcotasi sa-l intrebe ce face cu valizele cu bani,cum castiga alegerile etc..Asa ca, la urgenta maxima am lansat "Leapsa securista",combinata cu invartitul in jurul cozii,joc ce nu presupune sa divulgam unde mai vindem armament,ce facem cu banii din cazinouri,pariuri,case de scimb valutar,case de amanet si camatarie oficiala si neoficiala,cum ne pazim fabricile,depozitele si retelele de magazine si cum ne mai intretinem reteaua de propaganda.E frumos jocul??Nu-i prea frumos, da-i sanatos si comod pentru noi!!! :roll: :roll: :P :P :P :P 8) 8) 8)

# obiectiva date 25 February 2015 20:45 +9

ai mare dreptate, unule !!!! pai, daca in ROMANIA merge si asa, gen condamnari de nevinovati de 70 % din procente, criminali nedescoperiti pana la moarte si dincolo de ea, ma intreb daca judecatorilor, porcurorilor si restului TERMITELOR din sistem, le/ar veni aia de la GAZE si de la APA SI CANALIZARE, daca MEDICII PE CARE II CONDAMNA CA PE CEI MAI MARI CORUPTI  si le/ar face LUCRARI DE GENUL MERGE SI ASA......si dupa ei, le/ar exploda centrala si le/ar busi canalizarea in case si le/ar ramane pense si pachete de vata prin intestine...ar mai gandi...MERGE SI ASA ???????? :eek: :eek: :eek:

# mulder, agentul mulder date 26 February 2015 22:37 +4

E de bine sau de rau ce-a facut ofiterul asta, ca nu mai va inteleg .... tara si nici oamenii? 8)

# doru date 25 February 2015 17:18 0

daca ofiterul de protectie din prahova se subordoneaza celui din craiova, e clar! cand nu au ce scrie scriu povesti, basme inclusiv scriu despre ei insusi! somn usor, ecologistilor...

# blonda de la drept date 25 February 2015 21:50 +8

Inca  mai  am  puterea  sa  tac. Inca  nu  e  momentul  sa  vorbesc. Evident  despre  Negulescu, Tudose  si  gasca  de  corupti  care  protejaza  din anul 2009  un  ofiter  SRI  sub  acoperire , avocat  in Baroul Bucuresti de  profesie  dealtfel. In  curand vom  vorbi  despre  Dosarul 202/P/2009 inca  instrumentat  de PCA Ploiesti. Voi  face  public Rezolutia   data  de  Mircea Negulescu  ,NUP ,fireste,din  fericire  pentru  mine  infirmata  de  Tudose. Cred  ca  i-a  tremurat  mana  pe  pix  cand  a  semnat .Negulescule,cand  ti-am  dat  probele   la  tine in  birou  fara  sa  inchei  proces- verbal , ce  ai  facut  cu  ele? Aminteste-ti  ca  le-ai  dat  unor  domni  de  la  SRI pe  care  i-ai  convocat  cu  acea  ocazie. Ti-am spus atunci  ca  poate  fi  dosarul  carierei  tale. Intr-un  fel  a  fost  favorizand  infractori. Gratis  oare?

# rares date 16 January 2016 02:05 0

as vrea sa ma ajutati intr-o problema pe care o am .cum sa fac sa luam legatura?

# ROBERT HORVATH DEVA BLOG date 26 February 2015 08:46 +4

MESAJ DELA NEW YORK :  MULTUMESC REDACTIEI CA NU M-A CENZURAT SAU  CHIAR BANAT PANA ACUM.  I-MI MERIT SOARTA  COLDEA SI SECURITATEA A CASTIGAT O BATALIE  DAR NU SI RAZBOIUL !  AMANUNTE PE BLOGUL PERSONAL

# cucu date 26 February 2015 10:23 +7

URMARE A ULTIMILOR EVENIMENTE LEGATE DE MODUL IN CARE A FOST CONDUSA TARA DE TRAIAN BASESCU,VOI, CA INSTITUTIE DE PRESA SOLICITATI SRI SA VA COMUNICE NUMARUL SI DATA NOTELOR INFORMATIVA TRANSMISE LA PRESIDENTIE,SAU ALTE ORGANISME PRECUM DNA IN LEGATURA CU EVENIMENTE IMPORTANTE DE ABUZURI SI ILEGALITATI, PUNCTUAL,EX:FUGA ,,TRORISTULUI" HAISAN DIN TARA, AFACEREA ALRO,MICROSOFT,EADS,BERCEA MONDIAL SI MIRCEA BASESCU,ETC, FARA A MENTIONA CONTINUTUL, CARE BANUIESC CA ESTE SECRET,PT. A SE DOVEDI CA SRI SI-A FACUT DATORIA SAU NU,ORI INFORMATIA S-A OPRIT LA PRESEDINTE SAU DNA,ACESTIA NEDAND CURS ACESTOR INFORMATII,BLOCANDU-LE,SI ASTFEL FACANDU-SE COMPLICE LA TOATE ACESTE FARADELEGI. IN CAZUL IN CARE NU VI SE RASPUNDE,FACETI DEMERSURI CA PARLAMENTUL SA SOLICITE ACESTE DATE,IN MANIERA DESCRISA MAI SUS.

# gogu date 27 February 2015 01:32 +8

Procurorul TUDOSE LIVIU a dat in conformitate cu art. 7, alin. 2 din Statutul judecatorilor si procurorilor declaratia? E adevarata sau este un fals material ? CSAT, singurul care poate verifica, a verificat sau nu?! Mr. ANDRONACHE TEODOR FLORIAN, ofiter acyiv SRI a fost sau nu consilier al ministrului justitiei, in baza caror acte normative? Col. MARIN CONSTANTIN a fost verificat obligatoriu - cum prevede OUG 24 / 2008 aprobata prin Legea nr. 293 / 2008 - la cererea SRI, de catre CNSAS, daca a fost ofiter de Securitate si a facut politie politica, in conditiile in care locotenent, intre august 1987 – decembrie 1989, in cadrul Departamentului Securitatii Statului, Inspectoratul Judetean Prahova al Ministerului de Interne, Securitatea Judetului Prahova, ca absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne Bucuresti, arma „Securitate” si a a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale? E, asta e, restul e cancan!

# florea date 27 February 2015 12:03 +3

pe cand denunturi si in legatura cu judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti si Tribunalul Bucuresti? Asteptam cu interes un binevoitor

# curisosul date 5 March 2015 11:58 +4

;-) dar tot cea facut pdl-ul in prahova , astia de la sri n-au gasit nimic? anastase & company. sau perioada 2008-2012 nu a fost interesanta pentru ofiserii SRI pentru tot ce facea pdl-ul, oare era SRL prahova OBEDIENT pedelului/ :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva