12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

E PE FATA! – Ioana Bogdan, fosta consiliera a lui Daniel Morar, „plantata” judecator in dosarul lui Adrian Nastase instrumentat de DNA

Scris de: | pdf | print

13 ianuarie 2011 17:17
Vizualizari: 7750

Fostul premier Adrian Nastase a recuzat-o joi, pe judecatorul Ioana Bogdan (foto) din completul de trei judecatori al instantei supreme care solutioneaza unul dintre dosarele in care fostul prim-ministru a fost trimis in judecata alaturi de fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, pentru fapte de coruptie. Maestrul Dan Cazacu, avocatul lui Nastase a sustinut ca judecatorul Ioana Bogdan, promovata in urma cu o luna la instanta suprema din functia de consilier a procurorului sef al DNA, Daniel Morar, nu are dreptul legal sa judece acest caz, dupa cum procurorii sau judecatorii care intra in avocatura au interdictie, timp de doi ani, sa puna concluzii la instantele sau parchetele unde au activat. Incredibil, dar adevarat, cererea de recuzare a magistratului Ioana Bogdan a fost judecata si respinsa de acelasi complet in fata caruia a fost invocata, format din presedintele Ana Hermina Iancu si Vasile Alixandri, in componenta caruia Ioana Bogdan a fost inlocuita cu magistratul Stefan Pistol, chemat special. Ioana Bodan nu a inteles sa se abtina!

Schimbarea nejustificata a completului de judecata, care la ultimul termen avea o alta componenta, cu cel in care a aparut Ioana Bogdan, a fost surprinzatoare pentru avocati. Faptul l-a facut pe fostul premier Adrian Nastase sa sustina in fata instantei ca a fost anchetat de DNA si va fi judecat si condamnat tot de DNA, facand referire la intrarea in cauza a Ioanei Bogdan.

Nastase: “Fosta consiliera poate primi sfaturi in ceea ce priveste derularea cercetarii judecatoresti” de la colegii sai din DNA

In cererea de recuzare, avocatii au sustinut ca unul dintre motivele pentru care considera ca judecatorul Ioana Bogdan nu are dreptul sa solutioneze acest caz este fosta calitate a acesteia de consilier a procurorului sef al DNA, Daniel Morar. Avocatii au precizat ca este posibil ca in functia sa de consilier Ioana Bogdan sa fi emis o opinie in acest caz, opinie care se afla numai la dosarul de casa, de la DNA, iar opinia exprimata ar pune-o in imposibilitatea de a judeca dosarul. Mai mult, avocatii fostului premier Adrian Nastase au mentionat ca prevederile legale care interzic unui fost procuror sau judecator sa lucreze ca avocat, timp de doi ani de la plecarea din magistratura, la instantele si parchetele unde a activat ca magistrat sunt aplicabile si judecatorului Ioana Bogdan, care il consilia pe Daniel Morar, procurorul sef al Directiei unde a fost instrumentata cauza “Matusa Tamara”. Dupa sustinerea cererii de recuzare, magistratii supremi nu au format un nou complet, pentru a solutiona cererea, asa cum se prevede in lege, ci au schimbat-o din complet numai pe judecatoarea Ioana Bogdan. Oricum, cererea de recuzare a fost respinsa. Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca este o incalcare grava a independentei justitiei, iar faptul ca cererea de recuzare a fost respinsa dovedeste ca exista o comanda politica. "Nu poate si sa realizeze urmarirea penala si sa si judece dosarele intocmite de ei. Este evident ca fosta consiliera poate pastra legatura, pe timpul judecarii cauzei, cu fostii colegi din DNA, poate primi sfaturi in ceea ce priveste derularea cercetarii judecatoresti", a precizat Adrian Nastase. Pe de alta parte, avocatul lui Nastase, Dan Cazacu, a cerut instantei sa ii permita copierea suportilor electronici - 56 de CD-uri si DVD-uri, un server si trei hard disk-uri - care fac parte din materialul probator, cerere admisa de judecatori.Comentarii

# quovadis date 13 ianuarie 2011 19:25 +3

Luju, nu va inteleg mirarea, ca doar a fost numita pe ultima suta de vechiul CSM, la prima tentativa de a accede la ICCJ in dauna nor judecatori cu experienta de la Curtile de Apel (instanta la care doamna Bogdan nu a functionat nicio secunda, in putinii ani pterecuti ca judecator in cariera dumneai).
Daca bine imi amintesc, cand s-au facut aceste promovari ati scris un articol destul de ok, nu erati revoltati, totul era roz asa ca...
Din punct de vedere legal, cererea de recuzare a fost corect solutionata potrivit ROI, prin includerea in complet a unui judecator de pe permanenta. Nu le mai infloriti, pentru ca stiti bine ca aveti cititori din breasla cu pricina si serios, nu da bine. :lol:

# geanina date 13 ianuarie 2011 21:37 -1

Ce invidioasa esti!

# pompiliu bota date 13 ianuarie 2011 20:44 -2

Ioana Bogdan nu va avea niciun cuvânt de spus în acest dosar. Cauza va fi judecată de ,,greii" Ana Hermina Iancu si Vasile Alixandri. Presimt că va fi o hotărâre corectă.

# tina date 14 ianuarie 2011 01:28 +3

depinde cum intelegem corectitudinea?e relativ, in funct.de interesele purtate.Iancu este o penalista foarte buna, Alexandri a pus unele concluzii in dos.respective pe vremea cand era proc.la CABc si ca modus operandi l-a ars pe Gutau fara probe (nu zic ca era nevinovat sau vinovat, infr.nu era probata de absolut nimic),Ioana si merele de aur e conectata la sursa DNA..........nu prea vad ce hotarare corecta ori care ar fi ea!?

# Recidivistul date 14 ianuarie 2011 00:05 -2

BINE-I FACE CA-I NUMARA OUALE CU NEPOATA LUI... HAI BASE' DA-LE LA FALCI LA' COMUNISTII ASTIA ! :lol:

# Jimmy date 14 ianuarie 2011 02:01 +5

Asta cu falcile e vreun comentariu juridic sau e vreo replica din filmul falci?
Din pacate "la falci" se pare ca primiti din plin (preturi peste cele din UE si SUA, salarii pe penultimul loc din UE,ultimul loc la nivel de trai, OUT din Schengen,marginalizati si atacati de toate statele membre UE,sistemul de sanatate la pamant,economie si agricultura inexistente, sistemul de invatamant distrus, banii vostrii in conturile din strainatate ale lui Base,Udrea,Stolojan,Blaga,Videanu) voi cei care sustineti astfel de nerozii pe langa subiectul juridic dezbatut.
Dupa nick-ul tau si modul grobian de a te exprima se pare ca esti chiar Basescu.

# Porumbacu date 14 ianuarie 2011 02:26 +6

Basescule-Recidivistule stai pe pace ca ti vei transforma porecla in renume.Nu vorbim de DNA care au dos.tale in sertar ptr.momentul schimbarii (ca sa fie si ei acoperiti si sa treaca arme si munitii de partea puterii, ca altfel vor fi ei deferiti justitiei), dar prin legile contrare tuturor tratatelor internationale la care suntem parte, prin genocidul social pe care l-ai facut prin legile promulgate prin subminarea economiei nationle, prin marginalizarea si condamnarea la subzistenta a tuturor claselor sociale, prin instigarea la gestionarea frauduloasa a fondurilor de pensii si sanatate te califici in elita campionilor: Moussa Dadis Camara; Videla, fostul dictator al Argentinei, care a fost condamnat din nou, zilele trecute, la puşcărie pe viaţă; fostul prim-ministru croat care a fost arestat de curând la Viena; Curtea de la Haga cercetează şi judecă la foc continuu criminali politici care, până nu de mult, pretindeau că ucid, distrug, fură în numele interesului naţional(iti suna familiar?)..........deci stai linistit si Ceausescu se credea invincibil si vejnic, pana i s-a cantat vejnica pomenire.ANP-ul prin vocea unui lider sindical te-a asigurat de cele mai ales masuri si conditii de trai in penitenciarele tarii, poate asta sa fie norocul tau, insa faptele tale se regasesc in Statutul de la Roma al Tribunalului Penal International, dar si acolo sunt conditii decente fi pe pace.

# Porumbacu date 14 ianuarie 2011 02:53 +5

Videla-FMI-criza economica-interese obscure de clan-condamnari la comanda politica-dictatura, iti spune ceva Base,treaba asta?La Cordoba, fostul general era judecat din iulie, împreună cu alte 29 de persoane dintre acestea, fostul general Luciano Menendez a fost condamnat pentru a patra oară la închisoare pe viaţă pentru încălcarea drepturilor omului.(cu pensiile cu arestarile politice abuzive cu tortura ......toate reiesite din condamnarile CEDO, ce parerea ai sunt drepturi ale omului incalcate flagrant de tine si acolitii tai?).Vei sfarsi ca toti cei pe care ai comandat tu sa-i condamne prin executantul Morar,si poate ca sa nu ti fie urat sa ti l repartizeze in camera ca tot e valetul tau.

# gogu date 14 ianuarie 2011 01:21 +3

In loc de Mica Reforma ptr.a urgenta derularea ostilitatilor in instante, era mai bine sa introduca un articol prin care DNA-ul dupa finalizarea UP sa si infiinteze un Tribunal ad-hoc sa si judece in regim de urgenta.Oricum asta se intampla in realitate, ei ancheteaza,ei judeca.
E strigator la cer!Dar sa nu creada nimeni ca scapa de justitia divina (ex.-cazul Surdu) iar roata istoriei se invarte, cand va pica regimul catuselor DNA, vor veni alti romani get-beget care le-vor plati cu aceeasi moneda, ca asa-i romanul.(ex.Nastase a vrut sa l faca pe Basescu cu PNA, Basescu vrea sa-l faca pe Nastase cu DNA, va veni altcineva si ptr.ca sunt probe si infr.n in sarcina lu'Base and comp.ii vom vedea si pe acestia plimbati cu catuse si presa, doar rabdare, sacalii se devoreaza intre ei negresit)

# Recidivistul date 14 ianuarie 2011 03:39 -3

Ciocu mic - mai latrailor ! Sefu' BASE' face bine ca va arde pe toti ! Marlailor - mars la munca ! Latrailor - aceiasi strigare - MARS LA MUNCA ! LATRAILOR si MARLAILOR - Base' va ordona sa va duceti la munca ! Lasati voi latraturile - LATRAILOR ! Grijania mamii voastre de comunisti !

# Porumbacu date 14 ianuarie 2011 04:57 +5

Stiu ca sunt prost dar cand ma uit la tine prind curaj, multitudinea propozitiilor folosite 2 repetate, ma face intr-adevar sa cred ca esti Basescu.
1)Base nu poate ordona decat rufele in sifonier daca vrea.iar daca tot iti plac ordinele lui, roaga-l sa ti ordone un tratament psihiatric de specialitate
2)ideea e ca noi deja muncim ca seful tau sa se imbogateasca nejustificat, iar voi sa l votati cu singurul neuron plictisit pe care l aveti.
3)Frank Dane spunea "Aduna toti prostii de partea ta si poti fi ales in orice pozitie"iata ca Basescu stia aceasta tehnica de manipulare de cand era informator la Anvers
4)Despre injuraturile proliferate se spune ca prostia si rautatea merg mana in mana, insa se pare ca ti-ai jignit si seful cu aceasta ocazie ptr.ca este unul dintre ultimii mohicani ai structurii UTC-PCR (recunoscut si de el public la confruntarea cu Nastase)aflat intr-o pozitie de conducere
Parafrazandu-l pe Marin Sorescu nu e nicio rusine ca te-ai nascut prost, rusinea e sa mori asa, dupa ce ca muriti de foame cu voie buna, il si sustineti in continuare pe cel care spunea ca va scos din criza cand voi erati pe fundul prapastiei.
Insa intr-un fel te inteleg stiu ca v-a invoit seful vostru Base de la spitalul 9 ptr.ultima sedinta de votare si ati uitat sa va intoarceti.

# gogu date 14 ianuarie 2011 05:00 +5


Citeza pe Recidivistul
Ciocu mic - mai latrailor ! Sefu' BASE' face bine ca va arde pe toti ! Marlailor - mars la munca ! Latrailor - aceiasi strigare - MARS LA MUNCA ! LATRAILOR si MARLAILOR - Base' va ordona sa va duceti la munca ! Lasati voi latraturile - LATRAILOR ! Grijania mamii voastre de comunisti !

cu distonocalm, ai incercat?

# Jimmy date 14 ianuarie 2011 05:34 +2

Ti-a dat EBA droguri usoare?ce ai esti in sevraj?suna la 112 daca ai probleme.
vezi ca ai gresit site-ul asta e un site juridic, posteaza comentariile astea pe site-ul oficiosului EvZ

# TINA date 14 ianuarie 2011 05:12 +4

Bucureşti, 13 ianuarie 2011Trebuie să vă informez asupra unui aspect extrem de grav al evoluţiei justiţiei din România, în ultimii ani.După cum ştiţi, timp de 6 ani, din răzbunare politică, Traian Băsescu, prin procurorii numiţi de el la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie mi-a instrumentat zeci de aşa zise „dosare de mare corupţie”. Aceste acuze penale de „mare corupţie” se referă în realitate la cauze civile, pixuri şi brichete din campania electorală sau adoptarea unei hotărâri de guvern.Cele trei dosare se află, în urma solicitării mele ca Parlamentul să-şi dea avizul favorabil, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.Astăzi am avut surpriza să constat că noile complete de judecată ale ICCJ sunt de fapt „complete de execuţie”, în condiţiile în care, în două(!) din aceste complete, Daniel Morar, procurorul şef al DNA, cel care a instrumentat şi comentat public dosarele mele, şi-a numit propria consilieră, Ioana Bogdan.În mod normal, numirea în completele de judecată este aleatorie, iar Ioana Bogdan – numită la ICCJ în urma unui simplu interviu din noiembrie 2010, şi în lipsa oricărei experienţe şi a unei pauze de mai mult de 5 ani ca judecător – face parte din două complete în cauzele în care se soluţionează dosarele mele, cauze care se desfăşoară în zile succesive.Deşi am solicitat ca Ioana Bogdan să se abţină ca incompatibilă, aceasta a refuzat, iar cererea de recuzare pe care am formulat-o a fost respinsă.În aceste condiţii, rezultă clar că DNA a efectuat operaţiile de hărţuire politică şi juridică împotriva mea iar acum încercă să şi judece şi să impună condamnări.Această numire dovedeşte încă o dată caracterul profund politic al dosarelor mele.Credeţi că, în aceste condiţii, se mai poate vorbi, în România, de o justiţie independentă?Sunt evidente evoluţiile spre un regim dictatorial în România, în condiţiile în care Traian Băsescu a preluat controlul total asupra Guvernului, Parlamentului, Curţii Constituţionale, Parchetului General şi, acum, asupra judecătorilor, inclusiv prin presiunea alcătuirii Consiliului Superior al Magistraturii. Gravitatea evoluţiilor mă determină să mă adresez atât instituţiilor europene cât şi altor organisme internaţionale.Cu aleasă consideraţie,Adrian Năstase

Asteptam cu interes raspunsul CSM

# Botomei Vasile,av.dr date 14 ianuarie 2011 05:37 0

Solutionarea cererii de recuzare ar fi trebuit sa se faca de un complet stabilit aleatoriu de calculator.Avand in vedere ca completele se constituie la fiecare inceput de an,ar fi fost exclus ca cererea de recuzare sa fi fost repartizata pentru ceilalti membri din complet.
Oricum, avocatul d-lui Adrian Nastase a gresit,deoarece ar fi trebuit sa formuleze recuzare impotriva intregului complet,iar atunci cu siguranta ar fi fost solutionata recuzarea de catre alti judecatori.
Parerea mea este ca ar fi trebuit ca apararea domnului Adrian Nastase sa o fi facut ca avocat d-nul Ponta. Daca nu-l apara in justitie ca avocat , inseamna ca nu este solidar cu opiniile politice ale d-lui Nastase.

# Horatiu Popovici date 14 ianuarie 2011 05:53 +6

Legea 161 din 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice le interzice însă parlamentarilor avocaţi să pledeze în dosare aflate în lucru la tribunale sau judecătorii, precum şi să acorde asistenţă juridică în cazurile instrumentate de parchetele de pe lângă aceste instanţe.

# Cristi P Sturzu date 14 ianuarie 2011 09:00 +3

Stare de incompatibilitate instituita prin Legea 51/1995 ras-modificata in interesul politrucienilor.

# 2NA date 14 ianuarie 2011 19:42 +1


Citeza pe Botomei Vasile,av.dr
Solutionarea cererii de recuzare ar fi trebuit sa se faca de un complet stabilit aleatoriu de calculator.Avand in vedere ca completele se constituie la fiecare inceput de an,ar fi fost exclus ca cererea de recuzare sa fi fost repartizata pentru ceilalti membri din complet.
Oricum, avocatul d-lui Adrian Nastase a gresit,deoarece ar fi trebuit sa formuleze recuzare impotriva intregului complet,iar atunci cu siguranta ar fi fost solutionata recuzarea de catre alti judecatori.
Parerea mea este ca ar fi trebuit ca apararea domnului Adrian Nastase sa o fi facut ca avocat d-nul Ponta. Daca nu-l apara in justitie ca avocat , inseamna ca nu este solidar cu opiniile politice ale d-lui Nastase.

Chiar sunteti avocat? Chiar sunteti doctor? Sau sunteti cel mai bun avocat dintre doctori sau cel mai bun doctor dintre avocati? Chiar pledati? Chiar ati terminat facultatea de drept ? Am auzit ca vreti sa fiti si magistrat! Oh... Doamne!

# expertul contabil date 15 ianuarie 2011 09:15 -7

Secretarul de stat în MApN Viorel Oancea a declarat vineri că scandalul pensiilor militare este politic, provocat de liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, "un fost activist de partid adus de Ilie Ceauşescu în armată", potrivit Mediafax.
Oancea a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că scandalul pensiilor militare este politic, iar el consideră că actualul model de calculare a pensiilor este cel corect. "Chestiunea asta cu pensiile militare este un scandal politic. Eu cred că actualul model este cel corect", a afirmat Oancea.
Întrebat de jurnalişti de ce acest scandal are implicaţii politice, Oancea a răspuns că este provocat de liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD), Mircea Dogaru, care este "un fost activist de partid, adus în armată de fratele lui Nicolae Ceauşescu", generalul Ilie Ceauşescu şi, deoarece are stagiul militar incomplet, va fi afectat de noua calculare a pensiilor.
"Dogaru (Mircea Dogaru, preşedintele SCMD - n.r.), cel cu sindicatul, a fost activist de partid. A fost adus de Ilie Ceauşescu în armată. A stat şase-şapte sau zece ani în armată ca ofiţer şi bineînţeles că el va avea de pierdut. (...) De aia zic că e politic", a spus Oancea.
Secretarul de stat a afirmat că, în momentul în care nu va mai avea această funcţie şi el va avea pensia redusă cu circa 200 de lei
, deoarece nici el nu are stagiul militar complet, în aceeaşi situaţie aflându-se şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.
"Şi eu am stagiul incomplet. În '91 am plecat din armată, aveam 27 de ani de când eram în armată şi deci nu aveam nici vârsta de 55 de ani pe care trebuia să o ai ca să ai stagiul complet. De la 2.500, cât aveam pensia, am acum 2.300 şi ceva. Acum este suspendată, cât sunt la Guvern. (...) Cred că este corectă această recalculare pentru că după '90 au fost avansările avalanşă, sunt unii care au ajuns de la căpitan şi maior la general în doar doi sau trei ani. Şi actualului ministru îi va scădea pensia. Nici dânsul nu are stagiul complet şi îi va scădea pensia", declarat Viorel Oancea.
Potrivit secretarului de stat, militarii care au stagiul complet efectuat nu vor fi afectaţi de recalcularea pensiilor, iar unele pensii chiar vor creşte.
"Unii au ajuns politic, brusc, pe unele funcţii. Pensiile sub 3.000 de lei, care au stagiul complet, niciuna nu va scădea. Cele sub 3.000 de lei, care au stagiul incomplet, vor scădea, cum e şi a mea. Cele peste 3.000 de lei, care au stagiul complet, cele mai multe nu vor scădea, unele chiar vor creşte. Cei care au ocupat funcţii politice vor avea scăderi de pensii. Nu mari, între 200 şi 500 de lei. Cred că pune în ordine nişte lucruri", a mai spus Oancea.
Potrivit secretarului de stat, 300 de oameni din cadrul MApN sunt angrenaţi în recalcularea acestor pensii, până acum fiind studiate circa 22.000 de dosare de pensionare, din care 2.800 sunt ale unor foşti militari care au stagiul complet efectuat, iar restul au stagiul incomplet.
VOTEAZA ARTICOLUL

# Mihai Podaru date 16 ianuarie 2011 04:26 +9

1)Ce legatura are postarea dvs.cu subiectul recuzarii?
2)Calculul d-lui Oancea este gresit, dovada stau deciziile de pensie recalculate.
3)In toate majoritatea tarilor UE dreptul la pensie militara face obiectul unei legislatii aparte, in Germania face obiectul aceleasi legi insa capitol separat si conditii separate
4)conf.Constitutiei Rom.tratatele internationale la care suntem parte au caracter supralegislativ (neaplicarea lor astfel duce la taxare de catre CEDO a se vedea cauza D.R.Popescu nr.2 vs Rom,par.101-103)
5)in conf.cu jurisprudenta CEDO dreptul castigat la pensie (Buchen vs Cehia, Gaygusuz v. Austria,Muller vs Austria - toate dispunand incalcarea dr.la proprietatea sub aspectul proportionalitatii masuri),salariu (Muresanu vs Rom.,Aurelia Popa vs Rom.,Lelas vs Croatia),salarii compensatorii(Onofrei vs Rom, Driha vs Rom) este asimilat art.1 din Prot.nr.1 la Convetie.
6)Toate sistemele juridice din UE se bazeaza pe principiul neretrocativitatii unei legi.
7)Legislaţia comunitară europeană, Pilonul al II-lea, Directiva nr.86/378/CEE, modificată prin Directiva nr.96/97/CEE, privind aplicarea principiului egalităţii în schemele ocupaţionale de securitate socială, care acoperă sectorial şi legile speciale de pensii ale magistraţilor, militarilor, poliţiştilor ş.a. Orice derogare de la directivele CE vor fi taxate de catre CJCE si Consiliul de Ministrii
8)şi Deciziile Curţii Constituţionale nr. 375/2005, nr.57/2006 şi nr. 120/2007, prin care, în părţile relevante, se arată că noile reglemntări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, dispunând numai pentru viitor, fără a aduce atingere drepturilor legal câştigate anterior.
9)dreptul la pensie castigat este cosfiintit prin art.47 al.2 din Constitutie, art.1 din prot.nr.1 la Conventia EDO, art.25 si 34 din Carta UE - tratatul de la Lisabona, art.17 din DUADO
10)ICCJ- cea mai inalta jurisdictie s-a pronuntat asupra suspendarii HG 753 in speta milit.de la Cluj astfel ca orice actiune ulterioara, in situaţia în care ar fi sesizată cea mai înaltă jurisdicţie competentă, acţiunea ar fi respinsă în baza principiului “ ne bis de eadem re sit actio” sa nu existe acţiune de doua ori pentru acelasi lucru.Astfel incat intr-o tara normala acest lucru ar fi opozabil tuturor militarilor, iar actiunea de recalculare a pensiilor ar intra sun incidenta legii penala intrunind elementele constitutive a unei multitudini de infractiuni
11)Ptr cele aratate mai sus concluzionam conf.principiului de drept roman “lex iniusta non est lex“ legea nedreaptă nu este lege.
12)Oancea este un activist al actualului regim care nu are legatura cu armata comparatia cu Mircea Dogaru-istoric militar este nici mai mult nici mai putin decat o blasfemie.Insa oamenii care au demnitate si cultura reprezinta un pericol elocvent ptr.regimul Basescu si trebuie discreditati prin metode de manipulare dobandite pe cand era informator al Directiei Militare de Contrainformatii si ulterior al Securitatii.

# Liviu Carp date 16 ianuarie 2011 04:40 +5

Dogaru este ofiter NATO si istoric militar recunoscut international Oancea este recunoscut de regimul Basescu, iar Oprea "seful mafiei personale a lui Ad.Nastase" a fost reevaluat de Basescu din interese meschine,oculte si politicianiste.Orice comparatie intre personajele de mai sus si Dogaru este fara nicio exagerarea aceeasi cu a-l compara pe Baconschi cu Titulescu sau Maiorescu.

# Porumbacu date 16 ianuarie 2011 06:52 +6

Nu va obositi astia sunt expertii lu'Basescu vinovati de:
ART. 214*)
Gestiunea frauduloasă
Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinţă, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Gestiunea frauduloasă săvârşită în scopul de a dobândi un folos material se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte proprietatea statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
------------
*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 5/1999, a stabilit că dispoziţia "cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului", prevăzută la art. 214 alin. 3, este neconstituţională.
ART. 215^1
Delapidarea
Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 357
Genocidul
Săvârşirea în scopul de a distruge în întregime sau în parte o colectivitate sau un grup naţional, etnic, rasial sau religios, a vreuneia dintre următoarele fapte:
b) vătămarea gravă a integrităţii fizice sau mintale a membrilor colectivităţii sau grupului;
c) supunerea colectivităţii ori grupului la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugere fizică;
se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta este săvârşită în timp de război, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă.
Înţelegerea în vederea săvârşirii infracţiunii de genocid se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 247
Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
ART. 248
Abuzul în serviciu contra intereselor publice
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
ART. 248^1
Abuzul în serviciu în formă calificatăDacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 165
Subminarea economiei naţionale
Fapta de a folosi o unitate din cele la care se referă art. 145, ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă fapta este de natură să submineze economia naţională, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent a produs pagube importante economiei naţionale, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

# Mihai Podaru date 16 ianuarie 2011 07:40 +4

In R.Moldova regimul comunist totalitar a fost inlaturat in 3 zile si 3 nopti.Nu disperati roata istoriei cerne si devoreaza liderii care lucreaza contrar intereselor nationale si populare:
Preşedintele Zine El Abidine Ben Ali a părăsit Tunsia, au declarat două surse guvernamentale, citate de AFP.. Preşedintele a plecat din ţară la o lună de la izbucnirea protestelor provocate de creşterea preţurilor şi a somajului.Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori a fost condamnat la 25 de ani închisoare, fiind pentru prima dată în când un preşedinte ales democratic în America Latină este condamnat pentru încălcarea drepturilor omului în ţara sa si pentru fapte de coruptie.Dictatorul Jorge Videla a fost condamnat la inchisoare pe viata nu cu mult timp in urma,Reynaldo Bignone, ultimul dictator al Argentinei, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare,Fostul dictator al Panama, Manuel Noriega, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in Franta, pentru spalare de milioane de dolari in conturi bancare franceze in anii 1980 si este condamnat in tara sa la o pedeapsa de 20 de ani...............Curtea de la Haga judeca zilnic astfel de personaje despotice luate de val si de betia puterii
Aveti rabdare totul consta in spiritul civic, in actiunea concentrata a ong-urilor,sindicatelor si in constiinta celor care servesc institutiile statului (justitie,armata,politie.....etc.)
Orice dictatura se termina nefasta ptr.dictator si acolitii sai, tavalugul istoriei demonstreaza acest lucru.

# Maresalul Antonescu date 16 ianuarie 2011 08:01 +5

"Felul în care au ajuns pensiile la rezerviştii armatei române are aparenţele unei bombe. Nu foc de artificii, nu marş de defilare! Pur şi simplu bombă socială şi politică. În câteva zile după începutul de an poveştile militarilor în rezervă lăsaţi fără 40-50, 60, chiar 65% din pensie au încărcat populaţia României cu o stare de tensiune ce poate evolua în Dumnezeu ştie care direcţie. Noroc că Opoziţia, luată de la petrecerile Revelionului, nu era pregătită. Ea se ceartă pe locuri, procente, funcţii, principii şi reguli de funcţionare a unei Alianţe politice care nu era pregătită nici măcar teoretic, necum practic. Aşa că iritarea, chiar furia militarilor în rezervă nu se adună nicăieri. Nici la PSD, nici la liberali, nici la conservatori. Sigur depunctează PDL şi şubrezesc poziţia preşedintelui. Militarii, o categorie importantă pe care Traian Băsescu s-a sprijinit în cele două alegeri ale sale, se simt acum înşelaţi, batjocoriţi şi nedreptăţiţi. Pe bună dreptate. Nu ministrul Moş Teacă şi trompeta sa cu grad de comandor au vreo vină. Aceştia doi sunt doar nişte şoricei puşi să alerge pe pista demnităţii de un preşedinte cu comportament de mareşal şi cu minte de tablagiu fără o doagă. Acesta şi cu Mugur Isărescu au gândit operaţiunea îndatorării României la FMI şi ei poartă răspunderea. Numai că guvernatorul, în loc să se aleagă cu huiduieli şi cu critici la ideile financiare de amator, culege simpatia populaţiei. Iar Traian Băsescu, înjurăturile. Plăcerea lui, distracţia clevetitorilor.

Mult mai complicată este evoluţia stării de nervozitate din rândul bugetarilor. Unii suferă, alţii clachează, iar cei mai şmecheri fură pe rupte. Vom publica luni un caz şocant. Într-o perioadă în care au fost operate reduceri salariale, bugetari abili s-au cadorisit cu prime de mii şi zeci de mii de euro. Majoritatea populaţiei este nemulţumită. Acesteia i se adaugă acum suta de mii de rezervişti din armată, poliţie şi SRI. Nici o vorbă despre pensii tăiate rezerviştilor din SIE, semn că acestea au rămas intacte. Sau sunt completate cu colaborări suplimentare pentru activităţile de intoxicare a populaţiei şi protejare a preşedintelui.

Indiferent de câtă protecţie şi manipulare mai asigură cei din SIE, important este că populaţia nemulţumită a ajuns deja la o masă critică. Ea poate debuşa în stradă, în violenţă sau în susţinerea masivă a unui partid extremist sau zănatic.

Ce impune situaţia de acum? O soluţie urgentă! Varianta străzii agitate este cea mai periculoasă. Ar aduce o descalificare totală a României, o cădere economică şi implicit a monedei naţionale. Ar fi preambulul unei drame româneşti care s-ar putea încheia inclusiv cu riscuri pentru stabilitatea şi integritatea ţării noastre. Cel mai înţelept lucru ar fi o soluţie din interior. Adică de inspiraţie autohtonă. Nu impusă de Uniunea Europeană, nici de SUA sau de Rusia. Încă preşedintele mai poate recurge la o formulă care să însemne echilibru, să restabilească încrederea şi calmul, care să le redea celor atinşi la pensii şi la salarii o speranţă de revenire la normal.

Câtă vreme încrederea în PDL este la genunchiul broaştei, câtă vreme opoziţia încă nu şi-a asamblat alianţa, mai rămân doar două variante. Guvernul de uniune naţională, o idee mai veche a preşedintelui Băsescu, nu are nici un sprijin. Nimeni nu mai vrea să stea la o masă cu PDL! Nici cu facţiunea Udrea, nici cu cea a lui Vasile Blaga.

Şi astfel ajungem la ultima şi singura portiţă de ieşire. Un guvern de tehnocraţi care să asigure traversarea momentului dificil, care să impună soluţii de redresare economică, chiar să asigure corectitudinea alegerilor (în acest moment partidele politice nu se mai creditează între ele decât cu suspiciuni şi înjurături). Aceasta ar fi soluţia românească menită a stabiliza situaţia şi de a arăta Europei că România încă mai are resurse interne de democraţie şi capacitate de administrare."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva