26 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII ICCJ I-AU INTORS SPATELE LUI TARCEA SI AU PARASIT SALA – Furioasa pe sentinta judecatoarei Alina Ghica de la CAB, care a suspendat Hotararea Colegiului de conducere al ICCJ pe Completele de 5, sefa ICCJ Cristina Tarcea si-a chemat judecatorii sa puna tara la cale. Auzind ca Tarcea le cere motivatii pentru atacarea cu recurs, intreaga Sectie de contencios a ICCJ a parasit sala. Conducerea Inaltei Curti vrea sa trimita Inspectia Judiciara peste Curtea de Apel Bucuresti

Scris de: E.D. | pdf | print

27 November 2018 17:01
Vizualizari: 16815

Judecatoarea Cristina Tarcea a reusit performanta de a-i face pe justitiabili sa se indoiasca de faptul ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie le sunt respectate drepturile fundamentale si le este garantata o instanta impartiala si independenta. Furioasa dupa ce judecatoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea efectelor Hotararii Colegiului de conducere al ICCJ nr. 317/208 si blocarea Completelor de 5 judecatori trase la sorti de sefa ICCJ in noiembrie 2018, Cristina Tarcea (foto) a luat o decizie socanta care are toate sansele sa ramana in istoria sistemului judiciar. Potrivit surselor citate de publicatia Q Magazine, in cursul zilei de luni, 26 noiembrie 2018, Cristina Tarcea a convocat de urgenta Adunarea generala a judecatorilor, cu scopul de a le cere magistratilor puncte de vedere cu privire la recursul pe care ar urma sa il declare impotriva sentintei pronuntate de Alina Ghica.


Inalta Curte, judecator in propria cauza

Sedinta, conform surselor citate de Q Magazine, nu a fost lipsita de incidente, unii judecatori declarandu-se revoltati de decizia lui Tarcea de a-i convoca pentru a se pune de acord asupra motivelor de recurs. Iar asta pentru ca printre judecatorii ICCJ pe care Cristina Tarcea i-a chemat la consultari pe tema recursului impotriva solutiei CAB, se afla si cei care urmeaza sa judece recursul formulat de Inalta Curte. Cu alte cuvinte, Tarcea si-a chemat colegii judecatori sa se pronunte pe o speta pe care ar urma sa o judece.

Atat de scandalos a fost gestul sefei Inaltei Curti incat, precizeaza Q Magazine, la scurt timp dupa ce Tarcea a luat cuvantul in incercarea de a-i coopta pe judecatori in echipa pentru formularea recursului, intreaga Sectie de contencios administrativ si fiscal s-ar fi ridicat si ar fi parasit sedinta, gestul acestora fiind urmat si de alti magistrati de la alte Sectii ale instantei supreme.

Acest manifest nu ar fi impiedicat-o insa pe Tarcea sa isi continue sedinta extraordinara, chiar daca alaturi de aceasta se mai aflau cativa judecatori.

In restransa sedinta extraordinara, unul dintre vicepresedintii instantei supreme a propus chiar ca Inalta Curte sa sesizeze Inspectia Judiciara impotriva Hotararii Colegiului de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti prin care judecatoarea Alina Ghica a fost desemnata sa judece dosarul privind componenta Completelor de 5 judecatori de la ICCJ. Iar asta pentru ca Hotararea Colegiului de conducere al CAB a fost luata dupa ce judecatorul desemnat aleatoriu sa judece cauza s-a aflat in imposibilitatea judecarii cauzei, fiind inlocuit, conform procedurii, de presedintele Sectiei din care face parte. Adica de Alina Ghica.

Revenind insa la sedinta de la ICCJ, potrivit informatiilor facute publice de Q Magazine, mai multi judecatori au fost revoltati de planul judecatoarei Cristina Tarcea de a-i face complici intr-o chestiune in care nu trebuiau sa fie implicati. Caci, astfel cum reiese din dosar, cea care poate formula recursul impotriva solutiei CAB este Cristina Tarcea, ca presedinte al instantei supreme, nicidecum Colegiul de conducere ori judecatorii in adunarea generala.

Din acest motiv, s-ar fi criticat faptul ca judecatoarea Cristina Tarcea i-a convocat pe judecatorii instantei supreme intr-o chestiune care nu ii viza, cu atat mai mult cu cat in ipoteza formularii recursului impotriva sentintei CAB, dosarul va fi judecat de un complet de judecata din care vor face parte judecatori ai Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti.

Prezentam in continuare o declaratie cutremuratoare a unui magistrat care a dorit sa isi pastreze anonimatul:

Nu pot sa cred ca asemenea lucruri se intampla! E sfarsitul lumii si toate mizeriile ei trebuie sa se reverse tulmultos ca sa nu fie regrete ca vine sfarsitul?

ICCJ a declarat apel? Cum poate sa ceara probe inainte de a se inregistra dosarul pe rolul Inaltei Curti, ca judecatorii completului sa puna in discutie administrarea de probatorii? Cum se poate compromite o instanta suprema cu atata iresponsabilitate, inclusiv fata de judecatorii Curtii? Oricare dintre noi am fi discutat vreo hotarare nedefinitiva (cateodata chiar si definitiva) era deja cercetat disciplinar.

Ce nu e permis de lege judecatorului de rand de ce ar fi permis judecatorului de Inalta Curte care, dupa atitudine, se pare ca scade in altitudine?”

*Cititi aici mai multe informatii despre sedinta de la ICCJ organizata de Cristina Tarcea

*Cititi aici detalii despre solutia judecatoarei Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti

Comentarii

# Ion selaru date 27 November 2018 17:23 +39

Urmaresc tot ce este in justitia din Romania desi am plecat de multi ani din Ro. Va felicit pentru curajul de a lupta cu "statul paralel". Un singur lucru daca ar fi facut si anume inlaturarea asa zisului presedinte al tuturor romanilor apoi ar fi liniste.

# DODI date 27 November 2018 17:25 +18

Demna urmașă a colivei stanciu, acoperita garcea, în prostia-i dovedită în nenumărate rânduri, face ceea ce nici sistemul nu se aștepta. Se detonează singură și aruncă fumigene, etalându-și interesele meschine, mârșave și bolnăvicioase, respectiv caracterul infect, grobian de justițiabil comunist. Ea crede că și ceilalți judecători se prostituează ca și ea. Așa se explică fustele ridicate în cap doar pentru a demnstra lumii că și capul ei e bun de ceva. Avem de-a face cu un tractorist în fustă, dar cu aceleași veleități de mare personalitate. Se vede treaba că cineva a lăsat ușa deschisă la Spitalul 9 și mulți dintre evadați au fost promovați în justiție.

# Pintea date 27 November 2018 17:43 +12

WOW! Dar este disperata rau tănțica Tarcea! Binomul o are cu ceva la mana daca ea compromite atat de mult o institutie a statului roman. Nu este vorba despre SRL-ul ei, ci despre o instanta a statului. Judecatorii deranjati ar trebui sa trimita un memoriu la Ministerul Justitiei, poate incepe o procedura de revocare si a acestei cucoane care incepe sa se comporte din ce in ce mai mult ca sinistra Stanciu si penibilul Lazar Adica abuziv! Abuzul in serviciu dupa care plang atatia!

# DOREL date 28 November 2018 01:47 +6

Mai draga, C. I Tarcea e binomul în persoana, atitudinea ei este una normala pentru un executant de ordin/e, oricât de absurde, ilegale sau criminale ar fi, sau tocmai d'aia! Si b) : pana la urma, e și Tarcea bună in felul ei, pentru ca, dacă era unul mai inteligent sau, ma rog, cât de cât, acolo, nu făcea prostii la foc automat! Le făcea mai rar sau mai cu ferata de lege, morala, bun simt, dar - în fine - e numai părerea mea...

# Baran Gheorghe date 27 November 2018 18:31 +12

De ce in toate dosarele de contencios administrativ care ajung la ICCJ, doamnele judecatoare dau dreptate justitiabililor dar cind se ajunge la cheltuieli de judecata justitiabilul nu le primeste. Se nasc doua intrebari: 1. este protejat statul sa nu dea bani canda pierde pentru ca are aparatori slabi? 2.Se incurajaza plata la negru a avocatilor , in conditiile in care justitiabilul da bani avocatului , spera sa-i recupereze cind castiga si desi castiga nu primeste cheltuielile de judecata atunci cum isi plateste avocatul? Bbineinteles la negru . Este incurajata astfel munca la negru a avocatilor ?? Aviz doamnelor judecatoare de la sectia de contencios administrativ a ICCJ.,

# baba date 27 November 2018 19:47 +3

Luati la bucata nume functie si caz , reclama internationala la CEDO, GRECO, VENETIA, HElSINKI ,etc.. Asta trebuie sa facem toti cu distrbuire in masa.

# Tarcea trebuie evaluata de Tudorel ... date 27 November 2018 20:22 +13

Nu se mai poate cu asta : pai de ani d ezile ea facea infractiuni , nelasand sa fie alesi (cum zice legea) magistratii aleatoriu . Trebuie cercetata d einspectia judiciara si de noua sectie infiintata de anchetare a magistratiilor , urgent ! :eek:

# DOREL date 28 November 2018 01:49 +1

Confirm pozitiv!

# ION date 27 November 2018 21:21 +3

 Amarata TARCEA! Trebuie sa  motivezi singurica  recursul/apelul dar HABAR nu ai.Daca te-a cocotat asa de sus sistemul si tu nu corespunzi, PENSIONEAZA-TE!Este mai sigur .

# un mizantrop date 27 November 2018 21:59 +4

Daca Livia Stanciu nu putea sa uite ca a fost procuror, Tarcea a ramas la aspirationalul procuraresc, asta pare sa fi fost fantezia ei erotica (ptiu, drace!) si se manifesta ca o Kodrutza decrepita...De parca nu ne-ar fi ajuns izmenelile procurorilor mai mult sau mai putin sefi, de parca nu s-ar fi facut de ras judecatorimea cu Vasilica si cu Cami (alte jucarii stricate...) si in timp ce Lazar joaca in copite Constitutia, vine si asta sa ne aminteasca faptul ca "nu pune semnul egal intre procuror si avocat" si ca "accept ca fac politica", dar, ce face ea disperata sa nu scape Dragnea e hartuire, represiune nedreapta, calcarea legii cu rea credinta si multa bataie de joc...O femeie cu minim de bun simt isi dadea demisia si nu mai iesea din casa pana la vara cand se tira in...Teneriffe...

# Judecator iccj date 27 November 2018 22:56 +7

Tarcea Garcea a distrus nu doar imaginea Iccj ci a întregii justiției. Primul președinte iccj care s-a constatat că a încălcat Constituția acum critica public o hotărâre judecătorească precum orice justitiabil. Inspecția judiciară vede aceste lucruri in evaluarea managementului acestui pseudo judecator?

# Pintea date 27 November 2018 23:31 +6

Intr-un interviu acordat in 2016 revistei Q MAGAZINE, d-na asta spune printre altele, ca bunicul ii spunea sa fie un ”judecator drept”! Ce ar zice bunicul acum, vazand cat de mult isi inclina spatele nepoata!? Si surprise: d-na este sora profesorului univ. Gabriel Boroi care a alcatuit raportul comisiei care a albit-o pe Laura Kovesi, în 2012, în privința acuzațiilor de plagiat.

# visu date 27 November 2018 23:33 0

E trafic sadea!

# Golan date 28 November 2018 01:12 +4

Ce mi se pare revoltător este modalitatea în care iccj pârât intr-un dosar oarecare cere unei instanțe din România sa ii comunice acte cand dorește acest pârât. Este inadmisibil. Aceasta este adevarata presiune asupra judecătorilor

# mia date 28 November 2018 05:34 +8

O astfel de independenta este pusa in functie de catre presedinte,in cazul nostru de catre KWI,ceea ce ne spune mult despre a cui interese politice reprezinta? Capii Justitiei aproape zilnic fac gafe monumentale,de scris in viitoare cursuri privind istoria si practicile alunecoase ale Justitiei romane contemporane si cred ca este destul material de studiat serios de catre generatii intregi de studenti,iar de cand d-nul Tudorel Toader e ministru,cred ca mai mult de disperare,multi nu mai au limite, si-au dat arama pe fata si ne-au aratat in toata splendoarea de ce sunt in stare.Asta se mai poate numi Justitie independenta? Cum sa ataci o hotarare judecatoreasca asa de miseleste,pentru ca nu-ti convine? Mai urmeaza doar sa se foloseasca de protocolul secret si pe langa compromiterea judecatoarei care a dat solutia neconvenabila pentru ei sa o si salte,pe modelul Lulutei.Nu mai e nici paradeala ceea ce a fost.

# Alex date 28 November 2018 08:46 +3

Pentru o asa isprava nu trebuiau sa fuga din sala,pe modelul colegelor lui Bula de clasa ( cand spunea Bula prosti), ci normal ar fi fost sa o huiduie si sa ii ceara demisia! Lipsa unei atitudini ferme ne duce la ideea ca oamenii stiu ca sistemul subteran inca exista si nu merita sa-si riste existenta.

# santinela date 28 November 2018 09:01 +3

Nemernica tot nemernica ramine pina moare.Cum dracu s-a cocotat nulitatea asta pina-n fruntea judecatorilor ? Ei, dar pina la urma se va gasi cineva sa-i dea una peste bot si cind va cadea de la "inaltimea" functiei se va zdruncina rau de tot !

# Noi Utit date 29 November 2018 13:42 0

Trebuie rupta sau macar incercat,aceasta veriga a lantului cu care se mai infasoara inca "statul parapel"... Tarcea-parcea justitiei supreme,trebuie facuta de ras de catre colegi pentru ca singura s-a facut deja...

# Sa fie exmatriculata Tarcea parcea caci strica imaginea date 30 November 2018 16:18 0

institutiei ; exact cum a facut cu DNA scroafa plagiatoare dovedita , Covesi. :-*

# constantin date 3 December 2018 14:02 0

Ma mir cum cu atatia destepti in ale dreptului avem o justitie atat de slaba.Paznicul de la iccj este mai destept decat presedintele.Cei ce au cumparat diplome ca absolventi ai facultatilor de drept vin si fac analiza serioasa a judecatorilor de la CAB,ICCJ,TRIBUNALE.Guvernul da mita legala tuturor magistratilor pentru a fi ingaduitori cu cei ce gresesc.Din aceasta mocirla juridica nu ne mai poate scoate nimeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.09.2023 – Noua procurori vor sa se intoarca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva