26 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTI SI TICALOSI – Ultima facatura a “Binomului DNA-SRI”. Seful Politiei Rutiere Lucian Dinita a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, pentru grandioasa acuzatie de coruptie: “A primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav”. Temeiul achitarii: fapta nu exista (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 mai 2018 12:54
Vizualizari: 15618

S-a dovedit o noua facatura mizerabila a ticalosului “Binom DNA-SRI”. Tribunalul Bucuresti a dispus, luni 21 mai 2018, achitarea fostului sef al Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita, trimis in judecata pentru trafic de influenta, intr-un dosar fabricat de DNA Pitesti, structura condusa de procuroarea Daniela Lupu (foto).

Alaturi de Lucian Dinita, in acelasi dosar au primit achitare si ceilalti doi inculpati trimisi in judecata, acuzati de cumparare de influenta, respectiv complicitate la cumparare de influenta.


Temeiul achitarii este devastator pentru DNA, Tribunalul Bucuresti pronuntand solutia in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”.

Pe de alta parte, acuzatiile pentru care Lucian Dinita a fost trimis in judecata si compromis public de parchetul lui Kovesi, cu “sprijin de specialitate din partea SRI”, sunt de-a dreptul ridicole. Mai exact, Dinita a fost acuzat ca s-ar fi implicat in restituirea unui permis de conducere mai devreme decat perioada stabilita initial, primind in schimb un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav, produse in valoare de 672,5 lei.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

1.Respinge exceptiile nulitatii relative si nulitatii absolute invocate de avocatii inculpatilor.

2. Admite cererea privind schimbarea incadrarii juridice a infractiunii pentru care s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitoriu a inculpatului DINITA LUCIAN si dispune schimbarea incadrarii juridice din infractiunea prevazuta de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 si art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal in infractiunea prev. de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

3. Constata ca legea penala mai favorabila aplicabila inculpatilor DINITA LUCIAN, DEACONEASA GHEORGHE si ILIE MARICEL este noul cod penal.

4. In baza art. 396 alin.5 rap. la art. 16 lit. a C.pr.pen. achita inculpatii: -DINITA LUCIAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta prevazuta si pedepsita de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

-DEACONEASA GHEORGHE, arestat preventiv in alta cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta prevazuta si pedepsita de art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

-ILIE MARICEL, sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta si pedepsita de art.48 alin.1 Cod penal rap. la art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

5. Revoca masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor inculpatilor DINITA LUCIAN si DEACONEASA GHEORGHE pana la concurenta sumei de 672,5 lei, in vederea confiscarii, prin ordonanta 77/P/2012 din data de 05.06.2015 (filele 139-141, vol. 3, dup).

Dispune restituirea catre inculpatul DEACONEASA GHEORGHE a sumei de 672,5 lei, consemnata la dispozitia organelor de urmarire penala (fila 144, vol. 3, dup).

In temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de catre stat raman in sarcina acestuia.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21.05.2018”.

Prezentam comunicatul DNA din iunie 2015 privind trimitrerea in judecata a comisarului sef Lucian Dinita:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

DINITA LUCIAN, comisar sef de politie, director al Directiei Politiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta,

DEACONEASA GHEORGHE, om de afaceri, cu privire la savarsirea infractiunii de cumparare de influenta,

ILIE MARICEL, vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor - Sectia Romana - Regiunea 1 Bucuresti, la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 22 septembrie 2011, urmare savarsirii unei contraventii la regimul circulatiei, fata de inculpatul Deaconeasa Gheorghe s-a dispus sanctionarea, precum si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile.
Ulterior, in conditiile respingerii in mod irevocabil a plangerii contraventionale, la data de 21 martie 2012, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Valcea, fiindu-i eliberata o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Din acest moment, potrivit dispozitiilor legale, a inceput sa curga termenul de 90 de zile pentru care initial s-a dispus masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce.

In aceste imprejurari, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a initiat demersuri in vederea redobandirii dreptului de a conduce autovehicule si, implicit, a permisului de conducere, intr-un termen mai scurt decat termenul de 90 de zile.

Astfel, prin intermediul si cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, omul de afaceri a luat legatura si s-a intalnit la sediul Directiei Politiei Rutiere din municipiul Bucuresti, cu inculpatul Dinita Lucian.

In urma intalnirii si a discutiilor purtate intre cei trei inculpati, atat la acel moment cat si in perioada urmatoare, au fost initiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmarit, respectiv, redobandirea dreptului de conduce autovehicule mai inainte de perioada de 90 de zile stabilita ca masura complementara initial.

In acest sens, urmau sa fie valorificate dispozitiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.
Concret, inculpatul Dinita Lucian, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule.

Ulterior, in data de 19 aprilie 2012, inculpatul Deaconeasa Gheorghe s-a prezentat la Serviciul Rutier Valcea, unde a sustinut testul pentru verificarea cunostintelor in vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat.

In consecinta, la data de 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Valcea a restituit inculpatului Deaconeasa Gheorghe permisul de conducere.

Pentru 'ajutorul' acordat, inculpatul Dinita Lucian a primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

Precizam ca, la data de 15 mai 2015, inculpatul Deaconeasa Gheorghe, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru fapte similare (comunicat nr. 898/VIII/3 din 15 mai 2015).

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie, Serviciul Judetean Anticoruptie Valcea”.

Comentarii

# Anghel date 22 mai 2018 13:32 +11

...da ...vad ca achitarile curg dar numai pentru dosarele aflate pe rol si doar pentru persoane publice....insa pentru cei multi care sunt deja in inchisoare constat ca nu se face concret nimic!!!!...pana si presa vorbeste din ce in ce mai putin desore acestia...cand defapt astia ar trebuii mai intai sa fie scosi de acolo ei suferind mai mult decat ceilalti care nu au ajuns efectiv la executare mai ales ca posibilitatile lor de a lupta cu sistemul corupt sunt infinit mai mici ba chiar inexistente din inchisoar...unde persecutia continua si acolo....

# DODI date 22 mai 2018 13:57 +3

Realitatea ne-o dovedește: subalternii unui șef cretinoid nu pot fi mai breji. Asta cu atât mai mult cu cât au fost aleși cu o singură condiție: nivelul lor de inteligență nu avea voie să depășească pe al slujirii. Singura depășire permisă era la nivelul de INCOMPETENȚĂ.

# Gica Contra date 22 mai 2018 15:16 +4

Da achitarile CURG IN VALURI, dar poate ar trebui sa se tina cont ca in perioada cat procurorii au muncit, EI AU FOST PLATITI, daca vreti sa stiti ce salarii au intrati pe declaratiile lor de avere si vedeti, si ramaneti cruciti. Corect ar fi sa dea banii inapoi pentru ca au muncit PROST, si ar trebui trimisi la testare, ca din cate se observa sunt niste INCOMPETENTI. P e timpul lui Ceausescu, cei cu maxim doua achitari erau trimisi la Arhiva Parchetului, ca sa nu mai nenoroceasca oameni nevinovati.

# Marco date 22 mai 2018 15:31 +1

Perfect de acord cu Anghel.

# Gilu date 22 mai 2018 16:43 +1

De acord cu titlul articolului : prosti , ticalosi dar si iresponsabili , pentru ca nu raspund ...

# Zorro date 22 mai 2018 17:23 +1

Curg achitările doar pentru persoane publice motivat de faptul că în special acestora li s-au inventat de către Binom dosare penale in scopul de a fi înlăturate din viața publică prin alte mijloace decât cele democratice .

# Anghel date 22 mai 2018 21:30 +4

Zorro, sunt mult mai multi care zac in puscarii, persoane publice dar nu numai (avocati, functionari, angajati din ministere, societati comerciale de stat si private, etc din diverse motive conexe ca de exemplu ca au refuzat sa faca denunturi sau nu au vrut sa colaboreze cu ei....stiu ce vorbesc crede-ma..))

# Io date 22 mai 2018 23:07 0

Ce tot vorbesti nea Zorro? Cum poti sa zici asa ceva? Adica doar persoanelor publice li s-au facut abuzuri si nedreptati? Maaaiii....placinta:) stai cuminte. Adica toata justitia s-a facut ilegal, pe legi interpretabile, protocoale secrete si ILEGALE, probe falsificate,probe inventate la care judecatorii doar inchid ochii si dau condamnare, coruptie in justitie la greu si vii tu cu o asa justificare... de acord cu @Anghel

# Gilu date 23 mai 2018 10:50 +1

Ne intrebam , cat de infect poate fi cel care a intocmit un astfel de dosar ...Fiti pe pace ,s- a mers si mai jos : s - au intocmit dosare penale si pentru cateva coli de xerox , tot unor politisti , iar xeroxul era cumparat cu banii lor ...Ne aflam in plin ospiciu ...

# Marius date 23 mai 2018 19:30 0

Iar "fapta nu exista" ? Auzi ba Retardis ? Deci o mai tinem pe dolofana-plagiatoare ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2020 – Lui Man si lui Ardelean le va tihni sarmaua. Asa arata declaratiile lui Iohannis din campanie (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva