23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARIONETA PROCURORILOR – Avocata Cosmina Cerva il distruge pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu dupa neconstitutionala OUG pe prescriptie: “N'ai vazut asa graba sa acopere nesimtirea procurorilor care tin dosarele in sertare pentru santaj... Repede a sarit PLedoiu, mare avocat care si-a uitat juramantul... De ce nu a sarit asa sa modifice si restul articolelor declarate neconstitutionale in ultimii ani? Pentru ca nu a primit comanda de la procurori. Marele ministru, marioneta procurorilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 May 2022 12:09
Vizualizari: 3898

Avocata Cosmina Cerva (foto) il distruge pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, dupa ce acesta a initiat Ordonanta de Urgenta privind intreruperea termenului prescritptiei adoptata de Guvern luni, 30 mai 2022, modificand art. 155 alin. 1 din Codul Penal declarat neconstitutional de CCR (click aici pentru a citi). Cerva il acuza pe Predoiu ca nu este decat o marioneta a procurorilor si ca gestul sau nu are ca scop decat sa acopere practicile parchetelor de a tine dosarele in nelucrare cu anii, in scop de santaj, pentru a le activa atunci cand se apropie implinirea prescriptiei.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni seara, 30 mai 2022, Cosmina Cerva se intreaba de ce nu la fel de repede a actionat Catalin Predoiu si in cazul altor articole din Codul penal declarate neconstitutionale de CCR. Totodata, Cerva aminteste ca art. 155 alin. 1 din Codul penal - “Cursul termenului prescriptiei raspunderii penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza” fusese decalarat partial neconstitutional inca din 2018, an in care, adaugam noi, respectivul articol devenise imposibil de aplicat, astfel incat prescriptia speciala disparuse inca de atunci (click aici si aici pentru a citi).

Pe de alta parte, amintim ca emiterea Ordonantei de Urgenta privind prescriptia a provocat reactii extrem de critice la adresa lui Predoiu si din partea altor avocati, acestia acuzand ca actul normativ este profund neconstitutional, fiind emis cu incalcarea referendumului pe Justitie din 2019 in care 6,5 milioane de romani au votat sa nu se mai legifereze prin OUG in domeniul Justitiei (click aici si aici pentru a citi).


Prezentam postarea avocatei Cosmina Cerva:


N'ai vazut asa graba sa acopere nesimtirea procurorilor care tin dosarele in sertare pentru santaj. Prescriptia este de fapt sanctiunea pentru nesimtirea procurorului, pentru timpul foarte lung in care sta cu dosarul in nelucrare.

Repede a sarit PLedoiu, mare avocat care si-a uitat juramantul, sa modifice prin ordonanta textul declarat neconstitutional de aproape 4 ani, in doua randuri.

De ce nu a sarit asa repede sa modifice si restul articolelor declarate neconstitutionale de CCR in ultimii ani? Pentru ca nu a primit comanda de la procurori. Marele ministru, marioneta procurorilor.....

Si USRistii au percutat repede la comanda procurorilor, cu proiect de modificare in Parlament.

Se vede de pe Luna ca forma textului modificat le-a fost servita marionetelor de la MJ si USRi de acelasi creier mic. Nu zic mai mult. Forma este identica la ambele proiecte”.

Comentarii

# M date 31 May 2022 14:41 +125

Parca ma uns pe suflet pozitia doamnei Cerva. Felicitari doamna Cerva si multa sanatate va doresc...

# maxtor date 31 May 2022 23:26 +1

procurorul functioneaza sub AUTORITATEA ministrului justitiei(e in Constitutie): predoiu s-a asigurat ca nu poate fi tras la raspundere pentru dosarele nelucrate, ajunse in stadiul evident-prin prescriere.

# Munteanu Leonard date 3 June 2022 10:27 0

Are dreptate mare avocata Cerva! Pledul de Predoiu ,veșnic ministru sub neokiberalii ex basisti este o mare hahaleră!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.03.2023 – Blocaj in cazul pensiilor de serviciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva