23 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MITA NU A EXISTAT – Exclusiv. Judecatoarele Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu de la Curtea de Apel Bucuresti au demascat DNA in dosarul fabricat fostului presedinte FRF Mircea Sandu si sotiei acestuia: “Dincolo de ambiguitatea rationamentului care sta la baza acuzatiei aduse inculpatilor, Curtea constata ca prin aceasta se expune, din nou, doar o proprie apreciere a parchetului… Probatoriul administrat in cauza este insuficient" (Decizia)

Scris de: B.G. | pdf | print

15 august 2021 15:22
Vizualizari: 7307

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate motivarea unora dintre cele mai proaspete achitari incasate de DNA. Este vorba despre achitarea definitiva a fostului presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu si a sotiei acestuia Elisabeta Sandu, acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita.Astfel, prin Decizia 937/2021, pronuntata in 9 august 2021, in dosarul 17005/3/2019, judecatoarele Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut sentinta judecatoarei Andreea Georgiana Baltag de la Tribunalul Bucuresti, care in 8 octombrie 2020 dispuse achitarea lui Mircea Sandu si a sotiei acestuia (click aici pentru a citi). Judecatoarele Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut inclusiv temeiul achitarii, mai exact art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - "fapta nu exista".

 

Tripleta Tulus-Uncheselu-Bulancea

 

Aparat de avocatul Cristian Ene, Mircea Sandu a fost trimis in judecata intr-un dosar inceput de procurorul Doru Tulus (foto stanga) si finalizat de procurorul Jean Uncheselu (foto centru), rechizitoriul fiind confirmat de procurorul Marius Bulancea (foto dreapta). Concret, Mircea Sandu si sotia sa au fost acuzati ca: "La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita, suma de 724.000 lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009. In baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei”.

Acuzatiile DNA s-au dovedit a fi insa extrem de firave. Astfel, dupa ce judecatoarea de la fond, Andreea Georgiana Baltag de a Tribunalul Bucuresti, a stabilit ca DNA si-a fundamentat solutia de trimitere in judecata a sotilor Sandu pe baza unei interpretari proprii a inscrisurilor de la dosar, respectiv prin interpretarea conduitei partilor in legatura cu incheierea unor inscrisuri, care nu servesc insa la constatarea existentei presupuselor infractiuni, judecatoarele Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu de la Curtea de Apel Bucuresti au constatat in motivarea deciziei de achitare definitiva ambiguitatea rationamentului care a stat la baza acuzatiei aduse lui Mircea Sandu si Elisabetei Sandu. Cele doua judecatoare au concluzionat ca probatoriul administrat in cauza este insuficient pentru a ajunge la concluzia, dincolo de orice indoiala rezonabila, ca Mircea Sandu ar fi primit, cu ajutorul sotiei sale, 724.000 lei mita.

 

Iata pasaje din decizia Curtii de Apel Bucuresti, pe care o publicam integral la finalul articolului:

 

"Dincolo de ambiguitatea rationamentului care sta la baza acuzatiei aduse inculpatilor, Curtea constata ca prin aceasta se expune, din nou, doar o proprie apreciere a parchetului (...).

Curtea constata ca probatoriul administrat in cauza este insuficient pentru a ajunge la concluzia, dincolo de orice indoiala rezonabila, ca inculpatul ar fi primit cu ajutorul inculpatei suma de 724.000 lei cu titlu de mita in scopul de a indeplini acte privitoare la atributiile si insarcinarile avute, in calitate de functionar, respectiv presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) in legatura cu incheierea contractelor de asistenta juridica din data de 20.10.2009, solutia de achitare a inculpatilor pentru infractiunile pentru care au fost trimisi in judecata, in baza dispozitiilor art. 396 alin. 1 si 5 Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala, fiind legala si temeinica”.


* Cititi aici integral decizia CAB de achitare a fostului presedinte FRF Mircea Sandu si a sotiei acestuia, Elisabeta Sandu

Comentarii

# santinela date 16 august 2021 07:30 +79

Numele a trei nenorociti de procurori DNA,"experti "Kovesisti,si cind te gindesti ca pe unii TUTA i-a dus la Bruxelles sa-i lumineze pe procurorii europeni ! In loc ca cizma de ministru al justitiei actual sa faca curatenie in mizeria de la DNA el umbla dupa cai verzi pe pereti sa desfiinteze sectia speciala !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2022 – Candidatul la CSM care sufera de sindromul Livia Stanciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva