15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MUMA PENTRU VEDETE, CIUMA PENTRU RESTUL – Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM continua sa toace procurori obisnuiti simultan cu albirea celebritatilor. La o zi dupa ce l-a spalat pe starostele #rezistent Bogdan Pirlog, „Brigada Nufarul” i-a taiat salariul cu 25% timp de 6 luni fostei adjuncte a PT Timis Daniela Dorina Marcu. „Sindicatul” a gasit-o vinovata pentru manifestari care aduc atingere onoarei profesionale, precum si pentru atitudini nedemne la serviciu (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 January 2021 14:45
Vizualizari: 6668

Sectia pentru procurori in materie disciplinara nu-si leapada naravurile. La numai o zi dupa ce a albit o vedeta a magistraturii #rezistente (procurorul militar Bogdan Pirlog – click aici pentru a citi), „Brigada Nufarul” a gasit de cuviinta sa arunce praf in ochii opiniei publice, tabarand pe o procuroare mai putin cunoscuta.Ne referim la Daniela Dorina Marcu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, cea care a ocupat prin concurs functia de adjunct al aceluiasi parchet timp de doua mandate, intre 2011 si 2017. Joi, 28 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori in materie disciplinara i-a taiat salariul cu 25% timp de 6 luni, gasind-o vinovata pentru urmatoarele abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Din informatiile noastre, procuroarea este acuzata ca ar fi avut un limbaj injurios fata de unii colegi, inclusiv pe Facebook.


Iata minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din dosarul nr. 4/P/2020 (vezi facsimil):


Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Marcu Daniela, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

In baza art. 100 alin. (1) lit. b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurori lor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Marcu Daniela, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tirnis, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c), din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 28 ianuarie 2021”.


Numita ca procuroare definitiva la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea de catre presedintele Ion Iliescu prin Decretul nr. 829 din 22 octombrie 2002, Daniela Marcu s-a remarcat in 2017 prin faptul ca a ingrosat randurile magistratilor-activisti ce au protestat impotriva noilor legi ale justitiei. Totusi, procuroarea nu a atins nici pe departe faima unui Bogdan Pirlog (adjunctul Parchetului Militar Bucuresti) sau a unui Dragos Calin (judecator la Curtea de Apel Bucuresti).

 


Comentarii

# DODI date 28 January 2021 16:31 +6

Descifrând stilul de muncă al Coop. Nufărul din CSM înseamnă că aplicarea unor grețoase săruturi pe fesele ciolaniSSte sunt pentru apărarea reputației magistraților din România. Este exact ceea ce au făcut la viața lor slujirea, matileț, pîrlog, veverițele și alte animăluțe care populează jungla numită generic justiția română.

# nae din dealul feleacului date 28 January 2021 18:26 -1

"Hoti,pagini fara de mila/Ce-ati ucis pe-amea copila(tara)!

# un mizantrop date 28 January 2021 19:12 +4

Asa s-au cimentat dinastiile staliniste...asa s-au cladit ¨aristocratiile¨ sovietoide...ei cu ai lor, in intelegere deplina, intransigenti cu oricine n-avea sustinere in secta...E vadit ca nu cunoasterea si gradul de performanta juridica stau la baza acestor oengheuri cu pretentii de institutii ale statului...care stat si care statut?! Mai corect ar fi sa le privatizeze si sa traiasca din banii aderentilor la aceasta ideologie stramba fara nicio legatura cu legea si cu dreptatea, eventual sa-si recunoasca subordonarea politica externa si interna...

# santinela date 29 January 2021 07:45 +1

Numai cind te uiti la poza astora ti se face greata.Sectia nulitatilor,Nufarul h-rezistilor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva