24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NETEJORU A INVINS AGITATII DIN CSM – Este oficial: Judecatorul Lucian Netejoru a fost validat de CSM pentru cel de-al doilea mandat la sefia Inspectiei Judiciare. Zbaterile unor procurori si judecatori din CSM care s-au opus numirii lui Netejoru la sefia Inspectiei Judiciare nu au dat roade. Ce i-o fi deranjat oare pe unii cesemisti de nu l-au vrut in continuare pe Netejoru la Inspectie? (Minuta CSM)

Scris de: E.D. | pdf | print

16 May 2019 13:51
Vizualizari: 4837

S-au zbatut, s-au opus si s-au coalizat, doar-doar nu o sa fie numit judecatorul Lucian Netejoru (foto) in functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare. Numai ca, normalitatea a invins in CSM si, cu chiu cu vai, procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au fost adusi in sala pentru a-si exprima votul cu privire la validarea rezultatelor concursului pentru numirea judecatorului Netejoru la sefia Inspectiei Judiciare, pentru cel de-al doilea mandat, asigurand astfel cvorumul. Dupa o sedinta tumultoasa, deloc lipsita de acuze si ironii aruncate public, Plenul CSM a decis miercuri, 15 mai 2019, validarea concursului pentru ocuparea postului de inspector-sef al Inspectiei Judiciare, desfasurat la data de 27 martie 2019, la care Netejoru a obtinut punctajul maxim (100 de puncte). Astfel, Plenul a decis numirea judecatorului Lucian Netejoru pentru un nou mandat de trei ani in fruntea Inspectiei Judiciare, incepand cu data de 15 mai 2019.


In acest sens, conform minutei sedintei Plenului CSM, validarea lui Netejoru la IJ s-a decis cu 9 voturi „da”, 4 voturi „nu” si 2 abtineri. Cei care s-au abtinut, suprinzator, desi toata lumea se astepta sa exprima un vot negativ, au fost judecatoarea Andrea Annamaria Chis si procurorul Florin Deac. De la sedinta Plenului CSM au lipsit sefa Inaltei Curti judecatoarea Cristina Tarcea, procurorul general al Romaniei Bogdan Licu, procuroarea Tatiana Toader, si reprezentantul societatii civile Romeu Chelariu, fiind in schimb prezenti ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, dar si reprezentantul societatii civile in CSM Victor Alistar.

Consideram ca validarea judecatorului Lucian Netejoru pentru cel de-al doilea mandat in functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare a fost mai degraba un exercitiu de forta (esuat in cele din urma) din partea Sectiei pentru procurori a CSM si a unor judecatori din Consiliu, care inca de la depunerea candidaturii de catre magistrat au facut tot posibilul pentru boicotoarea procedurilor pentru ocuparea functiei de inspector-sef de catre Lucian Netejoru. Nu stim care au fost motivele pentru care acestia au inteles sa conteste candidatura lui Lucian Netejoru, daca tinem cont ca in timpul mandatului sau Inspectia Judiciara a finalizat unele dintre cele mai importante rapoarte pe Justitie, si a facut actiuni disciplinare fata de judecatori sau procurori care inainte pareau de neatins. Ce carte mai buna de vizita ar putea avea un magistrat, daca nu dovada ca isi exercita profesia si isi indeplineste atributiile in mod responsabil si impartial? De ce ar deranja totusi atatia membri CSM numirea lui Netejoru? Noi speram sa nu aiba legatura cu unele dosare disciplinare care i-ar viza pe anumiti membri CSM. Speram!

Iata minuta CSM de la validarea rezultatelor concursului pentru numirea in functia de inspector sef al Inspectiei Judiciare:

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat validarea rezultatelor finale ale concursului pentru ocuparea postului de inspector sef al Inspectiei Judiciare, desfasurat la data de 27 martie 2019 si numirea domnului Netejoru Lucian in functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare, pentru un mandat de 3 ani, incepand cu data de 15.05.2019. (majoritate: 9 voturi DA, 4 voturi NU; s-au exprimat 2 abtineri: doamna judecator Andrea Anamaria Chis si domnul procuror Florin Deac, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii)"


Comentarii

# O să reușească să termine mandatul? date 16 May 2019 14:36 +2

Iaca, asta'i întrebarea!

# Procurorii activisti nu lau vrut ep Netejoru date 16 May 2019 16:02 +1

Păi, procurorii cu ******nele de sorosisti- socialiști gen Pîrlog sau Lăncrănjanca, care au asociații făcute ptr drepturile lor personale (că obligații nu au ha;tag rezistenții ăștia!) nu cumva ăștia au fost "deranjați" de Netejoru, un om care-și face bine treaba și e onest? 8)

# DODI date 18 May 2019 23:28 0

Procurorii pupincuriști de la COOP. Nufărul din CSM se tem că la o adică, dacă se trece la desuuri, li se pot descoperi gradele de pe umeri cu care sunt desacoperiți... acoperiții SRI.

# Cetateanul date 16 May 2019 15:31 +1

Ce deranjeaza? Poate dubla masura? Poate faptul ca la IJ sunt 30 judecatori si 20 procurori, toti mari inspectori pe super salarii....cam cat o instanta medie. Cu toate acestea haosul judiciar este la el acasa in asa zisa magistratura: urlatori pe trepte, sindicalisti pe la Bruxelles cu para, conditii infecte pe la multe instante etc etc. Si noi vorbim de principii, de notiuni de drept si de alte prostii.DACA nea caisa asta isi facea "triaba" nu vorbeam azi de abuzuri pe scara atat de mare. Tara de mana a treia ... functionari asisderea

# Ioan Barbatei date 16 May 2019 15:38 -1

NEKLIFIKTII PORC-URORI ong-isti TREMURA???DE CE???

# betsy date 16 May 2019 18:56 +1

Io zic, dl. Netejoru, c'ar a fi bine, sa nu hie admis vreun CEDO, cu fo' respingere da matale; ori, de prin curtea matale ... ca e nashpa. Sau ii crezi tampiti? Un pic dezorientati,in momentu' asta, da. Da' se aduna si se organizeaza. Numa' io stiu fo' 7 dosare ce sunt intre 1-2 ani la CEDO .

# Un roman date 17 May 2019 00:03 0

Felicitari d-lui judecator. Le-a dat peste nas increzut :lol: ilor, arogantilor de Solomon si BAN. Felicitari sincere. :lol:

# baietel in chilotel date 17 May 2019 13:48 +1

Netezitorul are multe de ..... netezit. Cum sa nu invinga?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva