6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O DUZINA DE PENSIONARI – CSM a aprobat eliberarea din functie pentru 12 judecatori: doi judecatori de la curti de apel, patru de la tribunale si sase la judecatorii. Vedeti cine sunt ultimii magistrati care au decis sa paraseasca sistemul (Lista)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 May 2022 15:11
Vizualizari: 6678

Ziua de joi, 12 mai 2022, a adus o duzina de pensionari in instantele din Romania, prin hotararea Sectiei pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii. Ne referim la doi judecatori care activeaza la curti de apel, patru de la tribunale si sase la judecatorii.Dintre ei, ne-au atras atentia doua nume. Este vorba in primul rand despre magistratul Dan-Iulian Nastase (foto), cel care, atunci cand activa la Curtea de Apel Constanta, ar fi trebuit sa judece dosarul Beirut (vizand moartea a trei tinere in incendiul din clubul constantean omonim), dar care a intrat in concediu medical, apoi, la scurt timp, a fost detasat la Curtea de Apel Bucuresti (click aici si aici pentru a citi).

Alt nume sonor din lista este cel al judecatorului Vivi-Florin Suiu, cel care activeaza la Judecatoria Resita, chiar daca are grad profesional de curte de apel. Motivul il constituie faptul ca s-a pensionat in 2019 (avand varsta corespunzatoare), apoi a revenit in sistem in iunie 2021, CSM repartizandu-l la Judecatoria Resita. In 2015, acelasi Suiu, alaturi de judecatoarea Lidia Barac, a respins cererea de daune morale formulata de catre timisoreanul Alexandru Riti, acuzat pe nedrept de omor de catre procurorul Flavius Cristea (care activa atunci la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis), tinut in arest preventiv timp de 283 de zile si achitat definitiv (click aici pentru a citi).


Prezentam intreaga lista de judecatori scosi la pensie de catre CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului NASTASE DAN-IULIAN, judecator la Curtea de Apel Constanta, detasat in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului TARLION STEFAN, judecator la Curtea de Apel Iasi.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SEGARCEANU DOINA, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei UNGUR OTILIA-MONICA, judecator cu grad profesional de curte de apel in cadrul Tribunalului Bihor.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului ZBRANCA DORIN, judecator in cadrul Tribunalului Suceava.

6. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CRISTESCU DORY DANIELA, judecator in cadrul Judecatoriei Gaesti, in prezent desemnata in calitate de judecator titular de supraveghere a privarii de libertate la Penitenciarul Gaesti.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului DOGARU MIHAI, judecator in cadrul Tribunalului Gorj.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TARLION MIHAELA-GETA, judecator cu grad profesional de tribunal in cadrul Judecatoriei Iasi.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ANTOHI IULIA-CRISTINA, judecator in cadrul Judecatoriei Husi.

10. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului SUIU VIVI-FLORIN, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Resita.

11. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului POSTELNICU ION, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Mizil, in prezent desemnat in calitate de judecator titular de supraveghere a privarii de libertate la Penitenciarul de femei Ploiesti - Targsorul Nou.

12. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 20.06.2022, a doamnei CHIRIAC-IENUS LAVINIA - OLIVIA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Deta.

Comentarii

# Amaya date 13 May 2022 22:18 0

Parasesc sistemul? Verificati apoi cati se intorc in sistem, ca sa puna o buca in luntrea pensiei si una in cea a salariului. Il felicit pe Dogaru M. de la Gorj pentru decizia de a se pensiona. A 'judecat' destul.

# ?????? date 14 May 2022 22:47 0

'(!) zeloți, zeloși, zvastică, reforme, progres , zel, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva