27 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Pruna l-a pus adjunct la ANP pe Dan Halchin, doctor in Informatii. Il vrea sef plin?

Scris de: Adina Anghelescu-STANCU | pdf | print

4 February 2016 13:31
Vizualizari: 11155

Din zona Justitiei la varf vine un miros pestilential. Opinia publica, necunoscand amanunte despre maruntaiele acestui domeniu inchis in carapacea lipsei de transparenta, afla si ea ce poate. Datoria jurnalistului, insa, este sa nu se lase inselat de aparente. Asa ca azi voi arata care este jocul de culise pentru „tehnocratizarea” in stil macovist a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.


Dupa ce Procurorul General a fost nevoit sa isi prezinte demisia, ministrul Raluca Pruna se face ca „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase”, afirmand public ca n-ar avea nicio treaba in decizia lui Tiberiu Nitu de a parasi timona Ministerului Public inainte de incheierea mandatului. Pruna bate din picior ca seful ANP sa fie destituit. Si declara ca i-a cerut lui Catalin Bejan demisia din functia de sef ANP inca de acum o luna. Toata lumea zdravana la cap s-a intrebat de ce.

Jocul de culise din spatele acestei cereri venita peste noapte dinspre Apolodor spre CSM, fara a fi insa si agreat, este un joc politicianist murdar, care devoaleaza modul in care tehnocratii inteleg sa conduca tara, foarte „tactic”, pana la finele acestui an.

Pruna vrea cu orice pret sa-l dea jos pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Sa nu credeti ca a renuntat. Unii au fortat motivatia, spunand ca ar fi vorba de situatia actuala legata de cartile scrise de detinuti, desi directorul general al ANP nu are nicio legatura cu aceasta chestiune gestionata in intregime, conform legii, de o comisie condusa de un magistrat-judecator! Altii zic ca situatia din puscariile patriei ar fi motivul. Nu. Nici acesta nu e motivul. Directorul ANP este un om capabil si un bun profesionist. Dar ce conteaza asta, cand unii veniti din pulpana ocrotitoare a PNL-ului trebuie pusi musai in functii-cheie? Cate unul, cate unul, semanati cu grija in campul tactic al Justitiei, asteapta rostogoliri de capete...

Adevaratul motiv e altul.

In jurul datei de 21 decembrie 2015, ministrul Raluca Pruna a refuzat sa mai semneze imputernicirea Ioanei Morar pe functia de director adjunct la ANP, desi aceasta este cunoscuta ca un psiholog cu vechime in ANP si cu o inalta pregatire profesionala. Pentru ca asa a vrut ea, doamna Pruna.

Sursele mele spun ca doamna Pruna a informat conducerea ANP de acest refuz, spunand ca a gasit ea un „expert, un om cu expertiza internationala”. Si uite-asa, peste noapte, ANP s-a trezit cu marele „expert” Dan Halchin infipt in coasta directorului general Catalin Bejan. Desigur, pentru acest Halchin, pozitia de adjunct pare a fi doar treapta de pe care trebuia sa paseasca triumfal spre functia de sef plin. Dar cum sa se faca „macovizarea” asta deplina astfel incat sa nu se vada de la o posta? Simplu. Prin dezlantuirea scandalului cu cartile scrise in penitenciare, in luna ianuarie a acestui an. Iar acest „bolovan” a fost rostogolit de ministra Pruna, fortand implinirea a ceea ce se cheama azi „suspendarea” prevederii legale de a beneficia de scaderea din pedeapsa a celor 30 zile/carte pentru liberarea conditionata a unui detinut, suspendare data prin ordonanta de guvern pana in septembrie 2016. Pe fondul acestui scandal umflat artificial pana la elaborarea acestei solutii aberante, Pruna a cerut inlocuirea lui Catalin Bejan din fruntea penitenciarelor. Era momentul in care planul impunerii adjunctului Halchin putea fi dus pana la capat.

Va veti intreba cine este acest Halchin. Pe scurt, un personaj despre care se stie in sistem ca are protectie PNL-ista inca de cand a pasit in zona Penitenciarelor si a avut si o ascensiune extrem de suspecta in timpul ministeriatului Monicai Macovei. Asa se face ca, pe timpul mandatului de sef ANP a lui Dumitrascu (macovist pur sange), subofiterul de la Penitenciarul Tulcea a intrat in corpul ofiterilor si a fost uns rapid sef de Penitenciar la Arad. Acolo, activitatea lui Halchin ca manager a culminat cu conflictul major pe care l-a avut cu liderul sindical „Pro Lex”, Viorel Flonta pe care, suparat ca l-a reclamat conducerii ANP, l-a trimis in fata comisiei de disciplina.

Daca va uitati prin CV-ului domnului Dan Halchin veti fi, la prima vedere, impresionati nevoie-mare... Pe scurt, dupa ce a ajuns rapid, din simplu agent, mare ofiter in 2006, in acelasi an i s-a dat pe mana conducerea Penitenciarului Arad. Iata cum „expertiza” de agent te face mare manager peste noapte. Sau e vorba de propteli?

Halchin s-a specializat profund in „securitate” si „calsificate”, sustinandu-si doctoratul (2008-2013) fix la Academia Nationala de Informatii „Carol I”. Asadar, domnul Halchin are doctorat in Informatii. Din 2012 pana in 2015, domnul Halchin s-a invartit prin strainataturi sub eticheta expert UE in Kosovo, „expert ONU” in Libia si „workstream manager, Marea Britanie”. Oooau! Mai sa te minunezi, nu alta!

Dupa acest periplu international de mare „expertiza internationala”, in 2015, a revenit frumusel in patrie, pe post de functionar de securitate. Tot la Penitenciarul Arad, prima sa „iubire” din cariera ofitereasca.

Si iata cum, tot in 2015, dupa ce s-a ocupat un pic cu informatiile clasificate, Halchin a ajuns favorit al doamnei Pruna pentru scaunul de adjunct la ANP. Exista voci care spun ca, odata instalat in ANP, desi nu are grad de chestor cum cere functia pe care o ocupa azi, ci doar de capitan, Halchin nu face altceva decat ce-a invatat ca functionar de securitate, adica e cu ochiul si timpanul pe tot ce misca si ce aude. Daca raporteaza si cui raporteaza, asta nu mai stie nimeni... Apropos, pentru Halchin nu a fost nevoie sa fie chestor intrucat la ANP poate ocupa functie de conducere orice persoana (ofiter) chiar daca are doua-trei grade mai putin decat cere functia doar cu aprobarea ministrului!

Avand in fata acest tablou, nu pot sa nu ma intreb ce se va intampla cu tarisoara asta in acest an al Maimutei de Foc? De la doamna ministru Pruna sigur nu vom afla, pentru ca trateaza jurnalistii cu un sictir rarait pe care oricat si-ar dori, nu-l poate ascunde. In rest, Justitia e ca varza de Bruxelles care, in fierbere, degaja acel miros pestilential de care aminteam in introducere. Aceasta este, in rezumat, chintesenta Justitiei tehnocrate.

Comentarii

# Nastasescu date 4 February 2016 14:55 +11

De parca ar fi singurul cu o ascensiune fulminanta in acest sistem. Sotia presedintelui sindicatului SNLP a ajuns dintr-o salariata civila nu mai putin de director adjunct la Jilava. Ea a fost imputernicita,,fara numar, fara numar'' pana acu ceva timp cand un muritor de rand a indraznit sa se inscrie la examen pe acest post. Am serioase indoieli in ceea ce priveste simulacrul de concurs, castigat ghiciti de cine? Normal ca de sotia liderului de sindicat.

# hobiectiva date 4 February 2016 15:11 +2

dar are o pagina bestiala, ce mai https://halchindan.wordpress.com/dan-halchin-cfsp-medal-ceremony/ am auzit pe undeva, nu stiu daca e adevarat, ca medalia cu care se lauda experimentatul international se acorda pur si simplu si automat dupa 30 de zile pe post. Cu alte cuvinte: te-ai dus la birou in prima luna - pac, ai medalie. Common Foreign and Defense Policy Medal din partea  Înaltului Reprezentant al Politicii Externe a Uniunii Europene, d-na Chaterine Asthon. :-))))))) WTF, simtul ridicolului unde esti? hm... Dar e vorba de CFDP sau de Common Security and Defence Policy (CSDP), sau de Common Foreign and Security Policy (CFSP)? Sau nici el nu stie ce tip e importanta medalie? Sau o combinatie de acronime? :-))) Cand nu esti sigur de acronime, combina-le, nu are cum sa fie gresit. E ca la tocanita sau la Stroganoff 

# Hurugiu date 4 February 2016 17:27 -1

Dupa mintea ta WTF seful misiunii general cu 4 stele sta langa fiecare dintre cei care au 30 de zile vechime.. Ne pui si noua o fotografie "ridicola" cu dumneata aflat intr-un moment similar al carierei tale fulminate? Pardon daca ai asa ceva WTF :)))). Cat priveste CSDP/CFSP, mai pune mana si citeste tratatul de la Lisabona. Il cunosc pe Halchin, inca de pe vremea cand era la Tulcea. Om serios, ambitios si fara proptele. Dar invidia racaie. Despre Bejan chestorul saracu de el care a dat drumul pe usa din dos la smecherii din puscarii poate ati vrea sa scrieti despre prietenia la catarama cu Borcea si cu majoritatea clanurilor interlope din Constatnta. Dar revenim. Nici o problema ...

# Anonymous date 4 February 2016 17:39 -1

Cand ai zis fara proptele banuiesc ca nu l-ai avut in vedere si pe Puiu Hasoti? Hai sa fim seriosi, cei din sistem stim cine l-a facut director pe Halchin, stim cine era DGA atunci, stim cine l-a trimis ulterior cica expert. Ati innebunit cu Bejan si lucrarile stiintifice. :))) Vinovati sunt politicienii ce au modificat legea in 2006 si cei din Ministerul Justitiei care de doi ani tin in sertar Regulamentul de aplicare! Iar faza cu Borcea este inflamata artificial de ministra Pruna in conditiile in care inca din noiembrie 2014 Serviciul Inspectie Penitenciara al ANP a constatat abuzurile de la Poarta Alba. Ea tipa ca uite ce se intampla, dar se bazeaza pe ceea ce a constatat chiar ANP. Iar urmare a acestor constatari directorul de la Poarta Alba este in Parchet. 

# Anonymous date 4 February 2016 17:43 -6


Citeza pe Hurugiu
Il cunosc pe Halchin, inca de pe vremea cand era la Tulcea. .
Din exprimarea ta se intelege ca il cunosti inclusiv dupa ce nu a mai fost la Tulcea. Daca il cunosti din perioada Tulcea cand era agent, fie esti ruda cu el, fie aveti acelasi protector Puiu Hsoti. Iar faptul ca il cunosti si din perioadele ce au urmat, ma uimeste, ca doar nu sunteti siamezi. Cunoscand sistemul nostru penitenciar, imi este greu sa definesc o relatie profesionala ce ar face doi oameni sa se cunoasca profesional din mai multe ipostaze: supraveghetor, director, ofiter IC, "expert ONU", ofiter IC, director general adjunct.

# Plimbarea lui Cristi date 4 February 2016 18:35 +4

Domnu' anonim nu vrei sa te tai putin sa iesi in evidenta? Dumneata ai impresia ca esti singur in "sistemul nostru"? Stai linistit este limpede ca iti este greu "sa definesti", inclusiv propria persoana daca te intreaba cineva. Si eu pot vorbi pt. ca il cunosc personal, am mancat din aceiasi strachina (daca iti este familiar termenul) iar tu vorbesti din auzite. Pe chestorul Bejan facut la apelul bocancilor de cazanciuc poti sa ne spui ce-l recomanda? Imprumutul de 28.000 de Euro facut in banca cand a cotizat la PSD Constanta? Sau clanurile interlope Saceanu si Fratii? Ia intrebati-l pe Bejan cand era director la Poarta Alba cu cine juca poker in Dacia pe Alexandru Lapusneanu?

# hobiectiva date 5 February 2016 10:59 -7

Dane! Pe site apare ca e vorba de medalie Common Foreign and Defense Policy (CFDP). Deci acum fii atent, CFDP nu exista! Exista ori Common Security and Defence Policy (CSDP), ori Common Foreign and Security Policy (CFSP). Nu CFDP! Poate mai citesti tu prin tratat. Sau, poate modifici pe site. Iar la faza cu pozele pe care le face seful misiunii, da, dupa inmanarea medaliei, face cu toti cei care vor din cei cu 30 de zile pe post. Ca asa e frumos, normal si de bun simt. Sa te lauzi aiurea si sa prezinti o imagine distorsionata cu privire la conditiile in care ai primit medalia, lasa de dorit, daca e sa ma intrebi pe mine. 

# unul din lumea cea mare date 4 February 2016 15:34 +1

pas cu pas se introc lucrurile bine facute din timpurile lui draghici,visinescu si ficior!!!!!

# habarcadabra date 4 February 2016 16:21 -6

Daca domnul HalChin, Doctor in informatii, o fi fost bagat expert fruntas la penitenciare,inclusiv pe filiera MISA, n-as avea niciun motiv sa ma mir ca se cauta potriviri inclusiv de nume ale persoanelor bagate in fata, ca sa corespunda anumitor idealuri macoveico-bivolare-securistice- abramburistice in materie de hocuspocuspreparatus in tot ce tine de justitia romaneasca. Se stie ca sectantii, inclusiv cei integrati in absolut,pot fi usor de controlat.

# Rita date 4 February 2016 16:57 +11

Si Morar tot asa a ajuns o mare "experta', pe pile si ea, adusa de un director ANP-resurse umane numit IFTINCA, dina celasi penitenciar in care a lucrat ea. A simulat un concurs, singura candidata, dar experta, a luat. Ce-a facut experta? A nascocit tot felul de tampenii in penitenciare, chipurile activitati de reeducare; festival de teatru, activitati artistice, ea crede ca in puscarii marea majoritate a puscariasilor sunt artisti. Programele concepute sunt pentru persoane cu nivel intelectual peste medie, nu analfabeti si oameni care n-au citit in viata lor o carte. Asta este si experta Morar. A scazut cumva recidiva cu madam Morar la reintegrare , cu stategiile ei pompoase dar ineficiente? Din pacatae NU. Multi care lucreaza la reeducare vad cat de ineficiente sunt demersurile pe care le-au nascocit ei si pe care suntem obligati sa le facem Sistemul penitenciar nu are experti in educatie.

# Jorj date 5 February 2016 08:02 -15

Este chiar laudabil faptul ca a initiat desfasurarea de activitati artistice in penitenciare.Fiind psiholoaga, a realizat rolul benefic al terapiei prin arta.Dintre toti detinutii care sunt "internati" in centrele de detentie, or fi existand si un numar de artisti, cu talente naturale latente si neexplorate,deci, inca nedescoperiti. Fie numai pentru acestia, demersul este pozitiv, chiar daca munca artistica nu este recompensata inca prin zile de reducere a pedepsei. Este mai bine sa fie lasati sa se abrutizeze in conditiile dure din penitenciarele romanesti? In alte penitenciare de pe Glob se si danseaza: https://www.youtube.com/watch?v=mKtdTJP_GUI

# Salariat ANP date 4 February 2016 17:00 +23

A trebuit sa faceti dvs. acest articol sa incurcati planurile cu privire la A.N.P. In mod sigur nu o sa reusiti, pana de Paste conducerea A.N.P. va fi formata din: Halchin Dan - director general, Batinas Ioan - director general adjunct, Chis Horia - director general adjunct. Stef Marius - director DPCT (spionii). Sforar sef: Dumitrascu Sorin (cel ce plange de 2 luni dupa unul din cele 3 posturi: secretar general adjunct, director general adjunct in A.N.P. sau consilier M.J./A.N.P.)

# Alternative sociale date 4 February 2016 18:13 +17

Morar si Bejan au lansat aceste activitati de prost gust gen festivaluri, olimpiade si alte aiureli care consuma timpul si energia personalului de la reeducare. E un haos pe care ei nu vor sa il recunoasca, personalul care lucreaza direct cu detinutul suporta presiuni uriase, din partea tuturor (detinut, sef, alti colegi), iar ei se lupta pentru putere, fara sa aiba habar de ce se intampla cu adevarat. Ei au pus accent pe imagine, un fel de bagat gunoiul sub pres....crezand ca un festival de teatru cu detinuti ii va face pe oamenii de rand sa se simta in siguranta pe strada...

# John de targsor date 4 February 2016 18:14 +12

cand vine stancovici aci , la Targsor i director ? !!Asa se zice <img src=ops:' /> , apai eu zic sa ramaie acolo ca nu prea vrem caprari :o , toti care au venit de la ploiesti (oamenii lui ) sunt caprari de meserie ! :P

# Olteanul cel de jos date 4 February 2016 19:37 -1

Bun articol stimata doamna !!! Dar ar trebui sa se știe si de cumetriile din ANP.... Domnul Burcu Bogdan făcut șef serviciu peste noapte la prevenire... Fără Știrea doamnei ministru pentru ca sigur nu i ar fi aprobat.. Un mic artificiu dat prin decizie zilnică dar la ziua de salariu se pricopsește cu o căciula de bani.... Bani câștigați prin somn si atât ca la pregătire e praf...

# Marcos date 4 February 2016 21:01 -4

Acest Halcin a fost un "chin" atat pentru cei di Penit, Tulcea cat si pentru cei din Penit. Arad.A "coborat de pe gard",adica din foisorul de paza direct in scaunul de director de penitenciar.A fost facut ofiter ilegal, deoarece nu a dat nicun examen pentru grad.El a dat examen pentru functia de director si trebuia sa ramana la gradul pe care l-a avut.Aveti grijas ca va cam pacaliti. Locul de director generql este pentru Dumitrascu, nu pentru Halchin.El se multumeste cu cel de adjunct.

# Fara scapare date 4 February 2016 21:46 +12

Esti departe amice, Cristi!! Unde-i Cristi?? :eek: :eek:

# DODI date 4 February 2016 22:08 -3

De unde naiba scoate ciolanis asemenea ”tehnocrați”: PRUNĂ (care nu poate fi serioasă decât 5 minute cât uită de credit, după care se enervează iar) care l-a promovat pe HALCHIN (care sperăm că nu va duce ANP în așa HAL încât să fie un CHIN să-l reparăm!)

# silvia date 6 February 2016 01:36 +2

Cat de buna afost D-na Ioana Morar la ANP ca psiholog, refuz sa ma pronunt ca nu am datele necesare (dar trebuia sa implementeze un regim mai corect in semnarea eliberarilor inainte de termen pt buna purtare( ce libertati au in asa fel incat sa poata sa nu se poarte bine, decat in cazuri ca la Borcea cand se plateste gras si faci ce vrei)dar pot spune ca am o idee pt. noua numire a unui "doctor in informatii".Daca legam plangerile Rusiei de atacurile cibernetice ca venite de la americani, ca toate informatiile despre statele europene au fost vandute de Germania la americani, ca noi ne-am procopsit cu chiriasi(proprietari mascati) americani si mai avem si f. tineri buni in spart coduri, toate la un loc  raportate la locul de munca al sotului D-nei Pruna in armata americana fac necesara si justificata numirea unui doctor informatician la ANP

# deos date 6 February 2016 20:24 +1

FLEOSC, Silvio! Balta e plina de serpi, calca cu grija!

# stelu date 7 February 2016 21:50 -4

doamna ministruPearja nu este deranjata de disparitia dosarului Bechtel ???

# imun/teanu date 8 February 2016 10:02 -4

Dna. Pruna are mari datorii la banci. De la Lefoi la varzuta la Lefuta, la noi, la varzoi (pute murat!) [din lac in put] nu are cum plati. Decat...ori, ori! I le plateste altcineva? Ii fac EI rabat bancile amanand, aceleasi care pe oameni ii jupoaie de tot si prin "extensie". Este normal sa avem o dilema? Domnia sa sigur nu are. Are nsa postu "in asteptare". Neocupat deci. Adica nici de fapt necesar, ca si celelalte din guv. dlui. Soros. Or fi si multe la fel in micuta varzuta?

# Un ANGAIAT date 8 February 2016 22:28 -2

Stimata doamna, ar fi interesant sa descoperiti care a fost scopul vizitei domnului Dumitrascu la ANP in biroul domnului Halchin. Interesant ar fi sa descoperiti si de catre cine a fost insotit . Pe surse se spune ca ar fi incercat sa resolve un candidat care a picat la examenul psihologic si care e omul lui de casa .

# RUAT date 9 February 2016 12:45 +6

stimata doamna, daca aveti curaj intrebati-l pe dl. Bejan cum a obtinut gradul de chestor de penitenciare fara a da vreun concurs si fara a fi avut un titlu de doctorat? are la Braila un post liber de director poate il da acolo dna PRUNA. :lol: sau cum l-a transferat de la penit. GALATI la sectia de smecheri VALU LUI TRAIAN pe detinutul PACURARIU a carui sotier este la REALITATEA TV.

# DAN date 9 February 2016 18:19 -4

Daca este adevarat ,sa-i fie rusine d-nei Perja.Poate ca se va gandi totusi la vreo Lege a amnistiei si a gratierii pentru pedepse mici pentru ca asa cum a aratat Avocatul Poporului sunt suprapopulate inchisorile....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva