18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ORIBILA COMPLICITATE – Bunicul Luizei Melencu acuza: „Banila acopera adevaratii faptasi – procurorii care nu si-au facut datoria... Sunt complici la crime... Sa fie aspru pedepsiti! Asta e dovada ca in 2014 nu si-au facut datoria. Au fost atatea dovezi si in 2014, si multi complici ai lui Dinca au ajuns la cate o amenda penala... Au multa impertinenta si nesimtire... DIICOT ne-a tradat increderea. Sa fie desfiintat, sa fie ras!”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 September 2019 11:20
Vizualizari: 10210

Procurorul-sef al DIICOT Felix Banila (foto 1) trebuie sa dea socoteala pentru felul in care acopera anchetatorii din subordinea lui care nu stiu cum sa musamalizeze mai bine cazul Caracal. Este principalul mesaj transmis vineri, 6 septembrie 2019, de catre Stelian Iordache (foto 2 stanga), bunicul Luizei Melencu, una dintre cele doua fete rapite de Gheorghe Dinca.


Intr-o interventie la Antena 3 avuta imediat dupa conferinta de presa a lui Banila, bunicul fetei a spus cu subiect si predicat ca procurorii DIICOT care se ocupa de cazul Caracal „sunt complici la crime”. Stelian Iordache a dat ca exemplu relatarea avocatului Tonel Pop. Mai precis, aparatorul familiei Melencu a sustinut ca anchetatorii au incercat sa-l saboteze pe avocat la tot pasul atunci cand acesta incerca sa-i adreseze intrebari lui Gheorghe Dinca.

Si mama Luizei, Monica Melencu (foto 2 dreapta), a fost dezamagita de declaratiile lui Felix Banila, femeia subliniind ca seful DIICOT bate apa-n piua, neoferind nicio informatie relevanta.

Redam principalele afirmatii facute de familia Luizei Melencu:

Stelian Iordache: Nu, n-avem incredere in acel mincinos, in acel escroc (n.r. in Gheorghe Dinca). Nu! Luiza traieste!

Reporter: Care a fost prima greseala pe care a facut-o procurorul in momentul declaratiei?

Stelian Iordache: Domnul Banila acopera adevaratii faptasi – acei procurori care in realitate nu si-au facut datoria. Acei procurori trebuie trasi la raspundere. Sunt complici la crime!

Reporter: Ati avut ceva de spus in momentul in care dansul (n.r. Felix Banila) a spus ca ati sesizat pe data de 15 [aprilie 2019].

Stelian Iordache: Nu pe 15. Noi pe data de 14 [am sesizat]. Si Luiza n-a plecat benevol. Deci domnul procuror sa fie foarte atent la afirmatiile pe care le face! A facut foarte multe greseli in declaratia pe care a dat-o. Noi, la doua ore dupa ce a disparut Luiza (duminica, pe 14), am dat telefon la 112. Nu pe data de 15!

Reporter: Practic, la ora actuala, din ce ati vazut si dumneavoastra, din declaratiile domnului procuror, singurele dovezi ca Luiza nu ar mai fi in viata sunt declaratiile lui Gheorghe Dinca.

Stelian Iordache: Da. Trebuie sa cerceteze in continuare si sa puna presiune asupra lui Dinca, asupra celor care nu si-au facut datoria.

Reporter: Ce va face sa credeti ca Luiza este inca in viata?

Monica Melencu: Am primit ceva concret? Ne-a zis cineva ceva oficial? Asta a zis si prima data: ca e aruncata in Dunare, ca e aruncata in Olt, ca e in liziera... Noi oficial n-am primit nimic.

Reporter: Spuneti-mi, va rog, cum schimba pentru dumneavoastra lucrurile faptul ca acum a fost introdus in dosar si numele sotiei lui Gheorghe Dinca.

Stelian Iordache: Nu ne incalzeste cu nimic. Trebuie sa ne caute fata in alta parte. Eu am convingerea mea ca fata noastra traieste. Sa caute, sa faca cercetari acolo unde trebuie! Sa caute acei nemernici, acei procurori care nu si-au facut datoria! Sa fie aspru pedepsiti! Asta e dovada ca in 2014 nu si-au facut datoria si uitati unde am ajuns! Au fost atatea dovezi si in 2014, si multi complici ai lui Dinca au ajuns la cate o amenda penala. Nu e posibil asa ceva, dragi romani. Nu e posibil! Suntem mintiti, suntem tradati de aceste organe incompetente!

Reporter: De ce credeti ca au iesit procurorii abia astazi? Au trecut totusi atatea zile de cand s-au retras din casa din Caracal.

Stelian Iordache: De ce? Sa acopere urmele celor vinovati, ale acelor functionari care nu si-au facut datoria. Sunt platiti, au masini, au tot ce le trebuie. Dar au multa impertinenta si nesimtire. (...)

Reporter: A fost ceva din ce ati auzit acum la televizor, din declaratia domnului procuror, ce nu stiati pana acum? A spus ceva nou?

Stelian Iordache: Absolut nimic! Tot ce am aflat am aflat de la dumneavoastra, din presa. Aici nu s-a spus nimic real. Aici a fost o inducere in eroare. Ne-au mintit tot timpul. Ca dovada: si acum, in conferinta de presa pe care a facut-o, domnul Banila n-a spus nimic, n-a scos nimic in relief.

Reporter: Care este mesajul dumneavoastra? Ce le transmiteti autoritatilor?

Stelian Iordache: Sa ne caute fata, sa ne aduca fata acasa! Luiza traieste, Luiza e undeva. Trebuie s-o caute, sa-si faca datoria. (…) Dumneavoastra, presa, ati fost adevaratii eroi. V-ati luptat cu adevaratii vinovati – cu acest DIICOT care nu si-a facut datoria. Noi am crezut ca sunt oameni cu carte, oameni cititi, dar ne-au tradat. Ne-au tradat sentimentele, ne-au tradat increderea. Nu mai avem incredere in acest DIICOT. Sa fie desfiintat, sa fie ras!

Reporter: Aveati intrebari la care sperati sa obtineti raspunsul astazi si nu l-ati obtinut?

Stelian Iordache: N-am obtinut nimic. Concret, nu s-a spus nimic. Numai baliverne, numai minciuni. (...)

Monica Melencu: Noi vrem un raspuns oficial: da sau nu.

Stelian Iordache: Aici sunt implicati foarte adanc, incepand de la Ministerul de Interne si multi alti complici. Domnul Banila n-a spus nimic concret. Numai abureala, numai minciuni a spus.

Reporter: Dar in toata perioada asta in care s-au facut perchezitii acolo, la locuinta lui Dinca, si s-au ridicat probe, cu dumneavoastra au mai luat legatura oamenii din ancheta, sa va spuna ce probe s-au mai ridicat, daca au indicii despre Luiza? V-a contactat cineva?

Monica Melencu: Nu.

Stelian Iordache: Absolut nimeni. Ne-au tratat cu indiferenta – parca nici n-am fi existat. Parca Luiza nu ne-ar fi apartinut.

Reporter: Si astazi asteptati aceste raspunsuri cu sufletul la gura. V-ati gandit ca poate astazi este o zi in care se va elucida o parte din acest mister. Ce asteptari ati avut pentru astazi?

Stelian Iordache: Sa spuna lucrurilor pe nume. Dar nu s-au spus lucrurilor pe nume. Am fost mintiti cu nerusinare. Treziti-va, natie, popor roman, sa nu mai fim condusi de acesti nemernici! Vrem date concrete, date reale. Numai minciuni ni s-au spus.

Reporter: Care sunt datele concrete pe care le aveti acum?

Stelian Iordache: Numai ce am vazut la dumneavoastra, in presa, si ce ne-a spus domnul avocat.

Monica Melencu: Concret, n-au zis nimic: nici ca-i vie, nici ca-i moarta.

Reporter: Avocatul ce v-a mai transmis dupa ce ieri a fost audiat atatea ore la rand lui Gheorghe Dinca?

Monica Melencu: Ca este foarte dezamagit de intrebarile care i s-au pus de catre domnul procuror.

Stelian Iordache: Au lucrat cu dansul (n.r. procurorii cu avocatul) la intimidare. Tot timpul dansul punea o intrebare si procurorii adaugau, il completau pe Dinca. Vinovatii sa-i caute in alta parte! Acei nemernici care nu si-au facut datoria sa fie aspru pedepsiti! Nu merita denumirea de 'procuror' sau 'judecator'. Sunt partasi la crima si la traficul de persoane. (…) Mai fac o data afirmatia: Luiza n-a plecat de bunavoie. Deci domnul Banila sa retracteze! Il dau in judecata.

Reporter: A plecat in acea zi de acasa pentru a scoate niste bani?

Monica Melencu: Da. Luiza a plecat sa scoata bani.

Reporter: La asta s-a referit, probabil, cand a spus ca a plecat de bunavoie: ca fata a plecat de acasa sa-si rezolve niste treburi.

Stelian Iordache: E o diferenta intre a pleca sa-si rezolve niste probleme si a pleca cu acel nemernic sau acel rapitor, traficant”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 8 September 2019 11:54 +17

in sfirsit prostimea incepe sa realizeze cum este cu CASA ORORILOR(justitia).cazul caracal o sa fie piatra de git pentru PROSTUL NATIONAL DE LA COTROCENI. SI AU INCEPUT SA IASA EVIDENTE, dcespre ,,anticoruptia din mermelica- v/am spus eu ca pe noi NE/A COSTAT MAI SCUMP ANTICORUPTIA DECIT CORUPTIA IN SINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

# ubu date 8 September 2019 13:17 +1

traiasca procurorii vesnici in frunte cu toarsu banila

# steluta date 8 September 2019 20:17 +2

Bănilă Prepeleac

# ioan date 8 September 2019 13:32 0

Cei doi au devenit vedete tv.Seful diicot.......Vai noua,natie!

# Rory date 8 September 2019 13:48 +6

DIICOT ESTE INSASI MAFIA. DIICOT este vinovat de toata mafia care este in Ro in toate institutiile justitie politica si SRI. DIICOT protejeaza mafia ( bineinteles doar pe cei care" lucreaza" in cardasie cu DIICOT, primind SPĂGI grase si alte avantaje cum ar fi prospaturi din aceste activitati infractionale). TOATA JUSTITIA IN RO SE FACE DOAR PE ŞPĂGI. MAFIOTII IAU ACHITARE, NEVINOVATII IAU CONDAMNARE. DIICOT SI SRI SUNT UN PERICOL PT SIGURANTA NATIONALA,ACESTE INSTITUTII TREBUIE RASE DIN TEMELII

# Pintea date 8 September 2019 15:11 +8

Bănilă nu poate face minuni, dar poate face un control intern, pentru ca structurile teritoriale DIICOT sant impînzite de bande infractionale care nu fac ni-mic! Sant fosti ofiteri judiciari deveniti acum procurori DIICOT, impotenți care pozeaza in familisti si apărători ai legii, cu salarii de 15.000 lei, care se manjesc si cu bani de la infractori! Insa cetatenii din Caracal, de cand au auzit de aceste orori, ce-au facut? Au iesit in strada sa strige? I-a auzit cineva? Stiu politistii/procurorii de frica cetateanului? Nu, ei stiu numai de frica interlopilor! Un orasel intreg nu se poate rascula impotriva unor grupuri de intrelopi care le domina orasul si le fura copiii?? Ies in strada pt o lege si nu protesteaza impotriva atrocitatilor? Atunci sa astepte dreptatea...institutional. P.S. Pe str. Campia Islaz din Craiova, cică este o secție de politie, bestia acolo s-a dus, la instrucție.. e si un camin de fete, asa ca sant si camere de supraveghere, numai sa fie cautate.

# imun/teanu date 8 September 2019 17:15 +2

Politistul Pistol minte. Discutia 20 de min. cu Alexandra e si asa si "asa". Cu atentie la "asa", bagate de el (s-ar vedea cartografic ca fata nu putea vedea tot ce-a spus el). Omis insa, el caracalean, sa nu-i fi spus fata de "dig" si de numitul "cartier"? Cu cateva zeci de case, de reperat si vizual printr-un raid din masina. Aici ATENTIE ! I-a sus (a spus el), in curte, de nuc (pomul)! Din cateva zeci de case cate cu si nuc in curte! /doar cateva, poate. Asa ca inainte ca domnul criminal Dinca sa se intoarca (dupa orarele demonstrate teterminat) Alexandra putea fi salvata. Ori lipsa de cerebel crasa, ori nu i se puteau incurca "retelei" afaceri.

# Am zis demult: PITICOT e Mafia ! date 9 September 2019 16:34 +2

Jos sistemul securist , creat de Basescu+Macovei+Stanciu+Coldea+Kovesi+Tarcea+Maior ! OPrea, Udrea, VIdeanu, de asemenea inchisi . Romani ganditi-va dracului ca fetele ale puteau fii copii vostri , sau surorile sau nepoatele voastre ! Treziti-va odata , putorilor ! :eek:

# nae din dealul feleacului date 12 September 2019 06:11 0

Stimatii mei concetateni,daca D-iile Voastre credeti ca acest Banila(Danila Prepeleac!)este procuror si mai cu seama sef la DIICOT(Antimafia)va inselati amarnic.Amintiti-va de o sefa la aceeasi structura,Alina Bica,care spunea despre ea"chiar stie drept"!Rezultatul:Antimafia(DIICOT)este seful Mafia!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva