4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANIOGLU SI GULUTANU, SALVATE DE ICCJ A DOUA OARA – Judecatoarele supreme Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra-Monica Duta si Maria Hrudei au desfiintat o alta decizie a CSM de excludere din magistratura a judecatoarelor CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu. ICCJ a respins actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 October 2023 15:50
Vizualizari: 3081

Inca o hotarare de salvarea a judecatoarelor Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost pronuntata de Inalta Curte. A doua in aceeasi zi.


 

Judecatoarele Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra-Monica Duta si Maria Hrudei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, luni, 30 octombrie 2023, recursul formulat de judecatoarele Panioglu si Gulutanu impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nr. 27J din 15 decembrie 2022, pronuntata in dosarul disciplinar 26/J/2022, prin care cele doua fusesera excluse din magistratura pentru comiterea abaterii disciplinare constand in “exercitarea functiei cu rea-credinta” (art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, actuala Lege 303/2022). ICCJ a dispus casarea hotararii CSM, si in rejudecare a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara.

Decizia este similara cu cea din primul dosar in care, tot luni, 30 octombrie 2023, au fost salvate Panioglu si Gulutanu, fiind pronuntata de acelasi complet format din Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra-Monica Duta si Maria Hrudei (click aici pentru a citi). Diferenta e ca in cel de-al doilea caz au existat opinii separate in sensul retrogradarii in grad profesional a lui Panioglu si Gulutanu, si ca in primul caz solutia a fost pe procedura, nu pe fond, in sensul constatarii nulitatii absolute a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara.


Prezentam minuta deciziei ICCJ nr. 231 din 30 octombrie 2023 (dosar 462/1/2023):


“Cu unanimitate: Respinge recursul declarat de recurentele-parate Panioglu Daniela si Guluţanu Alina-Nadia impotriva incheierii din 8 decembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 26/J/2022. Admite recursul declarat de recurentele-parate Panioglu Daniela si Gulutanu Alina-Nadia impotriva hotararii nr. 27J din 15 decembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 26/J/2022. Cu majoritate: Caseaza hotararea si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata. Definitiva. Cu opinia separata a doamnelor judecator Maria Hrudei si Adina Oana Surdu, in sensul Casarii, in parte, a hotararii nr. 27J din 15 decembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 26/J/2022 si aplicarii paratelor a sanctiunii disciplinare constand in retrogradarea in grad profesional, prevazuta de art. 100 alin. (1) lit. d)1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza I din acelasi act normativ”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM din 15 decembrie 2022:


“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

Comentarii

# Ba , intreb si eu - nu dau cu parul : date 30 October 2023 20:10 0

aici nu mai trebuie respectata paritatea barbati/femei ? Ar putea sa se numeasca mai-degraba Pescaria-Suprema :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva