21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PARTENERA DE NADEJDE, ZBURATA DE LA INM – Iata hotararea prin care CSM a dispus incetarea calitatii de formator la INM a fostei sefei ICCJ Livia Stanciu: “S-au avut in vedere datele cu privire la activitatile desfasurate si ultimele evaluari obtinute... Directorul Institutului a analizat activitatile desfasurate de formatorii colaboratori pensionati si ultimele evaluari obtinute de acestia si a constatat ca unii dintre acestia nu au mai colaborat activ cu Insitutul” (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 January 2019 13:42
Vizualizari: 10153

Consiliul Superior al Magistraturii a facut publica hotararea Plenului prin care s-a dispus incetarea colaborarii dintre Institutul National al Magistraturii si fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu (foto), in prezent judecatoare CCR, functie cu care a fost rasplatita de Klaus Iohannis. Desi INM a sustinut ca motivul intreruperii relatiei cu Livia Stanciu l-ar fi constituit dorinta acesteia din urma, care ar fi explicat ca nu mai are timp si pentru calitatea de formator, in hotararea CSM nu se aminteste absolut nimic despre acest aspect.


Astfel, in Hotararea Plenului CSM nr. 1094 din 19 decembrie 2018, sunt explicate motivele pentru care s-a dispus incetarea colaborarii INM cu Livia Stanciu, dar si cu alti fosti magistrati. Concret, prin adresa nr. 1/4976/26.11.2018, directorul Institutului National al Magistraturii, fosta judecatoare ICCJ Cristina Rotaru, a transmis CSM propunerea de incetare a calitatii de formator a mai multor persoane, printre care si Livia Stanciu. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca unii dintre acestia nu au mai colaborat activ cu INM:

Pentru luarea acestei masuri, s-au avut in vedere datele furnizate de departamentul de formare formatori cu privire la activitatile desfasurate de formatorii colaboratori pensionari si ultimele evaluari obtinute de acestia. In acest context, directorul Institutului National al Magistraturii a analizat activitatile desfasurate de formatorii colaboratori pensionati si ultimele evaluari obtinute de acestia si a constatat ca unii dintre acestia nu au mai colaborat activ cu Institutul, in cadrul activitatilor de formare initiala, continua sau in comisiile de examene si concursuri, astfel ca, in temeiul art. 39 alin. (1) si (5) din Statut, a inaintat propunerea de incetare a calitatii de formator pentru persoanele mentionate mai sus.

Potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) din Statutul personalului de instruire al Institutului National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea nr. 914/2018 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, incetarea calitatii de formator, respectiv coordonator de practica are loc in cazul revocarii, demisiei, decesului, respingerii solicitarii de reluare a activitatii dupa suspendare, pensionarii (in cazul coordonatorilor de practica, precum si in cazul formatorilor carora le-a fost respinsa continuarea activitatii) sau in cazul intervenirii oricarei alte cauze de imposibilitate permanenta de exercitare a calitatii de formator, respectiv coordonator de practica, iar potrivit art. 39 alin. (5), decizia directorului Institutului National al Magistraturii prin care s-a propus incetarea calitatii de formator, respectiv coordonator de practica, se inainteaza spre aprobare Consiliului Superior al Magistraturii”.

Asa cum se poate observa, Livia Stanciu este bagata la pachet cu alte persoane fata de care s-a dispus incetarea colaborarii cu INM. Hotararea CSM nu indica in mod concret motivele retinute pentru fiecare dintre acestia care au dus la intreruperea relatiilor cu INM. In aceste conditii, ne intrebam daca Livia Stanciu face parte dintre cei care nu au mai colaborat activ cu INM, avand in vedere tocmai explicatiile Institutului conform carora nu s-a mai solicitat aviz de mentinere a fostei sefe ICCJ in calitatea de formator dupa ce aceasta a anuntat ca nu mai are timp sa participe la asemenea activitati.

Prezentam hotararea CSM prin care s-a dispus incetarea calitatii de formator colaborator al INM pentru fosta presedinta ICCJ Livia Stanciu:


Comentarii

# ^^ date 25 January 2019 14:23 +5

Pai si Lancranjan, doamna Rotaru?

# intrebatoru date 25 January 2019 19:30 +1

Dar taica Lazar mai formeaza?

# DODI date 26 January 2019 19:43 +1

Coliva stanciu nu era FORMATOR ci TURNĂTOR la noua securitate. Este și motivul pentru care lingăiul ciolanis a promovat-o la CCR. Aplicând principiul iederii (numai târându-te, te poți înălța) și aplicîndu-l la fesele lui hăhăilă și ciolanis coliva stanciu vrea să pună coliva și pe CCR cum a pus pe ICCJ. Doar că acolo, prin cunoștințele sale profesionale, este la nivelul femeii de serviciu. Același IQ, aceleași gusturi (de prafuri) și aceleași apucături (coada măturii).

# IOVAN date 25 January 2019 18:38 +3

In perioada  2010-2018 numai politistii au fost admisi la INM. NU este curios????Nu intereseaza oare pe nimeni ca acesti ticalosi si-au format o armata de SLUGI  care RASPUND la comanda? MINISTRUL  justitiei DOARME?

# un mizantrop date 25 January 2019 20:19 +3

Majoritatea politistilor admisi sunt absolventi de Academie de Politie, proaspat absolventi, sau, dupa ce academia n-a mai fost facultate de drept, dupa ce si-au completat studiile cu licenta in drept. Din ce stiu eu, sefi de promotie, cu IQ-ul supraponderal si neadaptati "rigorilor serviului militar", adica, fara calitati native de slugi...Tu ai dreptate in privinta calitatii absolventilor INM, ca medie, numai ca nu la politistii astia te referi, ci la aia care sar etapele, la fini si afini de bulibasele sistemului, aia cu particulara si cu doctorat in CV, dar agramati functional, crescut in cultul robiei cominterniste, da, aia sunt cei mai multi, dar nu numai politisti, ca nici Lancranjean n-a fost vreo agenta, nici absolventa la stat...si cam asta e profilul la care te referi, doar ca nu toti politistii admisi si absolventi sunt pe matrice, ba, unii chiar invers...

# MARIA date 25 January 2019 18:43 +2

  FORMATORI de noi ticalosi?  Sigur, nemernica "nu mai are timp"fiind prea ocupata sa numere  SUTELE DE MILIOANE incasate lunar de la idiotii care inca mai muncesc pentru bucata de paine.

# Asta nu mai are ce cauta in justitie , mai ales la CCR !!! date 25 January 2019 21:01 +1

Ar trebui sa fie inchisa , pentru o gramada de motive , tocmai din domeniu sau de activitate ... :o

# Nicu date 25 January 2019 22:22 +2

Asta este nimic pe lângă ce merita Colivia Stanciu ,fosta divă a ICCJ la câte vieți a distrus și destine și strivirea clasei politice prin dosare făcute la comanda . Este bine mersi la CCR pe bani multi și nimeni nu o întreaba de sanatate,! Halal justiție mai avem !

# romanul date 26 January 2019 09:49 0

Dar din CCR cand zboara nemernica asta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva