25 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PNL IMPRASTIE URA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR – Liderul PNL Florin Roman baga stramba ca alocatiile copiilor nu pot fi majorate din cauza pensiilor prea mari ale magistratilor: "Asadar alegeti, ori pensii speciale, ori alocatii pentru copii!... Din economia rezultata din taierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele pentru plata alocatiilor majorate... Proiectului PNL prevede taierea pensiilor speciale pentru magistrati... PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari si politisti"

Scris de: E.D.

9 ianuarie 2020 15:17
Vizualizari: 3033

Partidul National Liberal pare ca are ordin pe unitate sa bage batul prin gard pe problema pensiilor magistratilor! Ca o face pentru ca se cer singuri afara de la guvernare, fiind depasiti de situatie, sau pentru ca vor sa genereze rapid anticipate ca apoi sa isi faca mendrele si sa privatizeze Romania in voie, nu stim. Cert este ca pensiile de serviciu ale magistratilor, cunoscute opiniei publice sub denumirea de "pensii speciale", reprezinta o problema extrem de mare pentru liberali, care au inceput sa imprastie strambe ca majorarea alocatiilor copiilor este strict legata de pensiile magistratilor, sustinand ca banii pentru copii nu pot creste pana cand nu se taie din veniturile magistratilor. Nu stim ce calcule se fac la Guvern de s-a ajuns la concluzia ca doar de la pensiile magistratilor se pot taia bani pentru a da copiilor, insa le dam noi o idee de unde ar putea sa taie: Bugetele serviciilor de informatii sunt oricum prea mari, sa inceapa cu taierile de acolo!


 

PNL conditioneaza majorarea alocatiilor copiilor de taierea pensiilor magistratilor


Cea mai recenta luare de pozitie pe problema pensiilor apartine liderului PNL, Florin Roman (foto), presedinte al Grupului PNL din Camera Deputatilor care s-a infoiat pe Facebook ca Guvernul nu are cum sa majoreze alocatiile copiilor atata vreme cat exista pensiile de serviciu ale magistratilor, parlamentarilor, personalului aeronautic, diplomatilor, functionarilor Curtii de conturi si altor persoane. Din acest motiv, sustine Roman in postarea sa, #PSD (caci tot PSD e de vina si acum in opinia PNL) are de ales: "ori pensii speciale, ori alocatii pentru copii".

De altfel, intreaga postare a deputatului Florin Roman este indreptata impotriva Partidului Social Democrat pe care il acuza ca "a ridicat" de pe site-ul Camerei Deputatilor proiectul de lege care prevedea taierea pensiilor speciale, solicitand in acest sens PSD si presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, "sa rupa fratia cu pensiile speciale" si sa voteze proiectul PNL intr-o sesiune extraordinara.


Iata postarea deputatului Florin Roman:

"#PSD sa voteze taierea pensiilor speciale pentru plata alocatiilor

In calitate de lider al deputatilor PNL, am propus colegilor mei sa solicitam convocarea unei sesiuni extraordinare, in care sa supunem votului proiectul de lege al PNL privind taierea pensiilor speciale.

Din economia rezultata din taierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfarsitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede taierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrati, personal aeronautic, diplomati, functionari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari si politisti.

In mod surprinzator, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca si nici nu a fost trimis plenului, astfel încat el nu a putut fi supus votului in ultima saptamana din sesiunea parlamentara. Urgenta adoptarii acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finantarii legii adoptata de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Solicitam PSD si presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa fratia cu pensiile speciale si sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat cresterea alocatiilor doar in interes electoral, dupa ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflatiei, urmare a unei legi initiata de PNL. Asadar alegeti domnilor pesedisti: ori pensii speciale, ori alocatii pentru copii!"


In fine, dupa postarea de mai sus in care facea apel la PSD sa sustina adoptarea de urgenta a proiectului de lege privind taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor si altor categorii profesionale, la circa doua ore, Florin Roman a revenit cu o noua postare in care anunta ca "PSD tine cu dintii de pensiile speciale" si refuza propunerea sa de taiere a pensiilor speciale pentru plata alocatiilor copiilor".


Iata cea de-a doua postare a lui Roman:

"PSD tine cu dintii de pensiile speciale!

Marcel Ciolacu, presedintele PSD refuza propunerea pe care am facut-o: sesiune extraordinara in care sa voteze proiectul PNL privind taierea pensiilor speciale, pentru plata alocatiilor copiiilor!

E bine macar ca s-au separat apele! Sa stie tot poporul ca PSD vrea #pensii speciale, nu alocatii!"


Comentarii

# Stefanita date 9 ianuarie 2020 15:35 +2

Sentimentul că Justiția suprasaturată,ghiftuita,asigurată,îndestulată și făcută sănătoasă până la a 4-a spita,primează menținerii copiilor pe linia de supraviețuire.Ba,noi 'cem sa nu mai faceți nici autostrăzi,nici drumuri,nici poteci,in numele acestui deziderat.Justitis sa fie cu noi!

# Ultimul Charlot date 9 ianuarie 2020 16:09 +6

Cum e afectata independenta justitiei daca magistratii nu au pensii speciale? Daca ar avea salarii mici, da. Desi independenta nu este legata de bani ci de constiinta. Te faci magistrat pentru pensie speciala? Cat trebuie sa suportam o justitie cu foarte mari probleme si s-o mai si recompensam ci pensie disproportionat de mare fata de prostime?

# Xxl date 9 ianuarie 2020 17:05 +10

Populism ieftin!!! Politicieni manipulatori!

# DODI date 9 ianuarie 2020 20:05 +4

Dar din tăierea indemnizațiilor nesimțite ale parlamentarilor PNL câte alocații s-ar putea acorda? Sau îi încurcă matematica și gramatica din cauza tupeului și a nesimțirii?

# jysk date 10 ianuarie 2020 08:07 +2

PNL a rezolvat toate problemele tarii,mai ramanea de rezolvat eliminarea pensiilor magistratilor,pt.ca proiectul de lege vizeaza ,in esenta, magistratii,(care cica,ar trebui sa construiasca statul de drept) si nu si pe cei care au lucrat in institutii asa-zise de forta!Deci,intarim institutiile de forta ca sa consolidam statul de drept! Foarte frumos!La mai mare!De ce viteazul de Florin Roman nu propune dublarea alocatiilor pt.copii,majorarea salariului minim,etc.din salariile lunare de zeci de mii de euro incasate in unele companii de stat,din evaziunea fiscala,din diversele stipendii acordate altor companii pripasite prin tara,etc? Vitejia dispare!Pe politicieni ii deranjeaza cumva existenta justitiei,care e o putere constitutionala egala Parlamentului si Executivului?Ce-ar fi ca si personalul din justitie sa ceara,pe aceeasi frecventa vocala ca alui Roman si a altora,taierea TUTUROR drepturilor lor,asa ,din echitate? NB-A se vedea situatia magistratilor polonezi!Urmam?Cine vrea?

# Tabla lui Pitagora date 10 ianuarie 2020 08:37 0

Populism ieftin. În România, magistraţi pensionari sunt aprox. 3.000, iar copii sunt aproximativ 4.500.000. La un magistrat pensionar revin aproximativ 1.500 copii. Dacă se taie, să zicem câte 7.500 lei de la fiecare magistrat, fiecărui copil i-ar reveni câte 5 lei lunar în plus, adică un corn şi un covrig pe lună. Cei care pun botul la populismul electoral stau prost cu matematica, fiind greu de înţeles cum au promovat clasa a IV-a (dacă au promovat-o).

# cleo date 10 ianuarie 2020 08:39 0

Sa intelegem,conform lui Florin Roman, ca dublarea alocatiilor pt.copii cu pensiile de serviciu eliminate ale magistratilor,ca se vizeaza o aplicare retroactiva a legii mult clamate,care se cere,repede,repede adoptata,aplicare contrara Constitutiei?Daca principiile constitutionale nu se respecta in adoptarea legilor,poate nu ar fi rau,ca exemplu,parlamentarii sa inceapa cu taierea retroactiva a drepturilor lor!Ca sa castige capital electoral,ca tot alearga dupa el!

# Procurorul date 10 ianuarie 2020 12:01 +3

Golăneala așa-zisului PNL (care nu mai are nimic în comun cu PNL-ul istoric) atinge cote nebănuite. Una la mână, în actuala ordine constituțională, dreptul la pensie, de orice fel, nu poate fi amputat, odată ce a fost acordat și câștigat, pentru că se încalcă dreptul fundamental la proprietate și, suplimentar în cazul magistraților, principiul independenței. Jurisprudența în materie a CCR este clară și constantă în acest sens. A doua la mână, nu din cauza pensiilor ocupaționale (fraudulos numite speciale) nu sunt bani la buget, ci din cauza cheltuirii iresponsabile a resurselor bugetare, atâtea câte sunt, de către guvernul Mandolină, al Marii Trădări Naționale, de genul suplimentării masive nejustificate a bugetelor serviciilor de informații, plății în avans a unor rachete perfect inutile în fața imensei puteri militare a Rusiei și a plății suspect de intempestive a unei datorii extrem de controversate a Statului Român către frații Micula, ziși și Frutti Fresh. Deci, golăneală pe față.

# nae din dealul feleacului date 10 ianuarie 2020 23:04 +3

Stie oare acest prostanac din Alba-Iulia ca "rautatea vine la pachet cu prostia"?In ultima fotografie avem 3 din mapetii care conduc astazi RO.Astia nu au nici moaca,basca in cap au numai tarite!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.01.2020 – Orban l-a facut pe Werner (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva