18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PORTOCALA PARADEA PE RITMURI DE CHITARA – Scene incredibile cu procurorul DNA Mircea Negulescu: “Din spate a iesit procurorul Negulescu cantand la chitara... Prima chestiune care mi-a spus-o e ca pot sa fiu arestat pentru ca oricand poate fi gasit cineva care sa spuna ca mi-a dat bani... La plecare a tinut sa-mi arate pentru ca, 'cu siguranta o sa am nevoie', operele de arta pe care doamna Negulescu le vinde. Mi-a sugerat sa achizitionez astfel de lucrari” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 February 2023 17:17
Vizualizari: 7380

Temutul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti (foto), zis “Portocala”, avea si o latura sensibila. Inainte sa ameninte cu puscaria, Negulescu isi intampina tintele cantand la chitara.


 

O marturie incredibila facuta in acest sens ii apartine fostului primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu. Intr-o declaratie de martor data la SIIJ, in 15 ianuarie 2019, intr-unul dintre dosarele penale care il vizau pe Negulescu, fostul edil a relatat un moment halucinant petrecut in vara anului 2014. Suparat fiind pe el ca nu ii raspundea la comenzi – intrucat Badescu ar fi refuzat sa il angajeze pe fiul lui Negulescu la Primaria Ploiesti si ar fi refuzat sa acorde un contract unei anumite firme indicate de “Portocala” – fostul procuror de la DNA Ploiesti l-a chemat pe fostul primar la o pensiune din comuna Barcanesti. Odata ajuns acolo, Iulian Badescu mentioneaza ca ar fi fost intampinat de procurorul Mircea Negulescu in timp ce acesta canta la chitara. Nu a trecut insa mult timp, ca Negulescu l-ar fi amenintat ca poate sa fie arestat, iar asta pentru ca oricand poate fi gasit cineva care sa spuna ca i-a dat bani fostului edil: “Ajuns in curtea pensiunii, sub un acoperis, am observat ca din partea din spate a iesit procurorul Negulescu cantand la chitara alaturi de Cantemir. M-au invitat in interiorul pensiunii intr-una din camere acesteia. In drum spre aceasta camera am trecut prin zona de receptie unde erau si mese, unde erau mai multe doamne printre care sotia domnului Negulescu, despre care aveam sa aflu la sfarsitul intalnirii, si sotia domnului Cantemir. Pe sotia domnului Negulescu o mai intalnisem, dar fara sa o retin neaparat la nunta finilor mei, Iulian si Claudia Tanase. Ajunsi in camera, domnul Negulescu a preluat conducerea discutiilor si mi-a spus textual ca se intalneste cu mine pentru ca l-a rugat fratele lui, George si face ceea ce face pentru ca e frate adevarat. Prima chestiune care mi-a spus-o domnul Negulescu e ca pot sa fiu arestat pentru ca oricand poate fi gasit cineva care sa spuna ca mi-a dat bani”.


Tinta Ghita


Ulterior, retrasi intr-o camera, Mircea Negulescu i-ar fi solicitat lui Iulian Badescu sa spuna ca a angajat la Politia Locala trei fosti ofiteri SRI (printre care si maiorul Daniel Florea autorul unor dezvaluiri puternice despre modul de lucru al DNA si SRI) la cererea deputatului de la acea vreme Sebastian Ghita: “S-a suparat foarte tare si mi-a spus sa recunosc implicarea lui Ghita pentru ca prietenii lui din SRI de la Bucuresti stiu tot”.

Cererile lui Negulescu au continuat si cu privire la alte probleme. Mai exact, Iulian Badescu dezvaluie in declaratia de la SIIJ ca Negulescu i-ar fi spus sa il schimbe pe seful Politiei Locale, Cristinel Toader, pe motiv ca fostul procuror DNA avea un om mult mai bine pregatit.

Nu in ultimul rand, acelasi Mircea Negulescu, afirma Badescu, i-ar fi solicitat sa dea afara directorul Serviciului de Gospodarire Urbana (SGU) Ploiesti din cauza ar fi refuzat sa il scuteasca pe un prieten de-al lui Negulescu de la plata arendei pentru 200 de hectare de teren.

Discutia s-a terminat cu un avertisment transmis fostului primar Iulian Badescu: “Mi-au spus sa ma mai gandesc si 'sa fiu destept'”.


Negulescu, dealer pentru tablourile sotiei


Inainte de a pleca de la pensiunea la care a avut loc intalnirea, Mircea Negulescu i-a prezentat-o pe sotia sa lui Iulian Badescu. Cu aceasta ocazie, Negulescu i-ar fi aratat insa lui Badescu si cateva dintre operele de arta pe care sotia sa le facea, sugerandu-i sa achizitioneze lucrarile pentru a le da mai departe cadou, pretul unui tablou fiind intre 1000 si 1200 de lei: "A tinut sa-mi mai faca o data cunostinta cu sotia sa si sa-mi arate pentru ca, 'cu siguranta o sa am nevoie', operele de arta pe care doamna Negulescu le vinde in calitate de artist plastic, aceste 'opere' fiind in fapt niste tablouri pe suprafata carora erau lipite petice de piele/vinilin pe un fond color nedefintit".


Iata un fragment din declaratia data la SIIJ de fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu (vezi facsimil):

 

In primavara anului 2014 mi s-a solicitat de catre domnul George Stanciu, fost sef al organizatiei de tineret a Partidului Social Democrat si fost consilier local al municipiului Ploiesti sa-l angajez intr-una din structurile primariei pe fiul prietenului sau Negulescu Mircea, procuror general adjunct la acea data in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. In acest sens mi-a lasat si un curriculum vitae al acestuia. Mentionez ca nu am facut nimic in aceasta privinta, George Stanciu comunicandu-mi la un moment dat ca a reusit sa-l angajeze pe fiul procurorului Negulescu la Agentia Nationala pentru Reglementarea Energiei Bucuresti, autoritate unde socrul domniei sale avea calitatea de vicepresedinte, numele acestuia fiind Emil Calota.

Acelasi George Stanciu in momentul desfasurarii procedurii de licitatie pentru un proiect accesat pe fonduri europene in cadrul programului Operational Regional privind realizarea unui Centru Multifunctional de Afaceri in zona Parcului municipal Vest m-a abordat cu solicitarea expresa din partea dlui procuror Negulesu de a declara castigatoare o firma apropiata domniei sale, Direxi SRL. I-am spus ca nu am cum sa fac acest lucru, domnia sa s-a suparat foarte tare si a pornit o campanie de denigrare prin toate mijloacele posibile, mass-media, dezinformari catre Serviciul Roman de Informatii cu privire la societatea declarata castigatoare, SC Urban ICIM Ploiesti. O dovada a acestui lucru este faptul ca am fost chemat la o discutie de catre prefectul judetului Prahova, doamna Rodica Paraschiv, si mi s-a adus la cunostinta faptul ca SRI i-a trimis o nota cu privire la faptul ca societatea Urban ICIM are datorii imense la bugetul local si eu as proteja-o. I-am transmis doamnei prefect situatia exacta a datoriilor acestei companii la bugetul local, situatie care era cu totul decat cea expusa de nota SRI. Domnul Stanciu George mi-a spus ca Negulescu este foarte suparat.

In vara anului 2014, domnul avocat Botez, consilier municipal, mi-a transmis ca in urma discutiei pe care a avut-o cu domnul Onea la una din prezentele sale in calitate de avocat la DNA Ploiesti, ca dosarul pentru care fusesem citati cu totii la inceputul anului a fost transmis la DNA Bucuresti cu propunere de clasare. La sfarsitul lunii august, intr-o zi de duminca seara, am fost sunat de George Stanciu si chemat cu insistenta la o discutie in com. Barcanesti la pensiunea pe care o detinea un cumatru de-al sau pe nume Cantemir. Cu toate ca eram obosit venind chiar in acea seara de la o sedinta a CN al PSD si ploua foarte tare, m-am dus la acea intalnire. Ajuns in curtea pensiunii, sub un acoperis, am observat ca din partea din spate a iesit procurorul Negulescu cantand la chitara alaturi de Cantemir. M-au invitat in interiorul pensiunii intr-una din camere acesteia. In drum spre aceasta camera am trecut prin zona de receptie unde erau si mese, unde erau mai multe doamne printre care sotia domnului Negulescu, despre care aveam sa aflu la sfarsitul intalnirii, si sotia domnului Cantemir. Pe sotia domnului Negulescu o mai intalnisem dar fara sa o retin neaparat la nunta finilor mei, Iulian si Claudia Tanase. Ajunsi in camera, domnul Negulescu a preluat conducerea discutiilor si mi-a spus textual ca se intalneste cu mine pentru ca l-a rugat fratele lui, George si face ceea ce face pentru ca e frate adevarat. Prima chestiune care mi-a spus-o domnul Negulescu e ca pot sa fiu arestat pentru ca oricand poate fi gasit cineva care sa spuna ca mi-a dat bani. Am ripostat destul de intens la acest scenariu spunand ca nu cred ca-i posibil ca in Romania de azi sa se intample asa ceva. Mi-a spus ca nu inteleg nimic, lucru care avea sa se confirme ulterior. Dar pentru ca sunt prieten cu fratele lui si pentru fratele lui o sa fie atent cu conditia sa inteleg niste lucruri.

Primul lucru pe care mi l-a cerut a fost acela de a-i spune daca angajarile a trei ofiteri dati afara de SRI la Politia Locala Ploiesti au fost facute cu stiinta deputatului Sebastian Ghita. I-am spus ca nu, si ca din cate stiu cei trei fosti ofiteri SRI au participat la un concurs si mi-e greu sa cred ca pregatirea lor de pana atunci era inferioara celorlalti concurenti. S-a suparat foarte tare si mi-a spus sa recunosc implicarea lui Ghita pentru ca prietenii lui din SRI de la Bucuresti stiu tot. I-am spus ca nu este adevarat nimic. In tot acest timp ii spunea lui George Stanciu: 'vezi, tu esti fratele meu si vezi ce zice domn primar?'. George Stanciu sublinia ca imi vor binele si trebuie sa inteleg lucrul acesta.

Al doilea lucru pe care mi l-a cerut in mod expres a fost sa-l dau afara pe seful Politiei Locale, Cristinel Toader, ei avand un om mult mai bine pregatit pentru aceasta functie cu referire la Carmen Gheorghe (fosta Musat) care la acea data era seful Politiei Locale Campina, ea fiind in acelasi timp pe durata mandatului de primar a socrului lui George Stanciu (Emil Calota) seful Politiei Locale Ploiesti. Reprosurile vizavi de Toader Cristinel erau cu privire la faptul ca-i angajase pe cei trei ofiteri SRI si aveam sa aflu si de la Cristinel Toader legat de faptul ca o ruda de-a lui Negulescu nu a ocupat o functie de conducere la Politia Locala.

Al treilea lucru cerut de Negulescu a fost sa-l dau afara din functia de director al SGU Ploiesti pe Donald Constantin, 'vina' acestuia fiind aceea ca nu intelege sa-l scuteasca la plata arendei pe George Stanciu care pe una din firmele sale luase in arenda 200 hectare de teren de la aceasta societate (SGU Ploiesti). Stiam de la Donald Constantin de presiunile pe care George Stanciu le face cu privire la acesti bani datorati si le-am spus celor doi, lui Negulescu si lui George Stanciu ca nici acest lucru nu este posibil.

Dupa ce s-a incheiat discutia mi-au spus sa ma mai gandesc si 'sa fiu destept' si ca asteapta un raspuns.

(...)

La plecare domnul Negulescu a tinut sa-mi mai faca o data cunostinta cu sotia sa si sa-mi arate pentru ca, 'cu siguranta o sa am nevoie', operele de arta pe care doamna Negulescu le vinde in calitate de artist plastic, aceste 'opere' fiind in fapt niste tablouri pe suprafata carora erau lipite petice de piele/vinilin pe un fond color nedefintit. Domnul Negulescu mi-a sugerat sa achizitionez astfel de lucrari pentru a le oferi cadou, pretul unui tablou fiind intre 1000-1200 lei”.

 


Comentarii

# Ene date 19 February 2023 17:58 +1

Un dement de care stie un judet intreg. Dar care este protejat in continuare

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva