22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREA BUN PENTRU INALTA CURTE – Judecatorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea, cotat in lumea juridica drept unul dintre cei mai doxati magistrati, a fost picat de CSM la concursul pentru promovarea la Inalta Curte. Ca la un semn, membrii CSM au tabarat in haita pe Udroiu pentru a-l scoate din joc. Din 12 candidati, doar 2 au fost admisi. Avem Rezultatele finale pentru Sectia penala (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 April 2021 16:12
Vizualizari: 16235

Ce zi a fost la Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, unde a avut loc o noua runda de interviuri pentru promovarea judecatorilor la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie! Tinute cu usile inchise, si totusi filmate, interviurile pentru Inalta Curte au fost de-a dreptul spectaculoase. Cand va veti uita la inregistrari si veti vedea cum s-au tinut interviurile, toata lumea va intelege cum s-au facut jocurile, cine si cand a pus intrebari, de ce a facut-o si ce tip de atitudine a avut fiecare dintre membrii Sectiei fata de candidati. Vrajeala ca interviurile nu sunt transmise pentru ca judecatorii sa nu stie ce sunt intrebati colegii lor nu a crezut-o nimeni! Credeti-ne insa pe noi cand va spunem ca atunci cand veti vedea filmarile veti intelege cum, de ce, cine si pentru ce promoveaza la Inalta Curte!


 

Judecatorul dupa care invata toata tara a fost picat de CSM


Unul dintre cele mai asteptate momente din cadrul concursului de promovare la instanta suprema din acest an a fost interviul pe care judecatorul Mihail Udroiu (foto) de la Curtea de Apel Oradea l-a sustinut joi, 22 aprilie 2021, in fata Sectiei pentru judecatori a CSM. Cunoscut in sistemul juridic ca un profesionist si un specialist, fiind unul dintre cei mai doxati magistrati in materie penala, cu zeci de carti publicate in materie penala, Mihail Udroiu ar fi trebuit sa nu aiba niciun fel de problema sa promoveze la Inalta Curte, recomandandu-l nu doar stiinta de carte, dar si natura sa umana. Din datele pe care le avem, interviul sustinut de Mihail Udroiu s-a desfasurat asemenea unui ring de box, mai multi membri CSM tabarand in cascada cu intrebari adresate acestuia, spre deosebire de alte candidaturi, la care unii nici nu au deschis gura. Despre cum s-a desfasurat interviul lui Mihail Udroiu in fata Sectiei pentru judecatori vom relata insa pe larg intr-un alt articol.

Totusi, din pacate pentru toti cei care urmeaza sa fie judecati la Sectia penala a Inaltei Curti, judecatorul Mihail Udroiu a fost picat de Sectia pentru judecatori a CSM, obtinand la proba interviului 24 de puncte dintr-un maxim de 50.

Astfel cum reiese din tabelul publicat de CSM privind rezultatele obtinute la proba constand in sustinerea interviului de candidatii la concursul de promovare in functia de judecator la ICCJ – Sectia penala, dintr-un total de 12 judecatori, au promovat Mircea Mugurel Selea de la Curtea de Apel Craiova si Laura Mihaela Soane de la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii

# REAL date 22 April 2021 17:02 +54

Acesta este modul de lucru al CSM. Nu vor oameni competenti. Mai stim cazuri cand trebuia sa pice si s-a purtat cat se poate de urat, sefa a tipat, nu l-a intervievat, punand intrebari fara tangenta cu subiectul...

# Lorenzo de Medici date 22 April 2021 17:15 +84

Păi tocmai de aia n-a promovat la Înalta. Acolo nu se cer judecători doxați, inteligenți, cu știință de carte și cu caracter. Acolo, unde se fac jocurile politico-judiciare la nivel înalt și nu numai, e nevoie de ”oameni de nădejde”, degrabă ascultători de ordine și dispoziții, monede calpe din punct de vedere profesional și, dacă sunt lipsiți și de caracter/umanitate, cu atât mai bine. Asta e țara, ăsta e poporul, atât ne duce capul. Vorba aceea, de unde nu e, nici Dumnezeu nu are de unde să dea. Sau, mai la subiect, din rahat (turcesc) nu poți să faci bici și să și pocnească.

# Gilu date 22 April 2021 19:40 +43

Fiule,ceea ce ai in minte si in suflet,nu- ti poate lua nimeni! Nu esti coruptibil, nu esti influentabil,ai caracter, stii carte, intr- un cuvant nu esti de- al nostru ! N- ai pierdut nimic...Noua ne trebuie unchesei, kovesei, veverite , care execută ordine...Cat despre stiinta dreptului, putem improviza...Vorba Carmencitei: " Daca aveam in codul penal, îi dădeam 20 de ani".

# Edelweiss - unul dintre paradiții lui hetriuc date 22 April 2021 20:09 +108

Bun așa, bun așa! hetriuc de la CA Sv. (also known as ”Vespasiana de Apel” Suceava) să ajungă la ”Magna Cloaca Aequitatis” (ÎCCJ) taman atunci când mi-oi vedea Io* ceafa fără oglindă, webcam sau camcorder. :zzz Culmea tupeului să amușine la Instanța supremă un MEDIOCRU INFATUAT, care n-are habar ce este acela un concurs real de infracțiuni și n-are nici un habar cum se reindividualizează și se contopesc pedepsele, în condițiile de aplicabilitate a art. 106 și 105 Cod Penal! :-?

# completul bun date 22 April 2021 20:37 +5

Din câte îmi amintesc acest domn judecător era caracterizat de procurorii DNA Oradea, în înregistrarea care a fost dată publicității în anul 2020 ca fiind „completul bun” de la Curtea de Apel Oradea. Ce o însemna asta oare!!!!! Vine o vreme când sistemul nu mai are nevoie de tine.

# Jurj date 22 April 2021 22:12 -42

Ei lasati!Ast pui de procuror care o ardea ca si consilier personal al Procurorului sef Diicot Alina Bica (nu tu program nu tu sedinte nu tu dosare doar bani foarte multi)nu cred ca este Zeul dreptului penal romanesc!Si apoi ii sta in fire!Sa nu uitam ca atunci cand a promovat de la Tribunal la Curtea de Apel Bucuresti este antologic ca a participat la concurs,s au dat subiecte di celebra sa lucrare Teste grila ,iar domnul a picat cu brio!Asa ca poate data viitoare e cu noroc!

# Incredibil date 22 April 2021 22:45 +44

https://www.universuljuridic.ro/interviu-mihail-udroiu-cel-mai-prolific-si-vandut-autor-2014/ Udroiu este cel de la care invata drept penal, procedura, toata lumea. Toti judecatorii si alti practicieni din tara participa ochi si urechi la conferintele lui. A scris cele mai vandute si valoroase carti de penal din ultimii 10-15 ani. Este cel mai fin cunoscator al practicii CEDO, al doctrinei penale a altor tari, al practicii altor sisteme de justitie etc. Udroiu sa fie surclasat la un concurs, recte interviu, pentru un post de judecator este IMPOSIBIL, este o MARE SI PENIBILA GLUMA.

# santinela date 23 April 2021 07:59 +57

Pai cum sa-l treaca pe un astfel de om doxa de carte,ce vreti sa-i incurce pe acolo pe sus ? In Romania se stie,este de notorietate faptul ca la un concurs,unde exista ca proba "interviul" ,participa cine vrea si trece " CINE TREBUIE ". Rusine mizerabililor . Sa va uitati cine-i pune intrebari candidatului,candidat cu o gramada de carti scrise .Pai intre om si ciumpalacii "intrebatori" este o diferenta de o biblioteca frate ! Dar asa este la noi,putoarea trebuie sa se simta la cel mai inalt nivel.

# escu date 23 April 2021 10:48 +92

Ce bre, vreți să fie promovați știutorii de carte când au nevoie de hahalere cărora s le dicteze cineva ce și cum să judece un caz penal. Nu vedeți cum și alți judecători cu știință de carte și verticalitate, care fac parte din CSM, se confruntă cu probleme și sunt sabotați? Cum a fost la alegerea președintelui CSM? S-a făcut după știința de carte? Cum se promovează, cumva după știința de carte? Nu, se promovează numai cei care pot fi controlabili, pentru a se face jocuri, în ultimă instanță, politice. Trebuie să mai amintim cine este ministrul justiției, în persoana lui DJ Stelică, comparabil cu profesorul universitar Toader?

# Valter Cojman date 23 April 2021 10:57 +2

Cei admisi sunt cei acoperiti si usor santajabili...

# asta nu e justitie date 24 April 2021 15:15 +12

Multumim din inima pentru integritate si moralitate! De Doamna Soane avem nevoie la Înalta Curte de Casatie si Justitie , nevasta traficantului de persoane Paul Soane si una dintre Judecatoare ce l-a facut “scapat” pe Victoras Micula. Propunem imediat repartizarea cu celeritate a dosarelor de trafic de persoane si cauzele penale privind afacerile familiei Micula spre judecare Doamnei Soane. “se stie inca o pensiune la Felix mie” Si uite asa asta este judecata in Romania. Blestemata Tara, blestemat Popor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva