23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROASPETII PENSIONARI AI MAGISTRATURII – Sectiile CSM au aprobat iesirea la pensie a patru judecatori si trei procurori. Printre ei, fostul sef al DNA Targu Mures Tiberiu Nicolae Onea, cel care l-a paradit pe ex-directorul Romgaz Pantelimon Avram, mort inainte de a apuca sa auda sentinta. Alte trei judecatoare care vor sa iasa la pensie au fost lasate sa astepte, inclusiv Ioana-Hermina Liciu, fosta presedinta a Judecatoriei Dragasani, dublu sanctionata disciplinar (Listele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 May 2021 13:14
Vizualizari: 7639

Zilele de miercuri, 12 mai 2021, si joi, 13 mai 2021, au adus o noua runda de pensionari in randurile magistratilor romani.Mai exact, Sectia pentru procurori si Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii au aprobat miercuri, respectiv joi, iesirea la pensie a trei procurori si patru judecatori.


Iata intai listele lor:


a) procurori:


- Florin Tirnacop (DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu) – incepand cu 16 iunie 2021;

- Victor-Cristian Mitroi (Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, sef cu delegatie al Sectiei judiciare);

- Tiberiu Nicolae Onea (DNA – Targu Mures) – incepand cu 21 mai 2021.


b) judecatori:


- Elena Gheorghiu (Curtea de Apel Iasi) – incepand cu 21 mai 2021;

- Georgeta Protea (CA Iasi);

- Geta Lilioara (CA Suceava);

- Livia Popescu (Judecatoria Pitesti, grad profesional de tribunal).


Pe de alta parte, in aceeasi sedinta de joi, 13 mai 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a amanat discutarea solicitarilor de pensionare venite din partea a trei judecatoare.


Ne referim la:


- Cristina-Mihaela Florea (Tribunalul Bucuresti);

- Carmen Andra Mihailescu (Tribunalul Prahova);

- Ioana-Hermina Liciu (Judecatoria Dragasani).


Cine sunt cele doua vedete ale listelor


Din lista de procurori, il remarcam pe Tiberiu Nicolae Onea (foto), cel care, pe vremea cand conducea DNA Targu Mures, a intocmit rechizitoriul impotriva fostului director al Romgaz Targu Mures Pantelimon Avram. Lumea Justitiei a relatat in detaliu cazul lui Avram, trimis in judecata de catre DNA Targu Mures in doua dosare, celalalt dosar bazandu-se pe un rechizitoriu semnat de procuroarea Geanina Oreviceanu.

Cauza pe care Oreviceanu a trimis-o in instanta s-a soldat cu achitari pe linie si la fond, si la apel. Totusi, Pantelimon Avram a apucat sa auda doar solutia de la fond, murind in urma unui atac cerebral la scurta vreme dupa aceea. In schimb, dosarul plasmuit de Onea a fost restituit la parchet in camera preliminara, dar DNA Targu Mures a refacut rechizitoriul, iar acum cauza se afla pe rolul Tribunalului Mures (click aici si aici pentru a citi).

In randurile judecatorilor, insistam asupra Herminei Liciu, fosta presedinta a Judecatoriei Dragasani. Ghinionul a facut ca magistrata sa fie sanctionata disciplinar de doua ori, a doua pedeapsa venind la numai doua zile dupa ce Inalta Curte a confirmat-o pe prima. Ambele sanctiuni disciplinare au constat in taierea salariului timp de 6 luni (intai cu 20%, apoi cu 25%), pentru doua abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Este vorba despre urmatoarele abateri:


- lit. r): „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege” (sanctiune data de CSM la 1 iulie 2020, ramasa definitiva la ICCJ in 18 ianuarie 2021);

- lit. h) teza I: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor” (sanctiune data de CSM la 20 ianuarie 2021, inca neatacata cu recurs la ICCJ) – click aici pentru a citi.


sursa foto: Zi-de-zi.ro

Comentarii

# 112 date 14 May 2021 16:31 +9

Bine ca se pensionează madam Mihăilescu de la Tribunalul Prahova. Este o judecatoare la care câștigă cine trebuie .Ar trebui sa vina cu bani de acasă nu sa plece la pensie cu venituri mai mari ca salariul .Dar sistemul "premiaza" astfel de persoane "pentru întreaga activitate ".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva