22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCURORII SI POLITISTII, MANA-N MANA CU INTERLOPII – Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, fetita ucisa in Caracal, cere PICCJ sa ancheteze legaturile politistilor si procurorilor din Caracal si Craiova cu gruparile de crima organizata: “Efectuarea unei harti relationale intre reprezentantii PJ Caracal, PCA Craiova, fostul sef al Politiei Caracal si al Politiei Olt, clanurile interlope si lideri politici locali... Prezenta judecatorului a incetinit mult aflarea adevarului” (Memoriul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 July 2019 15:35
Vizualizari: 7356

Alexandru Cumpanasu (foto stanga), unchiul Alexandrei, fata care ar fi fost ucisa in Caracal (foto dreapta), acuza legaturile politistilor si procurorilor din Caracal si Craiova cu clanurile interlope din zona. Cumpanasu a depus luni, 29 iulie 2019, un memoriu la PICCJ in care solicita declansarea unei anchete privind relatiile dintre politisti si procurori si gruparile de crima organizata.

In memoriul pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate, Alexandru Cumpanasu, presedinte al ONG-ului “Coalitia nationala pentru modernizarea Romaniei”, cere Parchetului General sa solicite informatii de la SRI, DIPI si celelalte structuri de informatii pentru a stabili tocmai aceasta harta relationala, precum si posibilele implicatii in stagnarea, prejudicierea sau afectarea anchetei. Cumpanasu acuza incoerenta in actiunea institutiilor care aveau obligatia sa o localizezeze si salveze pe Alexandra, si precizeaza ca ancheta PICCJ ar trebui sa vizeze inclusiv functionarii STS implicati in caz, dar si judecatorul care a emis mandatul de perchezitie.


Iata memoriul depus de Alexandru Cumpanasu la PICCJ:

“Prin prezenta, Alexandru Cumpanasu depun prezentul/a memoriu/plangere in vederea aflarii adevarului in cazul uciderii nepoatei mele, Alexandra Mihaela Macesanu.

In acest sens exemplific mai jos motivele si indiciile ce m-au determinat sa depun prezentul memoriu:

1. Incoerenta in actiunea operativa a institutiilor responsabile cu localizarea si salvarea Alexandrei.

2. Multiplele informatii din spatiul public care prezinta inadvertente grave si chiar suspiciuni privind incalcare legii si procedurilor specifice in actiunea de prevenire si salvare a vietii Alexandrei.

3. Amintesc aici doar cateva: ora depunerii plangerii de catre parintii Alexandrei, actiunile intreprinse/sau neintreprinse pentru localizarea Alexandrei, momentul in care s-a constituit dosarul penal raportat la momentul depunerii sesizarii familiei cu privire la disparitia Alexandrei, actiunile intreprinse de procurorul de caz si de politie dupa deschiderea dosarului penal in raport cu urgenta si gravitatea situatiei, actiunile procurorului de caz si ale politistilor dupa solicitarea efectuata de catre procurorul de caz catre DOS, clarificarea momentelor actiunilor acestor institutii raportat la situatia prezentata de catre victima in apelurile efectuate la 112, declaratiile contradictorii din spatiul public cu privire la modul de operare inainte si dupa apelurile catre 112, etc.

4. Aparenta nerespectare a protocolului in cazul apelarii 112, neanuntarea serviciului de ambulanta in cazul violului si agresarii sexuale anuntate de catre Alexandra in apelurile efectuate in raport cu obligatiile impuse de lege in astfel de situatii.

5. Prezenta in aceasta ancheta a judecatorului de serviciu desi acesta nu avea ce cauta in acest proces si a incetinit mult aflarea adevarului despre situatia Alexandrei si a oferit timp important presupusului criminal fie pentru uciderea Alexandrei fie pentru ascunderea probatoriului.

6. Clarificarea momentelor constituirii echipelor tehnice de interventie la ultima locatie: din ordinul cui precum si analizarea deciziilor, raportat la momentul si informatiile avute pana in acel moment.

7. Efectuarea unei anchete dedicate stabilirii adevarului privind procedurile interne ale STS si modalitatea de interventie in acest caz.

Rog a se analiza situatia si in raport cu resursele financiare puse la dispozitie de catre bugetul de stat si bugetul UE pentru imbunatatirea functionarii 112.

8. Furnizarea de informatii nedestinate publicului privind ancheta catre entitati care nu au voie legal sa aiba acces la acestea.

9. Efectuarea unei harti relationale intre reprezentantii PT Caracal, PCA Craiova, fostul sef al Politiei Caracal si al Politiei Olt, clanurile interlope din localitate si lideri politici locali.

Va rog sa solicitati informatii de la SRI, DIPI si de la toate celelalte structuri de informatii in vederea efectuarii acestei harti relationale si a posibilelor implicatii in stagnarea/prejudicierea/afectarea anchetei.

10. Constatarea fata de TOTI angajatii MAI, Ministerul Public, STS, Instanta de pe langa Judecatoria Caracal, CSM a tuturor actiunilor intreprinse in perioada miercuri 24 iulie 2019- luni 29 iulie 2019 si raportarea la legislatia nationala, regulamentele interne, la oportunitatea si legalitatea interventiilor efectuate, in functie de situatia din fiecare moment important al acestei perioade.

Fata de toate acestea, va solicit domnule Procuror General sa dispuneti efectuarea cercetarii penale fata de angajatii urmatoarelor institutii implicate in acest caz: MAI, STS, MINISTERUL PUBLIC, judecatorul de serviciu.

Cercetarile sa fie realizate tinand cont de articolul 22 si 27 din Constitutia Romaniei coroborate cu prevederile Codului Penal, Codului de Procedura Penala, regulamentelor interne si procedurilor de functionare ale STS, MAI si Ministerului Public.

Fata de cercetarile dispuse, va cer sa stabiliti la final vinovatiile fiecarei persoane cercetate si comunicarea catre mine si opinia publica a masurilor penale dispuse”.

Comentarii

# John Doe date 29 July 2019 16:37 +19

Ii uram domnului Cumpanasu, pana curand mare protector al paraditorilor, un calduros: Bine ati venit in lumea reala! Din pacate, pretul platit pentru aceasta REALITATE la acre s-a trezit este mult prea mare si a fost platit de niste suflete nevinovate. Dumnezeu sa le odihneasca! Scriam mereu ca MAFIA nu este formata din clanuri si alte imbecilitati pe care ni le prezinta spalatorii de creierase. MAFIA este politicul, politia, parchetul, serviciile, functionarii, judecatorii CORUPTI. Asta este adevarata coruptie cu care trebuia luptat de 30 de ani. Nu porcariile mult mediatizate cu mafia din sanatate, clanurile si alte imbecilitati. TOTUL pleaca de la cei mentionati mai sus: politicieni, procurori, politisti, judecatori, functionari, ofiteri de informatii! TOTUL! Restul este can can ...... pentru po******tia noastra, majoritatea naiva si slab educata/pregatita. Votati mereu niste imbecili, fie rosu, fie galben, fie alta culoare ori alianta. GUNOAIE TOTI!

# Verificati pe Sefii Politiei OLT din ultimii 10 ani date 29 July 2019 17:57 +26

Astia au fost marii combinatori ai judetului Olt.Numai asa veti descoperi cum clanurile au inflorit si de ce copii nevinovati dispar. Da... exista de sus si pana jos cardasie...si protectie in stil mafiot. Dumnezeu sa-i aiba in pace aceste suflete curate si nevinovate distruse de aceasta caracatita ordinara si din pacate cunoscuta domnule Cumpanasu ! Sincere condoleante si putere sa va bateti cu un sistem criminal pe care nu veti reusi sa-l dovediti...din pacate !

# Deprofesionalizarea a inceput dupa 2003 date 29 July 2019 20:41 +7

Dl Adrian Nastase se numara printre cei care a pregatit viitorul tarii? 28 iunie 2003 Prin Ordonanţa de Urgentă a Guvernului României nr.63 aprobată de Legea nr.604 din 22 decembrie 2003, Ministerul de Interne se uneşte cu Ministerul Administraţiei Publice şi ia denumirea de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) ``Politia a devenit mai eficienta de atunci!? In  retrocedarile care au urmat dupa aceea se pare ca s-a dorit ca Politia sa nu mai poata face anchete judiciare fara aprobarea procurorilor... sa nu poata ancheta cumva retrocedarile locale in exces si despagubirile necontrolate vreme de 30 de ani? Din 2004, legiuslatia muta si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara in gradina MAI cu toate cartile funciare de la judecatorii si toate planurile cadastrale si parcelare existente in tara... Dupa care, Aderarea la NATO a desecretizat anumite documente si planuri ? Care...  sunt folosite ulterior la retrocedari... legale!?? 

# Pintea date 29 July 2019 22:08 +7

Ba mai mult, cardasia este atat de mare, incat sant fosti ofiteri de politie care au devenit judecatori peste noapte (Crangus fost judecator la Caracal, acum la Slatina) sau alti slujitori ai sistemului - Veselin.... toti fac parte din cercuri infractionale cu avocati/avocate din Dolj/cu judecatori de la Tribunalul Dolj. Nimeni nu va reusi sa sparga acest buboi purulent de la Craiova-Slatina. Daca se analizeaza listele de admitere in magistratura pe ultimii 10-15 ani vom gasi coincidente: multi dinre acestia au intrat in acelasi timp, adica in acelasi lot.

# John Doe date 29 July 2019 16:45 +13

Imaginati-va, daca unei persoane conectate ca Alex Cumpanasu i se intampla asa ceva, ce ni se poate intampla noua care nu avem in agenda telefonica toata politia si toti procurorii ori toate televiziunile care sa ne mediatizeze cazul. Noi ... suntem pe nicaieri. Poate nu putem sa ne dam seama unde se termina buzele celor de la Antena 3 si unde incepe fundul domnului Voiculescu de multe ori parand un intreg, insa trebuie sa admitem ca fara acestia multi dintre voi ati fi vista inca la NIRVANA si habar nu ati fi avut de realitatea sistemului in ansamblul lui. Inca nu se stiu multe. Inca nu se dezvaluie multe. Inca tara este plina de putregai de jos pana sus. Brucan? Un visator odiosul comunist :)) Eu as zice ca ne mai asteapta inca cativa ani, probabil pana iese lumea cu parii in strada si ii alearga pe toti acesti mizerabili.

# Neanae date 29 July 2019 16:49 +15

Sincere condoleanțe Domnule Cumpanasu, întregii familii. Pentru restul, Dumnezeu sa va întărească și sa va ajute sa izbutiți. O țara întreaga va e alături, politicienii și instituțiile ca se fac sau se prefac, important e sa facă putina ordine. Mmmm, om vedea... Condoleante și pentru Luiza. Acolo sus sunt libere acum de orice suferința.

# MN date 29 July 2019 18:30 +7

John Doe, ai foarte mare dreptate. Esti un fin observator al realitatii. Asta implica faptul ca te situezi la un nivel spiritual ridicat.Eu cred ca , acum , in lume se duce lupta pe viata si pe moarte intre "bine" si "rau". Raul a condus lumea timp de mii de ani , dar acum se pare ca va sosi ( destul de repede ) momentul scimbarii. Scimbarea de la "iad" la "Rai". Eu cred ca raul incearca cu disperare sa supravietuiasca. Timpul marii schimbari se apropie.

# Gheorghe Dinca , urgent : date 29 July 2019 18:43 +50

1.sa-i fie arsa casa 2.sa fie facut public la ce pucarie e inchis 3.unde-i locuiesc copii

# Corect ; prea multa gargara si nu se misca nimic ! date 29 July 2019 19:01 +12

Si eu sunt pe idea "dinte pt. dinte si ochi pt ochi" ! Pentru pudibonzi : sa nu uitam c-a batut copilul , la terorizat psihic si fizic, la violat, l-a UCIS , la transat si ars . Pai cam asa ceva ar trebui sa pateasca si gunoiul asta : transate cateva bucati , ars partial si apoi omorat , parerea mea.

# Se pare ca are 2 baieti care-s in Italia . date 29 July 2019 19:44 +9

:eek:

# Va fi cel mai probabil la Jilava ... date 30 July 2019 23:51 +7

Bafta !

# Foarte bine dle Cumpănasu nu vă lăsați date 29 July 2019 19:07 +7

Foarte bine dle Cumpănasu, să nu vă lăsați în lupta cu putregaiurile de la Parchetu cu proșt dini Caracal sau cu STS, sau cu marionetele de procurori din CSM

# steluta date 29 July 2019 20:06 +8

#Rezistentul Cumpănașu a sprijinit in mod grețos acest sistem represiv incompetent al statului paralel care a tocat banii romanilor pentru servicii de politie politica la ordinul ambasadelor. Acum se preface a fi mirat dar cand erau paraditi oameni nevinovati trimisi in puscarie de Koldea&Kovesi acest parvenit Cumpanasu ridica in slavi sistemul represiv

# Cum explicati faptul ca DNA nu s-a autosesizat date 29 July 2019 20:45 +7

cand in presa au aparut declaratii oficiale care sustin ca in Romania s-au retrocedat in acte suprafete de teren care depasesc suprafata de disponibila in tara... In momentul declaratiilor, ministrul respectiv avea in organigrama ministerului propriu intreaga Agentie Nationala de Cadastru si Raspundere Imobiliara. Azi, dupa 30 de ani, nici un procuror din Romania nu a deschis un dosar penal pentru a verifica daca cele 42 de Prefecturi din Romania au retrocedat in exces terenuri in cele 42 de judete. Daca Ministerul de Interne nu era comasat cu Ministerul Administratiei, Anchetele Judiciare ale Politiei Romane puteau face ordine in retrocedarile locale unde PROCURORII ROMANIEI SUNT INCAPABILI!? Cine coordoneaza Marea Mafie Imobiliara Nationala!?

# Edelweiss - Bukowinean Convict date 29 July 2019 22:36 +3

Milițienii n-au timp să facă strada, ei stau cu laptopu' pe net, ÎN AFARA ORICĂROR PROCEDURI JUDICIARE și iau capturi de ecran ale comentariilor postacilor. Pentru asta este miliție în Rromânika ca să le apere kururile obeze la juzi, porcușori sau politruci. Nu-i așa, calenciuc gică-ionuț, fost șef la Secția 13 de Miliție Politică Bălcăuți/ Suceava? (addendum. la dosarul penal manufacturat aiurea, în baza căruia am făcut 8 luni de închisoare, sunt depuse aprox, 170 de pagini de capturi de ecran NELEGALE, efectuate în perioada 2013-2014, CU UN AN ÎNAINTE DE DEPUNEREA ÎMPOTRIVA MEA A UNEI PLÂNGERI PENALE). PENTRU ASTA EXISTĂ MILIȚIE ÎN RROEMENIKA!

# IO date 30 July 2019 06:32 +2

Spui că iau capturi ecran.Părerea mea este că fac multe: de la idedntificarea utiliatorului, accesarea fără drept a sistemului de operare al utilizatorului etc. Am trimis comentarii care nu au mai apărut unele erau prelucrate, mi-au tăiat conexiunea la net deși am protectie antivirus si altele! Conturile pe rețelele de socializare au fost sparte , adresele de mail accesate etc. Toți sunt implincați!

# Retrocedari: Cadastrul (ANCPI) incredintat MAI in 2004! date 30 July 2019 07:08 +5

"https://www.realitatea.net/cozmin-gusa-in-ultimii-15-ani-statul-paralel-a-supt-autoritatea-de-la-institu-iile-statului_2209898.html" - ""Daca nu aveai relatii intr-o padure sau in alta erai mort. Si asta insemna ca acea institutie, care putea sa fie DIICOT, DNA, MAI, era direct subordonata prin lucrurile pe care conducatorii acestor institutii le faceau. O, Doamne, cand o sa povestesc despre ce se intampla pe la K2, pe unde mergeau toti, indiferent cum ii chema pe ministrii de Interne si faceau temenele la cuplul Maior - Coldea. Si din cand in cand si Kovesi pe acolo. Dar poate nu este momentul". Romania membra NATO din 2004! Fondul Proprietatea din 2005 despagubeste retrocedari in exces? Cine a capatuit de 15 ani actiuni la Fondul Proprietatea sau la Stat ne spune Traian Basescu!? SRI? DNA? MAI? Guvernul? ANRP?

# Valter Cojman date 30 July 2019 04:01 +6

Pacat ca a trebuit sa-si piarda nepoata ca sa se trezeasca la realitate si sa nu mai pupe in cur sistemul corupt creat de Basescu si perpetuat de IohaniSS...

# obiectiva din Iran date 30 July 2019 08:08 +5

LA ORA ASTA NU SE STIE NIMIC SIGUR...DAR DIICOTUL INFIRMA ???? PAI, INSEAMNA CA TREBUIE SA ADUCA SI PROBE PENTRU INFIRMARE......SAU S-A BAGAT IN ANCHETA UN PORCUROR DIN SEDIUL CENTRAL CA SA FIE SIGURI AMERICANII CA AU FRAIELE IN MANA ??? MAI ARE CIA SEDIUL LA PARCHET??? NUUU, NICI INCHISORI CIA NU AU EXISTAT IN ROMANIA, NICI USTUROI NU AU MANCAT  ......https://www.g4media.ro/diicot-infirma-oficial-informatia-ca-suspectul-de-la-caracal-ar-fi-cercetat-pentru-ca-furniza-fete-militarilor-americani-de-la-deveselu-informatia-falsa-fusese-preluata-imediat-de-p.html https://adevarul.ro/news/eveniment/romania-condamnata-cedo-cazul-inchisorilor-secrete-cia-1_5b0fb503df52022f75a033bf/index.html

# obiectiva date 30 July 2019 08:13 +4

DE PRIN PRESA ADUNATE........cica gheorghe dinca ar fi legat fata cu scotch la....OCHI.....pai, si pe GURA NU AVEA NIMIC ??? eu tip cu gura, nu cu ochii :).....PLUS CA...DIG, SUNT LA BOLD, SUNT IN CARACAL......ETC, ETC, ETC......

# scotch pe ochi date 30 July 2019 12:02 +3

Dinca merita pentru interesul general al precupetelor sa fie expus in public la detectorul de minciuni :eek: cu toate televiziunile live?Zic ca DA! :-*

# POPESCU Cristian date 30 July 2019 09:41 +4

Cumva procurorul Popescu Cristian era seful parchetului Caracal in 2015 cand a fost cazul violului de la Deveselu ??? era cumva acel procuror ai carui subordonati au asteptat sa vina EL din concediu , adicar dupa o sapt , ca procurorii din subordinea lui sa decida ce fac cu dosarul de viol ...il declina sau ii aresteaza ...ia sa va interesati sa vedeti ca am dreptate ...acolo sunt numai derbedei la acel parchet si nestiutori de carte

# obiectiva date 30 July 2019 11:00 +2

am facut o descoperire epocala....casa lui GHE DINCA nu este alaturi de balta....gardul din spate NU da direct la balta ci in teren agricol......care se gaseste lipit de alt teren agricol, de alte case.........ar fi trebuit sa treaca soseaua, sa sara gardul pe la vecini cu cadavrele in spate....si sa strabata cam 6000 metri lungime de teren agricol ca sa ajunga la lac.

# obiectiva din Iran date 30 July 2019 19:29 +5

95 MILITARI AMERICANI AU FOST RETRASI IN ULTIMILE 24 ORE DE LA BAZA MILITARA DEVESELU, ACESTIA PLECAND DIRECT IN SUA. Aparent o rotatie de personal, urmand sa vina altii. Ciudata coincidenta insa cu momentul scandalului legat de uciderea Alexandrei .La fel si declaratia ambasadorului american Hans Klemm ,cum ca ”SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane"

# obiectiva din Iran date 30 July 2019 19:43 +5

Acum vreo 10 ani ,in Coreea de Sud , doi militari americani beti ,de o baza americana, au intrat cu o masina in doua prostituate sud-coreence ce stateau la marginea soselei. Discutabil daca a fost un accident sau au facut-o cu intentie.Timp de o luna insa peste UN MILION de sud-coreeni au facut demonstratii pentru a cere ca militarilor din bazele americane sa li se aplice legea sud-coreena si sa fie judecati de instante sud-coreene. Cu greu a fost aplanat conflictul. In Romania problema nu e ca fac militarii americani sex cu romance, ci faptul ca MILITARII AMERICANI AU LEGATURA CU CRIMINALITATEA ORGANIZATA DIN ROMANIA ,CARE LE FURNIZEAZA NU PROSTITUATE, CI ...FEMEI RAPITE. Fiecare baza americana are o structura interna de informatii,cu dubla subordonare ( comandantului bazei - pe chestiuni legate de disciplina militara si sefului structurii de informatii a esalonului superior- pe chestiuni de contraspionaj) . Deci ,legatura militarilor americani cu criminalitatea organizata din Romania

# GHEORGHE DINCA impreuna cu fii sai traficanti de carne vie date 30 July 2019 23:54 +4

catre Italia . Din pacate nu sunt doar doua fete rapite/sechestrate/ucise ; veti vedea ! :eek:

# etnic dar adevarat român date 31 July 2019 11:46 0

Domnu CuMPANASU CU TOT RESPECTU.DACA VETI CREDE CA SE VA REZOLVA ACEST CAZ.EU O SA IMI MUTILEZ PALMA.DAR NU SE VA REZOLVA.ASTEPTARI DACA AVETI DE LA PALATUL VICTORIA SI COTROCENI AVETI GRIJA.....POATE O SA FACETI ACCIDENT....S-AU MAI RAU CEVA DOSAR.DE CE NU V-ATI CUPLAT CU DRACULA.CA?DATORITA LU DRACULA ..ZGÎNDARIND MUSUROIUL AM AFLAT MULTE,NU CA NU STIAM.DE CE?UITE CE O PSTIT DRACULA,AJUTAT DE PALATUL VICTORIA,SI COTROCENI SI CE SA MAI ZIC ,CA?...O MAI DAU SI CU EXTERIORU,EU UNU NU CRED,AVETI GRIJA,ASTA VA ZIC DE CE NU L-ATI AJUTAT CU STÎRPIREA MAFIEI,NU L-Ati aJUTAT DATORITA FAPTULUI CA DRACULA O FOST CEL MAI MARE,CODUPT....FALS,,,DRACULA ÎI DETINUT POLITIC...NOI STIM..CHIAR DACA NU MÎNCAM R.....PE LA TV.DE CE NU L-ATI SPRIJINIT?ACUMA AVETI ASTEPTARI DE LA GUNOSIELE ASTA.FÎS...UNDE SINT ACUMA...GOLANII DE MALIN BOT,CEAUSESCU.ZORBALINA.USERISTI.NU MAI SAR IN PIATA.NU VA SUSTINE.AVETI GRIJA SA NU AVETI CUMVA ACCIDENT,CA AM VAZUT CA ATI PRIMIT AMENINTARI....SINGUR NU PUTETI. FACE FATA,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva