12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTIA LIBERALA – Avocatul Poporului Renate Weber il reduce la tacere pe deputatul PNL Florin Roman, care a sustinut ca Weber se afla in conflict de interese cand ataca la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale. Weber ii aminteste lui Roman ca Avocatul Poporului nu beneficiaza de pensie speciala (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 iunie 2020 13:03
Vizualizari: 5889

Deputatul PNL Florin Roman (foto) a deschis gura fara sa gandeasca atunci cand a acuzat Avocatul Poporului de conflict de interese in legatura cu atacarea la Curtea Constitutionala a Romaniei a legii care impoziteaza cu pana la 85% pensiile de serviciu (asa-numitele „pensii speciale”) – click aici pentru a citi.Mai exact, vicepresedintele PNL a sustinut ca Avocatul Poporului, Renate Weber, s-ar afla in conflict de interese atacand respectiva lege la CCR, in conditiile in care Avocatul Poporului insusi beneficiaza de „pensie speciala”. Roman a fost pus la punct luni, 22 iunie 2020, chiar de catre Renate Weber, care i-a explicat ca Avocatul Poporului nu beneficiaza nici de pensie speciala, nici de pensie de serviciu.

Polemica a pornit din momentul in care Florin Roman a anuntat ca a depus la Parlament cererea de revocare a Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului atat din cauza atacarii la Curtea Constitutionala a legii de mai sus, cat si din pricina ca Weber si-a permis sa monitorizeze spitalele si alte centre medicale in care numerosi romani au fost internati cu forta, pentru simplul motiv de a fi suspecti de coronavirus – fie ei simptomatici sau asimptomatici. Mai precis, Avocatul Poporului suspecteaza ca tinerea cu forta a oamenilor in respectivele spitale contravine legislatiei romanesti si europene legate de lupta impotriva torturii (click aici pentru a citi).


Iata postarea de pe Facebook a lui Florin Roman:


Am demarat azi procedurile de revocare a doamnei Renate Weber prin depunerea cererii de revocare in Parlament.

Doamna Weber, ca beneficiar de pensie speciala este in conflict de interese, atacand la CCR o lege care ii taie si ei pensia. Este un demers al Avocatului Poporului impotriva poporului roman, care doreste taierea pensiilor speciale.

Renate Weber si PSD isi bat joc de cei circa 5 milioane de romani, care dupa 30-40 de ani de munca, primesc o pensie pe contributivitate!

Un alt cap de acuzare se refera la instituirea sistemului de monitorizare a torturii, introdus de Renate Weber impotriva medicilor in perioada COVID!


Redam mesajul de pe site-ul Avocatului Poporului:


Avocatul Poporului nu comenteaza solicitarea de revocare din functie, asteptand derularea procedurii parlamentare.

Precizam ca, potrivit legislatiei in vigoare, Avocatul Poporului si Adjunctii acestuia sunt asimilati functiilor de ministru si secretar de stat si nu beneficiaza de pensii de serviciu sau speciale.

 

Mentionam ca in sesizarea de neconstitutionalitate cu privire la legea care impoziteaza la sange pensiile de serviciu, Renate Weber invoca motive de neconstitutionalitate atat extrinseca, cat si intrinseca. La nivel extrinsec, Avocatul Poporului reclama ca legea nu respecta principiul predictibilitatii legislative in materie fiscala, iar la nivel intrinsec Weber acuza ca legea incalca interdictia dublei impozitari, precum si principiile echitatii si egalitatii fiscale.


* Cititi aici sesizarea de neconstitutionalitate

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 23 iunie 2020 13:25 +29

Că omul este nedeștept, se vede de la o poștă, iar el, privit individual, trebuie tratat cu condescendență, pentru că ne e el vinovat că este așa, pentru că așa s-a născut. Vinovați de apariția acestui specimen în mediul public sunt cei care l-au propulsat în funcții, îl mențin și îl susțin. Dacă PNL nu are alte cadre decât oameni de teapa grobianului Florin Roman, care nu știu decât să-și reverse peste tot și toate sărăcia intelectuală și de duh, înseamnă că este un partid irevocabil condamnat la pieire politică, mai devreme sau mai târziu. Exemplul ”confraților” lor ”istorici” din PNȚ fiind elocvent. Ca unul care mai cunoaște ceva istorie, este deconcertant să observ cum ”bijuteria politică” a Brătienilor a devenit ”moneda calpă” pe care o prevestea peste timp Mihai Eminescu, punând în veacul al IX-lea diagnosticul corect al ”liberalului” de secol XXI: ”chintesență de mizerii de la creștet până-n talpă”.

# VIKY date 23 iunie 2020 13:37 +6

Acest guWren infect nu are nevoie de profesionisti, pe care nu pot sa ii manipuleze, ci de analfabeti functionali, care executa intocmai si la timp ordinele. Acesti analfabeti conduc tara. Cum la spitale au plantat chelneri, coafeze, probabil pe functia Avocatul Poporului au nevoie de unul care lustruieste pantofii...lustrugiu. Mai au putin si probabil vor schimba si numele tari, din Romania in COLONIA EUROPEI.

# Ion date 23 iunie 2020 14:22 +5

Prostia liberală si johanista este evidentă,nu mai avem nici o îndoială! O vedem si o simțim zi de zi! Asa ca romanii care ii sustin sunt si mai idioți dacat ei!

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis (retired) date 23 iunie 2020 14:32 -2

”Prostia liberală” este doar o fațetă particulară a „Prostiei Naționale Românești”, cea asupra căreia nu a putut nici măcar Albert Einstein să se pronunțe asupra limitării ei. Ce studii dichisite la Facultatea de drept de la Oxford, ce mastere și doctorate în drept constituțional și fiscal trebuie să aibă un prostan din plebe ca să concluzioneze, simplu și limpede ca picătura de cleștar, că cei 9 boșorogi decrepiți din Sovietul Suprem al CCR NU SE POT PRONUNȚA ÎN ACEASTĂ SPEȚĂ, AND UN INTERES PATRIMONIAL DIRECT, pe cale de firească consecință fiind într-o EVIDENTĂ INCOMPATIBILITATE? * Cheia soluționării acestor grețoase, oripilante și onctuoase stipendii ce le sunt date de-a-m-pülea Androizilor și Cyborgilor din Olimpul Judiciar Mioritic se află DOAR LA POPOR.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis (retired) date 23 iunie 2020 14:33 0

În momentul în care speța pensiilor speciale ale PUTORILOR JUDICIARER excede chiar și competența „Verhovnîi Saviet” de la CCR, este evident că doar CETATEA mai poate soluționa acest conflict, prin referendum național legal convocat DOAR VOINȚA POPULARĂ poate răspicat dacă este de acord sau nu ca să țină în cârcă aceste cohorte de putori, beneficiare ale unor avantaje financiare greu de imaginat chiar și la nivelul celor mai dezvoltate state ale UE. Dincolo de Voința populară se mai află doar un singur tip de voință: voința unui instrument, inventat în anii WWII de Mikhail Kalashnikov. /// *incompatibilitatea constă în faptul inacceptabil moralmente de a-și decide livia stanciu, valer dorneanu, enache marian sau daniel morar asupra unor venituri lunare cumulate însumând 11.500 – 13.200 de euro / lunar.

# errata date 23 iunie 2020 14:35 0

în loc de „AND” se va citi „AVÂND”

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis (retired) date 23 iunie 2020 14:41 +3

„principiile echitatii si egalitatii fiscale”, tradus din perspectivă morală elementară, înseamnă ca prichindeii să aibă botine și colțuni în picioare, plus ceva bunuț demâncare în ghiozdănel. Principiul echității presupune ca seniorii să aibă resursele minime necesare pentru achiziționarea acelor amărâte aspirine și paracetamoale, cu care să-și mai ducă zilele măcar cîțiva anișori după ieșirea la pensie. Principiul echității nu presupune deloc fanteziile bahice ale decrepitului dorneanu ( licori fine, cu arome exotice și prețuri aidomă de exotice) sau liniuțele de pudră inspirate de pe tăblia mesei de buttonul lui JKW utilizând drept sondă o bancnotă de 500 de euro rulată.

# A_L_I_E_N date 23 iunie 2020 16:16 +2

În această ”logică” liberală(?) - ar trebui ca TOȚI judecătorii supremi care au votat pentru sesizarea CCR (și au votat chiar toți :))- ar trebui demiși ... Vai de capul vostru. Asta este din păcate diferența dintre oameni politici și politicieni ...

# X date 23 iunie 2020 19:41 +13

Pe leprele astea de la PNL bine ca nu ii doare prostia ca ar fi un urlet...... Pe aceeași tema discutau și cei doi măscărici de la B 1, , ieri pe la ora 18,00. Și ei la fel de prosti și de neispraviti ca cei de la PNL

# cezar date 24 iunie 2020 13:01 +5

Florine, in ultimul timp te cam bagi singur in seama, precum musca-n ...calului! Daca taceai filozof ramaneai, zice un proverb. Nu esti singur; ai de partea ta tot pnl-ul si pe cotrocel. Toti balmajiti fara noima; nu stiti decat ca psd-ul e de vina! Voua nu va este rusine de milioanele de romani adevarati care voteaza psd-ul, jignindu-i si-n culcare si-n sculare? Halal sa va fie!

# YES date 24 iunie 2020 22:44 -2

Renate Weber TREBUIE revocata din functia de avocat al poporului roman . Slujeste alte interese (obscure) de care este si ea beneficiara .Cand 5 milioane de cetateni pensionari te vor AFARA ......PLECI singura pe usa din DOS !! FARA PRIVILEGII si POMENI din banii publici pentru unii . Raportul pensiilor speciale de 10/1 este SCANDALOS ca sa nu zic NESIMTIRE ORDINARA .

# Sphinx date 24 iunie 2020 22:58 0

Interesant cum in afara de Iliescu-Constantinescu-Basescu NIMENI nu declara public ca este beneficiar de "speciala" .Merg pe "burta" !!

# VIKY date 25 iunie 2020 00:30 +4

"Doamna Weber, ca beneficiar de pensie speciala este in conflict de interese, atacand la CCR o lege care ii taie si ei pensia. Este un demers al Avocatului Poporului impotriva poporului roman, care doreste taierea pensiilor speciale." Pe laga manipularea si minciuna grosolana, care o propaga acest individ, tin sa il anunt ca a gresit destinatarul la procedurile de revocare. Beneficiarii de pensii speciale sunt judecatorii de la ICCJ, care au sesizat CCR-ul. Asa ca va cer public, sa demarati urgent procedurile de DESFINTARE a ICCJ. Daca tot sunteti specialisti in furturi, desfiintari, angajari, demiteri, ce ar fi sa va demiteti si pe voi, nu de alta dar sa nu fiti acuzati (nu de DNA, doamne fereste) de dubla masura.

# Nelu date 25 iunie 2020 15:21 0

ORICINE LOVESTE in " nesimtitele speciale" este BINEVENIT !!. draga VIKY .

# VIKY date 25 iunie 2020 21:17 +2

# Nelu ...Eu nu sunt de acord cu impozitarea, ci cu taierea tuturor pensiilor la care nu au contribuit cu nimic. Numai ca nu suport minciuna, manipularea, dubla masura. Chiar daca Avocatul Poporului nu sesiza CCR, oricum ICCJ ar fi facut sesizarea, si tot neconstitutionala va fi. Si dansi, "mintile luminate", stiau ca va fi neconstitutionala, si totusi au votat-o, pentru prostime, chipurile ei au vrut, dar Avocatul Poporului se opune. Daca vroiau cu adevarat lucrul asta dadeau o ordonanta de urgenta (ca cele 25 date noaptea ca hoti), si se rezolva pe loc. De ce nu au dat?. Ca sa prosteasca lumea, cica ei au vrut, dar alti i-au impiedicat. Trist este ca ei se impiedica in propriile minciuni.

# VIKY date 25 iunie 2020 21:49 +3

Florin Roman (PNL): "PSD e principalul vinovat de creşterea îmbolnăvirilor de COVID-19, pentru că a pus la îndoială boala". Nu cred ca nu se va rasturna cerul pe voi de atata ura pe care o nutriti impotriva a milioane de oameni. Acest guWern infect este in stare sa puna in carca PSD-ului, si decesele produse din cauza spitalelor inchise, unde bolnavi cronici nu au avut acces, sau tunurile date in perioada stari de urgenta si alerta. Tot PSD-ul este devina ca in mandatul lui Ciolos a fost numit Director General individul cu pretentii de 760.000 euro dintr-un contract de achizitii. In urma cu 10 minute, in sedinta de GuWern, alcolistul mandolina a auzit din presa ca se liberalizeaza preturile la gaze, si ca populatia trebuie informata. Eu intreb: asta este normal, sau necesita o "izolare" de urgenta?.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva