17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTESTUL JURNALISTILOR – Clubul de Presa denunta lipsa de transparenta a Administratiei Prezidentiale si a Ambasadei Romaniei in SUA: „Jurnalistii au solicitat detalii vizand prezenta presedintelui Klaus Iohannis la ONU, inclusiv detalii despre cheltuielile pe care le suporta cu acest prilej statul roman. Institutia prezidentiala a refuzat sa furnizeze informatiile de interes public. La fel a procedat si ambasada. I s-au solicitat informatii si acreditari”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 September 2023 13:38
Vizualizari: 2633

Clubul de Presa protesteaza fata de lipsa de transparenta a Presedintiei si a Ambasadei Romaniei la Washington, DC.Nemultumirea, exprimata prin intermediul unui comunicat de presa de marti, 19 septembrie 2023, a fost provocata de faptul ca atat Palatul Cotroceni, atat ambasada au refuzat sa raspunda solicitarilor mass media privind cheltuielile ocazionate de prezenta presedintelui Klaus Iohannis (foto) la sediul din New York al Organizatiei Natiunilor Unite. In plus, ambasada a refuzat sa furnizeze acreditari catre jurnalistii dornici sa fie prezenti la o eventuala conferinta de presa sau intalnire dintre Iohannis si romanii din SUA.

Pozitia ambasadei este cu atat mai revoltatoare, cu cat a respins si solicitarile de informatii privind spectacolul organizat in SUA la 10 septembrie, cu participarea a peste 150 de artisti adusi din Romania.


Iata comunicatul Clubului de Presa:


Dupa cum este si firesc, jurnalistii romani din tara si din Statele Unite au solicitat detalii vizand prezenta presedintelui Klaus Iohannis la Organizatia Natiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suporta cu acest prilej statul roman. Institutia prezidentiala a refuzat sa furnizeze asemenea informatii de interes public. La fel a procedat si Ambasada Romaniei in Statele Unite, careia i s-au solicitat de asemenea informatii, precum si acreditari in eventualitatea in care presedintele Klaus Iohannis va sustine o conferinta de presa sau un breefing sau se va intalni cu membrii comunitatii de romani.

Clubul de Presa protesteaza energic impotriva acestei lipse de transparenta si solicita insistent atat institutiei prezidentiale cat si Ambasadei Romaniei in Statele Unite sa-si revizuiasca pozitia. In ceea ce priveste Ambasada, constatam ca aceasta recidiveaza, intrucat nu a acordat acreditari si nu a furnizat informatii nici cu prilejul mega-spectacolului organizat in data de 10 septembrie cu participarea a peste 150 de artisti adusi din tara, cu numerosi invitati, si care a presupus cheltuieli uriase din banii publici.


In numele Consiliului de Onoare al Clubului de Presa,

Sorin Rosca Stanescu”.

Comentarii

# DODI date 19 September 2023 16:09 +17

Nu știu de ce unii mucureșteni se alarmează abia acum, pe sfârșit de mandat 2, că PROSTUL SATULUI din fruntea STATULUI nu știe citi, nu știe vorbi, dar are pretenții și tupeu. Când ai furat cu acte în reguLă, când ți-ai bătut joc de români și de resusrsele financiare și materiale ale țării, când îți pregătești un alogen să-ți ia locul pentru a te feri pe viitor de procese penale și eventual binemeritat închisoare nu îți mai pasă de unii care realizează abia acum că ai fost și ești cel mai prost președinte de țară. Așa că mucureșteni resemnați-vă cu cel pe care l-ați ales sperând că este... neamț. A fost și este cu totul altfel decât ar trebui să fie un om responsabil pentru funcția cea mai importantă din stat.

# Stefan date 19 September 2023 19:41 +9

Oameni buni, ce dracu este atât de neclar ca ****** de neamț are alte priorități, personale și exclusiv pentru binele și confortul său! Nu ii pasă de romani, nu îl interesează România. El doar are o agendă scrisă de alții, pe care trebuie sa o bifeze încât sa își păstreze privilegiile actuale pe piață, dintr-o altă funcție și tot pe bani publici! Să îl pupe în cur pe el și pe noi, toți cei care l-au votat! Și prima dată, dar mai ales a doua oară!!! Cât de prosti sunt cei care după 5 ani de vacante ale lui Iohanis, doar prin tari străine, fără sa facă nimic pentru Țară, l-au ales și a doua oară...

# Stefan date 19 September 2023 19:49 +11

Oameni buni și cu min. 2 neuroni în viață în cap: puteți să conștientizați căt de MARE este prostia românilor - după ce au votat de doua ori la rand un securist împuțit, bețiv ordinar, băsescu pe nume, a repetat prostia și cu iohanis.... Și cine știe ce va mai fi de aici încolo... Nu este de mirare rahatul în care ne zbatem marea majoritate... Inteligență colectiva românească... Nu-i o surpriza ca atât de mulți romani plecati nu vor sa mai revină în țară...

# alka phone date 20 September 2023 08:33 +2

Pai sa faca clubul de presa o lista cu jurnalistii care faceau spume la gura la alegeri ca sa-l sustina pe martalog si sa-i denigreze contracandidatii. Poate ca si presa este vinovata de promovarea unei nulitati absolute in fruntea statului. Nu ma indoiesc de faptul ca au fost platiti sa genereze atata dezinformare in randul unei parti a po******tiei care are prostul obicei sa asculte propaganda unor descreierati (cu pretentii de jurnalisti) dupa care se duce si voteaza in detrimentul intregii po******tii (majoritatea nu se duce la vot) doar ca sa-si satisfaca orgoliile de moment pe principiul.. lasa baah ca stiu ioo mai bine cu politica.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva