21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

RAZBUNAREA MARGARETEI – Sefa CSM Margareta Tint i-a facut vant din Consilu judecatoarei Ionela Tudor, de la cabinetul Evelinei Oprina. Manevra a avut loc la cateva zile dupa dezvaluirile Evelinei Oprina despre suspiciunile privind un proiect pe fonduri europene al CSM. Lui Tint nu i-a convenit ca judecatoarea Ionela Tudor nu s-a delimitat de Oprina. Margareta a invocat o pretinsa nerespectare a atributiilor de serviciu dupa ce Tudor s-a retras din proiectul european aflat in verificari

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 July 2020 16:49
Vizualizari: 6054

Judecatorii din intreaga tara trebuie sa stie cu ce lucruri marunte se ocupa trimisii lor in Consiliul Superior al Magistraturii. Si aici ii avem in vedere pe sefa CSM Nicoleta Margareta Tint (foto), Simona Marcu, Mariana Ghena, Lia Savonea, Andrea Chis, Bogdan Mateescu, Mihai Balan, carora li se adauga destul de des presedinta ICCJ Corina Corbu si ministrul Justitiei Catalin Predoiu.


 

Sa vedeti coincidenta naibii! La cateva zile dupa ce judecatoarea Evelina Oprina a dezvaluit public existenta unor suspiciuni in legatura cu o licitatie organizata intr-un proiect european (click aici pentru a citi), presedintei CSM Margareta Tint i-a casunat brusc pe una dintre colaboratoarele Evelinei Oprina. Si nu orice fel de colaboratoare, ci chiar o judecatoare. Este vorba despre judecatoarea Ionela Tudor de la Tribunalul Bucuresti, detasata in CSM si cu activitate la cabinetul Evelinei Oprina.

Astfel, joi, 23 iulie 2020, sefa CSM Margareta Tint i-a facut vant din Consiliu judecatoarei Tudor, beneficiind de sprijinul celor mentionati anterior: Simona Marcu, Mariana Ghena, Lia Savonea, Andrea Chis, Bogdan Mateescu, Mihai Balan, Corina Corbu si Catalin Predoiu. Caci incetarea detasarii in CSM a judecatoarei Tudor a fost luata cu 9 voturi “pentru”, ale celor de mai sus, si cu doua voturi “impotriva”, ale judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: Incetarea detasarii in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei IONELA TUDOR, judecator la Tribunalul Bucuresti, incepand cu data de 27.07.2020, ca urmare a solicitarii presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii; (majoritate: 9 voturi DA, 2 voturi NU)”

 

Loialitatea se pedepseste


Totul s-a intamplat dupa ce Margareta Tint a facut o solicitare de incetare a detasarii judecatoarei Ionela Tudor, invocand, vezi Doamne, ca aceasta nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu. De fapt, judecatoarea Tudor a picat, din punctul nostru de vedere, la mijloc in uriasul razboi din CSM, o institutie preocupata asa cum afirmam de jocuri marunte si interese personale, mai putin de problemele cu care se confrunta sistemul judiciar. Cel putin asta se vede de afara.

In realitate, manevra prin care Margareta Tint a reusit sa o inlature pe judecatoarea Tudor din CSM a avut legatura cu refuzul acesteia de a se delimita de Evelina Oprina. Concret, judecatoarea Ionela Tudor a refuzat sa mai lucreze in proiectul european TAEJ-Transparenta, accesibilitate si educatie juridica prin imbunatatirea comunicarii publice la nivelul sistemului judiciar”, proiect asupra caruia exista suspiciuni si care este in verificari la AM POCA, explicand ca s-a implicat in acest proiect pentru a lucra cu Evelina Oprina, iar odata cu retragerea acesteia din urma de la managerierea proiectului este normal ca la fel sa faca si ea. Mai ales in conditiile in care, repetam, asupra proiectului cu fonduri europene planeaza suspiciuni pentru modul in care a fost atribuit de catre CSM contractul pentru societatea DAL Travel, atribuire ce a avut loc in 2018, inainte ca Evelina Oprina sa preia managerierea proiectului.

Retragerea din proiect a fost anuntata oficial de catre judecatoarea Tudor in cadrul CSM, aceasta explicand ca dupa retragerea lui Oprina nu mai poate participa la sedintele pe proiect, mai nou organizate de cea care a preluat managerierea proiectului, purtatoarea de cuvant a Consiliului, Daniela Stancioi. Aceasta este pretinsa nerespectare a atributiilor de serviciu invocata de sefa CSM Margareta Tint pentru a-i face vant din Consiliu judecatoarei Tudor. Asta desi, in opinia noastra, Tudor a procedat cat se poate de corect, atat timp cat cea care o adusese in proiect, Evelina Oprina, s-a retras din calitatea de manager. Totusi, loialitatea nu este privita cu ochi buni de fiecare data.

 

Tint nu vede judecatorii detasati cu zecile de ani


Ne asteptam ca presedinta CSM sa invoce ca atat timp cat judecatoarea Tudor nu mai lucreaza in proiectul european nu mai este necesara prezenta ei in Consiliu. In acest sens trebuie precizat un lucru. Acela ca Evelina Oprina nu este singurul membru al CSM cu judecatori detasati in Consiliu care lucreaza la cabinetul sau. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste judecatorii detasati in CSM care activeaza la cabinetul Gabrielei Baltag si la cel al lui Bogdan Mateescu. Judecatori care nu sunt implicati in niciun fel de proiect european.


Pe de alta parte, ne intrebam daca pe Margareta Tint nu cumva o deranjeaza faptul ca in Consiliu exista judecatori detasati de zeci de ani. Spre exemplu, cazul vesnicei judecatoarea Andreea Uzlau, care a muncit doar 9 zile la dosare in ultimii 12 ani (click aici pentru a citi). Pe acestia oare nu ii vede Margareta Tint? Sau daca ii vede, nu are de gand sa le ceara incetarea detasarii? Probabil ca daca nu sunt judecatori care sa colaboreze cu adversari din Consiliu si sunt destul de supusi nu exista nicio problema.


Lumea Justitiei va reveni cu alte detalii despre aceasta rafuiala din interiorul CSM. De asemenea, in zilele urmatoare vom prezenta date concrete despre suspiciunile privind proiectul european al CSM aflat in prezent in verificari, caz care a instalat panica in interiorul Consiliului.

 

Sursa Foto: Qmagazine.ro

Comentarii

# M justitiabil date 23 July 2020 17:14 +11

Aceasta reflecta adevărată fata a magistraturii din tara noastră. În toată aceasta lupta eu o vad câștigătoare pe Evelina. Evelina ii face praf, veți vedea puterea ei

# Ciocanitoarea Woody date 23 July 2020 19:18 +1

Seamana perfect cu personajul Ciocanitoarea Woody.....

# Gaby date 25 July 2020 17:55 0

Pe d-na Oprina nu o cunosc, dar pe d-na Tudor, da. Păcat ca astfel de oameni integri, seriosi si stiutori de carte sunt împinși pe scări de un CSM care si-a atins măsura neputinței de a se ocupa de treburile serioase ale unei justiție în derivă...De unde nu te astepti , oamenii cu mize mici ajung sa facă jocuri in loc sa-si faca treaba. Rusine...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva