28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REBELIUNEA LUI SCUTEA FATA DE LEGE – Procurorul General al Romaniei nesocoteste decizia obligatorie a CCR. Fix la o zi dupa decizia CCR care a stabilit ca SIIJ este infiintata legal si constitutional, Gabriela Scutea le-a cerut procurorilor sa ignore hotararea Curtii si sa invoce hotararea CJUE pentru a pretinde ca SIIJ nu mai exista, pe modelul judecatorului Stancu de la Curtea de Apel Pitesti. Ce a facut Scutea este caz de excludere din magistratura (Adresa)

Scris de: G.T. | pdf | print

11 iunie 2021 14:15
Vizualizari: 8174

Act de nesupunere in fata legii din partea Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea (foto). Aceasta nesocoteste decizia obligatorie a Curtii Constitutionale a Romaniei care a stabilit ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) este perfect legala si constitutionala, in raport cu hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene din 18 mai 2021, care a analizat situatia SIIJ.


 

Incredibil: la doar o zi de la hotararea CCR din 8 iunie 2021 (click aici pentru a citi), Gabriela Scutea isi instiga procurorii din subordine sa invoce instanta hotararea CJUE, astfel incat sa se forteze o decizie aberanta precum cea a judecatorului Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitesti, care a decis ca SIIJ nu mai exista fix in baza deciziei CJUE (click aici pentru a citi). Indemnul se regaseste in adresa nr. 1001/C/2021 trimisa Parchetelor de pe langa Curtile de Apel, din 9 iunie 2021.

 

Ceea ce a facut Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea este din punctul nostru de vedere o abatere disciplinara cat se poate de evidenta. Mai exact, este vorba despre abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. ș) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - "nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale".

 

Iata ce contine adresa Procurorului General Gabriela Scutea, pe care o publicam integral in facsimil:

 

“Asffel, Curtea a statuat ca o hotarare pronuntata in procedura prev. de art.267 TFUE, face corp comun cu dispozitiile europene pe care le interpreteaza si este obligatorie, atat pentru instanta de trimitere, cat si pentru celelalte instante judecatoresti nationale, care nu pot da o interpretare proprie acelor dispozitii, fiind opozabila erga omnes.

Totodata, hotararile pronuntate de CJUE in procedura trimiterii preliminare au efecte directe si retroactive, in sensul ce pot fi invocate direct in fata instantelor natonale si europene si lamuresc intelesul, semnificatia si campul de aplicare a norrnelor de drept supuse interpretirii de la intrarea lor in vigoare.

Totodata, intr-o jurisprudenta consolidata, CJUE a enuntat principiul suprematiei dreptului UE fata de sistemele juridice nationale, aratand ca, in baza acestui principiu, dreptul Uniunii se aplica prioritar si inlatura de la aplicare normele inteme si atunci cand, intr-un caz concret, ar fi incidente prevederi nationale ce ar oferi resortisantilor europeni o protectie mai buna a drepturilor lor fundamentale.

Astfel, CJUE a aratat ca instantele nationale sesizate cu un potential conflict intre dreptul intern si dreptul UE au obligatia de a inlatura de la aplicare normele din dreptul intern si de a da sistematic prioritate celor izvorate din dreptul UE, chiar daca validitatea in dreptul intem a normelor propria, eventual chiar prin raportare la propria Constitutie urmeaza a fi stabilite la o data ulterioara.

De asemenea, principiile suprematiei dreptului Uniunii si al interpretarii conforme a dreptului intem au fost reiterate de CJUE in Hotararea din 18 mai 2021, in cauzele conexate C-83119,C-t27ll9,C-195179,C-2191.119, C-355/19 aiC-397119,pct.245-252.

La nivelul curtilor de apel, nu au fost identificate alte cauze solutionate in perioada 19 mai 2021- 08.06.2021 in care urmarirea penala a fost efectuata de catre SIIJ, decat cea a Curtii de Apel Pitesti, nr.722146/2021, iar la Inalta Curte de Casate si Justitie de asemenea nu au fost pronunlate hotarari in cauzele SIIJ in intervalul de referinta”.


Comentarii

# Gilu date 11 iunie 2021 16:28 +140

Doamne,ce activisti tampiti,exact ca in anii '50 ! Lipseste din poza " geaca rosie"purtata de cel mai incolor,inodor si inept personaj...Nu aveti decât rumegus in cap!

# CARCOTAS date 11 iunie 2021 16:40 +90

Nu e chiar un Ordin. Ii zice ''consideratii teoretice'', adica sunt avansate niste pareri. Deranjul vine insa din faptul ca le-a transmis in sistem, ceea ce echivaleaza cu un indemn la nerespectarea Constitutiei, cata vreme bazaconiile par izvorate dintr-o adanca analiza. Probabil, in facultate domnisoara nu a inteles prea bine cum e cu Constitutia si cu suveranitatea Romaniei, cat s-a cedat dupa aderare, ce a mai ramas etc. Putea sa verifice si ce parere are pe continent Curtea Constitutionala din Germania, tara fiind nucleul actualei incropeli politico-economice cu pretentia ca rivalizeaza cu rusii sau cu blocul asiatic.

# Neanae date 11 iunie 2021 16:45 +100

ANARHICĂ MADAM SCUTEA. CCR și Constituția sunt făcute de piticii lu’ Albă ca zăpada! Vrei sa vezi ca e discriminant personajul din poveste? Iar piticii niște exploatatori care taie pădurile. Madam Scutea, sunteți de basm. Ca vrăjitoare cu un corb pe cap, in cap, ca tot aia e. SA VA FIE RUȘINE, D-VOASTRĂ, PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR VACCINAȚI ### (cu 2 rapeluri) CARE VA PUPĂ PE C…ORB! Pe bune. Cine vă credeți? Mai sunt colegi care se cred Napoleon, Isus, Ștefan cel Mare … IDENTIFICAȚI-VĂ! Sigur sunteți Elena Ceaușescu. V-am prins!

# basicuta date 11 iunie 2021 19:45 +25

bă.da pensiile sî rămînă neclintite...minim 4000 de euroi pt ai nostri... asa-i când SIIJ se face că lucrează, soarecii ii videm....

# X date 11 iunie 2021 23:45 +52

Forma asta de viata care își spune procuror general ar trebui sa fie dusa la uncontrolpsihiatric. De multa vreme da semne a ar avea nevoie de un tratament A greșit Predoiu ca a propuz_o și ala de la Cotroceni ca numit_o.

# Curiosu' date 12 iunie 2021 09:32 +71

Scutea, ce parere ai daca se trezeste si Catu sa nu respecte hotararea CC prin care s-a decis respingerea legii privind impozitarea suplimentara a pensiilor speciale ? A ? Deschide tu cutia Pandorei si sa vezi ce anarhie declansezi. Pai daca PG crede ca ii e permis sa ignore o hotarare definitiva si obligatorie, altora de ce nu ? Ce falcute ai facut,ehehe ce subtirica si timida erai la Brasov.

# Lorenzo de Medici date 12 iunie 2021 13:46 +82

Păi ce vroiați de la o securistă ordinară, pusă acolo tocmai să facă ceea ce face ? Să respecte CCR ? Ideea e că nici nu are cine să îi oprească. CSM și Inspecția Judiciară sunt in plin proces de disoluție, ca întreg sistemul de altfel. Că întreaga țară, de altfel. Numai Revoluția Națională ne mai poate salva. Altfel, in nici 10 ani, aici va fi teren viran.

# santinela date 13 iunie 2021 06:17 +72

Daca asa gindeste un procuror general al Romaniei poti sa-i spui numele si apoi linistit poti trage apa . Nemernici ordinari de h-rezisti,pe linga gindirea de gaga pe care o au sint si nulitati "pe meserie" !!

# lege-faradelege date 13 iunie 2021 17:24 +38

Doamna Scutea poate uita sau poate chiar nu este cetatean roman,prin mesajul transmis nesocoteste art. 1 din Consitutia Romaniei conform caruia STATUL ROAMAN, ESTE NATIONAL, SUVERAN INDEPENDENT UNITAR SI INDIVIZIBIL, iar art. 20 alin. 2 din Legea fundamanetala arata ca nu se aplica normele internationale daca normele interne sunt mai favorabile.Servilismul acestei persoane care din banii contribuabilor isi primeste enormul salariu, uita ca tot la nivel national exista doua structuri speciale DNA si DIICOT, de ce nu ar exista si o a treia structura speciala, SIIJ, pentru ca magistratii sa nu consituie masa de manevra pentru politruci si pentru strainii care ne conduc.

# lege-faradelege date 14 iunie 2021 10:09 +28

Procurorul general al Romaniei, prin mesajul sau face un apel, a nu se respecta hotararile judecatoresti,practic conform opiniei sale, ne da unda verde ca oricare dintre noi atunci cand suntem nemultumiti de o hotarare judecatoreasca sa nu ne supunem acesteia. ''Doamna'' Scutea uita ca sunt persoane care au adus prejudicii de sute de milioane de euro,sau chiar mai mult, care au obtinut prin jaf bunuri inestimabile ce ne apartineau noua cetatenilor romani,fara ca astfel de persoane sa sufere vreo sanctiune,iar altii pentru patru bulbi de lalele, sau pentru 6000 de euro, fac ani grei de puscarie.''SUNETI-MI CEI DREPTATEA''ne intrebam retoric ca si EMINESCU. Daca era romanca nu tinea placuta aceea in ambele maini, ce ne aminteste de o alta placuta adusa la rang de simbol.

# VIKY date 15 iunie 2021 18:03 +44

Numai gunoaie au fost promovate in functii de conducere. Atata timp cat populatia doarme, gunoaiele se inmultesc si la propriu, si la figurat. Nu va mirati, nu va indignati. Daca o mana de nazisti vocali au reusit sa rastoarne un guvern legitim, au reusit prin frauda sa ajunga la guvernare, au reusit sa va indatoreze pentru 7 generatii, au reusit sa va vanda ultimele companii profitabile si terenurile agricole ale Romaniei strainilor, au reusit sa isi imparta banii de la UE fara ca populatia sa beneficieze de 1 leu, daca au reusit sa inghete salariile si pensiile, daca au reusit sa mareasca varsta de pensionare la 70 de ani, spunandu-va cu subiect si predicat (Ghinea) ca asta este telul lor: din campul muncii, via-cimitir, atunci chiar va meritati soarta cu varf si indesat. Nici un popor zdravan la cap nu accepta asemenea umilinta, dar se pare ca pe voi nu va priveste genocidul pus la cale de nazistii de la putere. "Sa traiti bine", vorba unui gunoi in viata.

# Imac date 18 iunie 2021 16:12 +27

Jos Gabriela Scutea ! :-* Ce pazaste adormitul de la Cotroceni ? De ce il platim pe parazit ? :-? Dupe "guvernul mieu" , "parlamentul mieu" sa intelegem ca asta e justitia ma-tii ?

# VIKY date 18 iunie 2021 17:34 +24

Cum sa o demită când el a numit-o?. Doar face parte din Turma Mea. Are totul, Guwernul Meu, Parlamentul Meu, Justiția Mea, Avocatul Meu și nouă structură unica pe planeta: Șobolanii Mei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva