24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA #REZIST SUBMINEAZA PARLAMENTUL – Judecatorul Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitesti a stins lumina in Justitie si a decretat cu de la sine putere ca SIIJ nu mai exista si ca procurorul trebuie sa decline competenta unui alt parchet, desi Legea 304/2004 prevede altceva. Este prima hotarare din analele Justitiei prin care o instanta practic legifereaza si sfideaza legile in vigoare. Cerem interventia imediata a CSM pentru derapajul inimaginabil al magistratului Stancu

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 June 2021 19:00
Vizualizari: 9784

Incredibil ce hotarare judecatoareasca s-a putut pronunta la Curtea de Apel Pitesti! Si definitiva! Un judecator care a depus juramantul acum 8 anideci cu minima vechime in magistraturasi-a permis sa constate ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie nu mai exista, ca efect a unor hotarari pronuntate de niste organisme internationale care nu pot tine loc de lege. Vorbim despre Hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene din 18.05.2021 in care s-a retinut ca modalitatea in care functioneaza SIIJ nu incalca normele europene si ca poate functiona in continuare, pe care insa judecatorul Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitesti a inteles sa o invoce intr-o speta interpretand decizia CJUE fix pe dos.


 

Costin Andrei Stancu, judecatorul care s-a inchipuit legiuitor


Concret, judecatorul Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitesti a decis in dosarul 722/46/2021 ce avea ca obiect "contestatie durata proces", invocand Hotararea CJUE, ca SIIJ nu prezinta garantii ca poate sa isi desfasoare activitatea fara imixtiunea politica si nici ca poate asigura respectarea dreptului la o cale de atac eficienta si la un proces echitabil (art 47 Carta drepturilor fundamentale a UE) si a prezumtiei de nevinovatie si a dreptului la aparare (art 48 Carta drepturilor fundamentale a UE).


Care este parchetul care in mintea judecatorului Stancu poate prelua competenta SIIJ?


Mai mult, acelasi judecator a dispus ca procurorul de caz sa isi decline competenta de solutionare a cauzei, iar la stabilirea competentei sa excluda dispozitiile art. 88 indice 1 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. Adica sa excluda, atentie, fix articolul de lege in care se prevede infiintarea si functionarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie si sa trimita dosarul unui alt parchet care are avea competenta sa instrumenteze dosarul. Care o fi oare parchetul care in mintea judecatorului de la Curtea de Apel Pitesti ar avea competenta sa instrumenteze dosarele facute de SIIJ?


Solutia judecatorului Stancu de la Curtea de Apel Pitesti este cu atat mai halucinanta cu cat aceasta obliga la neaplicarea unor dispozitii legale in vigoare, desi magistratul nu a fost investit cu desfiintarea SIIJ. Acest atribut revine exclusiv Parlamentului Romaniei al carui rol pare ca a fost luat de judecatorul Costin Andrei Stancu, care in loc sa aplice legea, a decis sa o rescrie.


Ca in sistem au existat si exista magistrati activisti care prin intermediul unei asociatii profesionale au solicitat desfiintarea SIIJ este una, dar sa apara si un judecator de scaun care sa pronunte o solutie in care sa scrie negru pe alb ca Sectia mult urata este desfiintata de drept, si sa ordone procurorului de caz sa isi decline competenta pe dosarul cu care a fost investit pentru ca SIIJ nu mai exista, consideram ca reprezinta un atentat la adresa puterii legislative – Parlamentul Romaniei, singurul for din aceasta tara care poate legifera. Asta intrucat SIIJ a fost infiintata prin lege si nu poate fi desfiintata altfel decat tot prin lege.


Redam in continuare minuta solutiei pronuntate de judecatorul Costin Andrei Stancu in dosarul nr. 722/46/2021 la Curtea de Apel Pitesti:

"In baza art. 2 si art. 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 si Hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (Marea Camera) din 18.05.2021 constata ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul Ministerului Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este justificata de imperative obiective si verificabile legate de buna administrare a justitiei si nu este insotita de garantii specifice care sa permita, pe de o parte, sa se inlature orice risc ca aceasta sectie sa fie folosita ca instrument de control politic al activitatii respectivilor judecatori si procurori susceptibil sa aduca atingere independentei acestora si, pe de alta parte, sa se asigure ca respectiva competenta poate fi exercitata in privinta acestora din urma cu respectarea deplina a cerintelor care decurg din articolele 47 si 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. In baza art. 4886 din Cpp admite contestatia formulata Asociatia Proprietarilor Pagubiti Oarja 2000 si stabileste termenul in care procurorul sa rezolve cauza la data 18.01.2022. In baza art. 2 si art. 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 si Hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (Marea Camera) din 18.05.2021 urmeaza ca procurorul sa-si decline competenta de solutionare a cauzei, iar la stabilirea competentei vor fi excluse dispozitiile art. 88 1 din Legea 304/2004. In baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 07.06.2021.
Document: Incheiere - masuri preventive (faza de UP) 3/2021 07.06.2021"


Parlamentul si CSM au datoria sa intervina de indata


Lumea Justitiei solicita interventia urgenta a Parlamentului Romaniei si a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a se lua atitudine ferma si urgenta impotriva unei asemenea situatii care risca sa arunce in aer sistemul judiciar. Consideram ca daca justitia romana nu mai tine cont de legile in vigoare si da solutii in care solicita sa se faca abstractie de legile in vigoare, atunci activitatea de judecata nu mai poate avea niciun rost si se poate pune lacatul pe justitie. Este de nepermis, din punctul nostru de vedere, ca un magistrat sa dispuna de la sine neaplicarea unei legi in vigoare, motivand decizia printr-o hotararea pronuntata de CJUE care nu are nici caracter de lege.


Cel mai probabil, pornind de la aceasta decizie unitatile #rezist vor trambita prin presa hotararea judecatoaresca drept o mare realizare. Din pacate insa aceasta solutie reprezinta, din punctul nostru de vedere, semnalul clar ca de acum inainte oricine poate sa isi faca propria lege, fara a mai conta separatia puterilor in stat si rolul fiecarei puteri in organizarea si functionarea statului.


Iata ce prevede articolul 88 indice 1 din legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara de care judecatorul Costin Andrei Stancu a dispus sa nu se mai tina cont desi legea este in continuare in vigoare si prevederile sunt aplicabile:

"(1) In cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se infiinteaza si functioneaza Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie care are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie isi pastreaza competenta de urmarire penala si in situatia in care, alaturi de persoanele prevazute la alin. (1), sunt cercetate si alte persoane.

(3) In cazul infractiunilor savarsite de judecatorii si procurorii militari, dispozitiile art. 56 alin. (4) dinLegea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu suntaplicabile.

(4) Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie este condusa de un procuror-sef sectie, ajutat de un procuror-sef adjunct, numiti in functie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile prezenteilegi.

(5) Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie solutioneaza conflictelede competenta aparute intre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie si celelalte structuri sau unitatidin cadrul Ministerului Public.

(6)**) Ori de cate ori Codul de procedura penala sau alte legi speciale fac trimitere la "procurorul ierarhicsuperior" in cazul infractiunilor de competenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, prinacesta se intelege procurorul sef al sectiei, inclusiv in cazul solutiilor dispuse anterior operationalizarii acesteia".


Judecatorul Costin Andrei Stancu s-a opus modificarii Legilor Justitiei


Deloc de neglijat in contextul solutiei date, este faptul ca judecatorul Costin Andrei Stancu s-a numarat printre magistratii care au semnat memoriul Forumului Judecatorilor din 2017 in care au solicitat Ministerului Justitiei sa retraga proiectul de modificare a Legilor Justitiei, justificand ca modificarile incalca MCV-ul si nu reprezinta dorinta magistratilor. Mai exact, Stancu a fost al cincilea semnatar al memoriului FJR care s-a opus categoric modificarii Legilor Justitiei in care culmea, a fost introdusa si organizarea si functionarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie pe care astazi, 7 iunie 2021, acelasi judecator Stancu a "desfiintat-o" printr-o decizie judecatoreasca (click aici pentru a citi).


 

Comentarii

# CARCOTAS date 7 June 2021 19:33 +132

Vorba unei cumetre dintr-o sectie de politie: despre ce vorbim noi aici? Prima observatie se leaga de varsta judecatorului, cel cu doar 8 ani vechime: la cca 30 de ani a ajuns la un nivel unde hotararile judecatoresti primesc forta definitiva. O hotarare pronuntata la acest nivel, dupa exeminarea criticile partilor, se presupune ca este un model de ratiune, experienta si echilibru. A doua observatie se leaga de lipsa de sfiala in a aduce politica in salile de judecata: omul are niste opinii, i se pare rusinos si dezavantajos pentru faima sa persoanala sa nu se insiruie in oastea trendy a celor care cred ca au inventat ceva- apa calda, anticoruptia sau datul din coate pentru a parveni. A treia observatie se leaga de amestecul clar al puterii judecatoresti in exercitarea puterii Parlamentului. A patra observatie se leaga de ceea ce initiatorii tradarii nationale prin apelul la incalcarea deciziilor CCR au urmarit:aducerea haosului in justitie, conditie de baza pentru incropit cariere.

# Cetateanul date 7 June 2021 19:38 +117

Intr-o tara ca afara la asa ceva azi, nu maine, se cerea măsură! Dar fiind in babuinia maine se va constata nelegalitatea inspectiei, saptamana viitoare a cecereului si daca avem ceva noroc chiar a statului in sine. Gata, revolutia a invins. PS Solomon zicea: cand cel batjocoritor este pedepsit, cel fara minte se ințelepțește.

# MN date 7 June 2021 20:46 +133

Pe asta nu il poate lega nimeni si de indata? prezinta mare pericol pentru societate, urgent trebuie plangeri penale pentru infractiunile de abuz de putere, abuz in serviciu si alte infractiuni deosebit de grave care normal ar trebui sa le stabileasca procurorul si nu petentu. Sa vedem daca procurori SIIJ se sesizeaza din oficiu si cu celeritate il cerceteaza si trimite in fata instantei. Sa vedem ce spune si madam procuror general dar si CSM-uisti dar si inspectia judiciara.intreb

# Lorenzo de Medici date 7 June 2021 21:20 +159

De abisul minții. Ăsta e incompetent pe față. Ăsta trebuie exclus din magistratură pentru vădită incapacitate profesionala. Dincolo de asta, este magistratul de tip nou, vomitat de eșuatul INM, care nu se deosebește cu nimic de omul de tip nou pe care îl crea Nea Nicu înainte de 1989. Loaza nici măcar nu știe că organizarea judiciară și justiția sunt lăsate în marja de apreciere a statelor membre, nefiind de competenta de reglementare primară a UE. Vai de capul lui și vai de capul nostru.

# Edelweiss - Self-ostracized in the Ivory Tower date 7 June 2021 22:37 +14

Mey, săptâmânile trecute m-am pominit cu o citație de la SIIJ, în calitate de persoană vătămată! :eek: Era grăire despre o plângere formulată în ... 2017, împotriva celui mai psihopat, sociopat și nevropat derbedeu vasluian, de infectează aerul în jilțul de prim-bașkan la PJ Suceava. Cum din 2017 până în 2021 Io* mi-am „furat-o” pe toată linia, cu dreptatea în mână, am colindat cu entuziasm de inocent pârnăile patriei, mi-o respins CEDO plângerea iar CCR și-au igienizat dosurile obeze cu excepția invocată de mine, n-am mai considerat a fi prioritar de a da curs pozitiv citației primite. Dar în loc le-am trimes pe i-meil o misivă, exhaustivă și edificatoare față d eURIAȘA PRĂPASTIE căscată între societate și „Mafia Judiciară SNR”. Iacătă-o mai jos misiva (dacă mi-o admite adminul la publicare). :sigh:

# „Vade retro, Satana!” (sent by Edelweiss to SIIJ) date 7 June 2021 22:39 +14

ds. nr. xxx/P/2018 al SIIJ Către, Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, (la Parchetul de pe lângă Vespasiana de Apel Suceava) Stimate Domnule Comisar-șef, în referință față de citația emisă de SIIJ la data de 12 aprilie 2021, remisă subsemnatului sub numărul de dosar sus-menționat, precizez următoarele: - sunt ceva ani acumulați de când am renunțat să interacționez cu lumea exterioară perimetrului meu domiciliar; - sunt ceva ani de când m-am jurat că nu mai calc într-un sediu de Parchet sau instanță; - sunt și mai mulți ani de când, resimțind îndeaproape duhoarea pestilențială a clicii mafiotice denumită Grupul Infracțional Organizat „Mafia Judiciară Inc.”, am atins acel prag de înțelepciune ce mă determină să refuz orice contact cu această gașcă mafiotică îmbrăcată în robe. De la înălțimea aerului rarefiat al Turnului meu de Fildeș, nu se cade să-mi întinez tălpile călcând în lumea voastră plină de căcat protocolar și bălegar pseudo-judiciar!

# „Vade retro, Satana!” (sent by Edelweiss to SIIJ) date 7 June 2021 22:40 +14

- această atitudine de profundă înțelepciune survine DOAR după parcurgerea necondiționată a tuturor etapelor emoționale declanșate de apucăturile INFRACTORILOR CU ROBE: dezamăgire, indignare, mânie, furie, dezgust, scârbă, indiferență. După toate aceste etape succesive, intervine o binecuvântată stare de detașare și echilibru, generată de actul înălțător al renunțării la donquijotisme sterile și păgubitoare. În atare condiții mă văd nevoit să declin invitația dvs. formulată în citație, urmând ca dosarul cu numărul sus-menționat să-l soluționați în paradigma cutumiară a Clicii Geambașilor Adevărului Mistificat, a Cârdășiei Telalilor Dreptății Siluite. NU MĂ INTERESEAZĂ LUMEA VOASTRĂ INFECTĂ ȘI IMUNDĂ, EMANÂND EFLUVII PESTILENȚIALE CA DE BESTII ZĂMISLITE ÎN BESTIARII. -----

# „Vade retro, Satana!” (sent by Edelweiss to SIIJ) date 7 June 2021 22:42 +14

----- post-scriptum: stau și mă întreb, cu nedisimulat amuzament, dacă nu cumva era mai eficient să trimiteți un pahar de colivă în loc de o citație inutilă și iluzorie? De unde colivă? De la parastasul SIIJ, ofcourse! :roll: 13 apr. 2021 [censored]

# santinela date 8 June 2021 06:45 +43

Ete asa arata si este definit un "TIMPIT" care se crede inventatorul gaurii la macaroana fiind urmasul "calificat" a lui Livia Stanciu si Tarcea, rusinile justitiei romanesti !Ce sa faca CSM-ul care este condus de unul mai dus cu pluta decit asta ?

# Gilu date 8 June 2021 08:49 +52

Cine l-a trecut clasa pe fastamagoricul personaj ? Oare,profesorii lui nu au mustrări de conștiință, deoarece au promovat un rebut irecuperabil? Ia- ti, bre carnet de partid,intră in politica si lasa justiția în pace! Eeeeee ...!

# escu date 8 June 2021 12:55 +24

Uite așa își fac de lucru tâmpițeii neamului, care cred că funcția pe care sunt angajați temporar le dă dreptul de a sfida rațiunea, logica, bunul simț, legislația, subminând statul de drept și stabilitatea statală. Oare ce o fi înțeles el din jurământul depus la învestire?

# VIKY date 8 June 2021 13:41 +30

Acest judecator afirma ca sectia este controlata politic, adica de CSM. Adica el recunoaste ca CSM-ul (sectia procurori), este o structura politica. Procurorii de la sectia speciala au fost numiti de CSM, nu de politicieni, cum sunt numiti nulitatile de la DNA, DICOT, Inalta Curte... Deci DNA, DICOT si ICCJ trebuie sa fie desfiintate, fiind sub papucul politic. Acest jeg a-r trebiu detasat in sectorul 1 printre sobolani, ca acolo ii este locul.

# Ionescu Gheorghe date 9 June 2021 11:18 +11

Privind în spatele acestei speţe, descoperim un sistem judiciar bolnav-inclusiv în componenta sa referitoare la recrutarea, pregătirea şi promovarea magistraţilor; în această ultimă privinţă, cred că nu mai are nimeni îndoieli că se face nu pe criterii de competenţă profesională, ci pe criterii care nu au nimic în comun cu perfomanţa! Judele în cauză a fost , la nivelul anilor 2011- procuror stagiar la Parchetul Judecătoriei Curtea de Argeş.Pentru că nu-i plăcea penalul, a trecut, prin 2013, judecător la judecătoria din aceeaşi localitate.Era însă o instanţă mică, unde în şedinţele de judecată se judecă pricini -deopotrivă, şi civile, şi penale, etc. Pentru că, repet, potrivit propriei afirmaţii a d-lui în cauză "nu-i plăcea penalul", s-a mutat la Jud Piteşti- Secţia civilă, prin 2014.. Era ""prea jos", astfel încât , după vreo 2 ani, a trecut la Tribunalul Comercial ( zis Specializat) Argeş, unde este evident ce fel de pricini judeca..

# Ionescu Gheorghe date 9 June 2021 11:29 +10

"Amicului"nostru îi lipsea însă ceva :nu era "vizibil", nu beneficia de po******ritatea pe care vedea o aveau colegii penalişti, când soluţionau vreo pricină pe marginea căreia vuia presa.. Ca atare, prin 2017 se hotărăşte să promoveze la secţia penală a Curţii de Apel Piteşti, să devină, deci, "judecător suprem", cu drept de dispoziţie absolută asupra libertăţii,vieţii, averii unei persoane ! Problema pe care trebuiau să şi-o pună cei care l-au promovat era una simplă : ce caută un civilist în penal ?are experienţa necesară pentru a da decizii DEFINITIVE? Răspunsul s-ar fi impus cu forţa evidenţei, dar, cum spuneam , altele sunt criteriile de promovare.. Şi iată-l pe dl.Stancu dând soluţii DEFINITIVE ,însă - din dorinţa de care vorbeam - de a ieşi în evidenţă, după criterii cu totul proprii, fără nici o legătură cu legea! Am avut la completul prezidat de cel în cauză o speţă ( eram cu persoanele vătămate, urmaşii defunctului) în care era vorba despre un şofer care,

# ionescu gheorghe date 9 June 2021 11:40 +10

circulând pe o şosea cu câte o bandă pe sens, despărţite de o linie continuă, observă în faţa sa 3 pietoni angajaţi în traversarea străzii de la stg spre dr, în sensul de mers al şoferului.Ajunşi pe linia simplă,repet, continuă, se opresc, pentru a se asigura. Şoferul se hotărăşte să-i ocolească "prin spate", astfel încât trece pe contrasens ( încălcând linia continua, evident), însă exact în acele momente unul din cei 3 pietoni revine spre locul de unde pornise, şi este spulberat de maşină.. Deşi condamnat, judicios la fond, şoferul e achitat de dl.jude în cauză ( alături de o colegă de complet-judecător tip ""da, da"), pe motiv de -atenţie !-caz fortuit ! Asta înseamnă - în interpretarea "amicului"că nu numai şoferul, dar nici o persoană de pe lumea asta nu-şi putea imagina că pietonul s-ar putea întoarce de unde plecase! Că a trecut pe contrasens, şi a circulat o porţiune de şosea pe acolo,că a călcat linia simplă continuă, că, circula cu o viteză cu mult peste cea admisă în

# ionescu gheorghe date 9 June 2021 11:50 +11

-au fost, evident, argumente care nu au avut nici un fel de relevanţă în faţa d-lui jude... Clienţii mei erau cetăţeni bulgari.. Ce să le explic - cum vede dl.jude cazul fortuit, că aveau un avocat şi în Bulgaria, de s-a crucit ! ...Tot zilele acestea, pe site ul Luju colegul Marian Nazat face recenzia unei cărţi de succes, publicată în ianuarie 2021 în Peninsulă, având ca subiect magistratura .. Păienjenişului de interese, de cumetrii, de conclavuri,etc îi este tributară şi magistratura română, iar de aici şi până la promovarea unei non-valori ca judele Stancu în poziţia de judecător suprem, în penal, nu a mai fost decât un pas...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva