26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU EVAZIUNE FISCALA – Avocatul Eustatiu Chiru a fost trimis in judecata de PICCJ: „A inregistrat achizitii fictive de servicii sau de bunuri care in realitate nu au avut loc, sustragandu-se in acest mod de la plata datoriilor fiscale, reprezentand TVA... A prejudiciat bugetul statului cu suma de 369.593 lei, din care pana in prezent a fost recuperata suma de 247.175 lei”

Scris de: G.T. | pdf | print

21 May 2017 12:05
Vizualizari: 8102

Avocatul Eustatiu Chiru (foto) din Baroul Bucuresti a fost trimis in judecata de PICCJ. Masura a fost luata, vineri 19 mai 2017, de procurorii de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, iar acuzatia este cea de evaziune fiscala.

Concret, conform PICCJ, avocatul Eustatiu Chiru, in calitate de administrator al unei societati comericale, ar fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de servicii sau de bunuri care in realitate nu ar fi avut loc, de la un numar de 6 societati comerciale. Procurorii acuza ca in acest mod avocatul s-ar fi sustras de la plata datoriilor fiscale, reprezentand TVA, si ca ar fi prejudiciar bugetul de stat cu suma de 369.593 lei, din care pana in prezent au fost recuperati 247.175 lei.


Prezentam comunicatul PICCJ:

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CHIRU EUSTATIU sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala (36 acte materiale).

Din rechizitoriul intocmit in cauza a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada mai 2011 – februarie 2014, in calitate de administrator al unei societati comerciale, inculpatul Chiru Eustatiu (de profesie avocat) a inregistrat in contabilitatea respectivei societati achizitii fictive de servicii sau de bunuri care in realitate nu au avut loc, de la un numar de 6 societati comerciale, sustragandu-se in acest mod de la plata datoriilor fiscale, reprezentand TVA. Inregistrarea in contabilitate a acestor achizitii a determinat ca in intervalul 2011 - 2015, la finalul fiecarei perioade fiscale, societatea mentionata mai sus sa figureze cu sold negativ al TVA.

Prin infractiunea savarsita, inculpatul Chiru Eustatiu a prejudiciat bugetul statului cu suma de 369.593 lei, din care pana in prezent a fost recuperata suma de 247.175 lei.

Procurorii au propus instantei mentinerea masurilor asiguratorii instituite prin ordonanta asupra a doua imobile situate in orasul Voluntari, judetul Ilfov.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Foto: evz.ro

Comentarii

# jan date 21 May 2017 15:45 0

prea cinstitii avocati zis traditionali nu se dezmint, fac ce stiu mai bine, inselaciune, minciuna si evaziune.

# Când cheia e deja facuta date 22 May 2017 01:51 0

Avocatul nu poate fi administrator al unei societăți comerciale.Nu e nici primul și nici ultimul care va fi cercetat,judecat și condamnat la comanda.A deranjat pe cineva grav că nu de explica cum de s-a ajuns în situația aceasta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva