27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RETROGRADARE IN GRAD PROFESIONAL – CSM i-a luat gradul de curte de apel judecatorului Florin Lupascu de la Tribunalul Specializat Mures. Lupascu a fost sanctionat pentru intarzieri in solutionarea dosarelor: “La data inceperii cercetarii disciplinare, figura cu 298 de hotarari in care se depasise termenul de redactare, iar la data finalizarii cercetarii disciplinare prealabile cu 293 hotarari neredactate in termen, in privinta unora fiind inregistrate intarzieri de peste 835 zile”

Scris de: G.T. | pdf | print

22 November 2023 14:21
Vizualizari: 3746

Judecatorul Florin Lupascu (foto) de la Tribunalul Specializat Mures a ramas fara gradul profesional de curte de apel. Decizia a fost luata miercuri, 22 noiembrie 2023, de Sectia pentru judecatori a CSM.


 

Florin Lupascu a fost sanctionat disciplinar cu retrogradarea din gradul profesional de curte de apel in gradul profesional de tribunal, urmand sa isi desfasoare insa activitatea in continuare la Tribunalul Specializat Mures. Sanctiunea a fost aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara pentru comiterea abaterii prevazute de art. 271 lit. q) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.

Si vorbim despre sute de dosare nesolutionate la timp, in unele fiind inregistrate intarzieri de peste doi ani. Concret, Inspectia Judiciara dezvaluie ca la momentul inceperii cercetarii disciplinare judecatorul Florin Lupascu a fost identificat cu 298 de hotarari judecatoresti in care era depasit termenul legal de redactare, iar la finalul cercetarii disciplinare numarul acestora scazuse la 293. De asemenea, in anumite cazuri inregistrarile au fost chiar si de 835 de zile.

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nu este definitiv, putand fi atacata cu recurs de judecatorul Lupascu la Completul de 5 ICCJ.


Redam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 12/J/2023):


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Lupascu Florin - judecator in cadrul Tribunalului Specializat Mures. In baza art.273 alin.(1) lit.d) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica domnului Lupascu Florin - judecator in cadrul Tribunalului Specializat Mures sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de curte de apel in gradul profesional de tribunal si continuarea activitatii la Tribunalul Specializat Mures' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. q) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Iata precizarile Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara Lupascu Florin, judecator in cadrul Tribunalului Specializat Mures pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit.q) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in aceea ca, la data inceperii cercetarii disciplinare (22.12.2022), figura cu 298 de hotarari in care se depasise termenul legal de redactare, iar la data de 06.03.2023 (data finalizarii cercetarii disciplinare prealabile) figura cu 293 hotarari judecatoresti neredactate in termen legal, in privinta unora dintre acestea fiind inregistrate intarzieri de peste 835 de zile”.

Comentarii

# Aritmetica date 22 November 2023 20:31 +30

Sunt comici cei de la Inspecție cu numărătoarea înainte și la final de cercetare, uitând ca între timp se fac alte pronunțări.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva