6 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANII TESTATI PENTRU AREST LA DOMICILIU – Un document cu masuri infioratoare s-a scurs in spatiul public de la Grupul de combatere a coronavirusului. Draftul prevede ca cine va dori sa iasa ca sa isi ia de mancare o va putea face doar pe baza de declaratie. Senatorul PSD Serban Nicolae acuza ca documentul a fost scapat intentionat pentru pregatirea populatiei de izolare in masa: "Asa se testeaza posibilele reactii ale populatiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 martie 2020 13:51
Vizualizari: 5434

Incepand cu primele ore ale diminetii de vineri, 20 martie 2020, a inceput sa circule pe retelele de socializare un document denumit "Hotararea nr. 14 din 20.03.2020 a Grupului de suport tehnico - stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei". Este vorba despre un document ce prevede ingradirea libertatii de circulatie in plina stare de urgenta, prin adoptarea unor masuri drastice ce ar urma sa fie aplicate de autoritati pentru evitarea raspandirii coronavirusului pe teritoriul Romaniei. Dispozitiile cuprinse in hotarare vizeaza interzicerea deplasarilor cetatenilor in afara domiciliului (practic impune izolarea) permitand accesul, la cumparaturi, spre exemplu, doar pe baza de declaratie.


 

In aceasta hotarare se limiteaza astfel deplasarile in afara domiciliului, fiind permise doar pe baza de "declaratie" deplasarile intre domiciliu si locul de munca, deplasarile pentru cumparaturi de stricta necesitate, deplasarile pentru asigurarea asistentei pentru persoane in varsta, vulnerabile sau pentru insotirea copiilor, ori alte motive urgente.


In doar doua ore de circulatie in mediul online, documentul, al carui autor este DSU1 (vezi facsimil 1), si care aparuse deja public "pe surse", a ajuns sa fie cunoscut de majoritatea persoanelor cu acces la internet. Hotararea s-a aflat inca de la primele ore ale diminetii si in posesia redactiei Lumea Justitiei, insa am ales sa nu o publicam pana cand autoritatile nu vor anunta caracterul ei, verificand in acest timp constant site-urile oficiale ale autoritatilor. Asa se face ca, la ora 11.06, site-ul stirioficiale.ro (site oficial de comunicare a informatiilor legate de Covid-19 de catre autoritati) a fost actualizat cu "precizare 20 martie ora 11.06.am", in care Grupul de Comunicare Strategica aduce o serie de clarificari legate de "Hotararea nr.14".Anume ca Hotararea exista intr-adevar, insa este un draft analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific, care nu este aprobat la nivelul acestui grup si nu a fost nici inaintat Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Se precizeaza in acelasi timp si ca mentiunile din respectiva Hotarare au caracter de propunere, bazata pe scenariile referitoare la evolutia raspundirii virusului Covid-19, subliniindu-se ca documentul care a fost dat publicitatii nu prevede data de la care ar urma sa fie aplicabile masurile referitoare la deplasarea persoanelor, lucru care "demonstreaza ca masurile NU au aplicabilitate imediata".

Totodata, Grupul de Comunicare Strategica anunta ca in urma aparitiei draftului de Hotarare s-a decis seizarea parchetului in vedere anchetarii infractiunii de divulgare fara drept a unor informatii care nu sunt destinate publicitatii.


Serban Nicolae: "Cetatenii trebuie sa aiba incredere in discernamantul unor decidenti carora "le scapa" documente aflate in lucru"


Dupa ce Grupul de Comunicare Strategica a clarificat scurgerea de informatii a draftului de Hotarare si populatia a rasuflat usurata ca nu trebuie sa se baricadeze imediat in case, caci oamenii incepusera deja sa se preocupe fata de propunerile "DSU1", senatorul PSD Serban Nicolae a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj asupra caruia apreciem ca ar fi bine sa reflecte toata lumea. In respectiva postare, Serban Nicolae arata ca nu este deloc intamplatoare "scurgerea de informatii", in speta a acestei Hotarari, amintind de un alt draft a mai scapat public si in care se vorbea despre intreruperea cursurilor pana in 22 aprilie 2020.

Aceeasi reteta este posibil sa fi fost, sustine Nicolae, aplicata si vineri 20 martie 2020, existand astfel doua variante de lucru. Anume ca:

-cetatenii trebuie sa aiba incredere in discernamnatul unor decidenti carora le scapa documente aflate in lucru;

-trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca asa se testeaza posibilele reactii ale populatiei.

 

Iata postarea senatorului Serban Nicolae:

 

"INCREDERE SI RESPONSABILITATE

Pe toate caile, oficialitatile incearca sa explice ca hotararea (cu multe ineptii in continut!) care "a scapat" in spatiul public este doar un proiect (draft, pe romaneste) care nu a fost inca(!) adoptat.

Asta imi aminteste ca la inceputul lunii martie a mai "scapat" public un document care vorbea de intreruperea cursurilor pana in 22 aprilie. Hotararea care a fost aprobata s-a limitat la 22 martie, dar acum se vorbeste din nou de prelungirea intreruperii pana dupa 20 aprilie.

Cu alte cuvinte, cetatenii trebuie sa aiba incredere in discernamantul unor decidenti carora "le scapa" documente aflate in lucru. Sau, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca asa se testeaza posibilele reactii ale populatiei.

In orice situatie, cei care decid trebuie sa inteleaga ca intr-o situatie atat de grava inconstienta politrucilor, jocul de imagine al iresponsabililor are consecinte care amplifica exponential efectele epidemiei.

Credibilitatea, in aceste momente, este a celor care actioneaza exclusiv din profesionalism si patriotism. Doua trasaturi complet straine voua politrucilor!" 

Iata precizarile facute de Grupul de Comunicare Strategica la scurt timp dupa aparitia documentului


"1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific, organism aflat in subordinea CNSSU, format din specialisti in epidemiologie si boli infectioase.

2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific si NU a fost inaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta), organism abilitat sa ia decizii in astfel de situatii.

3. Hotararile Grupului de suport tehnico-stiintific au caracter de propunere catre CNSSU, doar dupa ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific.

4. La nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evolutia raspandirii noului coronavirus (COVID-19), tinand cont de practica altor state care se confrunta cu aceeasi problematica.

5. Atentionam asupra faptului ca in documentul dat publicitatii NU este mentionata data de la care sunt aplicabile masurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest lucru demonstreaza ca masurile NU au aplicabilitatea imediata, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la raspandirea noului coronavirus (COVID-19).

6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizarii organelor de cercetare penala pentru infractiunea de divulgare fara drept a unor informatii care nu sunt destinate publicitatii.

7. Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat DIICOT cu privire la savarsirea infractiunii de distribuire de informatii nedestinate publicitatii, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 304 Cod Penal, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Grupul de Comunicare Strategica"


 

Iata ce continea draftul de hotararea care a panicat populatia


"HOTARAREA NR. 14 din 20.03.2020 a Grupului de suport tehnico - stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei

In temeiul art. 8^2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu Hotararea nr. 3 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), Grupul de suport tehnico – stiintific functioneaza ca organism de suport tehnic al Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), sens in care hotararile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.

Avand in vedere extinderea infectiilor cu SARS-COV 2 la nivel national, in data de 20.03.2020 membrii Grupului de suport tehnico – stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, au discutat masurile necesare a fi luate in scopul prevenirii raspandirii infectiei.

Membrii au decis urmatoarele:

Art. 1. (1) Sunt interzise deplasarile persoanelor in afara domiciliului/resedintei cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea intre domiciliu si locul de munca, atunci cand activitatea profesionala este esentiala, si nu poate fi organizata sub forma de lucru la distanta (cu prezentarea unei Adeverinte permanenta de la angajator, anexata) sau deplasare in interes profesional care nu poate fi amanata (cu ordin de deplasare de la angajator),

b) consult medical de specialitate care nu poate fi amanat;

c) deplasare pentru cumparaturi de stricta necesitate la unitati comerciale din zona de domiciliu,

d) deplasare pentru asigurarea asistentei pentru persoane in varsta, vulnerabile sau pentru insotirea copiilor;

e) alte motive care justifica urgenta, cu detalierea explicita a traseului declarat, pe baza declaratiei, completate in prealabil, pentru a putea fi prezentata autoritatilor de control.

f) deplasare scurta, langa domiciliu, pentru desfasurarea de activitati fizice individuale, in aer liber, cu excluderea oricarei forme de activitate sportiva colectiva,

g) deplasare scurta, langa domiciliu, legata de nevoile animalelor de companie,


(2) Deplasarile mentionate la lit. b) – f) sunt permise doar pe baza Declaratiei, anexa la prezenta hotarare, completata in prealabil.

(3) Este permisa deplasarea persoanelor insotite de copii minori sau prezenta copiilor minori in autovehicul, alaturi de parinti/bunici, atunci cand nu pot fi lasati singuri sau cu alta persoana care sa-i supravegheze.

Art. 2 Persoanele au dreptul de a-si alege locatia in care vor domicilia pe perioada in care se mentin restrictiile de deplasare si au obligatia de a informa, motivat, sectia de politie de care apartin, cu 48 de ore inainte, in situatia in care decid, motivat, schimbarea acesteia.

Presedintele

Grupului de Suport Tehnico-Stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei

Dr. Raed ARAFAT"Comentarii

# Numarul 1: reducerea la jumate a bugetului serviciilor, date 20 martie 2020 14:35 +25

in fiecare an , timp de 30 de ani. Apoi finalizarea acestora cu privatizare totala ! Sa vedem si noi cum sunt ei capabili si cum muncesc ei 8 ore pe zi in lupta cu teroreii si ca urmare cineva ii va plati gras si ii va scoate rapid la pensie nesimtita/speciala. Idem pentru justitie : privatizare de urgenta ! Fratii mei albi , trebuie sa eliminam parazitii de pe buget daca vrem s-o scoatem la capat. :eek: Stim ca CIA ( din tara milogilor planetei , vezi aci https://www.usdebtclock.org/ ) ii sustine pe acestia si ca dovada ca ne tin sclaveti , iaca-ta ca nu ne dau nici vize : suntem buni doar de exploatat si sa-si faca ei bordel , pardon baze, la noi unde-s fetele frumoase si nu ca basculantele lor pline cu hamburgheri. :-x

# Neanae date 20 martie 2020 14:37 -2

ROG STOP cu alarmismul pe tema asta!In Franța, Italia (cele mai numite zilele astea) sunt disponibile online formulare de “declarație pe proprie răspundere” pe care se scriu datele minime (nume, Prenume, data naștere, adresa si motivul deplasării in ziua respectiva). Absolut nimic special, ba chiar normal. De ce aceste prevederi? Fiindca cretinii care nu se supun unor reguli pe care situația le impune, cea mai simpla - STATUL ACASA - dapai autoritățile trebuie sa le dea una! Vreau sa fie clar conceptul. Oricine are o responsabilitate afara din casa si nu are simptome, protejat corect POATE SA MEARGĂ LA CUMPĂRĂTURI ORDINARE ORI SPECIALE, GEN LA FARMACII, LA SERVICI, LA DOCTOR, LA DIALIZA etc de urgență, LA RUDE SAU PRIETENI SA LE DUCĂ CUMPĂRĂTURI IN FATA UȘII. POT SA SE DEPLASEZE CĂTRE DOMICILII SAU ȚĂRILE DE REȘEDINȚA DACA SUNT MIJLOACE LA DISPOZIȚIE. Nimeni nu e in arest, dar TOTI AU O SARCINA: “SA STEA ACASA! “. CU DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE SE IESE FIX PT NECESAR!

# REMEMBER... date 20 martie 2020 14:50 +4

# VIKY date 14 martie 2020 16:04 +9 Nu intamplator l-am numit calaul Romaniei. Parlamentari care au votat acest guvern infect, au votat condamnarea Romaniei la moarte. Vor avea pe constiinta tot ce se va intampla de azi inainte. Nu stiu daca au votat acest guvern din prostie, inconstienta, intelegeri subterane...Calaul si-a atins scopul. Indiferent ce masuri va lua, veti fi legati de maini si de picioare. Ati avut ocazia la prezidentiale sa va salvati, sa nu fiti "condamnati la moarte". Multumiti diasporei, care au hotarat pentru voi la vot, si acum ca s-au intors sa va "ajute".PS: sper sa mai am ocazia sa comentez pe acest site. Raspunde | Raspunde cu citat | Citat

# Hi-hi-hi, ha-ha-ha, ho-ho-ho! (By Edel IT) date 20 martie 2020 15:55 +7

Nu mă deranjează cu ABSOLUT NIMIC! Este... la fel ca ÎNAINTE! :roll: dar, nu pot să nu-mi amintesc de o celebră întrebare de acum câțiva ani buni, de la interviul de admitere în Factoria de Micromonstruleți Judiciari (INM): Întrebarea era: „Sunteți închis într-o cutie de sardine. Cum vă simțiți?” :sigh: Iar răspunsul aducător de punctaj era „ESTE EXACT LUMEA ÎN CARE AȘ VREA SĂ TRĂIESC” :eek: La fel și cu directiva-draft, raportată la cei ce au perioade mari de timp de când au învățat să trăiască cu NIMIC, în Turnulețe Ivorii și mai ales Aseptice: „Sunteți închis într-un Turnuletz Ivoriu. Cum vă simțiți?” :roll: răspuns: I Like it! I Love it! :P

# Prometheus date 20 martie 2020 16:01 +4

E tara plina de sclavi care se roaga in genunchi de stat sa-i lege si sa-i tina captivi. Asta inseamna mentalitatea de sclav si frica abjecta care domina vasta majoritate. Am ajuns la absurdul situatiei in care pana si organizatiile pentru protectia drepturilor omului cer statului sa de pedepse mai mari si sa impuna legi mai arbitrare si mai abuzabile. Partea buna e ca oricum o sa falimenteze toata lumea si atunci cand o sa incepe sa ii roada foamea pe toti, o sa le treaca frica. Daca nu am fi o rasa de oi, nu ar fi trebuit sa se ajunga pana aici. Dar, asta e, lucram cu avem la indemana.

# un mizantrop date 20 martie 2020 17:11 +10

Francezii sunt arestati la domiciliu, ceea ce incepe sa se intample si la noi...Problema e ca abordarea e diferita, francezii nu cheltuie bani pe anchete si pe teste, ei pleaca de la premiza ca sunt toti contagiosi si izolarea la domiciliu incetineste raspandirea bolii...La noi, de la "demitizarea" isteriei, pana la generalizarea ei a fost exact pasul dintre copacelul plantat in baia de multime si anuntul lui Merkel ca o incearca o tuse - moment in care, instantaneu, ne-am trezit bolnavi de pneumonie...As vrea sa cred in bunacredinta a autoritatilor, avem nevoie de asta, dar, intre jemanfishismul (vecin cu nesimtirea neaosa) lui Costache si masca de sudura a Violetei de la Munca, avem restrictii de drepturi constitutionale (dreptul la libera circulatie care a functionat inainte de "urgenta"), ingrijoratoare, libera circulatie, libertatea de expresie, chiar de constiinta, dreptul la exercitarea libertatii religioase...in unle cazuri, cu agravante...

# un mizantrop date 20 martie 2020 17:21 +9

N-am pomenit nimic de dreptul la munca...desi ne va afecta pe toti, implicit dreptul la viata si dreptul la sanatate (sunt o multime de oameni care evita sa mearga la medic (nici nu sunt incurajati de atitudinea generala) in aceasta perioada, explozia de bolnavi si cronicizarea unor afectiuni vor fi decontate tot de romani...Nu stiu unde, naiba, dorm oemgheurile alea platite gras sa vegheze la apararea drepturilor omului, nu stiu ce face UE, care ne-a ingradit suveranitatea, tocmai, pentru situatii din astea, in care trebuia sa fie o actiune concertata si finantata de la centru...nu am mai auzit nimic de Avocatul Poporului, care avea in fisa postului sa vada ce traim...apoi, toate interdictiile astea in oglinda cu libertinajele privatilor din sanatate, platiti sa administreze sanatatea de stat...mie incepe sa-mi puta rau toata nebunia asta

# Baran Gheorghe date 20 martie 2020 18:09 +1

Daca doriti ca acest popor sa faca diferenta intre problema biologica si cea psihologica , nu mai vorbiti cu traian basescu si ignorati stirile digi rcs.rds

# IO date 20 martie 2020 18:41 0

Chiar nu înțeleg de ce bagă spaima în toți măsura asta, de limitare a dreptului de a circula, vorba lui edelweiss...”nu mă deranjează cu absolut nimic...este la fel ca înainte”

# V date 20 martie 2020 18:59 -2

DSU1 este cabinetul lui Arafat ? :-*

# Maria date 20 martie 2020 19:13 +3

In vreme ce statele LUMII cauta soluții SERIOASE de salvare fara sa puna presiune prea mare pe popoare...Dar LA NOI IN COLONIE sistemul securist cauta noi si noi metode de crestere a dictaturii. De exemplu acest virus la noi in Românica se tradează DOAR CU PUŞCĂRIE ŞI CU BOTUL PE LABE. Românii nici acum nu înțeleg care este de fapt "rolul" virusului dar tupeul sistemului securist creşte şi se umflă...până când va face POC. Ultima veste oficială "bună" e ca intr-o lună vor veni în RO vaccinul"MINUNE" însă proştii nu se întreabă care e motivul de ce aşa de repede? De vreme ce este stiut faptul ca un vaccin 100% sogur are nevoie de f.multi ani de testari...cred că stiti raspunsul...pt.ca acest popor e numai bun de experimente si teste...prostia va costa MULT DE TOT.

# DinMadrid date 20 martie 2020 23:53 0

Aceste masuri deja se aplica in Madrid - daca ai programare la medic trebuie sa prezinti dovada programarii in cazul in care esti oprit. Nu este permis sa iesi in perimetrul blocului unde locuiesti sau in parcul cel mai apropiat ca sa faci sport. Parcurile, toate, sunt inchise.Nimeni nu a trebui sa dea o declarati in situatia in care, inaintea instaurarii acestor restrictii (Estado de Alarma in Spania), a decis sa isi schimbe domiciliul. In Madrid iti este persmis sa mergi la supermarket, la farmacie, sa iesi ca sa arunci gunoiul, sa-ti plimbi animalul de companie, sa mergi la doctor daca ai o programare, sa mergi la locul de munca in cazul in care nu exista posibilitatea de a muncii de acasa - pentru asta ai nevoie de adeverinta.De asemenea, te poti deplasa pentru a ingriji o alta persoana, poti insoti o persoana care nu se poate deplasa fara insotitor. Cam asta e situatia in Madrid.

# marin date 21 martie 2020 06:12 +3

@Neanae : Asa a aparut femeia junky la b1, dand din cap ca si cum era in sevraj, cu o declaratie mototolita in maini sa ne spuna ea, cu "restaurantul" ei din Paris (cu "ochiu' deschis") ca este inadmisibil sa avem oameni pe strazi? Este evident ca femeia a fost platita cu "ce avea nevoie" sa macane isterizata la tv despre "pandemia" regiszata mondial. In franta sunt decese la noi nu, daca aceasta hotarare va aparea, dictatura nu va mai fi doar banuita de oameni. Oamnii deja au inceput sa protesteze cam peste tot in lume. Nu vor putea sa "aresteze" oameni la domiciliu, fara mancare si medicamente, pentru a ne epura in interesul noii ordini mondiale! David Rockefeller:„Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala.„

# escu date 21 martie 2020 10:41 0

Eu zic să închidem tot, să punem lacăt pe țară și să transformăm România într-o mare închisoare și să vină cineva să ne dea cu gamela o supă cioară și o coajă de pâine. Franța a adoptat măsura? Înseamnă că așa scapă de vestele galbene.

# Neanae date 21 martie 2020 11:36 -1

Revin cu o explicație pentru tovarășii care nu înțeleg ca este ORDIN GENERAL PE TOT GLOBUL (aproape) ca lumea sa nu iasă din casa decât pentru necesitați (sunt 5 și acoperă o sfera acceptabila de nevoi). O singura persoana poate face un serviciu și vecinilor! Peste tot se iau măsuri contra indisciplinatilor începând cu o declaratie cu data și motivul deplasării (se face de persoana care iese) pana la închiderea zonelor publice și Stare de Asediu (de ieri la Nice după ora 20 NU IESE NIMENI). Nimeni nu e arestat la domiciliu, este datoria fiecăruia sa stopeze epidemia. De ce? NU ESTE NICAIERI IN LUME SUFICIENTĂ INFRASTRUCTURA PENTRU INSUFICIENTA RESPIRATORIE IN CAZ DE INFECȚIE IN MASA! Semnificația pe care unii o dau situației și ordinelor severe este semn de inteligenta sau prostie. Alegeți! Viața? Ori Moarte dacă nu mai e aparatura liberă pentru următorii ... STAȚI ACASĂ, IEȘIȚI DOAR PT NECESITAȚI ... e greu doar pentru impertinenti, sfidători și nesimțiți!

# Biovegan date 21 martie 2020 15:07 0

escu,putem dresa pasarile sa ne aduca mancare,este verificat faptul ca ciorile intelingente pot fi dresate in acest sens,sa nu ignoram beneficiile lor.

# ion date 22 martie 2020 10:27 +1

@Neanae: "Tovarase" pari aservit si cu coloana stramba si ochii in pamant de aceea nu ai cum sa vezi REALITATEA inconjuratoare: aproape TOT ce consumam este din IMPORT. In cartier nu mai ai voie sa te alimentezi decat in "market-urile" locale, caci ce sa vezi pietele in curand se vor inchide! Unii dintre noi fac cumparaturi pentru oameni in varsta nedeplasabili. Rafturile market-urilor, carora le-a crescut intre timp o varza in cap, de unde te invitau sa cumperi acum au pus afise mari ca nu ai voie in magazine, iti restrictioneaza cumparaturile, pe langa faptul ca nu gasesti ce ai nevoie. Ce nu vezi dumneata "tovarase" ca s-a anuntat si "criza alimentara" intre timp, adica ca pe vremea lui ceausescu, pe care noi am trait-o, d-aia vedem DICTATURA fabricata acum de la o posta. In 3 sapatamani va fi anarhie daca continuam asa. Romania grandeste LIBER!

# Gery date 22 martie 2020 10:47 -1

Nu stiu ce legatura are Rockefeller cu situatia de moment.In nici un caz nu poate manipula toata planeta,deoarece are sí clanul lor opozitie.Persoane cu influenta,cu situatie financiara confortabila.Nu toata lumea ,cade in pod' de emotie cand aude despre ,noua ordine mondiala'.Ba mai mult,oricare cetatean care produce bunuri de necesitate Universal necesare,poate stabili cu cat isi "doneaza" creatia.Important este sa nu se produca o deformare a perceptiei banului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.06.2020 – Nu deschideti salile de fitness, ca o pierdem pe Chis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva