24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCHIMBARI LA VARFUL INSPECTIEI – A doua zi dupa numirea la conducerea Inspectiei Judiciare, judecatoarea Roxana Petcu a instalat noi sefi. Proaspata adjuncta a IJ este Mihaela Focica, procuroarea care s-ar fi plans ca au inceput sa-i tremure picioarele dupa intalnirea cu Laura Kovesi. Noul sef Directiei de inspectie pentru judecatori e magistratul Catalin Magdalena, cel care a atacat in instanta interimatul lui Bogdan Mateescu la sefia CSM. La Directia de procurori a fost delegat Remus Popa

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 July 2022 12:47
Vizualizari: 4362

Schimbari la varful Inspectiei Judiciare (IJ). Este vorba despre o noua adjuncta, precum si despre noi directori la Directia de inspectie pentru judecatori (DIJ) si Directia de inspectie pentru procurori (DIP).Procuroarea Mihaela Focica (foto 1) a fost delegata de noua sefa Inspectiei Judiciare (IJ), judecatoarea Roxana Ioana Petcu, in functia de adjuncta a IJ in data de 8 iulie 2022 – a doua zi dupa ce Plenul CSM o validase pe Petcu la conducerea institutiei (click aici pentru a citi). Inspectoare judiciara in perioada 2014-2020, apoi din 2021 pana in prezent, Mihaela Florina Focica a devenit cunoscuta in anul 2017, cand lucra la celebrul raport de control ce avea sa-i aduca Laurei Kovesi revocarea de la sefia DNA, un an mai tarziu. La acea data, procuroarea Focica i s-ar fi plans adjunctului IJ din acel moment, Gheorghe Stan, de faptul ca Laura Kovesi o chemase la o discutie unde „i-au tremurat picioarele” (click aici pentru a citi). Dupa respectiva discutie, pe care ulterior Focica a negat-o, proaspata adjuncta a Inspectiei a pus in raport concluzii laudative la adresa DNA (click aici pentru a citi).


Magistratul care a atacat interimatul lui Mateescu, pus sef la Directia de inspectie pentru judecatori


Tot la 8 iulie 2022, sefa IJ Roxana Petcu l-a delegat pe judecatorul Nicolae Catalin Magdalena (foto 2) la conducerea Directiei de Inspectie pentru Judecatori (DIJ). Noul sef al DIJ este inspector judiciar din toamna anului 2021. Anterior, din 2015, Magdalena activase ca judecator la Tribunalul Bucuresti, conducand Sectia I Penala in perioada 2018-2021. Acelasi magistrat s-a facut remarcat in februarie 2022, cand a depus la Curtea de Apel Bucuresti o actiune de anulare a Hotararii Plenului CSM nr. 211 din 16 decembrie 2021, prin care s-a decis (in majoritate) ca Mateescu sa ramana presedinte interimar si dupa data de 6 ianuarie 2022, cand i-a incetat mandatul legal, pana cand urma sa fie numit un nou sef al Consiliului (click aici pentru a citi). Totusi, in 28 iunie 2022, judecatoarea CAB Mirela Monica Perjaru i-a respins lui Magdalena actiunea.

 

Procurorul Remus Popa, sef la DIP

 

In ceea ce priveste noul sef al Directiei de Inspectie pentru Procurori (DIP) din cadrul Inspectiei Judiciare, acesta este, tot din 8 iulie 2022, procurorul Remus Iulian Popa, care activeaza ca inspector judiciar din aprilie 2022. Anterior, din 2016 pana in 2022, Remus Popa condusese Serviciul judiciar din cadrul DIICOT – Structura Centrala.

 

Iata explicatiile oferite pentru Lumea Justitiei de catre Alin Alexandru, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare:

Doamna Mihaela Florina Focica a fost delegata in functia de inspector-sef adjunct prin ordinul inspectorului-sef nr.76/8.07.2022 pana la ocuparea functiei in conditiile prevazute de art.69 alin (1) lit. a) din Legea 317/2004 privind CSM.

Domnul Nicolae Catalin Magdalena a fost delegat in functia de director DIJ prin ordinul inspectorului-sef nr.73/8.07.2022 pana la ocuparea functiei in conditiile prev. de art.69 alin (1) lit. a) din Legea 317/2004 privind CSM.

Domnul Remus Iulian Popa a fost delegat in functia de director DIP prin ordinul inspectorului-sef nr.73/8.07.2022 pana la ocuparea functiei in conditiile prev. de art.69 alin (1) lit. a) din Legea 317/2004 privind CSM”.

Comentarii

# Cine e Catalin Constatin Sorlei date 17 July 2022 13:31 +351

:D BAIATUL LUI BOBI – Seful CSM Bogdan Mateescu tine la secret parcursul profesional al consilierului sau Catalin Constantin Sorlei. Coincidenta: Mateescu este prieten vechi fix cu un anume Catalin Sorlei. Mateescu apare in pozele postate de sotia lui Sorlei, la nunta lui Catalin Sorlei si in drumetie cu pilozitatea la vedere. Catalin Sorlei figureaza ca fost ajutor de sef de post, cu domiciliul in Baile Govora, localitatea de bastina a lui Mateescu. Si-a adus “Bobita” tovarasul in CSM? :-x

# om trai, si om vedea date 19 July 2022 07:20 0

sau cum a scris Timmerman "asteptati-va la miscari sociale puternice, iarna aceasta" ... In cine credeti ca se va lovi I-a data ? In ce este ai vulnerabil, adica .. in justitie si cei ce o fac ; prost. Va fi distractie maxima, ni se promite . Ce nu dau politicieni la fiare, ca sa se abata vederea de pe ei .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva